Aktuálně: 3 730 inzerátů211 301 diskuzních příspěvků18 263 uživatelů

Příspěvky uživatele

Zrzavci

Zrzavci
Zrzavci 01.12.2023, 09:52:58 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 01.12.2023, 09:36:33

Neopravila jsem vás proto, že bych vás chtěla urazit, ale proto, že jsem vám chtěla pomoci.

já už jsem s tímhle přestala, nekomentuju nikoho ,protože mi otevřel oči člověk, který by býval rád chodil na ifaunu, ale nešel tam, protože by se bál, že kvůli svý češtině dostane sodofčičku. A to mi přišlo pěkně pitomý.

Ač to jistě člověka třískne do očí (na druhou stranu při svým kulometným projevu dokážu napsat leckdy takovou hrůzu, takže mám taky máslíčko na hlavince), tak prostě vím, že někdo, kdyby se rozkrájel, tak to prostě nepůjde. Jako já nevezmu ani tón.  A jak jsem si nadšeně loni zpívala koledy v kostele. (jinak můžu řvát jen na konecertě)

Zrzavci
Zrzavci 01.12.2023, 09:24:55 xxx.xxx.226.6

Vaří mi  tu hlava  jak přemýšlím. Zima mi hraje trochu do ruky, protože ten poděs bude víc doma. Pokusím se využívat a vyhledávat situace-pokud budu mít štětí. , kdy by se třeba zamýšlel nad tím, že tam vyskočí a odměním a ocením to, že ještě sedí na zadnici. 

otázkou je taky jedna věc a to v tom bude hrát velkou roli. linka je u okna, okna mají veliké široké parapety, kde mu pobyt nezakazuju…….. takže otázka do pranice - JE VŮBEC SCHOPNEJ TO ROZLIŠIT? že támdle může v pohodě a linku, která de facto na jiné okno navazuje, tak tam mu to zakazuju?

Zrzavci
Zrzavci 01.12.2023, 09:19:52 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 01.12.2023, 09:16:09

Bé to vostrej hošik, jak ta paprička 🙂

Zrzavci
Zrzavci 01.12.2023, 09:11:16 xxx.xxx.226.6

Dájo - Blek Boloňéz Chalapéňos 😀 😀 😀 

Zrzavci
Zrzavci 01.12.2023, 09:04:07 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 01.12.2023, 08:34:01

Buggyra, za tohle musím ještě navíc

ta pochvala se vztahuje ke kterému z těch dvo příspěvků? dík

Zrzavci
Zrzavci 01.12.2023, 09:02:28 xxx.xxx.226.6

y ale opravdu běžte do háje, já se s nikým nehádám, omlouvá vás jen to, že vám zemřel pes…

Verun? 😲

Zrzavci
Zrzavci 01.12.2023, 08:46:09 xxx.xxx.226.6

Buggyra - dík, pročetla jsem zatím ve velký rychlosti, tak si to pak dám ještě jednou, ale obávám se, že u nás to není připad ani jedna, ani dva, ani tři. Tady nevystačím s tím, že mu ukážu co má místo toho dělat. O to víc, že on to udělá, když já tam nejsem a pokud ho napomenu, tak v pohodě jde dolů. 

Jídlo pochopitelně, jak jsem psala, co nejvíc uklízím, protože je to kočka venkovní, myšilov, ale bylo asi třeba tři pět? momentů, kdy se mu podařilo.  Když třeba koukáme na televizi, a já to svým vnitřním okem zjistím, že je nahoře, tak můžu sundavat a dávat na místo a tam pochválit, aby věděl, co má dělat místo toho,  do alelujá, případně houknout, protože už jsem přitvrdila, když domluva nefugunguje, ale klasika, jak lidi píšou pořád dokola 😀 udělá to zas. Před tím to právě zafungovalo tak, že jsme se opravdu domluvili. Teď na domluvu prdí a dělá spratka, jde tam vždy, když někdo není v dosahu, nebo si myslí, že není v dosahu.  🙂

Já si myslím, že tohle s klikrem asi bohužel nepořeším. ?? 

edit - znamená to teda jen to znepříjemnění? On není vyloženě kočka domácí, je to vesnickej sekáč, který si jede tvrdě na sebe. Kurnik já se chci domluvit! 🙂

Zrzavci
Zrzavci 01.12.2023, 08:14:27 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele Arosek z 01.12.2023, 08:01:54

Dik za sepsani, nejak me uz svrbely prsty, ale asi bych nebyla uplne diplomaticka.

já jsem se na to vyspala. 

Já asi tuším, že to Verun nemyslela nějak jako to, nevím jak to říct,  ale prostě tohle já číst poté, co svého psa za kterýho jsem bojovala jako lev, odvezu na poslední injekci, tak mě to hodně ublíží . Slova v člověku zůstanou i když by se autrem třeba i v příspěvku vymazala.

Zrzavci
Zrzavci 01.12.2023, 08:07:02 xxx.xxx.226.6

Vedle u houbiček padlo téma linka. Taky patřím k těm - tedy patříme, doma oba - kdo kočce nepovoluje pobyt na lince. A když jsme se před třemi roky přestěhovali do Domečku a Mouses se přistěhoval k nám, tak jsme se hned a po dobrém! domluvili spolu na tom, že v mé maličké provizorní kůchni nepoleze nejen na linku, ale ani na stůl. Dokonale to fungovalo, krásně to respektoval. Loni jsme se konečně přesunuli do nově vybudovaný kůchně s jídelnou, kde je velká linka do U, pěkně u okna. A ten smraďoch to začal porušovat a má představu, že po lince bude běžně chodit. Když houknu, tak jede dolů, to jo, ale prostě tam vyleze- když nejsem v dosahu. Důvody, proč na linku leze jsou dva: 

- chce jít ven a myslí, že to půjde oknem - udivuje mě, že si ještě nezvykl, že jsou okna zasíťovaná

- rád by si dal něco dobrýho, občas se mu zadaří (tady se to snažím eliminovat, aby se zvyk neupevňoval, ale prostě ne vždy se zadaří. 

Někdo nějakej nápad, jak se s ním znovu domluvit? Beru branistorming, říkejte cokoliv.

Zrzavci
Zrzavci 01.12.2023, 07:46:37 xxx.xxx.226.6
Lenacia:

Děkuji za rady. 

Nechala sem jí dvě houbičky. Ty má normálně už pro sebe. Ale ona stejně krade tu u dřezu…. 

Schválně sem je všechny nastražila u dřezu… VzslaVzala všechny 

Jistěže vzala. Je totiž inflace, víte? 😀

Zrzavci
Zrzavci 01.12.2023, 07:37:49 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 30.11.2023, 22:07:56

…….ak seděl vedle na sporáku a čekal,až bude volno…

😂 pomooooooooooooct!! a výborný fotos.

Zrzavci
Zrzavci 01.12.2023, 07:33:01 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 01.12.2023, 05:11:39

No vida, pak že to nepůjde , Dájo 🙂

Gigoušek to zvládne, vydrž. Udělej něco, co běžně neděláte - my museli jet na dovolenou 😀, což uznávám, že jako není ideální v každý čas, že to asi nepojedeš, ale prostě nevím, jít třeba do ZOO nebo tak něco, co prostě není běžný a rozptýlí ho. Ale do víkendu už je to jen krůček, pak bude mít jiný starosti. Bude ho muset nesnášet, tu novou housku, bude muset z něj bejt otrávenej, bude ho muset pozorovat…………… bude mít moc práce. A Ty taky, což je dobře. Tak bižón to nebé? Bude to Boloňéza! A černá, tu jsem jednou viděla, je moc pěkná, černá Boloňéza. No a jméno? 

Zrzavci
Zrzavci 01.12.2023, 07:27:11 xxx.xxx.226.6

Verun - Plaka tady píše svoje zkušenosti s tímhle lékem, nic o zlu tady fakt nečtu a myslím, že ani ostatní ne, je to jen Váš dojem, ale budiž, vnímáte to tak, leč………uvědomujete si, že….. psala jste člověku, kterému odešel jeho psí parťák na kterém mu záleželo?? ☹️ A popravdě- nebylo ta reakce od Vás moc citlivá teda. I kdybych měla nějaké pocity, jako Vy, volila bych jiná slova. 

A já jsem třeba  hodně ráda - tuším, že i ostatní, za to co tu Plaka postupně psala, protože ne vždy by se to třeba každému podařilo dát do souvislosti s tím podaným lékem. Plaka není hysterická majitelka gaučového psa nošeného v tašce. Je to letitý psí praktik, který se nevysype ze zlomenýho drápku.

Jsem ráda, že napsala, že zkoušeli dát i min. dávku, která zabrala a proto tady na konci taky říká, aby ostatní vzali v potaz, že se dá začít i  s tou minimální dávkou - a ono je to taky v podstatě logický, jen to člověka hned nenapadne. Rozumný doktor mé drahé poloviny mu na jeho problém taky nenapálil plnou normální dávku, ale dal mu to naprosto nejnižší možné. Ale není to obvyklé, dává se prostě nejčastěji to, co je běžně dáváno. 

Jsem prostě ráda, že to tu Plaka psala, protože nikdy člověk neví, nikdy. I proto se volalo na bývalých stránkách po zachování archivu, protože tam lidy psali po léta své zkušenosti, zážitky, byť třeba ojedinělé. Ale nikdy není od věci i o těch ojedinělých vědět. 

Edit - Plako, až bolest dovolí, sepsala bys jednou časem, prosím o tomhle článek? Já bych ho uveřejnila i u sebe a uschovala do archivu, podle mě to patří k věcem, který by se neměly ztratit v čase.

Zrzavci
Zrzavci 30.11.2023, 14:51:22 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 30.11.2023, 14:32:18

No hele je to nářez, musíte se obrnit. já to jedu třetím rokem. Zas ale je pravda, že na začátku je těch sil mnohem víc .🙂

Ale ona je to změna i pro toho psa. V lecčems k lepšímu, ale má to i negativa, takže člověk bere ohledy i na něj a jeho věk. Ale pokud jede na myšlenku, mohlo by to fakt jít, nemuselo by se tomu asi třeba věnovat tolik času a vám by ubyly starosti. Leč pochopitelně situaci neznám. 

Zrzavci
Zrzavci 30.11.2023, 14:48:46 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele list z 30.11.2023, 14:30:28

dík provedu.

Zrzavci
Zrzavci 30.11.2023, 14:29:27 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 30.11.2023, 14:26:12

Myslela jsem si to tak nějak.Vydržte! Ten start je někdy tvrdej a vy máte blbou dobu na to.

Zrzavci
Zrzavci 30.11.2023, 14:21:16 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele Rapotačka z 30.11.2023, 14:11:20

Ano to máte pravdu, ale když se zrovna stěhujete , případně do toho ještě třeba jsou nějaký úpravy, tak pokud Vám není zrovna dvacet a půl roku, tak leckdy moc ty energie není. Musíte zajistit jiné věci. Ano není to ideální, ale tak to prostě je.

Zrzavci
Zrzavci 30.11.2023, 13:58:45 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 30.11.2023, 13:51:48

To nejsou PP FCI, paní je chce dovézt, normoš množka

Zrzavci
Zrzavci 30.11.2023, 13:50:42 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 30.11.2023, 13:47:46

No ale ono to jinak asi nejde, než na ně žvatlat, na ty dva včelí medvídky (nevím jestli znáte ten večerníček, ty jejich kožíšky mi to připomněly 🙂 )Jááá bych je nutně potřebovalááá poňuhňááát!