Aktuálně: 3 726 inzerátů211 265 diskuzních příspěvků18 263 uživatelů

Příspěvky uživatele

Zrzavci

Zrzavci
Zrzavci 23.11.2023, 09:09:53 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele Thielli z 23.11.2023, 09:02:32

No ale to klidně můžete přijet. Sice nemáme statek, ale Domeček, ale klidně přijeďte. 

Já myslela, že někdo -a tetkon jsem nevěděla ešivá já nebo někdo jinej, Vás na někoho nasměroval - na nějakou pečovatelku. Na mě se tetkon musí  - a o to žádám velmi - jako s retardérem. Spím opravdu minimum času a je to znát. Ani kafe už nezabírá. Myšlenky nejsou, mozek se soustředí čistě jen na dýchání, abych se neudusila.

Zrzavci
Zrzavci 23.11.2023, 09:05:37 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 23.11.2023, 08:33:15

No to teda! zatra jinak. Tohle prostě nejni Bečka. 

Zrzavci
Zrzavci 23.11.2023, 09:04:10 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 23.11.2023, 08:28:55

Pan Bečka. Normálně čumí jak masovej vrah, tahle fotka je z tohoto pohledu výjimečná…

Efe, lhát se nemá, todle nemůže bejt pan Bečka, todle je - já nevim, ale prostě jinej kosour 😲 a moc krásná fotka teda. 

Obrázek Obrázek Obrázek
Zrzavci
Zrzavci 23.11.2023, 08:53:34 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele Thielli z 23.11.2023, 08:47:18

….ke zkušené pečovatelce…

je to na mě? Ešivá jo, tak jsem v …v koutě, protože teď vůbec nevím, k čemu se to vztahuje. Poslední dny už nelítám, ani se nepotkávám, já už jsem prostě mimo 😀

Zrzavci
Zrzavci 23.11.2023, 08:51:19 xxx.xxx.226.6

Dnes se hádkou v autě riskuje život. Takže promiňte mou přednášku i zvýšený hlas, ale já vás chci na světě dál Zrzavci.

DĚKUJI THIELLI, OPRAVDU. Protože máte velkou a krutou pravdu. Já jsem prostě zmetek vznětlivej a v některých situacích, když toho je  dost (a v tý době toho s Tali bylo fakt dost), tak se nedokážu ovládat. Ale budu se poctivě snažit mít Vaše moudrý slova na paměti. Díky.

Zrzavci
Zrzavci 23.11.2023, 08:48:48 xxx.xxx.226.6

Thielli - tohle ničemu nepomůže, ale chci vám to jen potvrdit. To , že město pro její duši není. Tali hodně pomohlo i to přestěhování se z města.  Možná ten ruch a to všechno je na soustavu komtesy Hnědé prostě moc. Udělat se s tím nic nedá, to je mi jasný, já to píšu hlavně jako potvrzení a uklidnění Vás. protože vím, moc dobře vím, jak člověk prostě propadá tomu, co kruci dělá špatně, proč to nejde, jak fungovat………a blábláblá.. Je to k ničemu tyhle myšlenky. Nejde to proto, že prostě to zvíře má svoje limity, člověk nic nedělá špatně /nebo jooo, vždycky se chybuje, ale není to záměr/ 

Zrzavci
Zrzavci 23.11.2023, 08:10:31 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele Trickyvoo z 22.11.2023, 22:46:20

….víc než tohle mě raní pohled toho chlapa, co to mám za idiotského psa a….

tohle neřešte, protože vy víte, z čeho to vychází a jak jinak ona funguje.

Zrzavci
Zrzavci 23.11.2023, 08:08:48 xxx.xxx.226.6

Víte co je nejhorší? Že tohle řeší člověk, který je zodpovědný a možná tím paradoxně tomu psu vlastně nepomáhá. Když by byl pes třeba v rukou salámisty, který nebude přemýšlet za roh, možná to bude s tím psem  o fous lepší, protože nebude vnímat to přemýšlení za roh. Kolikrát já jsem si s Tali říkala, proboha, jak by ten kterýno vedle ve vchodě  s tím kokrem o kterým neví, kde ho má, byl v klidu  a já se tady hroutim.  😀

Zrzavci
Zrzavci 23.11.2023, 08:06:07 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele orionka z 23.11.2023, 04:36:56

A byly jsme venku z kruhu jak cukráři. Nechtějte vidět ten výstavní posudek, mám ho schovaný

já klidně, protože máte pravdu, ona chránila. I když chápu, že.. a že…

Zrzavci
Zrzavci 23.11.2023, 08:04:47 xxx.xxx.226.6

Thielli - trochu v ní vidím naši madáme Flekatou. Ta tedy není reaktivní, ale ta rozstřelenost je podobná. Hormony vždy u ní hrály a……světe div se i nadále hrají velkou roli. Je sice už skorem dva roky vykastrovaná kvůli akutní pyometře, ale přes to, když přijde období, kdy by hárala, tak se to projeví.  Alavis Calming udělal nějakou svou práci,hlavně na začátku podávání - zjistila jsem, že u ní hraje roli i doby KDY jí ho dám. Nejlépe večer, než se jde spinkat, ráno, jak kdyby to naopak bylo snad kontraproduktivní.

Kastrace jí ale určitě pomohla, ten rozdíl vidím, k určitému uklidnění došlo, to bez debaty, jako by se jí ulevilo. A to říkám jako ne velký příznivec kastrací. Větší fixace na žrádlo je, to si nebudeme zastírat, zas ale pohyb udělá svoje a člověk si pomůže třebas vycpáním dávky zeleninou. Tali není reaktivní, takže tam jsem já tuhle otázku řešit nemusela. Znám psy- samce, kde se to projevilo, ale fenu ne. Já ovšem neznám nějak velký vzorek - navrhuju zkusit se o tom pobavit třeba v SZ s impact, které prochází rukama velký množství fen a to zpočátku  hlavně JRT, takže horký hlavičky - a impact kastruje všechny, takže by mohla vidět jak se tohle po kastraci chová.

Se zmíněnou únavou a citlivým vnímáním, co tady ostatní zmiňují souhlasím. Tali, když je přetažená, je stejně jako dítě na roztrhnutí. A její citlivost vnímání a na to navazující chování je taky velká. Tak je nutný to brát v potaz. Pamatuju si jednu scénku, kdy už jsme měli za sebou v začátcích to nejhorší a zdálo se, že jsme možná už na cestě k lepším zítřkůmv(háá hááá 🙂 ). Jeli jsme z výletu a my dva se v autě pohádali. Zastavili jsme před domem a Tali mi doslova vykopla dveře kufru auta a zmizela. Nestihla jsem vůbec nic,přes to, že jsem byla zvyklá ji při vystupování ještě jistit, nebyl spoleh, že zůstane sedět. A v ten moment jsem nestihla ani to, abych se uklidnila a uvědomila si, z čeho to vychází. Nebylo to spratkovitý chování, byla to reakce na naši hádku.

V jejím chování se určitě bude odrážet i to, že ji třeba pobolívá to operované. Však já teď, jak mě bolel ten kotník byla taky sestrakra už protivná.

Není to lehké, ani trochu. Vím to a znám v jinčí formě, než Vy a říkám si, že jsme měli velký štěstí při tom jejím vyvádění, že se psy a lidmi byla v pohodě. 

Moc Vás obdivuju, jak k ní přistupujete a držím palce. 

Zrzavci
Zrzavci 21.11.2023, 14:55:20 xxx.xxx.226.6

Já to tady čtu jako Dikobraza! Páč vůbec nevim o čem je řeč, ale je to hrozně ftipnýýýýýýýýýýýýýýý!! Pomooct

Zrzavci
Zrzavci 21.11.2023, 14:20:28 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 21.11.2023, 13:51:42

No ty bláho, ten by jel smeták jeden. Zabilas ho? POtřebuješ koberec?

Zrzavci
Zrzavci 21.11.2023, 13:29:12 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 21.11.2023, 13:23:19

Na ja! Ale v roce 1986 už byly určo špalíky překonány. Já si to řadím někam fakt hodně daleko do historie. Taky vůbec nechápu, proč se vlastně kačer a kohout kastrujou.

Zrzavci
Zrzavci 21.11.2023, 13:20:55 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele Thielli z 21.11.2023, 10:12:54

Ano Thielli, to je velkej, velkej dar od Terezky, že máme volný průchod krajinou /eh, doufám, že to byl její nápad?? /. A bohužel, bohužel si toho nevážíme dostatečně a velká množina lidí se chová jako prasata - prasata prominou, takže jako kreténi., kdy já bych vraždila,  aniž píšu dedektýfky . Mám čím dál tím větší problém s tím, jak se lidi bezohledně chovají v přírodě. Hodně velkej. Já jsem třeba ani v době kovidový, když se pak na chvíli povolilo, nejela radši na dovolenou. protože představa, že cestou na výletě potkávám koncentrované množství idiotů v metru čtverečním by mi nedovolilo si tu dovolenou užít. Stačí mi vizitky “dam” u cest. 

-edit - a jsem ráda, že jste to nevzala nějak ode mne k sobě a taky za to, že to právě díky Vám tady můžu zmínit - ten problém kopání jam, protože věřím, že si to většina lidí prostě neuvědomí.

Zrzavci
Zrzavci 21.11.2023, 13:15:10 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 21.11.2023, 13:07:25

No tak nějak asi. Prostě k tomu toho psa nenutno vychovávat, dělá to sám od sebe. Jakože pastevce nemusíte učit hlídat, že von sám, tak ohař…….. taky sám .Ovšem dělám si v tomto případku legraci. 

Zrzavci
Zrzavci 21.11.2023, 13:13:33 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 21.11.2023, 13:11:03

To, kometo, vůbec nevím, v anatomii kachny se vůbec nevyznám a v kastrování už vůbec ne. Ale tehdy to tam někdo psal. Důkaz o tom pochopitelně není,  A mě to v té říkance ale do sebe zapadlo, ať už je to pravda, nebo ne. Toho čerta kastrovali špalíkama jako Ententýka 😀