Aktuálně: 3 738 inzerátů211 450 diskuzních příspěvků18 264 uživatelů

Příspěvky uživatele

Zrzavci

Zrzavci
Zrzavci 08.01.2024, 14:03:10 xxx.xxx.226.6

Jo a mimochodem - teď jsem v sobotu upíkla prej vynikající pamlsky. Obrané zbytky masa a kůží z bio kuřecí polívky nesolené, jen a pouze promícháno s žitnou moukou, vyváleno, pomalu pečeno v peci dokřupava.  tři ohaři ze tří plus půlka ohaře z celýho kocoura 😀/páč ten se občas tváří, že je taky pes/ tvrdí, že to byla delikatesa.

Zrzavci
Zrzavci 08.01.2024, 14:00:35 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele eena z 08.01.2024, 13:45:49

Jo naše flekatůra to je vyloženě už přiznanej alkehůlik. V jejím podání by teda nebylo netknuté nic, ona by si dala ty chlebíčky a k tomu urskávala ten vaječňák 😀 😀

A to byl prosím pes, kterýho jsem pracně, velmi pracně po jejím příchodu k nám odnaučovala běhat po lince, bufetit a krást. Co času a dřiny jsem tomu věnovala /o to víc, že ona má problém zevšeobecňovat, takže co platilo pro nalezenou brokolici, neplatilo pro suchý chleba a muselo se téměř vše opravdu do detailu učit)/ . No a pak jsme se přestěhovali do toho Domečku a tady to prej neplatí??? 😲 . Jako že fakt. Museli jsme potupně začít věci uklízet. A není te´d se stavbou čas, abych se věnovala nácviku zase od začátku. Ono by to s ní asi stejně nemělo cenu, tak radši děláme něco užitečnějšího.

Zrzavci
Zrzavci 08.01.2024, 13:38:49 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele eena z 08.01.2024, 13:17:32

Já jsem nikdy nebyla ten, kdo by si uměl představit mít psa v kotci, nebýt s ním 24/24 v těsném kontaktu. I kdybych od začátku bydlela v domě - což byl vždycky můj sen už asi v kočárku 😀 , tak prostě pes je moje součást, já jsem jeho součást. A ano, v tom bytě je to prostě evidentněji vidět, jak pes pak funguje, když je součástí rodiny v tom pravém slova smyslu. jako příklad můžu dát tu naši flekatou potvoru, jak přišla němá - nejen ocasem, ale prostě neznala, že s ní lidé mluví a jak jí změnilo to, že žije s námi v domě a ne u myslivce v kotci. Máme tři čoklidy, fšicí + kocour, kterýho “nutím” být naší součástí, aby nebyl sám furt někde v divočině a je na něm vidět, jak si to taky užívá. Pes je prostě smečkový tvor a proto má být ve smečce. Si myslím. Nenutím, ať si to každý jede jak chce, ale prostě je to zkrátka jiné.

P.S. No náš nepsí páník kupuje pejskům pacholíky. Já jsem hajtra ani si nevzdechnu /kecám, ale ne úplně, fakt si prostě nevzpomenu leckdy, ale on nikdy nevynechá. /

Zrzavci
Zrzavci 08.01.2024, 13:16:34 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 08.01.2024, 13:11:37

Problem mam obecne s tim, ze lidi neumi tridit informace. Na tom netu - mnohem vice nez v realu - lidi snadnou spadnou do iluzi a slibu.

obcas to sklouzne az do sekty.

jo! a tenhle aspekt je hodně velká pravda.

Zrzavci
Zrzavci 08.01.2024, 13:05:11 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 08.01.2024, 12:55:01

Jenže je dost lidí, kteří psa nevychovají ani na reál cvičáku

jistě, ale pak ani on line- o těch nemá cenu se v téhle souvislosti bavit. 

Když tedy vezmu ideálního jedince - člověka a psa a ideálního trenéra, tak prostě víc práce v začátcích dokážou v reálu. Až když je ta dvojice psovod+pes - , vystačí si - ostatně, jak posala Ph - on line. I Puma , která už se megí neozvala, chodila nejdřív na cvičák a trénuje i dnes v reálu a plus k tomu tu online verzi.

blbej cvičák no,

No jo, to člověk musí trošk pohledat prostě. A i kdyby ne, tak když si pojedu svoje - jako to dělávám já  viz třeba Tali, kdy jsem s ostatními musela fungovat mimo rámec cvičení, pokud jsem nechtěla sobecky jet na sebe, protože oni by byli jejím projevem znevýhodnění - tak prostě tam mám výhodu kontrolovaného prostoru, kontrolovaného pohybu ostatních psů. A toho využiju. A to mi online výuka prostě nedá. Nedá.

Já prostě sama za sebe, dokud cvičáky nezruší, ráda pro start do soužití s novým psem, kde to budu potřebovat, jako s Tali (obě Bubiny, které přišly z útulku jako důchodkyně jsem si opracovala k obrazu svému sama)  využiju jejich možnosti. Stejně tak štěně - půjde do školky mezi ostatní štěkanátky, když pro nic jiného, tak pro tu možnost, mít vrstevníky. Co tak vím, i v našem malém městečku je cvičák se zaměřením na poslušnost, agi, školička a myslím, že i něco dalšího. 

Zrzavci
Zrzavci 08.01.2024, 11:44:21 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 06.01.2024, 20:40:10

No já si pamatuju, jak jsem samo domo vychovávala svýho psa. A to bych teda nechtěla už 😀 😀

On line si ten člověk rozhodně bude mnohem hůř nacvičovat poslušnost a vmínání psa mezi ostatními psy.  Když nic jiného.  prostředí cvičáku je kontrolované, prostředí cvičáku umožní si situaci nasimulovat a jiné a jiné. To počítačové prostředí nedovolí. A venku to taky tak člověk pod kontrolou nemá, aby měl k dispozici třeba pět psů, kteří jedou to, co se dohodne, jsou pod kontrolou svých majitelů……… a jiné a jiné. A ve školičce si ščenátka můžou v pauzách hrát spolu. je to zase organizovaná grupa většího počtu pejsků, která může nahradit to, o co štěně přechodem do nového domova přišlo - o bandu sourozenců.

Pro mě online fajn, jako doplnění, inspirace - však ji taky tahám, to ne, že ne. ale reál to prostě, myslím si,  nenahradí. 

Zrzavci
Zrzavci 08.01.2024, 11:36:04 xxx.xxx.226.6

Nicméně můžu k tématu přispět pohledem z obou stran. Psi -dva ohaři, tedy velcí psi - v bytě 3+1. Původně tedy Pražácí . S fůrou pohybu, každý den opravdu dlouhé procházky a to jak odpoledne, tak i ráno. Spousta práce k tomu. Nešťastní opravdu nebyli. Žádná klec v bytě - i když nácvik na klec jsme u flekaté provedli, protože jsem u ní chtěla mít jistotu, že až dojde na hárání, bude třeba lepší mít několikeré jištění. Zapotřebí nebylo, tudíž klec taky nebyla. Psi v naší přítomnosti volně ložení v bytě, krom ložnice, jinak přístup všude. V době naší nepřítomnosti měli k dispozici velkou a hodně světlou halu .

V dospělosti přestěhování do domku se zahradou uprostřed lesů a luk. Kdy každé venčení je v podstatě malý výlet. a poté jsou psi s námi třeba ještě na zahradě, kde pracují, čučí na to co se děje, honí se, blbnou se mnou, spolu, s kocourem, vyvalují se na sluníčku a v době dobrého počasí prostě relaxují venku. 

Velký plus je i to, že i když mají zdravotní potíže- jako třeba te´d naše stará útulková bábrdle před časem měla - stačí s ní vyjít na zahradu, nemusí nikam výtahem, schody nic, prostě se vyběhne a to hned aona má možnost být venku i když je doma a nemá náladu někam nijak jít. A až budou úplně staří- tak si vycapkají, plesknou se tam na pelíšky, budou se vyhřívat na zápraží a  i tak budou venku.

Určitý mínus - pro psy z města uvyklé na denní ruch, na kontakt s lidmi, což jako ohaři milují i proto, že se s nimi hodně lidí chtělo kontaktovat, pso psy zvyklé na kontakt s cizími psy - že tohle nemají. Je to daň za ten klid a svobodu. Což se snažím kompenzovat a kdyby nebylo stavby jako takové, šlo by to kompenzování líp. Na druhou stranu - jsou tři, mají svoje kontakty, jsou smečka. Takže zas tak velký mínus to není a mají hodné sousedy, takže můžou chodit přepadat aspoň je 😀

Obojí má své. Když tedy člověk věnuje psu svůj čas a to i v domě se zahradou. Já tedy ale jsem ráda, že jsme se přestěhovali - mají to na jednu stranu prostě bohatší. 

Zrzavci
Zrzavci 08.01.2024, 11:23:51 xxx.xxx.226.6
kometa:

Nezpůsobilo. Jenom mě zarazilo, že se vlákno zničehonic zjevilo po 15 letech, jak píšete.

No a není to jedno?

Zrzavci
Zrzavci 05.01.2024, 15:04:16 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele PumaCZ z 05.01.2024, 14:45:00

Mijime, protoze dle meho neumis uchopit to, ze jde o koncept, jak psa vychovavat a tvarovat, nikoli o tom, jak ho mas pod piskotama naucit sedni :)

Aha. 🙂 No, myslela jsem, že napoví to , že zdůraznila co píše sama autorka kurzu a to, že i sama chodíte i nadále se psem na cvičák, takže sama nejedete čistě jen kurz, že z toho vzejde pochopení toho, co píšu ale to je jedno, prostě to vemme tak, jsou lidé, kteří kurzy milují a jiní, kteří mají radši praxi. Tak to na světě je, že každý to vidí jinak . 

Zrzavci
Zrzavci 05.01.2024, 14:30:14 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele PumaCZ z 05.01.2024, 14:12:27

asi se míjíme, nebo já to neumím vysvětlit, jak to myslím. 

..opravdu Vám všechny tyhle problémy za 21 dní vyřeším? Upřímně, s největší pravděpodobností ne.

tohle je to o čem mluvím. 

Kurz je třeba možná i základ -úplný základ (piškoty, postupné kroky atd)  a posléze  zase nadstavba, ale samotnou kvalitní výchovu a řešení reálných problémů čistě pro začátečníka dle mého prostě uspokojivě po netu vyřešit nejde. 

Zrzavci
Zrzavci 05.01.2024, 14:07:45 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 05.01.2024, 13:52:24

No takových, ale nebude mnoho, taky jsem viděla ty údivy, kdysi na sídlišti, když se mě ptali a já vysvětlovala a pak to stejně jeli dál a dál……….. a dál, tak jak doposud.

Zrzavci
Zrzavci 05.01.2024, 14:05:53 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele PumaCZ z 05.01.2024, 13:39:09

Prijde vam, ze je to malo

to mi nepřijde málo. Nabyla jsem jen dojmu,že to jedete hlavně online - tak to pro mne vyznělo. Ale i kdybyste to tak měla, je mi po tom kulový, já jsem se jen ptala  v rámci té diskuze. Neberte to, prosím, že to myslím nějak jako 🙂. Ostatně ať si to každý dělá jak chce, můj názor jeho kroky stejně neovlivní. 

Já prostě jen podotýkám, že z mého pohledu Kurzy tvrdící, že dokáží u začátečníka vychovat psa online, nemůžou být pravdivé - a že takových je.  Pokud tedy nemám psa od štěněte profesora a sám nejsem bohem nadaný kynolog. Jistě taková kombinace je, to nepopírám. 

Stejně jako při řešení problémů prostě potřebuju ten reál a aby mě někdo viděl, kurz pomůže, to bez debaty, ale sám o sobě těžko problém vyřeší - když se do něj člověk dostal, dostal se tam proto, že mu něco uniká, nezvládá a to chce aby ho viděl někdo naživo, ne přes kameru. Však sama jste to nejdřív řešila v reálu a kamera přišla až posléze.

Zrzavci
Zrzavci 05.01.2024, 13:40:42 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 05.01.2024, 13:34:44

Nesmí toho psa ale vyrábět firma Concept, to by pak byla trága jak s mým robotickým vysavačem. Ten by měl dostat papíry tak leda na hlavu 😀

Zrzavci
Zrzavci 05.01.2024, 13:08:11 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 05.01.2024, 12:51:23

No tak, Zrzavci. 🙂 My jsme o tom nějaké povědomí měli, Puma ne, tak je ráda, že se to naučila, že to našla… a už jim to s Hachim klape.

žiš tak o tom žádná. Já ani nekritizuju, ani jako nic. Jen jsem přesvědčená, že spešl  v tomhle případku, kdy pes problém má, tak prostě je hodně důležitý ten cvičák a dobrý lektor- protože tam si na rozdíl od běžného života můžu tu situaci nasimulovat, můžu ji mít mnohem víc pod kontrolou. Právě pro tohle jsem se kdysi po napadení vrátila se psem na cvičák, protože jsem si mohla jít dál, blíž, úplně stranou, ostatní byli spolupracující, pes mohl být mnohem víc v klidu,  v přímým přenosu viděl mě , psa, ostatní psy- člověk, který ví víc než já… a můžeme postupovat rychleji.

Prostě mě přijde, že se to obecně hodně přesunulo do virtuálna a to není dobře. Kurz který tvrdí, že lze psa vychovat po internetu pro mne nebude dobrý kurz. Pokud ten kurz nabízí základy výchovy, tak pak mu uvěřím. Stejně jako kurzu pochopení psa, zlepšení vztahu, různých her, stříhání drápů a tak.  

Zrzavci
Zrzavci 05.01.2024, 12:57:09 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele PumaCZ z 05.01.2024, 12:42:35

Díky moc Pumo. 

A myslíte si, že kdybyste to jela nejen takhle online, ale v tom mým reálu,  kde je zkušené oko, nebylo by to rychleji? Já totiž pořád věřím, že vidět tu situaci celkem, komplexně je něco jiného, než prostý popis psovoda a nahrání jen určité výseče. Trenér totiž nevidí toho člověka, co to točí. když nic jinýho. Vidí psa shora, nevidí ho celého, jak se dívá, kdy začal reagovat, jestli toho na něj už není moc… a tak prostě.

Zrzavci
Zrzavci 05.01.2024, 12:53:00 xxx.xxx.226.6
assil:

Máš spoustu lidí, kteří neznají ani takové základy, že když chceš psa něco naučit,, používají se odměny, pro takové je online kurz taky úplně dostačující, fakt je nikdo nemusí vidět, stačí když se naučí ten princip.

No tak tady se budu tvrdě přít. Právě takový člověk psa po intronétu nikdy nevychová.

Zrzavci
Zrzavci 05.01.2024, 12:37:16 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele PumaCZ z 05.01.2024, 12:36:14

Proto naroky a obtiznost zvysujeme postupne.

no to ano, to je základní stavební kámen.

“Tezko na cvicisti, lehce na bojisti”

no to tady podle mě úplně neplatí. Tady platí přesně na cvičišti - lehčeji na bojišti, ale lehce rozhodně ne, protože reál není obývák

Zrzavci
Zrzavci 05.01.2024, 12:36:25 xxx.xxx.226.6

Uplne staci poridit si hrudni pas

a jak mě ten trenér uvidí? Jak uvidí jak reaguju?

. Staci problem popsat, ale kolikrat asi neni nutne ani to.

já se trochu bojím zeptat, aby to nevyznělo blbě, snad to tak Pumo nevezmete, to bych nerada - jen to potřebuju vědět - máte tedy po těch kurzech to problémové chování vyřešeno? Pomohl ten kurz k tomu, že jste za vodou?

a o pozitivce nemela valne mineni.

a to já jo 🙂 

Zrzavci
Zrzavci 05.01.2024, 12:31:13 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 05.01.2024, 12:18:21

nedocvičenost v tom OP 

- nerespektování postupného ztěžování kritérií kurz mě má (jak se domnívám) naučit, jak psa cvičit

ano, to vím, já víte to Vy, dobře dozví se to i ten, co si kurz zakoupí. Leč pak se přesune ven, do toho reálu a tam má zcela jiné prostředí a logicky, zcela jinak se chovajícího psa, nebude-li nadaný, bude se i třeba dle inštrukcí intronétovýho lektora vracet 300x o několik kroků zpátky, ale leckdy to neklapne. A neklapne to proto, že to nevidí ten lektor naživo. Neřekne mu, no teď to ten pes neměl šanci zvládnout, protože….

trénink začíná v tom obýváku…..

no bať, ale začátečník nemusí mít šanci zvládat dobře podle rad vzduchem ten přesun ven prostě. Může mít a bude třeba mít supr nacvičeno doma, klapne branka a je jinde a prostě neví. Dokud ho někdo neuvidí.A leckterým ani to, že je někdo vidí není nic platno. 😀