Aktuálně: 3 732 inzerátů210 871 diskuzních příspěvků18 259 uživatelů

Příspěvky uživatele

Xerxova

Xerxova
Xerxova 12.07.2024, 09:44:25 xxx:xxx.c4a9:fde
orionka-2:

Lidi jsou neskutečná hovada. A pak řeknou : já jsem ho dala ženské u nádraží…např.

Také jsme měli v “našem” lesíku uvázaného psa. Na hnusném vikslajvantovém provaze. Holka ji uvázala v lese, kde se pořád venčí, spoléhala na to, že tam dlouho nebude. Jenže bylo dva dny hnusně a lidi nechodili. Když ji paní doktorka našla, měla už kolem sebe vydupané kolo a hlavu těsně u stromu, skoro uškrcená. Policii, která přijela, půjčila vodítko a protože věděla, kam ji vezou, po bezesné noci si jela pro vodítko a přivezla si na něm Báru, která byla zlatá a dožila u ní. Velká černá kníračka s PP. Majitelka dohledaná a pravděpodobně nepotrestaná. Je to dávno. Dokonce se doktorka bála celý rok, aby si pro ni nepřišla a nechtěla ji zpátky. Celé osazenstvo lesíka bylo nachystané, jak by jí to vytmavilo !! Xerxovi to pamatují.

kdo by nepamatoval velikou černou rozchechtanou Bařenu. Že je s PP (a dohledal se pak její osud) odhalilo až tetované číslo ve slabině a na to se přišlo až po ostříhání zarostlé černé obludy… Kráska se z ní vyloupla, náš Xerxes ji miloval… ono na něj občas držkovala… to už je víc než dvacet let…

Xerxova
Xerxova 11.07.2024, 19:49:45 xxx:xxx.ff0a:2eba
efe:

Baruška & Eliška

Obrázek Obrázek

na třetího bylo vedro?? Že jste měly dámskou jízdu??

Xerxova
Xerxova 11.07.2024, 07:48:31 xxx:xxx.b967:bf0d

večer se hezky zalilo a trochu ochladilo. Vstali jsme brzičko a už před šestou byli v lese - všude mokro, těsně pod dvaceti stupni, dusno… ale užili jsme si to všichni. A já za chvíli jedu na chvíli do školy a pak k zubaři - budou mi vrtat šroubek na implantát… Takže i proto bylo třeba procházku pořádnou stihnout poránu.

Jen jsem tedy zapomněla houbový ruksáček - a les byl plný lišek. Uvidíme, jestli na nás počkají do zítřka…

Xerxova
Xerxova 10.07.2024, 19:14:44 xxx:xxx.b967:bf0d

u vás je hůř - tady jen tak hezky zahradnicky leje  ( v tuto chvíli 8 mm) - hřmí v dálce, vše nás míjí zprava či zleva… ale koukala jsem, že v Dubu spadlo opravdu hodně vody. A Jizerky se taky napily…

Xerxova
Xerxova 10.07.2024, 15:50:34 xxx:xxx.b967:bf0d

Fíkovnice - jen dotaz - k čemu ti je info, že třeba ve Šluknově padaly kroupy?? Vždyť i místně je to silně odlišné a co je na jedné straně Čech nemusí dojít na druhou stranu Moravy… JInak meteoradar ta bílá “oka” uprostřed bouřek docela slušně ukazuje - a to jsou místa, kde v okolí kroupy asi padají. Ale třeba u nás je to často tak, že prší jen v jedné části města… a na druhé jen v suchu koukají, jak se černota odsouvá a hromy divo bijíííí. A radar to nerozliší

Xerxova
Xerxova 10.07.2024, 15:14:58 xxx:xxx.b967:bf0d

já to taky nechápu - pokud tam popelnice jsou, není co řešit. Já jen že u nás hodně lidí popelnice má za plotem zevnitř a tudíž není kam bobek odložit. 

Xerxova
Xerxova 10.07.2024, 14:38:05 xxx:xxx.b967:bf0d
Buggyra:

My máme zbusu novou novinku. 

Seberu ho*no od psa na sídlišti nebo ve městě, abych neprudil sousedy, donesu ho kolem deseti popelnic a kontejnerů a odpadkových košů na kraj civilizace (shodou okolností u našeho výběhu pro koně) a hodím ten igelit s ho*nem od psa do nejbližšího křoví (jen škoda, že je to křoví je zrovna součástí naší ohrady…).

No tak to by mě nenapadlo.

Někoho jiného očividně ano. A opakovaně.

a je někde na konci cesty mezi civilizací a vámi volně přístupná popelnice nebo koš?? Protože pokud se pes vyvenčí na poslední předzahrádce a všichni nejbližší sousedi mají popelnice uklizené mimo dosah a není tam nikde koš… tak prostě ten sebraný bobek není kam dát… a mrskne ho naštvaný sběratel do prvního houští, které vidí… Zkuste starostu, jestli nepřidá koš??

Xerxova
Xerxova 09.07.2024, 08:54:05 xxx.xxx.82.28

pokud je znám pes, nebude dítě nikdo očkovat. Očkuje se tehdy, když není pes (či jiné zvíře) dohledatelný a nemůže být zkontrolován jeho zdravotní stav

Xerxova
Xerxova 08.07.2024, 16:53:36 xxx:xxx.eebe:c917

no já nevím - kdybych třeba Yodu opakovaně vytahovala z pod stolu cvičit v hospodě… tak myslím je tam příště psům vstup zakázán.  Myslím, že pes do hospody patří jen takový, který zvládá být v klidu odložen. 

Xerxova
Xerxova 08.07.2024, 08:31:36 xxx.xxx.82.28
Markéta W.:

Ale my nejsme právě v žádném klubu, máme hobby chov. I taková štěňata se můžou bonitovat nebo musím být v klubu?

i tak se informujte u pořadatelského klubu - bonitovat vás nechají, jen budete platit vyšší poplatek než členové klubu.  Pokud tedy hobby chov berete jako chov podle pravidel pro psy s průkazem původu a máte štěňata po uchovněných rodičích

Xerxova
Xerxova 08.07.2024, 08:29:27 xxx.xxx.82.28

pokud máte štěňata s průkazem původu, pak asi víte, jak jste bonitovali své fenky. Pokud štěňata nemají chovné rodiče (PP nestačí, rodiče musí být chovní) a nemají průkazy původu, na bonitaci nemůžou.

Bonitace je zhodnocení vzhledu, povahy i zdraví čistokrevných psů - rozhoduje o jejich zařazení do chovu - tj, zdali jejich štěňata budou mít průkazy původu. Různá plemena mají různé podmínky - někde stačí RTG kyčlí, jinde musí mít i RTG loktů. Některá plemena musí mít splněné zkoušky z výkonu, jiná ne, některá plemena musí mít absolvované výstavy, jiným stačí zhodnocení u bonitace…

Xerxova
Xerxova 06.07.2024, 20:07:18 xxx:xxx.ff0a:2eba

takže psí ze začátku července. Hodně jich je skákacích - koordinaci má chlapec dobrou

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Xerxova
Xerxova 06.07.2024, 19:22:16 xxx:xxx.ff0a:2eba
impact:

Já mám dojem, že se ti kloši letos úplně zbláznili. 😏

byly doby, kdy u nás na horách nebyli… ani klíšťáci, ani klošáci. Teď máme všeho dost - klíšťata i na zahradě… Dneska po návratu jsem z Yody vytahala asi 10 čerstvě zakouslých klíšťat (ani nestihla chcípnout, některá se ani ještě nezakousla). No a kloše jsem sbírala průběžně a stejně si jich několik donesl až domů. Doma znaven a uvařen padnul a nechal se v klídku pořádně probrat, takže snad už je zcela breberkoprostý

Xerxova
Xerxova 06.07.2024, 19:08:37 xxx:xxx.ff0a:2eba

my dneska venčili opět ve Šluknovském výběžku - docela dlouhý okruh mezi Šluknovem, Karlovým údolím, Zeleným křížem, pramenem Mondavy… o vzrůšo se postaral páník, který si k svačině přikousl vosu… naštěstí není alergický, okamžitě jsem mu dala prášek na alergii (nosím v minilékárničce pro tyto případy) a protože miluju ledové pití, tak s námi šla i zamražená lahev s vodou a zbytky ledu. Takže i chladivo bylo… nakonec jsme ani nekrátili trasu…

Jen tedy množství klošů a hlavně klíšťat bylo velké. A také spousta motýlů všech velikostí a barev. Je tam krásně… a v lese je hodně vody, a foukal vítr, tak to docela šlo i za vedra

Xerxova
Xerxova 02.07.2024, 06:33:18 xxx:xxx.bd:b639

děkuji moc - pokřovní pěnici (a také černohlavou) na zahradě vídáme. Tak snad si nepovedené přistání s koupelí už vybrala (než jsem seběhla těch pár metrů k vaně, tak už seděla na lodičce a vyklepávala vodu z křidýlek a nechala se donést do bezpečí hustého tisu) a další lety už budou vždy jen bezpečné a podaří se jí dospět. Přála bych to tomu řvounovi. Další ječel na druhé straně domu pod blůmou… naštěstí Yoda je ignoroval. 

Xerxova
Xerxova 01.07.2024, 19:58:07 xxx:xxx.bd:b639

jsem si kvůli té fotce zprovoznila chovzvirat v mobilu - abych to sem rychle dostala. Klasické ptáče ještě dokrmované - ale bohužel jsem nezachytila rodiče, neb ten malý řvoun si na místo přistání zvolil vodní hladinu zahradní vany… naštěstí jsou všude “lodičky” - takže jsem trosečníka rychle přemístila do vzrostlého tisu, kde řval jak na lesy, že má hláááád. Ale tis je hustý a tak nevím. Bylo to maličké. Na zahradě se pohybují pěnice, králíčci i střízlíci, červenky, sýkory všech druhů… asi budu muset začít gůůglit…

Xerxova
Xerxova 01.07.2024, 19:50:13 xxx:xxx.48c1:de7c

Bylo to hodně malé a ukecané. Nějaký nápad?

Obrázek
Xerxova
Xerxova 30.06.2024, 19:11:06 xxx:xxx.3e6e:1fbe
impact:

Hele teď se dívám na aplikaci mapy.cz, kde si běžně plánuju trasy na výlety a ten jejich Stopař se taky tváří, že umí vše zaznamenat a uložit. Akorát se to zapne jen na telefonu. Já zapínám aktivitu na hodinkách a do telefonu se to nahraje. A mapy.cz by měly jít na všem.

Obrázek

jde to. Stopař funguje