a teď ty nepsí - minulou neděli v Karlově ještě vykouklo sluníčko… pak už jen pomalu připadával sníh…
Příspěvky uživatele
Xerxova
tak nejprve ty psí z tohoto týdne - sníh je prý děsná sranda…
pro ty, pro které není větší množství sněhu normální zimní stav připomínám, že pro psy (a taky pro lidi) je pohyb ve sněhu podstatně náročnější, než bez něj. Nohy musí vytahovat nahoru - kolena a lokty jsou více zatížené.
Takže délka procházek jde pokrátit a přitom psisko si zasportuje dostatečně. Navíc často řádí a blbne a skáče a noruje… takže žádné extra dlouhé trasy vymýšlet netřeba.
Mě občas zaskočí, když mi člověk z nížin nadšeně napíše, že jede do hor a má naplánovaný 15 km pěší pochod mimo protažené cesty… a diví se, když píšu že i po 5 km bude mít dost on i pes… Takže nepodceňovat náročnost chůze v hlubokém sněhu.
Toto neplatí pro Lupuse a jiné… pro které hory bez ohledu na počasí jsou normální prostředí, které je nepřekvapí a kterému rozumí
tady jen tak lehce chumelí - naštěstí jsme mimo hlavní pole srážek. Zahradu kryje stále čistá pěkná peřinka - tak akorát (asi 20 cm). Rozsvítila jsem hvězdy z Herrnhutu - zbytek světýlek musí počkat, až naplním truhlíky chvojím (a to se mi potmě dělat nechtělo). Krmítka doplněna… psisko se válí na pelechu u radiátoru… pohodička pohoda
efe:Není, sněhu je dost a hlavně má celou noc ještě kydat. Včera večer jsem si šla oběhnout dostihovku a sníh mi padal vrchem do bot, takže těch 10 čísel tam asi bylo… A my jdeme zítra výšlap na Ralsko, to bude prča.
Ralsko je skvělé - bohužel zítra jsou poslední letošní sobotní dálkaři (pak mám ještě jedny v pátek 22…)… takže výšlap nebude na Ralsko ani jinam. Teď jsme přišli z lesa - je tam parádně. Trasa volena tak, aby většina šla po “hlavních ” lesních prošlapaných cestách (kolem Mlynářáku) a tady hrodění hlubším sněhem nebylo dlouhé.
Efe, taky je u vás spousta sněhu?? Klasická otázka - kde je méněsněžno na delší procházky… Do deseti cm bych chtěla …
taky hlasuji pro kratičké běžky a nebo krátké širší lyže s volnou patou (zlatej kandahár). Chůze na sněžnicích je hodně jiná a pro mě taky nicmoc. Ale znám i lidi, co si je nemůžou vynachválit…
Pokud znáš někoho, kdo je používá, půjč si je a zkus to dřív, než do nich budeš investovat
já vidím čtyři
jojo - Orionka je dnes spíš z Ještědského hřebene… ale JIzerky má nadohled a prochozené křížem krážem.
Vím to - před tak pětadvaceti roky jsme se potkávali na venčících trasách. A pak se poznali na ifauně (ono až tak moc lidí v Liberci s dogou není)… že se vlastně roky známe od vidění…
Sněhu máme stále dost - a pořád tak malinko připadává. Od večera jen poprašek - ale alespoň je všude krásně čistě nasněženo.
Babičce jsme pro toulavku pořídili v makru termobox a vyřízli malý vstup. Obydlen byl ihned… babička navíc našila polštářky, které pravidelně prala a měnila a sušila… 🙃 Byl používán rok - a pak ze dne na den kočka zmizela… Občas domeček zkontroluje sousedovic briťák Mireček… ale jinak je momentálně domek bez trvalého obyvatele
https://sortiment.makro.cz/cs/hs-basta-box-xl-46l/161227p/?itm_pm=cookie_consent_accept_button
bery25:tak to ano,ale vychadza mi to na silvester ,novy rok,tak som chcel cim viac informacii ,aj počet steniatok,aby som nerobil zbytočne paniku ked ma už taky termin,keby som mal potvrdene ze ich ma šest a šest bude,tak budem kludnejši samozrejme.
hlavně si zajistěte veterináře, který i o svátcích bude ochoten kdykoli zasáhnout, kdyby porod nešel tak, jak má… A možná raději ještě jednoho do zálohy (takové to - zrovna jsem u mladých na návštěvě mimo město… nebo nezlobte se, ale do auta sednout nemůžu… a nebo zrovna operuji závažný případ…)
Držím palce, aby vše šlo bez potíží…
ráno kouknu na teploměr - mínus sedm. Kouknu z okna a vítr žene navátý sníh. Mráz a vítr - tedy vytáhnu psí kabát a psa ustrojím. Až v parku u kostela mi dojde, že rukavice a čelenku nemám - a že slabou bundu už taky budu muset uklidit… Dneska mi fakt teplo nebylo - a to často neříkám 😄Tak jsem procházku zkrátila - stejně půjdeme dopoledne do lesa, přednáším až od půl jedenácté…
bery25:skor mi išlo o počet šteniatok,nie je zle vediet kolko šteniat sa ma narodit,a či ide všetko v poriadku😉
znám chovatele, kteří na RTG chodí i ty, kteří říkají, že je zbytečné stresovat březí fenu vyšetřením, které není potřeba. Takže to je jen na Vašem rozhodnutí.
janaa:U nás sněhová kalamita, celý dopoledne nešel proud,takže žádný topení,žádná voda… zimu nemám ráda a v téhle podobě vůbec. Každopádně psiska jsou nadšený a dnes zdatně pomáhali odhazovat sníh
úžasně barevně vyladěná smečka. Sněhu máme taky dost… Yoda taky asistuje při vyhazování sněhu - je na zabití, neb ho stále ještě neopustilo hravé chytání hrabla… ale dá se snadno zahnat o kus dál, neb nerad hromadu sněhu na kožichu 😉
ach jo - teď stojím u okna a koukám na zasněženou zamrzlou zahradu… a najednou povědomý třepotavý let - a on letěl netopýr. Asi ho něco vyrušilo z klidu zimoviště a myslím, že v mínus čtyřech stupních není dobrý nápad létat…
nejprve oprava mého prvního příspěvku někde nahoře… účinnost sice nabíhá pomalu, ale ne dva měsíce, ale měsíc. Nevím - jak se mi to tam povedlo napsat. Ale pravdou je, že mamut měl oproti příbalovému letáku týden navíc…
A teď aktuální hlášení. Po třech a půl měsících po aplikaci nejsou žádné cysty a prostata je úplně stažená. Takže to zabralo. Jasně, uvidí se, jak to bude po opětovném naběhnutí normálního hormonálního stavu - tedy asi za tři měsíce.
byli jsme se podívat na bonitaci před měsícem - posouzeno podrobně 33 dog - uchovněni všichni až na jednu slaboučkou fenečku, které byla bonitace odložena o rok… Byly tam úžasné dogy (11 jedinců komise zhodnotily jako opravdu zcela typické) i ty průměrné.
Kromě bonitace stačí dogám je jedna výstava (od mezitřídy výš) z minimálně CACové výstavy. Hodnocení i VD. To je vše. Dokonce ani RTG nemusí mít… A pak čtu v inzerátech, že neměli čas uchovnit, že je to děsně náročné…
moje spolužačka cvičila s briardem někdy kolem roku 1980. Na svazarmovském cvičáku.
možná je to tím, že už moje babička se narodila v předminulém století v deštivém Liberci… ale mám ráda mlhu, déšť, chumelenici… a opravdu nemusím jen vedro.
Z překrásného podzimu jsme vpadli rovnou do zimy. Miluju první procházku brzy ráno (kolem půl šesté) - nikde nikdo, vločky se pomalu snáší na bílou peřinku, sníh vrže pod tlapkama… Za chvilku půjdu doplnit krmítka, má se sníh sypat celý den. Jsem doma (za pracovní sobotu), tak si to hezky užijeme…jen tedy poo se stavíme na veterině - Yodu začaly trápit anály a zrovna uděláme kontrolní sono, co dělají cysty… To jsem opravdu zvědavá
už to opravili 😄