Efe já mám ještě takový “označení” pro toho koho se daná činnost bude týkat.
Vždycky se před vším sedí, jeden má povel_třeba “Rumíčekčeká-Talide” a já se přiřadím k tomu psu-sedícímu-, který půjde pracovat - jakože k noze. Pes se na mě musí podívat a pak ho oslovím a pošlu ho čmuchat, nebo jdeme cvičit, nebo co.
Já se jdu přiučit- jestli někdo napíše něco k těm bezoárům. (kocour-venkovní, hlavně na mase, když je pro psy něco jako zelené držky a on to nechce, dostane konzervičku nějakou) Pro zadavatelku - četla jsem, že pro kočky je hodně důležitý taurin , ten by mu takhle mohl chybět? Zkušené mě opraví, když tak, že jo? Nežral by srdíčka, kde ho je hodně? Kuřecí třeba?
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 31.10.2024, 16:36:05
Bambule je podzimní pes, tyhle barvy jí slušej. A ta pátá fotka je hrozně roztomilá. Obdivuju ten kožíšek, já bych pesana takhle krásně načesanýho neuměla mít, jsem lempl, proto mám holoprtky.
Přišla jsem domů mrkef a totál kantáre a navíc pozdě. Takže…. se šlo na louky jen tak loncat a poté? Ano, čmuchačka. Rumouškovi jsem našlápla pěkně zlomenou stopičku a Tali nechala, ať si počítá myše. Mně se na to vždycky tak hezky kouká, když ten pes pracuje nosem. Pak jsem usadila Rumouše (chudáka do kopřiv, nevšimla jsem si jich, byly posekaný ☹️ ) a vyzvala flekatou důru, ešivá půjde taky pracovat, zdaliž má náladu. Měla. Tak jsem jí to taky našlápla a zlomila a pak jsem jim vyházela pěkně společnej prostor, kde si jen tak volně čmuchotali a to byl zas hukot. Jak jedou vedle sebe, tak oba pracujou hodně intenzivně, aby samo toho vyčmuchali víc, než ten druhej.
No a měla jsem vyvenčíno. Ešče jsme si zahráli na babu a šlo se dom. Ať žije čmucháááááááání. Viváát.
Orionko- já jsem to taky vždycky viděla takhle jako Vy. A kdyby nebylo Taliprda, tak bych to tak měla pořád, ale u ní už to bylo všechno jedno. Ona je takový pako, že i kdybych na sobě a na ní uzel udělala, tak ten bufet nepořeším. Měla jsem u ní výhodu, že miluje oříšky, takže jsme začínali s oříškama, abych to odlišila od všeho, co by mohla kde najít. Jak moc to jejího chování mohlo-může ovlivnit už te´d neposoudím, po přesunu z civilizace na pustý ostrov tento problém značně zmizel. Nedělám si u ní iluzí. Ale u psa, který nebufetí - Rumíček, tak tam nějaký překlopení, myslím, nehrozí. Je to spojený s mým pachem a s tím cvičením který k tomu patří, že sedí a čekají, že vidí, že to jsem já, kdo to tam dává.
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 31.10.2024, 10:45:16
a radsi pohnu horou
a tak myslím, že jste už tou horou i pohnula,ne? Však nejste bez výsledků. Věřím, že rozdíl caník vs. ovčák je velkej. Já jak jsem čistě vižlí, tak s tou německou povahou jsem někde úplně jinde, než u tý vižly.
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 31.10.2024, 10:23:16
Taky u nás na sídláku byla pejsková - malá bílá, kde to bylo blbý. Nejhorší pochopitelně psi - neměla vůbec jistotu. Panička nešťastná, že fena je nešťastná. Tak jsme s Ešátorem dělali trenažér. Dala jsem mu lehni a ona si ho mohla postupně očmuchat, “osahat” a už to bylo o něčem jiným, bylo vidět to uvolnění.
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 31.10.2024, 09:25:20
ty jo! Tohle miluju, když si pes něco takhle neobvyklýho vymyslí sám. že si uvědomila, že přesně jak píšet- nejdřív práce, zábava až pak. Výýborná. A musela jste? 😀 vím, nemusela, ale bylo by to vtipný, by se asi divili 😀
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 31.10.2024, 08:50:25
Ach jo. Ale jste obě šikovný. Moc děkuju za sdílení postupu. Jak jste s tím pracovala, to může být dobrý návod. Zvlášť, když je jasný, že se to osvědčilo a pomohlo to oběma se v nový situaci zorientovat, usadit. A já si tuhle Vaši radu zapíšu na hadrdisk, kdyby člověk někdy potřeboval.
Jak člověka může napadnout, že jste za to zodpovědná, nemoci si bohužel nevybírají. Jste naopak skvělá jak jste si s tím poradila, jak jste ji tím provedla a umožnila ji užívat si života dál.
Spousta lidí mi radilo ji nechat uspat ale já vím, že tohle pro nás není žádná překážka a že i tohle spolu zvládneme.
a víte to moc správně. Gratuluju. Taky jsem si kdysi u mýho prvního psa vyslechla, že ho mám dát radši utratit - měl velké kožní problémy - a problémy pak měl se mnou nějakou dobu právě i ten kamarád, který tohle vyslovil. Musel se hodně snažit, aby to spravil. Murphyho jsem z toho dostala a on si pak žil spokojeně do skoro šestnácti let. Víc jak jednou tolik života měl.
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 31.10.2024, 08:47:25
Díky! Za osvětlení i zábavu 😀
Pamatuju si, jak jsem kdysi naslapala prvni ctverec uz zkusenne stoparce - vsude o tom pisi ze, tak proc to nezkusit, co se muze po…. vsak zadava…cubina ho prvne obesla a u naslapu se zastavila, zvedla hlavu a cumi na me - a co jako? tady, uz jsem jednou byla, na tohle ti kaslu.
🙂 to je supr, prostě. Jak se to plemeno a jeho nastavení promítne i do týhle činnosti. Mně se hrozně líbí, že tohle je v jejich režii a vlastně jim do toho nemůžeme kecat.
Pro takovehle stopare je pak cykl dost velka degradace 😀
Takže je možný, že to naopak pro ty dva ohaříky bylo ne nepochopitelný, ale blbý. 😀
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 31.10.2024, 08:37:44
Jo, na tohle používám to hledání po celém domě (hračka, bomba s pamlsky). dávám do výšek, schovávám do boty, za věci, pod něco. Ať se snažej smradi ohaří. 🙂 Jeden pracuje a druhej čeká v místnosti odkud se začíná pracovat.
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 31.10.2024, 08:09:25
Panebože ☹️ , takhle rychle, však to není tak dávno, co to bylo diagnostikováno, ne? Brouček malá. Já vím, že oni si poradí, ale i tak. No a zvládá to? resp. zvládáte to?
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 30.10.2024, 23:41:56
Moje “úvodní" stránka chovu je Diskuze a vůbec si nevšímám, do jaké kategorie je který řádek zařazen. Teda ty s ikonkou pavoučka neotevřu nikdy. Ale jinak se řídím názvem vlákna. Ne/zajímá. Nebo taky kouknu, kdo tam plác poslední příspěvek, protože když třeba hmn, tak to je jasný černý humor čili tam zabila hřebíček do rakve - deset stran komentářů shrnula do dvou drsných a osudových slov - a to si musim jít přečíst!
taky to takhle nějak dělám .protože mě zajímá i třeba to co se píše na skotu, u koní, slepic, ptáčků a tak vůbec. Ty pavouky taky ne, stačí mi ty, co se momentálně stahujou domů a to se mi úplně nepozdává.