No ale…….. pokud někdo napíše něco špatnýho někomu jinýmu a pak to po nějaké době smaže, tak tomu, komu bylo posláno to něco špatnýho, zmizne ten důkaz, že mu dotyčný psal to špatný. Neboli - bude-li někdo někoho stalkovat a pak to u sebe smaže, tak ten stalkovaný se nemá jak bránit.
Příspěvky uživatele
Zrzavci
No nazdar 140 kg průjmujících, to musí být něco. Ona ta rýže má nějakej dlouhej sarachid, nebo cosi, nepamatuju si to, někde jsem to jen zahlídla, podstatný pro mě bylo, že to bylo potvrzující, to co jsem si objevila, že prostě ten dlouhej sacharit, nebo kdo, tam dělá ten problém při trávení. Brambory se dají opravdu supr rozmasakrovat s tou rýží a masem na ty atomy a to je to, co říkal, tehdy vet, že je důležitý, rozemtat to na ty atomy. Mou dietu schválili Bubině i po operaci torze žaludku, kdy jsem to přinesla ukázat při vyzvedávání Bubi z kliniky, měla jsem strach, abych něco nepotento. Rozkrmovalo se po lžičkách, což tedy dělám vlastně vždycky, jak po operaci, tak při potížích, že dávám po malých dávkách a velmi často.
PH přemýšlím nad tím, co jste psala - že tyhle kombinace - cyklická, necyklická, taková maková stopa, že to je jakoby jedno. Že stejnou službu na zaměstnání psa udělá rozhození do trávy……. to je vlastně asi fakt 🙄 ? že pro domácí žvýkání si to člověk překombinuje?? zase na druhou stranu…. teď přemýšlím nahlas - viděla jsem na ohařích, že když jsem jim to prvně našlapala takhle do kruhu - mě totiž to video od Pišišvorový naprosto uchvátilo 😀 - tak že jim to dalo zabrat. Třeba stařenka Bubi ta to chápla hned a vesele si fordila kolečko, ale třeba Tali? Furt jí to nedocházelo odbíhala a vlastně genius Rumíček taky. To bylo překvapivý.
Jak slepoň? 😲
Ano - používám tohle i jako odměnu za dobře provedený cvik - že odměnu - dva tři kousky hodím do trávy, aby si ji dotyčný vyčmuchal. (kdeže jsou ty doby, kdy jsem přísahala, že psovi házet potravu na zem nikdy nebudu, abych v něm nepodporovala bufet. 😀 😀 S Tali jsem došla do stádia, že už je to jedno. A pro ni je to top odměna)
Já to používám fakt vždy, když psovi není dobře - nejen střevně, nejen po operaci. A ostatní vždy hned začnou předstírat chorobu, aby taky dostali 😀 - ne dělám si legraci, ale vyloženě chtějí taky. Tak to v tu dobu prostě jedu ve velkým. te´d bude mít Tali operaci očička, tak mám taky v plánu, i když to nebude nic velkýho, ale prostě, aby si užila hýčkání.
Jo jo, jasně, začíná se v ploše, ty čtverečky co se prošlapou dokonale stopa vedle stopy, plně propamlskováné - to je pravda, já jen, že jste psala o cyklické stopě, tak jsem naskočila na toto. Ale je pravda, že pes už musí vědět, co stopa je.
tady je to - v tom odkazu, co dala Hmn
Cyklická stopa není nic jiného než stopa, která vede pořád dokola a nemá žádný konec. Vysvětlíme si to na příkladu začátečnické cyklické stopy, která bude našlapaná do tvaru čtverce. Zatímco doteď jsme šlapali čtvereček, který jsme vyšlapali uvnitř, teď budeme šlapat stopu po obvodu čtverce. A budeme se snažit šlapat stejně jako ve čtverci, tedy malými krůčky vyšlapeme/vydupeme v podstatě tunel dvou šlápot vedle sebe, který povede po obvodu čtverce 10 x 10 metrů.
jen oni to šlapou ve čtverci, já v kruhu, páč to Pišišvorová dělala do kruhu a cyklická stopa % cyklický je jako byčiglistický, tedy kruhový. 😀
No u nás to vždy ten problém prodloužilo - uvědomila jsem si to s Bubi první, která tehdy měla jako babička velký střevní problémy. A ona tu rýži nechtěla, vůbec. Kdybych ji bývala byla poslechla, mohly jsme to celý zkrátit.
Vet mi tehdy dal nějakou konzervu a říkal mi, že hlavní bod je v tom, že je to celý všechno rozmasakrovaný na atomy. Jenže drahý je to jako kráva.
Jakmile jsem nasadila kombinaci brambory spolu s s mrkví a kuřecíma prséčkama a rozmasakrovala jsem to na ty atomy tyčákem, byl to okamžitě zlom. Od tý doby jedu jen tohle. Ať při střevních potížích, nebo při jakékoliv operaci, rehabilitaci, potřebě zesílit. Aby mělo tělo z čeho brát sílu, ale nemuselo se zaobírat trávením. Tohle je moje silná trojkomibinace.
🙂 no teď je potíž v tom, jak je to správně.
Já to tehdy pochopila tak, že se chodí stopa čistě jen po obvodu kruhu a tam pak vidíte, že ten pes prostě jde správně, půjde po stopě přesně po obvodu kruhu do té doby, dokud vy budete do stopy vsypávat pamlsky. a vy vidíte, že pracuje správně.
Ale……….možná jsem to pochopila blbě? Nebo třeba každá s Doron píšeme o něčem jiným? To nevím, páč jsem taky lajka. Nedělám stopy cvičákově, že by mě někdo vedl, že bych úplně věděla… jedu si domácí žvýkání, zkoušky neskládám. Uvidíme co napíše Doron, ta chodí na ten cvičák, jestli jsem to pochytila správně.
a tak to já jsem to pochopila jinak. Možná blbě, páč jsem jen vycházela tehdy z toho videa, který sem dala tehdy Pišišvorová. Pochopila jsem to tak, že pes má jít čistě jen po obvodu toho kruhu?? Nemám ten kruh plný stop - jako, že ho celý prošoupu nohama jako ten čtverec, ale vedu stopu čistě jen po obvodu.
Mám to blbě?
Nebo stojíte uprostřed
Dotaz - může se stát uprostřed? neruší to pachy? já vždycky velkými kroky odkráčím od toho, co jsem našlapala, někam do strany. Aby byla čistě jen stopa a můj odchod to pachově nerušil.
Tak nějak jsem to kdysi někde četla?
Ale já jsem opravdu lajka - proto se ptám, nedělám stopy v rámci výcviku, máme to jako domácí žvýkání.
asi jo, ale…. mně - matlovi - to našlo jen tohle 😀 😀 😀
https://www.google.com/search?q=jak+na+kruhovou+stopu&oq=jak+na+kruhovou+stopu&gs_lcrp=EgZjaHJvbWUyBggAEEUYOTIHCAEQIRigAdIBCDQyNzRqMGo3qAIAsAIA&sourceid=chrome&ie=UTF-8
Já to dělám jednoduše, nejdu stopu rovně, ale prostě vyšlapávám kruh a do šlápoty dávám sem tam dobrůtku /vy asi musíte do každé, nebo skoro do každé, protože oni začínají. Kruh není úplně malý, aby se ty pachy neslily, nebo jak to říct. Takže vy to vyšlapete, vysypete v tom obvodu dobrůtkama do stop, které jste dělala a pak tam psa - na vodítku , abyste ho mohla jemně případně upravit, kdyby netušil - navedete a pak ho necháte, aby šel v těch Vašich stopách, tedy v kruhu. Jdete za ním a průběžně zase do své stopy doplňujete odměny. Pes tím pádem jde pořád v kruhu a vy doplňujete ty dobroty.
Snad to píšu k pochopení? Doron když tak asi upřesní.
A ještě - k těm nápadům - ta kruhová stopa, co ji zmiňovala Doron - to je moc prima věc - objevila jsem ji díky Pišišvorový, která už sem bohužel nechodí. Je to jednak, myslím?, dobrý potvrzení, že pes čuchá dobře a druhak je to výborná věc právě i pro tyhle momenty - nejdete daleko , stojíte na místě v podstatě. Zbytek smečky si zajistíte a s tím jedním jdete dvě, tři kolečka, pak prohodíte. Pro mě osobně výborná věcička.
Tohle je sakra pitomý a nedivím se, že tohle budí frustraci, jak je to furt dokola a neodbouratelný a jedou si to dva, navíc tím, že Eli hárá, to Vasila pudí o to víc ☹️ . Ale není to Vaše chyba, vy jen řešíte chybu někoho jiného, toho kdo je takhle nechal žít.
Hlavně se musíme zbavit pocitů viny, že všichni nedělají všechno 🙂)
a taky jsou období, kdy se nemusí dělat vůbec nic. a pes může být jen psem. My vždy s podzimem máme takový období, kdy jsou psi jen psem - prostě si užívají to, že chodí loukama a čmuchají si, počítají díry, myše, zkoumají je a já jen stojím a dělám pančelku na chodbě Zš (a čučim do kraje) .
Ono, když to vezmeme - řídíme téměř pořád jejich životy- kdy jdou ven, kdy jedí, co jedí, kdy cvičí, že cvičí, že někam jedou, že něco dělají………….. a kdy můžou být sami sebou? 🙂 . Já když pes dospěje do momentu, kdy mu můžu věřit, dostává leckdy vedení, jdeme prostě čistě jen tam, kam chce on, kam ho to táhne. Ve městě to kolikrát znamenalo, že se tak trochu motáme v kruhu a nedojdeme nikam daleko, ale bylo vidět, jak je to pro ně úžasný. Páníček nedělá nic jinýho, než doprovod a jištění. tím, že mám psy naučené, že se zastavují /no…. teď po přesunu sem, kde chodníky nejsou, to už není taková hitparáda/ na kraji chodníku, tak jsem promluvila jen v tomhle bodě, kdy jsem zkontrolovala, že můžeme jít, jinak to bylo zcela v režii toho psa. Pes pak šel domů spokojený, a ba i unavený.
Border kolie za 4000 tisíce v dnešní době zní opravdu zvláštně. Bylo by zajímavé zeptat se, co je to tedy ten registrovaný chov? Četla jsem kdysi, že někteří lidé, kteří mají pracovní bordery, ty opravdu tvrdě pracující u stáda, jsou tak nějak mimo hlavní proud, ale tam zase cena toho psa rozhodně nebude za takovýhle peníz, protože to jsou pracovně top zvířata.
Ještě jen takový osobní poznatek - když jedete dietu - ne vždy je vhodná rýže. Mám osobní zkušenost, že psům dieta s rýží problém prohlubovala. Od té doby používám při dietě suché vařené brambory, mrkev, libové kuřecí.
V průběhu času se mi to ověřilo i u jiných, než mých psů.
Vím, psala jsem to několikrát, ale zase jsou věci, které je asi lepší zopakovat.
Ono si v tom za chvíli uděláte systém. Když přišla Bubi, byl to taky chvíli hegeš - i proto, že na Tali není takový spoleh jako na Rumouška. Pak jsem si to nějak srovnala, jak to dělat a co udělat a fungovalo to.
V těhle momentech, kdy toho má člověk fakt plný zuby jen přijde domů, je dobrý si uvědomit, že i doma můžu ty psy zapřáhnout, mám je v pohodě rozdělený po místnostech a když to udělám intenzivní, nemusí to být ani nijak dlouhý.
Ok, jasný, já to prostě jen tak nadhodila, viz ty zkušenosti výše popsané.