Aktuálně: 3 727 inzerátů210 944 diskuzních příspěvků18 261 uživatelů

Příspěvky uživatele

Xerxova

Xerxova
Xerxova 28.02.2024, 13:27:51 xxx:xxx.ff0a:2eba
efe:

Jinak z Baru je pěkná Keliška, číhá na sousedovic čubu pěkně přes vokno 😀

Obrázek

hezky se rozkoukává - je to prostě aktivní veselý skřítě… někdy i bez hlavy 😄

Obrázek
Xerxova
Xerxova 28.02.2024, 07:15:20 xxx:xxx.c4a9:fde
kometa:

Mě jenom zaujal hovězí krk. Co to je?

Já krmím hovězí srdce.

hovězí krk je prostě přední hovězí - a překvapivě z krku  😉 - jedno z kuchařsky oblíbených kusů hovězího. Je to bez kosti…

Xerxova
Xerxova 27.02.2024, 09:00:31 xxx:xxx.ff0a:2eba

uvidíte, jak bude reagovat na změnu prostředí, vody, potravy… Některé štěně je zcela v pohodě - a lze převést na jinou potravu ihned a vůbec nic mu nevadí, jiné je lépe nestresovat příliš a měnit věci postupně - tj. nechat ho rozkoukat, zvyknout si na prostředí… Někomu vadí třeba i změna vody a bobek změkne… je třeba si všímat nálady, chuti k jídlu a kvality bobků.

Klidně bych zkusila dát hned jedno masité jídlo za den, pokud bude nadšeně sežráno a bobek bude dobrý, tak druhý den dvě jídla… a třetí den bych granule odložila…

Xerxova
Xerxova 26.02.2024, 15:50:07 xxx:xxx.ff0a:2eba

tak koukám na nová témata a čtu Křečci na maso… a říkám si, morčata velkých plemen se na maso občas chovají, ale křečci?? Není to moc malý?? Až pak jsem to přečetla pořádně 😉

Xerxova
Xerxova 26.02.2024, 15:38:21 xxx:xxx.ff0a:2eba

paráda - jste holky šikovný obě dvě. Těch pět hodin byl rozumný kompromis. Je fajn, že to klaplo

Xerxova
Xerxova 25.02.2024, 14:14:49 xxx:xxx.ff0a:2eba

a ještě vzpomínka na venčení v Ploužnici taky v únoru - už jsou to dva roky… Jen tedy Yoda trochu vyrostl a Efe pro tentokrát zaměnila morgáně za psí slečnu

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Xerxova
Xerxova 25.02.2024, 13:44:46 xxx:xxx.ff0a:2eba

tak tedy pár fotek z výletu do “temného hvozdu” a na louky pod Ralskem

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Xerxova
Xerxova 25.02.2024, 13:31:28 xxx:xxx.ff0a:2eba
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 25.02.2024, 11:48:59

Pepa už promazává fotky - takže za chvilku budou… Některé zdají se velmi povedené 😄  Třeba jak máš Yodu nad hlavou, neb si to tvé sedni špatně vysvětlil. A malá sedí jak přibitá a kdyby mohla, tak si z Yody klepe na čelo, jak je prdlej…

Xerxova
Xerxova 25.02.2024, 11:36:52 xxx:xxx.ff0a:2eba

venčení s Efe a Baruškou bylo báječné. Yoda jí ukázal, jak vyšilovat v přítomnosti vysoké… ale jinak byl ohleduplný a opatrný. A ona veselá, sebevědomá - ihned se s obludou kamarádila a vůbec se nebála. A uměla si ho usměrnit

Xerxova
Xerxova 25.02.2024, 06:17:20 xxx:xxx.ff0a:2eba
Orionka:

Je to “náš” dub? On se ocitl jaksi taksi v zahradě. Dík, někdy zkusím pohledat fotky, slavívali jsme tam i Vánoce.

ano - je to on. Krásný dub - a stále mu to sluší

Xerxova
Xerxova 24.02.2024, 19:19:32 xxx:xxx.44ae:26d6

a teď nepsí - ta první je pro Orionku… ona bude vědět…

ostatní jsou z dneška - stoupání údolím Velkého Štolpichu, výhled z Krásné Máří, poslední dvě jsou dole kousek od Ferdinandova (okraj Hejnic) - když už jsme sklouzali dolů údolím Malého Štolpichu a sníh jsme nechali o patro výš

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Xerxova
Xerxova 24.02.2024, 16:28:44 xxx:xxx.44ae:26d6

dneska jsme měli zimní venčení. Měli jsme návštěvu a vytáhli je na velký výlet do hor. A v noci nahoře krásně nasněžilo, sluníčko svítilo, ptáci řvali, vodopády tekly… Opravdu vydařený výlet - a ten čistý sníh byl nečekaný bonus.

Xerxova
Xerxova 23.02.2024, 15:59:49 xxx:xxx.ff0a:2eba

Dnes kolem Hradčanského letiště ❤️

ještě tam leží ta dobře uleželá laň ?? Tam jsem přetáhla Yodu vodítkem po čenichu… neb na mě zcela překvapivě vycenil zuby, že si to sám našel a že ochutná a nebudu mu v tom bránit… (byl navolno a já se šla podívat, co to tam podivného našel). Ihned to přehodnotil a šel s námi dál, jako by to nezkusil… Holt jedna dobře mířená zcela automatická ťafka zabrala…

Xerxova
Xerxova 23.02.2024, 12:55:37 xxx:xxx.ff0a:2eba

protože je relativně malá, mohlo by jí vydržet něco takového - alespoň u Yody to mělo překvapivě dlouhou výdrž…

https://img.superzoo.cz/galerie/1_70800/hracka-gigwi-duraspikes-divocak-ruzovy-original.jpg?v=1675837728

jen doplním - on sice ty plastové čudlíky odkusoval, ale plival je. On je ničič, ale nežere to, co zničí. Takže pokud nejen ničí, ale i konzumuje, tak by se to muselo hlídat… jestli se jí to podaří porcovat

Xerxova
Xerxova 23.02.2024, 10:52:46 xxx:xxx.ff0a:2eba

tak ještě jednou - ať se vám všem spolu dobře daří a hlavně přeji pevné zdraví (taky všem). Doufám, že neděle klapne a poznáme slečnu osobně.

Xerxova
Xerxova 22.02.2024, 12:24:21 xxx:xxx.b120:b6d6
marcelaamax:

Tak se nám z toho vyklubala solidní gastritida. Jen mi je teda pořád divné, že to mělo takový pomalý nástup, protože většinou je to hned. Spis jsem to tipovala zase na slinivku, ale to se vyloučilo, delal se ještě RTG a tam se taky na nic nepřišlo. Nicméně včera jsme byly na kapačce, a fena je konečně v pohodě, spí, je veselá, tak doufám, ze už bude klid. 

ufff - tak snad je záhada objasněna a hlavně vyřešena. Přeji klidné dny celé smečce