Aktuálně: 3 505 inzerátů217 154 diskuzních příspěvků18 333 uživatelů

Příspěvky uživatele

Xerxova

Xerxova
Xerxova 29.11.2024, 17:06:54 xxx:xxx.ff0a:2eba
Stelle:

Dotaz z jinýho soudku:

Když má někdo zdravou fenku v plodném věku, může jí nechat nakrýt i bez pp?

může - nic tomu nebrání. Otázka je, zdali je správné to dělat. Psů v nouzi je hodně, a málokterý pes v útulku má průkaz původu… Takže množením dalších bezpapíráků riskujeme, že ne všechna štěňata najdou dobré páníky…  ale to by bylo na dlouhou diskuzi.

Xerxova
Xerxova 28.11.2024, 15:16:08 xxx:xxx.909b:cacf
Anonymní:

Skvělé, 80 profesionálních policejních střelců za tři týdny střelili 24 prasat. Akce za x milionů korun. K tomu ještě dojebali místní spolek. Jako tady by měl někdo nést pěkně důsledky tohoto debaklu. Jen pro info, sám jsem schopen měsíčně nastřílet do 10 kusů černé ve zhruba stejně velké honitbě, a to nemáme prasata přemnožená. Příště by měli podpořit financemi a nebo technikou místní myslivce.

ale vždyť jim uzavírají pro civilisty celou honitbu už dva roky, prasat je tam spousta… a místní myslivci neodstříleli skoro nic… Je to těžké, myslivci střílí jen něco a o snížení populace jim zdá se nejde. Teď se urazili… ale neudělali nic pro to, aby prasat ubylo

Xerxova
Xerxova 28.11.2024, 06:36:04 xxx:xxx.909b:cacf
drvodelkafialova:

Jj. Navíc bych byla řekla, teda doteď, že potkani žijí spíš ve vesnicích a městech. Zjevně ne. Tak krmítko už visí a tak se do něj snad nedostanou.

kolegyni chodili do krmítka potkani i ve dne - navíc kříženci s nějakým laboratorním - malí byli totiž různobarevně flekatí, jen velký byl klasicky přírodního zabarvení. 

Řešila to nakonec položením otrávených návnad, neb nechtěla sdílet zahradu s velkou tlupou potkanů.

Xerxova
Xerxova 27.11.2024, 08:04:51 xxx:xxx.78e0:bb6c
Arbora:

“zřejmě plemene stafordširského teriéra”

Ale dobre, poďme to riešiť zákazom chovu napríklad. Pes nemá PP, ako dokážete, že to je práve stafford, pitbul? Bude na to špeciálna komisia, ktorá bude určovať, či tento psík z bazošu je dostatočne staford, aby sme ho zakázali? Budeme robiť DNA testy? A medzitým na bazoši budú množky inzerovať svoje nikde neregistrované zvieratká ako kríženec? 

a proto třeba zákon ve Francii má zakázaná plemena plus křížence, které definuje popisem stavby těla. Pokud nemá PP, pak hladkosrsté statné plemeno má smůlu… Já měla tehdy Yodu půlročního, na dogu ještě úplně nevypadal a nosila jsem s sebou raději kopii PP s číslem čipu… aby mi ho nezabavili a neodpravili… 

Xerxova
Xerxova 27.11.2024, 07:31:41 xxx:xxx.da0e:fd2
Sarah01:

Vánočku miluju. Vy jste tady asi loni dávala i recept na těsto, že? Můžete prosím znovu připomenout?  Děkuji. 🥰

vánočky (a stejně i mazance):

kilo mouky (dávám ⅔ polohrubé a třetinu hladké), 220 g másla, 220 g cukru, 4 žloutky, 1,5 kostky droždí (60g), zhruba 400 ml mléka, rovná lžíce (ne lžička!) soli, vanilka, citronová kůra, rozinky, mandle.

Já těsto zadělávám v pekárně (takže se nedělám ani s kváskem - prostě tam naleju mléko, nakrájím na kousky máslo, hodím žloutky… a vsypu všechny sypké složky, nastrouhám kůru z jednoho citrónu a nadrobím droždí.

Těsto je “těžké” a dlouho potřebuje kynout. Vánočky motám klasicky (4 - 3 - 2), občas se sesunou, ale co - to je dobrotou jak říkávala moje babička. Potírám rozšlehaným vajíčkem a peču dlouho - klidně hodinu (ale tu druhou půlhodinu dopékám na málo stupňů).

Z toho kila mouky dělám dvě větší, nebo jednu větší a tři mini pro sousedky…

Obrázek
Xerxova
Xerxova 27.11.2024, 06:43:17 xxx:xxx.da0e:fd2
Dublinbarzoj:

Pamatuji si vaši barzojí vílu, jednou jste posílala foto, byla hodně  opravdu podobná hlavně Kejnýmu.  Na těch našich zvířecích pokladech si strašně uvědomuji, jak ten čas strašně letí a že ho proto nemá smysl   utrácet žabomyšíma válkama. 

Yodovi budou příští týden už tři roky… Když si řeknu, že průměrný věk dog je jen maličko nad šest let… a on je sběratel problémů… Ale pozor, po více než 15 měsících začíná končit účinek chemické kastrace. Yoda začíná výrazně značkovat a zvětšují se mu zpátky varlata. Uvidíme, zdali se cysty vrátí a nebo bude klid.

Xerxova
Xerxova 27.11.2024, 06:32:33 xxx:xxx.da0e:fd2

tak vývoj převratných vynálezů občas probíhá paralelně 😄  Taky linecké vyvaluji mezi fólií. Hlavně proto, že dělám cukroví velikosti mini a placka musí být velmi tenká. Na běžný plech se mi vejde tak 120 rohlíčků či lineckých kytiček (linecké vykrajuji vlastně tím, čím se běžně dělá otvor. A otvor vykrajuji kovovým vrškem pentilky - průměr pár mm). Je to piplačka, ale hezky to vypadá. Peču maličko druhů, jen pět. U nás se totiž nejvíc sní vánoček - to je to správné vánoční pečivo. Poctivé vánočky - z hromady másla a spousty vajíček…

Xerxova
Xerxova 25.11.2024, 16:42:39 xxx:xxx.ff0a:2eba
orionka-2:

My, s naší psí partou, jsme s V. D. sdíleli venčící prostor. Sice dost velký ale přece jsme se potkávali. Zabít by zasloužil už za Dina. GR. Asi víte. Původně to byl rodinný pes, pak to vzal V. D. do ruky. Tuším, že jeho první. Možná některé pikantnosti neznáte. Nakráčel s ním na cvičák a první oznámil, že ho bude vodit u pravé nohy, protože zbraň nikdy nosit nebude. Pohoda. Pak s ním nastoupil na kruhovku. “To je tak hloupý? Všichni psi vědí, co mají dělat, jen on stojí, vrtí ocasem a kouká ” Naštěstí se cvičákem brzy skončil ( nebo byl skončen ? ) To ještě s Dinem chodila někdy i paní s dětmi. Pokaždé měly “jiného" psa - živé, radostné zvíře s vesele nesenou oháňkou. Když pak pořídil lajku, Dina “dorazil”, odsunul na vedlejší kolej, Šedy něco provedl a slíznul to Dino. Šedy byl spratek rozmazlený, zásadně na volno, lítal prostorem, majitel v nedohlednu, často škodil. Jediné vysvětlení, je to lajka, je to příroda. Někdy v té době založil svoje “výcvikové středisko” na městském pozemku, v podstatě příměstském odpočinkovém prostoru. A dál škodil ! Když z jeho frekventantů vylítla dobrmanka a napadla, byla odeřvána : “Nechte ji, je to alfa fena, to je příroda. Ta vaše se musí podřídit.”

Jednou mě V. D. zabije 🙂)

Dino byl úžasňák, s Xerínem se tolerovali. Šedyho milovala Betka - a on s ní rád kroužil lesoparkem. Pasteváci už navolno nechodí - ani ten původní, ani ten nový. Zdravíme se - pro neznalé, sdílíme stejný venčící prostor s V.D. jako kdysi Orionka. Nikdy jsem se do jeho výcviku nemotala - dokud mi na už pajdající skoro osmiletou Betku nevypustil dvojici ovčáků, aby trénoval odvolání (soukromé lekce)… Odvolání nevyšlo - vyšlo až to, že jsem oba psy (nejisté) uřvala a hnala je zpátky… To mě namíchlo hodně. 

Xerxova
Xerxova 24.11.2024, 10:40:19 xxx:xxx.59bf:12e9
Coudas:

Já to po sobě občas nečtu, tak se omlouvám za hieroglify, někdy to nedavá smysl. Mám na telefonu vypnutý to samopsaní, to bylo ještě horší, tak musím háčky a čárky posouvat na písmenkách a prostě… to je na prd. Ale aspoň v něčem jsem dobrá 😁 Normalně se znamýma píšu úplně bez didaktiky, tady se snažím, ale asi málo 🙂.

Venku to stojí zase za to. Lopatku s hrabičkama mi bere vítr, stejně jako seno z vidlí… A zas bahno všude. Prej hlásí ledovku, tak snad to nebude tak hrozný. 15 stupňů ale asi nebude…

já myslím, že ledovka už nehrozí. Měla být ráno, když začalo pršet - ale to i u nás už bylo nad nulou a nenamrzalo nic. Teplota má stoupat celý den… to už dnes nezmrzne. 

Xerxova
Xerxova 24.11.2024, 09:37:35 xxx:xxx.59bf:12e9

včera zimní pohádka s prašanem, dneska rozmoklá břečka a každou chvíli nám za krk či na hlavu spadla mokrá “bomba” tajícího sněhu ze stromů. Ale taky to mělo své kouzko 😄

Xerxova
Xerxova 23.11.2024, 20:37:54 xxx:xxx.59bf:12e9

a teď ty nepsí - první je z nedělního Ráje, další už z lesa za humny jak dny šly a sníh padal… Ty škrábance v ledu jsou Yody podpis - rád hrabe v písku a v ledu…

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Xerxova
Xerxova 23.11.2024, 20:35:37 xxx:xxx.59bf:12e9

venčení tohoto týdne - nejprve bláznivý Yoda na sněhu - postupně nám sněhu přibývalo. A bohužel si rychle vzpomněl, že boj o moji rukavici byl loni velmi oblíbená zábava. Jak tedy pro koho… 

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Xerxova
Xerxova 23.11.2024, 20:33:01 xxx:xxx.59bf:12e9
Aluška:

No, někdy se bohužel nabalí nečekané okolnosti…minulou sobotu  jsem si měla jet pro štěndo. V pondělí poprvé Idorek vyjel na lidožravou Bess ( skoro 7 let v pohodě, spí spolu, ona mu olizuje hlavu..), když byl u mě pod peřinou a ona chtěla taky. Ve středu na ní vyjel znovu, když mu šla olíznout hlavu. Zjistila jsem u vet, že hodně špatně slyší ( nenapadlo mě to, není třeba na něho volat, hlídá si mě jak oko v hlavě) a jak se ochladilo, můžou ho bolet staré zlomeniny ( na jaře před operací nohy zlomené divočákem byly zjištěny 4 staré neléčené zlomeniny od prvního majitele, které “ nějak ” srostly ), a před dvěma měsíci ho napadla ohařka a hnula mu krkem. Bude mu 13 let a může už i začít hůř vidět a má špatné zkušenosti. Přemýšlela jsem jak o závod, co by se mohlo stát, štěně by tu pobíhalo, mohl by po něm z leknutí startovat, ostatní by mohli chtít prcka bránit a mohla bych tu mít  potrhaných 5 psů, přinejlepším. Neexistuje Idorka zavírat někam do klece, jak byl předtím týranej, tak mě zbožňuje a musí být pořád mě u nohy. Takže jsem štěně dva dny před převzetím odřekla. Chovatelka je Ruska, samozřejmě jsem jí vše napsala, ovšem rusky už neumím a překladač taky překládá, že tomu skoro není rozumět…No prej jsem nezodpovědný člověk….

je jasné, že vás to mrzí - ale rozhodla jste se správně 

Xerxova
Xerxova 23.11.2024, 16:23:15 xxx:xxx.ff0a:2eba

u nás dneska překrásně - a já měla pracovní sobotu. Ale brzy ráno jsme stihli vyběhnout nad lom - nádherný pohled na město (a já si ustlala do návěje, neb jsem ten vymletý kus cesty pod sněhem neviděla)… pak holt celouniverzitní Den otevřených dveří … ale ještě jsme teď za světla stihli odpolední lesní zimní pohádku. Krása. U nás je sněhu dost - v lese za humny tak dvacet centimetrů.

Xerxova
Xerxova 22.11.2024, 15:48:14 xxx:xxx.93f4:d95d

já se dneska taky lekla - jdeme po zasněžené silničce lesem, Yoda navolno (podle sněhu jsme byli jasní prvochodci, takže já zcela v klídku)… a najednou se z prudké zatáčky v protisměru ze solidního klesání vyřítí lyžař (sněhu minimum - pět cm toho nebylo a žádný podklad, ale holt někteří běžkaři už to nevydrželi a vyrazili) doprovázený bílým ovčákem navolno. Já houkla na Yodu “STŮJ” (funguje líp než "ke mně") a ten stál na fleku a nechal se chytit za obojek, lyžař plužil a lovil za jízdy za obojek ovčáka (ten byl taky vzorný)… a míjeli jsme se pak jen za temného vrčení obou psích účastníků. Takže nakonec pohodička pohoda…

Xerxova
Xerxova 21.11.2024, 13:44:26 xxx:xxx.c4a9:fde
biaca:

Tak včera jsem se dozvěděla, že můj zubař jde do důchodu. A nyní jsem v Jbc obvolala téměř všechny zubaře a ani jeden nepříjímá. A VZP, která je ze zákona povinna mi zubaře zajistit do 35 min. dojezdové vzdálenosti - mi poslala seznam zubařů v Novém Městě pod Smrkem(asi vtip)

nikde v okolí volní nejsou… my nakonec chodíme k zubaři, co nemá smlouvu s žádnou pojišťovnou a platíme si všechno…  Ale holt když chci mít zuby…

Xerxova
Xerxova 20.11.2024, 16:39:22 xxx:xxx.a307:39be

myslím, že se to měří i s ledovcem - jinak by tam skoro žádné kopečky neměli… Co jsem vyčetla, tak grónský ledový štít má průměrnou tloušťku ledu 1790 metrů a jihovýchodně od středu ostrova dosahuje 3290 metrů nadmořské výšky. Ale nejvyšší hora ostrova z něj vykukuje - skála je vyšší a proráží ledovec (3700mnm)

Xerxova
Xerxova 19.11.2024, 14:03:41 xxx:xxx.c4a9:fde
Coudas:

Jo, máte pravdu. Teď to tu s manželem studujeme. My jsme severozápad, blíže Frýdlantu.  Tak Hemrich bude sever, jasný. Já zas už brala Liberec do Lužických hor, a ne jih Jizerek, to bude tedy asi Bedřichov a spol.

Chicht - Liberec nejsou Lužické ani náhodou - Ještěd nejsou Lužky - to je příbuzný Kozákova (Ještědsko-kozákovský hřbet)… dneska by vás v zeměpisu hnali, kdybyste říkala, že je Ještěd nejvyšší horou hor Lužických. To je Luž…

Xerxova
Xerxova 19.11.2024, 12:23:34 xxx:xxx.c4a9:fde
Coudas:

Asi bychom si měli tedy určit, co je severni strana Jizerek 😁 my sídlíme asi na té jižní, proto jsem brala to Polsko. Ale máte pravdu. Je naprosto peckovní na jaře, když bučiny začnou pouštět ty čistý zelený nový listy a do toho zasvítí sluníčko. 

Pokud bereme severní část hor jako tu na sever od hlavního hřebene (Bukovec - Černá hora - Jizera - Holubník - Kančí vrch) … tak  severní strana je ta k Hejnicím a Frýdlantu. Pokud správně určuju vaše koníky ( i toho lišáka jsme minule z auta pozorovali, jak silnici od pastvin k lesu přechází)… pak jste spíš na západní straně hor - ale k té severní máte blíž…