a máte pravdu, je to nebe a dudy oproti tomu, když člověk cvičí sám . Někdy mě ukáže něco, co jsem neznala, někdy upozorní na zdánlivou maličkost, která je ale úplně zásadní
no ano, ano. Když už pak člověk ví, tak jasný, může dolaďovat. Však já sama taky čerpám inspiraci z nějakých videí. Úplně mě jako stopařskou lajku třeba nadchla stopa do kruhu, kterou sem kdysi dala Pišišvorová. Já vůbec nezavrhuju přesun informací přes internet, naopak, spoustu jsem se toho takhle dozvěděla, ale to, že kurzy nabízejí výchovu psa přes internet. Pro začátečníka, který ví kulovaný to dle mého názoru není dobrá cesta.
Assil
Každý nemá ohaře aby měl potřebu cvičákovat každý den. 😀
já reaguju na to, co píše Puma- že podle konceptu může cvičit každý den. Na to nepotřebuju přece ani koncept, ani nic. Cvičit můžu každý den bez čehokoliv. teda bez psa ne, to jako ne, nebo když se mi nechce. Ale nemusím k tomu mít kurz a nic.
Hele, když si pořídím psa a chci a potřebuju aby poslouchal, tak prostě holt tomu musím něco obětovat, doma v kůchni to neumíchám. Udělám tam základ, jíšku, ale dobrej guláš prostě ne.
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 05.01.2024, 11:48:21
Ale tocime si i “domaci ukoly” -tj. trenuju bez trenera
nooo jo, ale paní PéHá 🙂, která už je kdesi jinde je něco jinčího, než pan Bí. Dý, kterej má doma to stejný plemeno a ví naprosto kulovaný a bude to řešit touhle cestou. To je to co říkám, že to už je pro vyšší levl fajn, protože jak ten kdo trénuje, tak ten trenér vědí co dělají a kam jdou. Bí, Dý neví kam jde, protože tam ho vleče pes. 😀 .
a když pak stene “neplni normy” dostavuje se depka a pocit, ze mam “jine stene” a mam problem
no přesně! přesně. Jsou psi přemýšliví, jsou psi co dřív něco udělají a pak začnou používat šedou můru kostkovou, jsou psi - že jo Tali - kterou tu můru nemaj ani kostkovou. A to se prostě přes dráty neprocpe a neprocpe.
Odpověď na příspěvek uživatele PumaCZ z 05.01.2024, 11:28:31
. Videa se daji nahrat normalne na mobil, ktery drzite v ruce,
jak budete nahrávat míjení psa se psem, který to nezvládá? Trenér nemá šanci vidět to všechno, co se tam uděje - vás, psa, druhýho psa, co děláte vy, co dělá pes, jak na vás reaguje, nereaguje - pokud pes tu situaci nezvládá není podle mě šance to natočit tak, aby to trenér viděl komplet.
Super je, ze podle konceptu muze cvicit clovek kazdy den.
tomuhle nerozumím . Normálně přece cvičím každý den - aspoň něco chvilku, k tomu nepotřebuju nějaký podnět, ne?. A cvičák je o tom, že mě tam naučí, co dělat mám a já to pak trénuju v praxi. Když mi to nepůjde, budu potřebovat, aby mě trenér viděl v tý praxi.
Já to jako nijak nehaním, ale přijde mi prostě, že vychovávat psa přes internet nebude takové, jako v reálu.
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 05.01.2024, 11:11:04
No je to pravda už trošku dýl, co jsem byla na cvičáku, naposled jsem jím provláčela Taliprdnici, ale třeba Pandičky byly rozhodně levnější, než tady zmiňované kurzy. A podle mě právě začátečník, který naseká nejvíc chyb by měl psa vychovávat v reálu pod rukama někoho kdo ho vidí naživo, aby mu okamžitě ukázal, co je blbě.
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 05.01.2024, 11:08:37
Velké mínus samozřejmě je, že oproti cvičáku to moje snažení nikdo nevidí v reálném čase a neopraví mi chyby hned a další nevýhodu vidím v tom, že na cvičáku se pes učí pracovat mezi ostatními psy…
no a tohle je pro mě právě ten základ. právě pro začátečníka. Aby byl pes dobře vychovaný, fungující. Kurz mě může naučit stříhat drápy, ale ne reálnou výchovu. Si tak myslím. Ale jsem stará struktura a naštěstí odstěhovaná do pryč od měst, kde tímhle lidi žijou 🙂
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 05.01.2024, 10:59:11
, že pro problémová chování
tohle ale není problémové chování, to je prostě nevychovaný pes 🙂 a pokud ho chce někdo takto vychovat přes intronéta,jak je leckdy inzerováno, tak za mě to prostě nebude to pravý vořechový.
Ale třeba pro prvomajitele psa a štěňátka to může být dost přínos
přínos jako zdroj informací ano, ale jako zdroj výchovy podle mne ne, protože prostě obývák doma není park.
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 05.01.2024, 11:00:11
Ve sportovce se video používá. V kombinaci s živým trenérem ale 😇tj. trenér dvojici velmi dobře zná a když pak dostane video s tréninkem - poradí a dobře.
jo přesně, takhle mi to smysl dává, protože to mám natočené - komplet, psa, svoje chování, reakci trenéra a můžu si to furt pouštět, když potřebuju.
Koukat na výcviková videa, tréninkové metody, on-line přednášky, semináře - to je taky super. Je to běžná věc, jak se dostat k informacím.
to jo, to jo, ale nedovedu si prostě představit, že v kurzu po internetu takhle vychovám psa-jak některé kurzy inzerují. Jasně, lepší něco než nic, jak tu někdo psal, to bez pochyby, ale já osobně to nevnímám jako plnohodnotné. Max. pro nějaké triky doma, kde na ničem nesejde, ale pro běžný život si to neumím představit.
ono se už samo zaměří a sleduje pohybující se objekt
no ale to si běžný kurzista asi nepořizuje, ne? to bude záležitost spíš těch, kteří jdou výš?
Odpověď na příspěvek uživatele MarcyMat z 05.01.2024, 10:39:39
Nevím, jestli moje odpověď bude k něčemu 🙂 . ale tohle vybavení - tedy bez sedáku, jen jsem to měla upnuté kolem pasu, protože mi sedák nevyhovuje - mi vyhovovalo v dobách, kdy jsme se sžívali s bláznivou Talířovou, jejíž pohyb byl vyloženě nebezpečný - tou dynamikou, když za něčím vyrazila, opravdu jsem lítala vzduchem, to není nadsázka. No a tohle mi právě vyhovovalo v tom, že ano - mám volné ruce na práci se psem - posunky, odměny, mám lepší stabilitu. Jak se dvěma velkými psy na tom, to zase nevím. Ale pro mě to tehdy byla dobrá pomoc. Je ale pravda, že ona v té době neměla naučeno nic- ani to netahání, byla jak divoký mustang, takže tam jsem tenhle aspekt neřešila.
Tak jsme se tady o tom tak s kolegou bavili. A vyplynul mi z toho takovej praktickej dotaz. Existovalo vždycky habakůk dotazů lidí, co měli potíž s tím, že pes jim poslouchá v obýváku, ale venku ne. Když budu takovýhle majitel psa - jak mi ten kurz může pomoct? když s tím psem cvičím v tom obýváku ? Nebo si teda nedovedu představit, jak jdu se psem, potkáváme jinýho psa, můj začne jančit, bláznit, nebo vyjíždět, to je jedno, co předvede a já jako nás natočím u toho? a pak to pošlu ke zkouknutí lektorovi? To za á nenatočím, protože pes se mnou smýká, pak taky nenatočím svou reakci…… takže jak jako v tomhle případku? Já si to nedokážu představit. Kdežto když budu na cvičáku a tohle mi pes předvede - protože on to tam po příchodu předvede - tak dobrý lektor mi řekne, co tu stojíš jako solnej sloup, konej a řekne mi co mám konat.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 04.01.2024, 17:13:48
Zkoušela jsem jednou nahrát aport z vody a začátek a konec jsem prostě nestihla, takže video nakonec bylo k prdu.
No přesně, když něco učím, potřebuju být soustřeďovaná na toho psa, na čas, na prostor , na to co se děje a řešit ešče Hollywood, děte mi s tím někam. 😀
Já jsem stará osoba. Nedovedu si představit, že se psem cvičím a ještě to stihnu natáčet. jasně , je mi jasný, že nedržím kameru, ale pak to obnáší to, že buď jsem omezena prostorem a musím pochodovat tam, kam míří kamera a nebo musím mít k ruce někoho, kdo mě natočí. A to chce navíc taky investici, abych to měla na co natočit.
Co může být dobrý je to, že je možné ukázat zpětně natočenou chybu, to jako jo. Ale to už mi přišlo lepší, když byla lekce s živým výcvikářem, který měl ten koment hned a na místě a ta lekce se ještě natáčela, aby bylo možno se k tomu vrátit..
Nevím, prostě jít na cvičák mi přijde nějak praktičtější. Jsem prostě stará. Jako jasně, jakej je rozdíl mezi učením se matiky z knížky a kurzem takhle, ale! předtím i potom, co jsem do knížky koukala mi - moudrý! profesor byl schopen věci vysvětlit naživo (nemoudrá profesorka ani naživo nefungovala 😀)
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 04.01.2024, 14:47:26
Budete se divit, ale i tací jsou. A ono stačí, že jsou majitelé, kteří svým psům nedopřejí skutečné vyvenčení. Tedy pes stráví celý život jako ten vodící pes a šmidra. to byste myslím nechtěl. Nemluvě třeba o psu asistenčním, který byl pořízen pro mentálně postiženou dceru a jeho život je víc než pochmurný, protože nikdo v rodině není skutečně psí člověk. ti psi jsou kolikrát skutečně jen a pouze kompenzační pomůcka. To byste myslím nechtěl. Já pro svého psa rozhodně ne.
Edit - a protože psy a zvířata opravdu miluju, budu na stáří radši osamnělá, či s tím robotem, než aby u mě trpělo živé stvoření. Tomu se říká empatie, nikoliv pindy.
Já se s dovolením taky přidám opožděně s poděkováním a přáním toho nejlepšího pro vás pánové. A krom zdraví, štěstí a pohody přeji upřímně i hodně úspěchů. Zasloužíte si to.
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 03.01.2024, 07:01:17
Nejlepší dáreček pod stromečkem, nejlepší dáreček na světě. Jak tó, co je v piškůtech lepšího než třeba v konině?
Nevím to, nevím, to nevím to, ale vím, že Bubišková to má taky tahle přesně. Když bude v ledvince maso, tak jako jo, dobrý, dobrý, mňam, ale - přesně, jak tam bude pičkůtek, tak očička září a přichází naprostý ščestí pro zrzavou důchodkyni.
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 02.01.2024, 11:56:22
Tak to berte ode mě jako omluvu, mrzí mě to.
Fíkovnice, ale to nejni povinnost si knížku koupit. Neřešte to.Já jsem teď se čtením už dost let na štíru proto, že není čas, není kdy a kdybych četla večer v posteli , dopadne to špatně, protože neumím přestat a pak bych spala ještě míň, než spím teď. Nejsem ten člověk, co dokáže usnout s knížkou v ruce, potřebuju vědět, co je na další stránce, jak skončí kapitola, jak začne ta další…… a máme pak tři hodiny ráno 🙂