Lidi jsou neskutečná hovada. A pak řeknou : já jsem ho dala ženské u nádraží…např.
Také jsme měli v “našem” lesíku uvázaného psa. Na hnusném vikslajvantovém provaze. Holka ji uvázala v lese, kde se pořád venčí, spoléhala na to, že tam dlouho nebude. Jenže bylo dva dny hnusně a lidi nechodili. Když ji paní doktorka našla, měla už kolem sebe vydupané kolo a hlavu těsně u stromu, skoro uškrcená. Policii, která přijela, půjčila vodítko a protože věděla, kam ji vezou, po bezesné noci si jela pro vodítko a přivezla si na něm Báru, která byla zlatá a dožila u ní. Velká černá kníračka s PP. Majitelka dohledaná a pravděpodobně nepotrestaná. Je to dávno. Dokonce se doktorka bála celý rok, aby si pro ni nepřišla a nechtěla ji zpátky. Celé osazenstvo lesíka bylo nachystané, jak by jí to vytmavilo !! Xerxovi to pamatují.
kdo by nepamatoval velikou černou rozchechtanou Bařenu. Že je s PP (a dohledal se pak její osud) odhalilo až tetované číslo ve slabině a na to se přišlo až po ostříhání zarostlé černé obludy… Kráska se z ní vyloupla, náš Xerxes ji miloval… ono na něj občas držkovala… to už je víc než dvacet let…
večer se hezky zalilo a trochu ochladilo. Vstali jsme brzičko a už před šestou byli v lese - všude mokro, těsně pod dvaceti stupni, dusno… ale užili jsme si to všichni. A já za chvíli jedu na chvíli do školy a pak k zubaři - budou mi vrtat šroubek na implantát… Takže i proto bylo třeba procházku pořádnou stihnout poránu.
Jen jsem tedy zapomněla houbový ruksáček - a les byl plný lišek. Uvidíme, jestli na nás počkají do zítřka…
u vás je hůř - tady jen tak hezky zahradnicky leje ( v tuto chvíli 8 mm) - hřmí v dálce, vše nás míjí zprava či zleva… ale koukala jsem, že v Dubu spadlo opravdu hodně vody. A Jizerky se taky napily…
Fíkovnice - jen dotaz - k čemu ti je info, že třeba ve Šluknově padaly kroupy?? Vždyť i místně je to silně odlišné a co je na jedné straně Čech nemusí dojít na druhou stranu Moravy… JInak meteoradar ta bílá “oka” uprostřed bouřek docela slušně ukazuje - a to jsou místa, kde v okolí kroupy asi padají. Ale třeba u nás je to často tak, že prší jen v jedné části města… a na druhé jen v suchu koukají, jak se černota odsouvá a hromy divo bijíííí. A radar to nerozliší
já to taky nechápu - pokud tam popelnice jsou, není co řešit. Já jen že u nás hodně lidí popelnice má za plotem zevnitř a tudíž není kam bobek odložit.
Seberu ho*no od psa na sídlišti nebo ve městě, abych neprudil sousedy, donesu ho kolem deseti popelnic a kontejnerů a odpadkových košů na kraj civilizace (shodou okolností u našeho výběhu pro koně) a hodím ten igelit s ho*nem od psa do nejbližšího křoví (jen škoda, že je to křoví je zrovna součástí naší ohrady…).
No tak to by mě nenapadlo.
Někoho jiného očividně ano. A opakovaně.
a je někde na konci cesty mezi civilizací a vámi volně přístupná popelnice nebo koš?? Protože pokud se pes vyvenčí na poslední předzahrádce a všichni nejbližší sousedi mají popelnice uklizené mimo dosah a není tam nikde koš… tak prostě ten sebraný bobek není kam dát… a mrskne ho naštvaný sběratel do prvního houští, které vidí… Zkuste starostu, jestli nepřidá koš??
pokud je znám pes, nebude dítě nikdo očkovat. Očkuje se tehdy, když není pes (či jiné zvíře) dohledatelný a nemůže být zkontrolován jeho zdravotní stav
no já nevím - kdybych třeba Yodu opakovaně vytahovala z pod stolu cvičit v hospodě… tak myslím je tam příště psům vstup zakázán. Myslím, že pes do hospody patří jen takový, který zvládá být v klidu odložen.
Ale my nejsme právě v žádném klubu, máme hobby chov. I taková štěňata se můžou bonitovat nebo musím být v klubu?
i tak se informujte u pořadatelského klubu - bonitovat vás nechají, jen budete platit vyšší poplatek než členové klubu. Pokud tedy hobby chov berete jako chov podle pravidel pro psy s průkazem původu a máte štěňata po uchovněných rodičích
pokud máte štěňata s průkazem původu, pak asi víte, jak jste bonitovali své fenky. Pokud štěňata nemají chovné rodiče (PP nestačí, rodiče musí být chovní) a nemají průkazy původu, na bonitaci nemůžou.
Bonitace je zhodnocení vzhledu, povahy i zdraví čistokrevných psů - rozhoduje o jejich zařazení do chovu - tj, zdali jejich štěňata budou mít průkazy původu. Různá plemena mají různé podmínky - někde stačí RTG kyčlí, jinde musí mít i RTG loktů. Některá plemena musí mít splněné zkoušky z výkonu, jiná ne, některá plemena musí mít absolvované výstavy, jiným stačí zhodnocení u bonitace…
Já mám dojem, že se ti kloši letos úplně zbláznili. 😏
byly doby, kdy u nás na horách nebyli… ani klíšťáci, ani klošáci. Teď máme všeho dost - klíšťata i na zahradě… Dneska po návratu jsem z Yody vytahala asi 10 čerstvě zakouslých klíšťat (ani nestihla chcípnout, některá se ani ještě nezakousla). No a kloše jsem sbírala průběžně a stejně si jich několik donesl až domů. Doma znaven a uvařen padnul a nechal se v klídku pořádně probrat, takže snad už je zcela breberkoprostý
my dneska venčili opět ve Šluknovském výběžku - docela dlouhý okruh mezi Šluknovem, Karlovým údolím, Zeleným křížem, pramenem Mondavy… o vzrůšo se postaral páník, který si k svačině přikousl vosu… naštěstí není alergický, okamžitě jsem mu dala prášek na alergii (nosím v minilékárničce pro tyto případy) a protože miluju ledové pití, tak s námi šla i zamražená lahev s vodou a zbytky ledu. Takže i chladivo bylo… nakonec jsme ani nekrátili trasu…
Jen tedy množství klošů a hlavně klíšťat bylo velké. A také spousta motýlů všech velikostí a barev. Je tam krásně… a v lese je hodně vody, a foukal vítr, tak to docela šlo i za vedra
děkuji moc - pokřovní pěnici (a také černohlavou) na zahradě vídáme. Tak snad si nepovedené přistání s koupelí už vybrala (než jsem seběhla těch pár metrů k vaně, tak už seděla na lodičce a vyklepávala vodu z křidýlek a nechala se donést do bezpečí hustého tisu) a další lety už budou vždy jen bezpečné a podaří se jí dospět. Přála bych to tomu řvounovi. Další ječel na druhé straně domu pod blůmou… naštěstí Yoda je ignoroval.
jsem si kvůli té fotce zprovoznila chovzvirat v mobilu - abych to sem rychle dostala. Klasické ptáče ještě dokrmované - ale bohužel jsem nezachytila rodiče, neb ten malý řvoun si na místo přistání zvolil vodní hladinu zahradní vany… naštěstí jsou všude “lodičky” - takže jsem trosečníka rychle přemístila do vzrostlého tisu, kde řval jak na lesy, že má hláááád. Ale tis je hustý a tak nevím. Bylo to maličké. Na zahradě se pohybují pěnice, králíčci i střízlíci, červenky, sýkory všech druhů… asi budu muset začít gůůglit…
Hele teď se dívám na aplikaci mapy.cz, kde si běžně plánuju trasy na výlety a ten jejich Stopař se taky tváří, že umí vše zaznamenat a uložit. Akorát se to zapne jen na telefonu. Já zapínám aktivitu na hodinkách a do telefonu se to nahraje. A mapy.cz by měly jít na všem.