Aktuálně: 3 733 inzerátů210 940 diskuzních příspěvků18 261 uživatelů

Příspěvky uživatele

Xerxova

Xerxova
Xerxova 30.03.2024, 12:45:31 xxx:xxx.b40c:383f

my dneska skoro patnáct kiláčků po Jizerkách - ale slibované jasno se změnilo v prapodivně žlutě kalné pošmourno - asi saharský píseček … jinak teplo - byť je ještě březen, šla jsem v tričku

Xerxova
Xerxova 27.03.2024, 14:24:50 xxx:xxx.ff0a:2eba
orionka-2:

A tady už Yoda byl ??

https://www.google.com/search?gs_ssp=eJzj4tLP1TcwKjcptIg3YPRir0rMySzITAUAQSwGZQ&q=zalipie&oq=zalipie&gs_lcrp=EgZjaHJvbWUqBwgBEC4YgAQyCggAEAAY4wIYgAQyBwgBEC4YgAQyDQgCEC4YrwEYxwEYgAQyBwgDEAAYgAQyBwgEEAAYgAQyBwgFEAAYgAQyBwgGEAAYgAQyBwgHEAAYgAQyBwgIEAAYgAQyBwgJEAAYgATSAQk2MzQ2ajBqMTWoAgiwAgE&sourceid=chrome&ie=UTF-8

nebyl - proč?? Nestíháme všude všechno 🙃 Letos o prázdninách sice kus Polska bude - s vnoučaty a u pobřeží. Tohle je od nás hodně z ruky.

Xerxova
Xerxova 27.03.2024, 09:53:28 xxx:xxx.7b7b:bad8

štěňata poznávají svět převážně ochutnáváním… takže možná nejde o nic, než o dočasný zlozvyk…

Xerxova
Xerxova 27.03.2024, 06:13:59 xxx:xxx.ff0a:2eba
Horsana:

Nuž, tu je záchod 😁

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

netuším - ty tmavé lesklé kusy v bobkách jsou krovky z brouků??

Xerxova
Xerxova 26.03.2024, 06:15:38 xxx:xxx.d02:b49d

co vím, tak rys značkuje území drásáním kůry (a taky trusem i močí). Já bych to viděla na jasně čitelný nápis “tady je rysákovo” 😉

Xerxova
Xerxova 25.03.2024, 18:43:25 xxx:xxx.9192:face
Horsana:

Tu je podľa mapy.cz cesta 😂

Obrázek

to znám, to bývá sranda… jednou jsme se po podobné cestě (taky podle mapy.cz) vraceli v Jizerkách podél potoka do údolí - a na jednom místě plném skal v kamenném poli a hlubokém listí jsme shazovali Nighta násilím z balvanu, neb jinudy to prostě nešlo a on už byl vyblázněný, že my jsme nervózní a pořád se vracíme a hledáme… a nechtěl skočit… Skočil - a pak po chvilce se cesta objevila - jen tu podstatnou část v šílené stráni asi kdysi vzala povodeň a už ji nikdo neobnovil

Xerxova
Xerxova 25.03.2024, 17:59:28 xxx:xxx.9192:face
efe:

My jsme s Barčou od včera na dovolený. Je to dokonalej výletní pes. V hotelu spí, v hospodě spí a venku krásně vyšlapuje. 
Dnes z Ostrova přes Tiské stěny do Tisé na oběd a přes další Tiské stěny zase zpátky ❤️

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

jak zvládla cestu autem??

Xerxova
Xerxova 24.03.2024, 19:18:46 xxx:xxx.ff0a:2eba
acher:

U nás teď lítá modřinka s bílou hlavou.

nemůže to být sýkorka azurová?? 

Xerxova
Xerxova 24.03.2024, 18:56:31 xxx:xxx.ff0a:2eba
Varaxi:

Teď bydlím v Milovicích v Čechách, takže tak nějak kousek od MB i od Nymburka. Moc ty ptáky nestuduju, jsem laicky založený fanda, ale slunečnice mi teda mizí hodně a sýkorky tu jsou. Nevím které, modřinka se mi plete s koňadrou, ale jsou tu. Ty ostatní (uhelníček a spol., co tu žlutou na sobě nemají) jsou vzácnější, ale sem tam se mi tu taky mihnou. 

koňadra je výrazně větší, než ostatní sýkorky. Modřinka má modrou hlavičku - koňadra na sobě modrou nemá. Obě (modřinka i koňadra) jsou hodně žluté. Parukářka je jasná - má číro. Babka je nevýrazná - světle šedohnědá s černým šátkem na hlavě. No a uhelníček je taková přisražená koňadra (asi vypraná na vyvářku). 

Xerxova
Xerxova 24.03.2024, 18:49:53 xxx:xxx.ff0a:2eba
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 24.03.2024, 18:31:33

máme povel “pacinky” a tady držkuje, že už je nahoru dal a kousek játrové sušenky nikde… Nějak mi chlapec přerůstá přes hlavu 😄

Xerxova
Xerxova 24.03.2024, 12:04:22 xxx:xxx.ff0a:2eba
Bobca:

ano..taky pěkné přirovnání👍..A to kouzlo okamžiku zachycení👌

Jinak-Xerxova,vy máte ty fotky fakt nádherné,neuvažovala jste je někam poslat?Jsou různé soutěže…Nejenom Yoda,ale ta příroda!..ne každý ví,co a jak fotit..

Bobčo, fotky nejsou moje - chlubím se cizím peřím (i když vlastně foťáky jsou asi bezpodílové spoluvlastnictví 😄 ). Já chodím do přírody se psem, manžel s foťákem. Je to velmi kompatibilní - spokojení jsme všichni a baví nás to už spoustu let.  Jen s dogama se touláme nejen po vlastech českých, moravských i slezských už třicet let - a nějaké ty kiláčky jsme spolu nachodili i před psím obdobím… Fotek je moc a vzpomínek ještě víc

Xerxova
Xerxova 24.03.2024, 11:59:51 xxx:xxx.ff0a:2eba

dneska jsme obešli kus Ještědského hřebene - okruh značených i neznačených cest z Panenské hůrky přes Dlouhou horu. Dost stoupání (asi 430 metrů na deseti kilometrech). Hodně se tam těží, ale údolí plné medvědího česneku je těžbou netknuté. Dole na něm bývají davy, nahoře jsme nepotkali ani živáčka - a pár lupenů jsme si utrhli a už voní na bramborových knedlech s uzeným. V kraji svítilo sluníčko, ale na vrcholku Ještědu seděl mrak. Sebral tak Hubáčkovi slavnou stavbu - oblačnost byla přesně na vrcholku kopce, který se zdál kompletní…  Byla námraza, potkali jsme párek krkavců, táhnoucí kormorány a spoustu datlů, žlun a strakapoudů.

Xerxova
Xerxova 23.03.2024, 19:32:06 xxx:xxx.cc5d:255

a teď ty nepsí - jarní… každý rybník se jiný… i když jsou si podobné  Na čtvrté fotce jsou kromě labutí i uječení jeřábi… jen holt pro dobré oči

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Xerxova
Xerxova 23.03.2024, 19:30:19 xxx:xxx.cc5d:255

nedělní Jizerky se zbytky sněhu už jsem vywebila, úterní Modlivý důl s jaterníky jsem vywebila… ale ještě něco se najde. Jednak výpravy za humna a jednak včerejší Valtinovské rybníky

nejprve Yodislav - na “pláži” ještě nenapuštěného rybníka se chlapec trochu rozjel…

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Xerxova
Xerxova 23.03.2024, 15:04:22 xxx:xxx.cc5d:255

ale vždyť vaječníky berou v obou případech. Chápu, že odborně latinsky jsou dvě verze, dvě různé operace… ale kastrovaná fena je to v obou případech. Slovíčkaření neslovíčkaření

Xerxova
Xerxova 23.03.2024, 13:01:27 xxx:xxx.cc5d:255
kometa:

Bude se tu bazírovat na slovíčkách?

Pro mě to nejsou slovíčka. Buď je to kastrace = odstranění jenom vaječníků (ovariektomie) nebo se bere i děloha (ovariohysterektomie). Jsou to dva různé zákroky. S různě velkou jizvou.

a kastrovaná fena je tedy jen ta bez vaječníků?? To je blbost - prostě česky operativně neplodná je dle mě kastrovaná…

Xerxova
Xerxova 23.03.2024, 09:52:06 xxx:xxx.a459:8950
Ph:

Tady je to “prouzek kam se podivas” 🙂

Obrázek Obrázek Obrázek

gratuluji ke krásnému vrhu. Tak ať to mamina v pohodě zvládne a všichni jsou zdraví a najdou páníky, kteří ví, do čeho jdou a udělají korsátkům báječný život.

Xerxova
Xerxova 23.03.2024, 09:46:02 xxx:xxx.a459:8950
efe:

Xerxová na zvěř přeci musíte k nám 🤣
Mě dnes právě před zvěří udělala Barča radost. Učím jí, místo aby se vyvěsila na vodítku, tak aby si sedla a v klidu jenom koukala. Přímo před zvěří jsme měli zatím možnost to trénovat jenom dvakrát. Dneska ráno v lese jsme potkali srnce, chvíli se věšela a pak si najednou sama od sebe sedla! Udělala mi hroznou radost.

Obrázek Obrázek

nojo - když se věší Baruška, je to výrazně jednodušší, než když se zcvokne Yodislav. Alespoň nemusím utrácet za posilovnu 😄 I když odvolání od veverky v neděli v Jizerkách zvládnul na jedničku… tak se třeba zase zpátky naučí ignorovat i ty kopytníky… Štve mě to - neb jeho předchůdci už v tomto věku na tom byli podstatně lépe. Ale zase neměli dvě puberty a zblázněné hormony (mimochodem stále ještě blokace testosteronu trvá - psychicky už je “jiný” od půlky ledna, ale varlata ještě nedorostla. A pak že u mamutů to bude mít kratší účinnost…)

Xerxova
Xerxova 22.03.2024, 21:06:42 xxx:xxx.1edd:d33c
janaa:

Ony ty rybníky byly přes zimu vypuštěné, tak ptáci zimovali jinde,bude trvat,než se vrátí

to by dávalo smysl. Jediný ještě nedopuštěný byl ten největší Hrubý rybník. Smolný, Labutí i Zaječí rybník byly až po okraj - tak plné jsem je ještě nezažila. No - moc hezká procházka to byla. Jen holt dnes bez srnčí zvěře a i bez prasátek (ta jsme tam potkali ještě s Nightem - křížila nám cestu a bylo jich hodně). Zajímavé je, že ovečky s jehňaty i telátka Yodu nechala zcela v klidu. I kočky před hospodou vzorně ignoroval.