Fotky ůžasný jako vždycky….u fotek, kde je Yoda tak nějak ve skoku směrem k vaší osobě to vždycky vypadá, že v dalším okamžiku musíte nutně skončit převálcovaná…ale vzhledem k tomu, že jste furt celá, tak to evidentně vždycky ukočíruje a paničku nezmasakruje😇
tak nefotím to já 😄 Ale je fakt, že se Yodislav buď vyhne a nebo pokud “zaútočí” tak vlastně velmi opatrně a něžně. Jen jednou mě opravdu sestřelil… a byl v tom nevinně. To když jsem nevydržela s nervama a na poslední chvíli mu uskočila z dráhy letu - a on to ve stejném okamžiku taky sklopil stranou… A to byla tedy rána a padli jsme oba. A kupodivu to dobře dopadlo. On děsně řádí - trýskem lítá kolem nás - pokud mám pocit, že se vzdaluje moc tak houknu a on se řítí nadšeně nazpátek - a z toho je většina pyskoletových snímků
a teď ty nepsí - od nedělního výletu do Českého ráje u Skokov (daněly nám vysvětlily, proč Skokovy), přes zasněžené stráně za humny až po dnešní obchvat celého Mácháče… A linecké už je taky upečené…
tak tedy Yoda tento týden - a protože přemrzlý sníh řeže tlapičky, tak dnes holt výlet za “teplem” na Mácháč (mimochodem hatě namrzlé lehce posněžené nemají chybu…)
Yoda momentálně ujíždí na čerstvých jeleních bobkách. Potvory parohatý slezly dolů z hor a nocují u našich procházkových tras. Zatím se do zimovací obůrky zavřít nedaly. Takže psisko čenichá a čmuchá a taky bobky bufetí…
byla jsem jedna z prvních, kdo se podivoval nad těmi třinácti… ale na stranu druhou, chytrá sečtělá pubertální holka, která je vyučována doma (zmínila domácí školu) - takže má spoustu času… a asi ne moc jiných aktivit a najde svůj svět tady… a má to jako základní aktivitu… může mít velký rozhled.
a teď ty nepsí… Nedělní Dračí kámen i s páníkovým selfíčkem, pak lesy za humny, ruprechtický lesík (zdravíme Orionku) a dnešní kousek v údolí Černé Nisy
v neděli krásně a mrazivo, pak pršosněžení, sněžení, včerejší kalamitka i dnešní mokrosníh - prostě prosinec. Aneb Yody narozeninový týden. Jsou mu tři a přestává fungovat chemická kastrace… stává se zase samečkem. Tak mu držte palce, ať je v pořádku.
naše dogy jsou chudáci. Narozeniny jim slibuji s oslavou až ve věku veteránském (Nightovi chyběly tři týdny)… a na Vánoce dostávají dárky jen od dětí… Já tvrdím, že se mají jak čuníci v žitě celý rok... a nic navíc si nezaslouží
Jasně - snídá se vánočka (navíc k standardní porci masa), večeří se rybí nádivka a řízeček (navíc ke standardní večeři) a mlsá se cukroví. Mezi svátky se přivolává na minilinecké či minivanilkové rohlíčky. Hodnotné pamalsky pro mlsnou velehubu…
Vlastně včera jsme objednali Yodasovi dárek - dvoukilové balení GAGu od Caniny… takže nejdražší dárek má on.
dneska dostal pes dokonce i kabát na venčení - neb padalo z mraků dost vody. Naštěstí v lese se déšť změnil na sníh. I tak si narozeninovou procházku užil (musela být ráno, neboť já dneska mám schůzovně učební den až do pozdního večera).
Yodovi jsou dneska tři roky. A myslím, že ve stejný den slaví i Efe. Takže vše nejlepší 🌼
u nás zase od rána krásně - jasno, modré nebe, troška jinovatky. Výhled z Dračího vrchu na Liberec stál za to stoupání. Psisko nadšené, neb jsme zpátky šli pro nás prvochodnou neznačenou cestou a průzkumničení si on (a my taky) nesmírně užívá
a ty nepsí - nejvíc je jich na konci z dnešního rána - svítání bylo opravdu rudé - les hořel neskutečnými oranžovými tóny. A na té poslední fotce to vypadá, že nám Ještěd odmontovali…
u vetamixu hrubomleté hovězí, mletého králíka a krůtu. Zbytek při normálních “akčních” nákupech v Globusu či Makru (tam před uzávěrkou jde občas koupit chlazené hovězí za velmi rozumnou cenu - pak se podělíme my i pes)
dneska ráno jsme obcházeli Černou horu kousek od Výpřeže. Paráda - poprašek sněhu, na větvičkách námraza a vstávalo rudé sluníčko. Les hořel - takové barvy už jsem dlouho neviděla - uvidíme, co vypadne z foťáku…
většina lidí nechce na akce, nechce na výstavy - chce mít psího kámoše. Já mám sice vždy psy s PP, ale na cvičáky nechodíme, na výstavy (až na výjimky) nechodíme, odchovávat štěňata nechceme… prostě máme kamaráda na chození po horách i nehorách. A papíry bych vlastně k ničemu nepotřebovala. Mám je proto, že chci určité plemeno - a koupit si dogu bez papírů bych rozhodně nechtěla. Protože bych riskovala, že to nebude jednak hezká doga… ale hlavně že to nebude doga správná povahově.
já spíš obdivuji, že zvládá komunikovat brzy ráno, dopoledne v čase školy, brzy odpoledne, odpoledne, večer… že ji baví komunikovat s o generaci a více generací staršími… a nic jiného nepodnikat