Jsou boží, že jo?
Příspěvky uživatele
Zrzavci
Já to věděla, takhle lišácky kouká jen korkáč! Je ňuhůůhuňuňu.
Korkáč je to?
Jo jasně a vona na mě poštve poncle. Víte jak dokážou bejt poncle útočný? Když jsem byla malá, měli ve stájích jednu potměšilou ponclici. To byla svíííně! 😀
Agnes - taky jsem dala na Impact a její zkušenosti /ještě jednou díky Impakte/ U nás se tedy nemuselo kastrovat, ale brala se jen část té lišty, kde byl problém - naše útulková babička - min 12 let to zvládla dobře. Domluveno bylo s vetem, že předoperační se udělá v den operace - rtg plic, aby se vědělo, zda tam něco není - kdyby bylo , nedávala by operace smysl, krev, sono. Všek bylo ok, takže se šlo do toho. Bubi měla slušnou hrču, s kterou přišla a my měli za úkol ji sledovat. Nedělo se nic a pak to prasklo -zánět. Takže operace jasná. Vzal se jen ten kus lišty co bylo nutné. DŮLEŽITÉ DOPORUČENÍ : krom inhalační anestézie chtějte i šití “dovnitř” -používá se v plastické chirurgii, náš vet ho umí a šil takhle naši germánku, když musela s pyometrou na kastraci - jak to vypadá viz tady v článku:
https://zrzavec.com.cz/2022/01/20/prvni-pooperacni-den/
Je to úžasná věc, jak tam nejsou ty stehy a klasický buřtíky, psa to nedráždí k tomu, aby si to blemcal. V podstatě si přivedete domů psa po operaci už s jen s jizvou, ne šitou ránou. Ta fotka je opravdu den po operaci. nehrozí, že si to rozlíže. Nemusela mít pruban ani límec, nic.
Držím palce.
Buggyra:Děkuji, já jen jestli to nemám v hlavě pomotané 🙂
aháá bylo to tu dvakrát, asi aby to Buggyra náhodou nepřehlídla, nebo nevím proč. tak to podruhý radši smažu 😀
Buggyra:Děkuji, já jen jestli to nemám v hlavě pomotané 🙂
Já jsem se toho chtěla chytit a trošku to rozvést, pak jsem si řekla ale, že bych mohla jednu koupit. Tak jsem zticha, jako ta pěnička.
au.
Ne, to je otázka perspektivy, vy stojíte na té levé, ale tělo s pravou máte natočené v úhlu 90°, je to z údivu nad příchodem pšenice.
Thielli - pozor ale! Vy nepotřebujete stavební pozeme ani nic takovýho, občas se v nabídce majetku státu najde kus pozemku naprosto pro nic nevhodného, třeba by se to dalo?
ale pro začátek bych to nekomplikovala o jiné aktivity, co je ale dobrý nápad - samostatná hrabací plocha za mírný příplatek pro ty z psů, který jsou hamouni 😀
Třeba se tu najde někdo, kdo se v tomto plemeni nějakým způsobem orientuje.
V nabídce majetku státu je těchto pět psů plemene Pumi
https://www.nabidkamajetku.cz/Home/Detail/104833
Odebraní, jak píšou z nevhodných chov. podmínek. Čipovaní jsou, je možné, že jsou to třeba i psi papíroví. A já netuším, zda se zvířata, která jsou v majetku státu, který je nabízí -dostanou vůbec mezi nabídku útulkových psů? Nezahlédla jsem je třeba na peswebu a na FB nejsem.
Tak kdyby tu někdo od Pumi byl, tak jestli může nějak poinformovat v Pumi kruzích.
🤣
a jedéééééééém!!!
edit, no ale my se tady tlemíme, ale ono by to třeba fakt mohlo fungovat. Thielli - nezkusíte to?
Tak ale Thielli, to je výbornej nápad! Uděláme k tomu reklamu. Něco ve stylu - Nechce se Vám platit pokuty za ničení cizích pozemků Vaším psem? (tím je poinformujeme, že jako to nejni košér a taky vyděsíme a tím pádem přijdou k Vám) Přijďte k nám. U nás si Váš chlupáč může beztrestně a hlavně bezpečně, protože naše myši jsou chorobprosté, zahrabošit a vy si mezi tím můžete v klidu vypít Píňu Koládu! Každý desátý hrabošení zdarma a když budete mít štěstí a přijdete ve správný čas, kdy zrovna vyhlásíme hrabání za polovic, jako překvapení, tak i ušetříte podvakráte.
Co?
Já sem hodím s dovolením pohled psa, kterýmu dali prát plyšáky.
Ano, dámy jsou neskutečnej druh dobytka. Je to udivující. A zajímavý je, že se zvětšením se množiny byčiglistek se rozmohl bordel. Nevím jakou to má spojitost, že chodec je menší dobytek než kolista, ale je to tak. Možná je to v tom, že chodec přírodou neprojíždí jak hovád, užívá si jí a tak je mezi nimi víc těch, co si jí váží.
O kvíkvé některých lidí, kteří nerespektují ani varovná oznámení asi netřeba dumat. Souhlasím, že je škoda, že je to neodpálilo.
Jojojo, Tali je taky jediná, kde se to musí hlídat, ostatní to pochopili. U ní to ale není nic překvapivýho 😀
Tohle opravdu nikdy, nikdy nepochopím.
Já jsem vychovaná v respektování soukromí majetku atd. Je to pro mě úplně mimo možnosti to pochopit. pamatuju si vyprávění kamarádky, jak jejich známí si otevřeli restaruraci. Na svém pozemku u svého domu. A tu svou část oddělili . Nejdřív nějakým nevím provazem, pak musel příjít plůtek , pak na ten plůtek důrazná cedule. A pak ……prostě zavřeli, protože je neomalenost a drzost lidí tak točila, že to nedávali. ☹️
Holoubka nějakýho klidně můžete domalovat.
To aby se ta pšenice měla kam schovat.
to je hezký., to je hezký a takový rozumný. Jen my bychom se bývali byli z toho nákupáku v tý době asi nedostali 😄
takže po týdnu už mě pomalu přiběhla přivítat
to bych to musel přebírat jako Popelka,