Aktuálně: 3 734 inzerátů210 900 diskuzních příspěvků18 260 uživatelů

Příspěvky uživatele

Xerxova

Xerxova
Xerxova 01.07.2024, 19:50:13 xxx:xxx.48c1:de7c

Bylo to hodně malé a ukecané. Nějaký nápad?

Obrázek
Xerxova
Xerxova 30.06.2024, 19:11:06 xxx:xxx.3e6e:1fbe
impact:

Hele teď se dívám na aplikaci mapy.cz, kde si běžně plánuju trasy na výlety a ten jejich Stopař se taky tváří, že umí vše zaznamenat a uložit. Akorát se to zapne jen na telefonu. Já zapínám aktivitu na hodinkách a do telefonu se to nahraje. A mapy.cz by měly jít na všem.

Obrázek

jde to. Stopař funguje

Xerxova
Xerxova 30.06.2024, 15:18:36 xxx:xxx.3e6e:1fbe
efe:

Naopak. Od začátku bylo vidět, že by potřebovala parťáka. Má ráda pséky a placky zbožňuje - což je zvláštní, většina psů jim nerozumí a bojí se jich. Ona jakmile někde spatří placku, tak by se přetrhla. Tak má teď dvě doma. S Eliškou řáděj jak černá ruka, Vasil se zatim rozkoukává. 

však on se rozkouká a bude mít radost, že má vlastní harém. Je to pro něj další z řady změn a není to rozverné pubertální pometlo, které se rozkoukává většinou rychle - jako je Éliška.

Mimochodem Eliška se mi líbí moc - ten delší čumáček jí moc sluší. Jsem ráda, že v hračkárně měli otevřeno a že si Baruška mohla za vysvědčení vybrat hračky 😄

Xerxova
Xerxova 30.06.2024, 11:14:48 xxx:xxx.3e6e:1fbe
Bobca:

Yoda a Prcek?? 😲Můžu poprosit fotku toho Nighta? Nemůžu se na Yoda vynadivat..jak se díváte jeden druhemu do očí 👍

tady na té fotce mu bylo 11 měsíců… byli jsme na výletě v Míšni

a ještě k tomu, jak mi Yoda kouká do očí - kdybych mu nedávala játrovou sušenku, tak by tak labužnicky nestál… ale odkusoval by mi nos…

Obrázek
Xerxova
Xerxova 29.06.2024, 15:01:05 xxx:xxx.7009:2b5a

a teď pár nepsích (ta přehrada na Černé Nise fakt měla neskutečně kýčové barvy)

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Xerxova
Xerxova 29.06.2024, 14:59:29 xxx:xxx.7009:2b5a

venčení tohoto týdne byla horká… od minulého pátku nepršelo. Všude bouřky, u nás chodí kolem… Psík výrazně zvolnil - i když to na fotkách až tak nevypadá… A někdy mi dojde, že opravdu není malý (viz pátá fotka), i když mu říkáme Prcku (což po létech s Nightem je jasné)

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Xerxova
Xerxova 28.06.2024, 08:10:53 xxx:xxx.34a6:856a
janaa:

RTG pohlaví nezobrazí, stejně tak nemůže stoprocentně vědět barevné rozdělení. Jsou určité statistické předpoklady,viz výše

jsem si říkala, že leda by penisová kostička u chlapečků byla na RTG vidět???

Xerxova
Xerxova 28.06.2024, 06:24:37 xxx:xxx.34a6:856a
Fiona.Praha:

Pomeranian je docela malý, ne? Ten to chyt od jezevčíka, ten od mini australáka. Třeba. Oni si psi v tomhle poradí…

To má logiku. Ale teda, je to těžká práce množitele. Musí najít vhodné rodiče, nakrýt, vybrat správně vybarvená štěňata a udělat z nich rodiče, občas tam přikřížit čivavu nebo krysaříka s PP, aby zůstala zachovaná velikost a tvar. 

Naučit se genetiku barev asi lze. Mám známou, která má CHS BOC. Své feny má merle a při úspěšném nakrytí ví, jaké barvy se narodí. A narodí se přesně tak, jak avizovala. Věšteckou kouli nemá, protože zastoupení pohlaví a počet štěňat odhaduje podle rtg. 

to mě překvapuje - z RTG lze poznat pohlaví štěňat??  Počet je jasný (i když taky někdy ne na 100%). A ještě je mi divné, že jí přesně vychází barvy. Je jasné, že pokud zná genom obou rodičů, ví, co se narodit může a co ne - ale přesto statistika je mrcha a i když teorie u třeba “žíhaná x žíhaný” má mít 50% žíhaných, 25% žlutých a 25% tmavě žíhaných potomků… tak to pochopitelně nevychází a klidně může být žíhaný celý vrh.

Xerxova
Xerxova 27.06.2024, 07:07:02 xxx:xxx.ff0a:2eba

poslední večerní venčení na zahradě má tyto dny aktuálně novou atrakci - Yodu zajímají svatojánci (vyletěli přesně - Jan měl svátek v pondělí). 

Ale večer měl šok - světluška se vydala otevřeným oknem k nám a že nám bude svítit na usínání. Chvíli ji chtěl honit, chvíli se jí bál… a tak nastoupila “odchytová sada - sklenička se širokým hrdlem a kus starých průsvitných desek” a svatojánek byl vyhoštěn. Jen mě ten lov probudil a pak jsem nemohla usnout, na rozdíl od Yodislava, který chrápal ihned…

Xerxova
Xerxova 22.06.2024, 18:40:38 xxx:xxx.c4d8:396d

a pár nepsích - už rostou houby, vemeníky kvetou, kruštíky se chystají

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Xerxova
Xerxova 22.06.2024, 18:39:46 xxx:xxx.c4d8:396d

a je po slunovratu - nějak to letí… Nejprve Yoda v tomto týdnu - stále jen v lesích za humny

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Xerxova
Xerxova 22.06.2024, 17:38:42 xxx:xxx.c4d8:396d

někdy se to poznat dá, jindy štěňata překvapí a z raracha je normální pes a z buchty vyroste dračice... Takže opravdu se vybírá spíš podle rodokmenu a znalosti rodičů (a starších sourozenců, pokud už byla štěňata po psovi či feně), než podle toho, jak se mi zrovna štěně líbí…

Sarah1 - A nemůže být zájem jen o cenu dán tím, že zbytek informací už si zájemce našel?? Já taky nejsem dogařsky až tak známá - výstavám se nevěnujeme, chovu už vůbec nee - a přesto jsem přesně věděla, co chci, proč to chci, jaký mají rodokmen, jaké výsledky RTG… co starší sourozenci… a nevěděla jsem opravdu jen tu cenu 

Xerxova
Xerxova 21.06.2024, 12:12:00 xxx:xxx.e5a7:4c9c

pozor na hračky, jídlo, misku s vodou, povalující se pro vás nezajímavé věci (kus klacku, zakutálený míček)… to vše může vyvolat konflikt. Domácí fena může i žárlit a startovat tehdy, když se návštěva přiblíží na její místo či k jejím lidem… Nenechávala bych dvě fenky tak rozdílných velikostí bez dozoru ani na sekundu. Prostě jednou labradorka vyjede… a můžete být bez psa… nemusí ji chtít zabít, ale rozdíl velikostí je značný a stačí úder tlamou, zašlápnutí…

Xerxova
Xerxova 20.06.2024, 20:37:53 xxx:xxx.2b7b:c02c

ale přesto pozor - znám případ zašláplé jorkšírky (skončilo to smrtí - žebra prorazila plíce) kamarádským berňákem - znali se od malička, hráli si pravidelně a stačilo jedno uklouznutí a neštěstí bylo hotové. 

Labradoři dokáží být blázniví, hraví… a jsou těžcí. Kontakt klidně, ale bláznivých honiček a divokých hrátek bych se bála. Rozdíl hmotností je velký. Uvidíte - ale pozor dávejte

Xerxova
Xerxova 16.06.2024, 07:56:53 xxx:xxx.ff0a:2eba
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 16.06.2024, 06:56:57

ano - vemeníky teď kvetou na řadě míst. Jen tu okrotici něco spáslo a máme na ni letos smůlu - potkali jsme se jen jednou a ještě ne u nás, ale ve Středohoří. Vemeníky tento týden na třech různých místech.

Xerxova
Xerxova 16.06.2024, 06:40:23 xxx:xxx.41eb:99b8
megi-the-pes:

to byl posed, je to rozhledna, allainova věž, mohli jste vylézt na Kumburk, to je jinačí rozhled

taky na něj dojde 😉 Ale byla s náma vnoučata a to jsou leniví Pražáci - takže okruh z Kyjí od nádraží přes Allaina a křížovou cestu nahoru na Tábor stačilo…

Xerxova
Xerxova 15.06.2024, 20:27:54 xxx:xxx.41eb:99b8

a ty nepsí… Ta kamenná věž je posed… Hezká novogotická stavbička uprostřed přírody bývalé rohanské obory

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Xerxova
Xerxova 15.06.2024, 20:23:36 xxx:xxx.41eb:99b8

celý týden jen za humny, až dneska okruh kolem Tábora (ne města, ale kopce nad Lomnicí nad Popelkou). Psovi je to jedno, kde se čmuchá a čenichá a levituje nad zemí

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Xerxova
Xerxova 14.06.2024, 19:31:07 xxx:xxx.b1e0:a030

ale tam se předpokládá, že je pes již nakažen. Já vycházím z toho, že pes nakažen není a jedná se o novou nákazu - tedy odstraňuji jen potenciální nové stádium z krevního řečiště. Jinde nic není. A v řečišti po štípnutí komárem vydrží minimálně měsíc - a tedy pokud od měsíce po možném prvním kontaktu odčervím… měl by být klid. Nebo se pletu??