Aktuálně: 3 738 inzerátů211 451 diskuzních příspěvků18 264 uživatelů

Příspěvky uživatele

Zrzavci

Zrzavci
Zrzavci 02.01.2024, 09:54:58 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 02.01.2024, 09:25:16

(Pro zadavatele - ne, takto se to nedělá.) teď nevím - ešivá je to míněno na ten můj příspěvek?

No nám to fungovalo a funguje. U všech ohaříků, co byli/jsou doma. Musí pes teda dobře vidět 😀 Ale fšicí brali a berou, že to je jen v rámci cvičení, kupodivu i potrhlá Talimůra.

Zrzavci
Zrzavci 02.01.2024, 09:09:12 xxx.xxx.226.6
Thielli:

Výhodou domácích pamlsků je, že jim to můžete ujídat. Divili byste se jak moc tohle zvyšuje v očích psa hodnotu pamlsků. 🙂

A já si občas namyšleně myslím, že už k pamlskům vím úplně všechno ! 😄 Prdlajs! Díky Chingis!

Já k téhle inspiraci přidám ještě svou - nevím zda a kolik lidí to napadne, že není vůbec marné odměňování z pusy. Nejsou k tomu vhodné všechny pamslky, že jo. Ale takovej kabanos z pusy psovoda psu upuštěný, dělá velké divy třeba při učení se zastavovat před silnicí, to máte vidět ten ÍPO pohled. Přesně tohle “podání” pamlsků mi u mojí první Bubinky pomohla tenhle cvik vypilníkovat. 

Jinak k tématu pamlsků pro zadavatele - nevím zda to tu zaznělo - je dobré mít v pamlskovníku pestrou směsku, která taky způsobí, že pes je na odměny natěšenější, protože neví, kdy to přijde. A taky pes nemusí být vyloženě pamlskovací typ psa, možná upřednostní jinou odměnu, či jinou formu podání pamlsku.

Zrzavci
Zrzavci 02.01.2024, 08:59:18 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 02.01.2024, 08:56:15

Já miluju mapy.cz! Jednak pro to, co píšete a pak pro to, že mi dokáže najít i výborný spojední hromadnou dopravou! Kolikrát mi to našlo i to, co nebylo v jízdních řádech, když jsem si to zadala.

Zrzavci
Zrzavci 02.01.2024, 08:54:48 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 29.12.2023, 05:32:30

Zdravím v novém roce, Dajo,

recenzi lze napsat na stránkách megibuk.cz , tam, kde jste knížku kupovala. A když si na stránkách kliknete na menu a vyberete položku Obchod, uvidíte tam hned tu knížku. Kliknete na ni a dole pod zeleným políčkem Přidat do košíku, je o kousek níž nápis Popis a hned pod ním Hodnocení. Když na to kliknete, můžete psát.

Zrzavci
Zrzavci 29.12.2023, 02:10:33 xxx.xxx.24.158

Ohňostroje jsou naprosto debilitní záležitost. Což píšu jako majitel psů, kteří zatím nic neřeší. Ale zvěř - jak jsem měla příležitost vidět - to řeší velmi. Od pernatců po srstnatce. Takže každý, kdo rád odpaluje, si může tu rachejtli, tak jak je výše doporučeno, narvat do řitního otvoru a tam si to ku své debilitní radosti odpálit. Aby si to užil.

Víc k  tomu nemám co dodat.

Zrzavci
Zrzavci 29.12.2023, 02:00:22 xxx.xxx.24.158

Nechat psa vyběhat na volno po širých lánech kde nic nehrozí není

si trochu nekoresponduje s tímhle, co píšete:

Když je na volno, ráda lítá daleko do polí a jakmile uvidí zvěř nebo i letícího ptáka, běží po něm daleko až ji nevidíme,

Nevidím-li psa, nevím, co se děje a může hrozit cokoliv. Od toho, že strhne zvěř, a to ji vlastně ani strhnout nemusí, stačí, že ji štve a kupř. březí srna to pak neustojí a rázem tu máme dvě mrtvá zvířata - matku a nenarozený plod. Až po to, že mi psa  - možná oprávněně střelí myslivec. A to záměrně nemluvím dál o tom, co pes štvoucí zvěř té zvěři způsobí, aniž by  ji dohnal.

Tudíž, když jsem si přečetla, co jste napsala, nebudu ztrácet čas tím, abych odpovídala na to, jak  a co pes zvládne a co udělat pro to, aby to zvládnul. 

Někdy - ne často! - by neškodilo, kdybychom my majitelé psů viděli dál, než za pelech našeho vlastního psa.

Zrzavci
Zrzavci 28.12.2023, 20:38:09 xxx.xxx.24.158

Trickyvoo , Kilian - aj to jsem ráda, že se Psížišek neopozdil a stihnul to. Doufám, že to stihnul ke každému, kdo si knížku objednal?  Snažily jsem se s Megí na maximusa.

Musím říct, že takhle rychlý advent jsem ještě nezažila 🙂 . Byl zcela jiný, než jsem zvyklá. 

Pevně doufám, že se vám všem knížka líbí a pokud si najdete čas a napíšete k Megi hodnocení - upřímné, pravdivé - počítám s tím, že nějaké výtky budou,  budu ráda, protože zpětná vazba je důležitá. Rády bychom s Megi, aby došlo třeba i na druhý díl - pokud bude zájem - a tak uvítáme vaše postřehy.

Krásný zbytek svátečních dní a do nového roku - jen to nej, nej, nejlepší, zdraví, štěstí, pohodu a ať se svět kolem uzdraví.

Zrzavci
Zrzavci 22.12.2023, 12:46:57 xxx.xxx.24.158

Já sem moc nechodím, ale dneska musím, teď jsem se dozvěděla, co strašnýho se stalo.

Ráda bych vyjádřila hlubokou soustrast těm, jenž tato tragedie zasáhla.

Vím, že Ti kteří tady zůstali, ten klid v duši mít nemohou, ale přeju jej těm, kteří nás opustili. A se stejnou hloubkou v srdci přeju tomu hnusnýmu zlu, aby jeho shnilou duši sežralo jeho vlastní zlo.

https://static7.depositphotos.com/1000459/737/i/950/depositphotos_7378477-stock-photo-candle-in-a-hand.jpg

Zrzavci
Zrzavci 20.12.2023, 13:48:14 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 20.12.2023, 13:37:02

ŽJOFKA UŽOFKA! PANÍ JE GENIÁLNÍ, to je supr řešení! Měli by jí dát medajli, neb je to velký návod do budoucna!

Zrzavci
Zrzavci 20.12.2023, 13:42:01 xxx.xxx.226.6

Ano myslím, že to co píše Arosek a co říká ten pán je hluboká pravda

Pro Akitu je jeji clovek laska zivota, za ktereho polozi zivot. Pokud ale ona nazna, ze ten clovek je toho hoden. Protoze pokud ne, nestoji ji ani za to, aby ji tu konzervu otevrel. Ten clovek musi byt neuveritelne vyrovnanej, sebejistej, citelnej a ve vsech smerech konzistentni, pak je Akita ochotna ho respektovat.

To je myslím nejvýstižnější -mluvíme-li o džípnský akitě a proto jsou leckdy ty duše nepochopený. Já sice nejsem vyrovnaná - nebo takhle, tehdy jsem byla, tetkon už jsem magor, tak by se na mě třeba ani nepodívala 😀 , ale hrozně jsme si s tou fenou sedly - právě proto, že jsem ji respektovala, uznávala jsem její vnitřní nastavení, do ničeho ji necpala a měla ji opravdu hluboce ráda, přesto, že to nebyl vůbec můj pes a nevídaly jsme se nijak často a přes to tam byl velký vztah - jiný, než mám se svými psy - úplně jiný, neumím to popsat, ale pro mě to byla čest, fakt nekecám.

Bodlinko - jak jsem ji tehdy přesvědčila - vlastně nevím, asi tím, že jsem na ni netlačila a v podstatě jsem v počátku tvrdila, že tam žádný pes není a že ani ty buřty tam  nejsou, když tam není žádný pes 😀 . Musela to být ona, kdo přijde a já byla trpělivá. Důvěřovala jsem jí - asi i víc, než panička, kterou jsem tehdy při prvním setkání “donutila” aby ji nechala si s mým ohaříkem hrát, že ho nezabije - a překvapivě nezabila, pak jsem ji donutila, aby jí sundala košík, že se nemusí bát, že už mi nic neudělá a hrály jsme spolu kýblíkovanou u nás na chalupě- dívat se na její ščastnej gezicht, když poslouchala ke kterýmu kbelíku má momentálně jít a tam si vzít dobrůtku, byl pro mě malej vánoční dárek, i když bylo léto.  Člověk ji musel dobře číst, vnímat, kdy je unavená, kdy o lidi nestojí (byla trošku autistická, což mi potvrdila nezávisle paní od autistických dětí, která s námi byla na táboře a přišla si k nám sednout, když jsme s feňulí kempovaly opodál placu, kde její pánčička cvičila s druhým psem. ) A myslím, že ten pocit, kdy mi prvně na uvítanou  hupla na ramena a udělala mi do gezichtu svoje Huuuf! tak ten mi nevezme ani fšivej Alzheimer. Když jsme pak šly spolu běhat do lesa, bylo to úžasný. Zvláštní napojení takový.

Zrzavci
Zrzavci 20.12.2023, 13:02:13 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 20.12.2023, 12:54:08

No přesně! proč by si člověk nemohl udělat radost dárkem o kterým by ti ostatní nemohli, nemuseli atd. vědět. Člověk přece, když dělá radost, může ji dělat i sobě.

Zrzavci
Zrzavci 20.12.2023, 12:54:54 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 20.12.2023, 12:42:22

No my taky jen černý oblečení -taky když peru, dojde k zatmnění slunce, protože věším venku, že jo. ale mám jedno povlečení a je bílý a tak tohle by taky mohlo jít. Tam to neuprasím. Když mi nepoteče z nosu malinovka teda. 

Jehehééé Megí v ohařskejch tepláčkách 😀  pomoooooooooooooooooooooooooooooooooooooc pomoctpomoooooooooooooct. Tjo vidim, vidim ten výraz. Hlavně aby to mělo náplety na rukávech a nohavicích 😀

Zrzavci
Zrzavci 20.12.2023, 12:52:48 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 20.12.2023, 11:29:25

Zupá! díky.  ty najdeš šécko. Taky jsem Tě chtěla o něco poprosit, ešivá bys mi to nenašla, ale zapomněla jsem dočista co to mělo být 😀

Zrzavci
Zrzavci 20.12.2023, 11:06:07 xxx.xxx.226.6

JO ! MEGÍÍÍ POVLEČENÍ! Tjo, ale to by bylo krásný povlečení, kdyby bylo jako knížka. já totiž miluju ten obal, to je dílo, který musí vstoupit do histórie 😀 Myslíš, že to někdo dělá, že si tam člověk nasází vobrázky a voni mu vymandlujou povlečení? Jako dítě jsem měla krásný, bylo modrý, byli na něm sloni, žirafy, zebry a taky mochomůrka. Jiný jsem nechtěla, máteř byla nejdřív neoblomná, posléze zoufalá a pak to vzdala.

p.s. mikina s kapucou!! to by bylo taky krásný, ale to mám dobrý, to vím, že nemožu. Jsem prase. nemožu mít nic bílýho, jen papír na psaní 😀

Zrzavci
Zrzavci 19.12.2023, 18:48:35 xxx.xxx.16.37
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 19.12.2023, 18:47:23

Ano, může měnit, ale musí se s tím pracovat. musí to být její rozhodnutí.