Aktuálně: 3 738 inzerátů211 451 diskuzních příspěvků18 264 uživatelů

Příspěvky uživatele

Zrzavci

Zrzavci
Zrzavci 19.01.2024, 12:00:22 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 19.01.2024, 11:12:59

gesto nepomůže, když má hlavu jinam - v myší díře třeba, to můžu mávat jak větrnej mlejn a je mi to platprtný, jak by řekla moje máma. Ona není pes, který Ti věnuje pozornost. Zvuk hračky nechci, protože pes přiběhne a ty mu ji buď nedáš -když někdo používá takový to pískátko z hračky - a to je mi nefér, a nevím, zda to pak inteligentní pes neodmávne, když se nakonec k té hračce, nedostal a nebo mu hračku dám, jako odměnu, ale musí to být pes vyloženě hračkovací, a to Tali není.  hračky jo, ale dýchat za ně nebude. ani moc za žrádlo. Jen za svobodu . Volno jako odměnu pochopitelně používám, kdy ji naopak do toho prostoru sama vystřelím, aktivně ji vybídnu ať letí, ale zase je to o tom, že to není odměna jako odměna, pes , když bude chtít si to volno udělá 😀

Zrzavci
Zrzavci 19.01.2024, 11:58:14 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 19.01.2024, 11:50:50

No však, je mi to bližší. Na všechny volám měkčí formou jejich jména, tu “tvrdší” si nechávám na moment kdy je to nutný.  Ale s Tali je to prostě složitější.

Zrzavci
Zrzavci 19.01.2024, 11:10:12 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 19.01.2024, 11:06:42

Stáli proti sobě s bejkem, čumáky metr od sebe, pára jim šla od huby, hlavy šikmo dolů, oba široce rozkročení… za nimi vycházelo slunce, moc pěkný to bylo.

ASI TAKY MUSIM DO MASNY!

fuj! hrozná představa.

Zrzavci
Zrzavci 19.01.2024, 11:01:36 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 19.01.2024, 10:56:10

My máme tu Tali. 

Musím poctivě říct, že na Tazzy, Tališi slyší líp než na tu prostou Tali. 

A já se celou dobu co ji máme snažím ji dovést k tomu, že úplně nejlepší je, když uslyší Talinkooo. Je to z jedinýho důvodu - celých těch osm let se ji snažím změkčit, přeprat ten tvrdej začátek. 

Když má svoje dobrý období, bývá po Talinkoooo krásná reakce a mě to hřeje, ji takhle vidět,   když má to druhý období, můžu si Talinkuuu narvat do trenek a musí přijít nejdřív Tališi a když ta nemá úspěch, přichází Tazzy.

Zrzavci
Zrzavci 19.01.2024, 10:47:43 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele Arosek z 19.01.2024, 09:33:47

PODIVALA se na ne. Nic vic nebylo potreba.

Ano, ano, ano!! Tohle přesně udělala Bubrdle  - vstoupila jen v tichosti do děje, mezi dvě znesvářený foxlice třeba a jen stála. A ve vteřině se udělala úplně jiná atmosféra - já tam stála hubu vyvěšenou, neuvěřitelný to takhle vidět poprvé . Rumíček se to od ní naučil taky. blbý bylo , že chtěl jednou takhle jít řešit rozhádaný dva koně na pastvině. Nikdy v životě jsem na  tohodle psa tak nezařvala, jako v ten moment. Vůbec nevím, co ho to napadlo? Vždycky, když si to takhle vybavím, udělá se mi nevolno.

Zrzavci
Zrzavci 19.01.2024, 10:36:47 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 18.01.2024, 23:49:05

uplne rozumim tomu, ze je to pro mnohe i nepochopitelne, ze to jineho muze i bavit.

nee, vůbec, já tomu rozumím, fšak jinýho zase nebudou bavit krávoviny, který učím psy já, jako třídit odpad, zavírat linku a tak jako podobně. Důležitý je, aby pes něco dělal, toť mé heslo. Já nejsem cvičákový typ, jsem navíc chaotik a to s nějakým výkonem prostě nejde dohromady - já se divím vůbec, že mám ty čokle nějak vychovaný😀 . Mně by se třeba líbila stopa, ale na to musí mít čék habakůk času, trpělivost, znalostí a tak jako podobně. Tak si ji šolicháme po svým.  Zkoušku jsem skládala jednou jedinkrát, z hecu, z legrace a byla jsem spokojená, že nás rozhodčí vychválila a dostali jsme palbu bodů, ale na opravdový cvičení, na to nemám. Ale obdivuju každýho, kdo je schopen rozumnou cestou se psem/psy dojít výledkůch. 

dlouhy protazeny povel znamena - dlouhy a protazeny pohyb psa. Takze pokud chci rychlou reakci - nehodi se to. hodi se znely kratky povel…

ha, nenapadlo, vůbec, přišlo mi  když kdysi můj první ohař právě, že na krátké vstaň nebyla od něj taková reakce jak jsem chtěla, tak jsem si to zvýraznila tím protažením. to pak vnímal. Dík. Možná blbě mluvím-to taky si lidi neuvědomí často asi, u nás je to naštěstí jedno, jakou rychlost tady u toho povelu máme, ale zajímavý, díky.

Nekdo tu psal, ze nechape tu jednotnou povelovou techniku. ze proc to tak je… cilem sportu je porovnavat vykony.

mně to smysl dává, je nějak dané, jak má cvik vypadat a i jak se má jmenovat. Je to i pro rozhodčího .

Zrzavci
Zrzavci 18.01.2024, 14:31:26 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 18.01.2024, 13:01:49

No ano, ale tak já k tomu přistupovala  dle toho, jak se k otázce kyseliny mléčné postavil/a Jika. Protože tak nějak předpokládám, že když má někdo takovéto povědomí, těžko bude řešit í/ý

Zrzavci
Zrzavci 18.01.2024, 14:29:21 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele Arosek z 18.01.2024, 13:29:25

Přesně tak to vnímám, úplně stejně. Takováhle byla Bubinka. A přitom se ten pes nedere nikam dopopředí, je to skvělej parťák. Nevím proč si lidi furt představujou, že musí ten pes s člověkem nutně bojovat. Možná ano v případě, že ten člověk na vedení psa nemá, možná tam to vzniklo. Bylo krásný pozorovat Bubinu, jak funguje mezi ostatními psy, jak v klidu rovná sváry… Má to v hlavě srovnané, to to taky vystihuje přesně. 

Zrzavci
Zrzavci 18.01.2024, 12:44:28 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 18.01.2024, 11:17:07

A  kyselina sírová je v sejru, že jo?

Zrzavci
Zrzavci 18.01.2024, 12:17:39 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele keriton z 18.01.2024, 12:08:55

Já jsem nikdy neměla nepřítulnýho psa, fšicí naši psi byli přitulní, bez rozdílu pesxfena a ba dokonce i pes od štěněte doma x útulkáč - kde už by se jistá odtažitost dala leckdy předpokládat.  U nás jedinej nepřítulnej spratek je kocórek 😀. Tím nechci říct, že nemůže existova nepřítulný pes či fena. Jen chci ukázat zadavateli, že ani v tomhle pohlaví nehraje roli. 

Zrzavci
Zrzavci 18.01.2024, 12:14:24 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 18.01.2024, 12:06:44

Dominantnější ve smyslu tvrdohlavosti a možná horší ovladatelnosti.

No pletete, tohle je takový nesmysl. Dominance je o něčem naprosto jiném, točí se kolem ní děsné mýty a schovává se za ní kde co. Mám psy a feny a o tomhle to vůbec není. Z mého pohledu může být fena naopak pro začátečníka složitější, protože si kolikrát vymýšlí, jestli by nešlo něco obejít, udělat podle jejího atd 🙂 . A někdo jiný řekne, že nic jinýho než fenu by nechtěl. Já zas naopak fenu nikdy nechtěla, se psy samci se mi lépe komunikuje.

Ale to není o dominanci. Než si psa pořídíte, ponořte se do sběru informací. a až budete vybírat plenemo, volte opravdu uvážlivě, protože když si to nesedne a v povahách a požadvcích se obě strany rozcházejí - trpí obě strany,  majitel i pes. A ten pes je v tom nevinně. 

Zrzavci
Zrzavci 18.01.2024, 11:49:58 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 18.01.2024, 11:47:45

….s zase dominantnější…..

Promiňte, prosím.  V jakém smyslu máte na mysli, že by měl být dominantnější????

Zrzavci
Zrzavci 18.01.2024, 11:19:03 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 18.01.2024, 11:17:27

Jo TAK  je pěkná mrcha! Taky jsem si ho vědoma.

Zrzavci
Zrzavci 18.01.2024, 10:07:07 xxx.xxx.226.6

Ale ještě k tomu to psala Ph slovo vs. gesta. sice ne tak sofistikovaně, jako to dělají na táborech, ale taky doma procvičuju semo-tamo povelování bez gest, nebo zády ke psu.  Tam je ftipný, že mi Rumouš dycinky předsedne šejdrem. Ale tak u nás je to fučík, nejedem na přesnost.

Zrzavci
Zrzavci 18.01.2024, 09:43:17 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 18.01.2024, 09:32:12

taky mám v terénu radši gesta - třeba na vysoko zvednutou ruku nad hlavou psi reagují supr při přivolání. Když písknu pro pozornost a poté zvednu ruku, nebo rukou dám gesto lehni. 

Jinak,  mně se třeba u povelu vstaň osvědčilo to protáhnout na FstáÁÁň. Stejně znělé sedni/ lehni taky odlišuju. Buď sééédni, nebo tím anglickým sit - podle toho, co kterýmu psu líp vyhovuje. Pro vysílání jsem si odlišila Pravá a Doleva, protože levá by znělo podobně. 

Zrzavci
Zrzavci 18.01.2024, 09:39:12 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 18.01.2024, 09:35:57

Protože postrádají poctivost pro práci? protože pranic poznají -personálně přesněji podívám, poznám, pochopím.

Zrzavci
Zrzavci 18.01.2024, 09:32:21 xxx.xxx.226.6
Sarah01:

To by znamenalo, že když si dovezete štěně ze zahraničí, že nebude rozumět? Toho jsem si zatím nevšimla, ale zkusím se zeptat kamarádky, jestli měla se štěnětem po dovozu problém.

Sarah - já jsem si skorem jistá, že jedna z potíží s Tali byla v tom, že byla cizojazyčná - přijela sem z polský chs. Jistě hlavní  příčiny jejího chování jsou jinde, ale tohle v tom určitě hrálo taky roli. K nám se sice dostala až poté, co byla v několika jiných rukách, takže už počeštěla, ale obávám se, že na to, že pes nerozumí, ty zelený mužici, co s ní mlátili na vodítku o zem /na vlastní oči jsem viděla, jak to hovado zavelelo Dáááun, protočilo ji na vodítku a třísklo s ní o zem se slovy, tohle je povel na kterým si trvám, že to evidentně ten pes neumí, mu uniklo/, nebrali vůbec v potaz.

Zrzavci
Zrzavci 18.01.2024, 08:45:56 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 17.01.2024, 15:19:55

Skoro bych řekla, že píšete o tom jak je to s jednou rádobykoňařkou u nás. Úplně to stejné. Letos tedy po loňské intervenci zatím doteď koně žrádlo mají, ale…….. vzhledem k tomu, že madam je perníkářka , tak je otázkou, jak dlouho jí to vydrží. Taky mě to vždycky hrozně bolí, když jdu okolo. čtyři nebožáci.

edit- abych nebyla nařčena z neobjektivního pohledu - není jen můj, je to pohled i majitelky koní ze sousedství, kde to vypadá zatraceně jinak.

Zrzavci
Zrzavci 18.01.2024, 08:36:15 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 18.01.2024, 05:15:58

a “neumře to” a tohle slovíčko takhle napsané mě absolutně nevytočí, ale od N je velice urážlivé.

Protože je to slíza, no. Nko je nicka,nula. Tak trochu rohožka o kterou si je možno opucovat boty, neb to nemá žádnou sebereflexi a je schopno se přes ty svoje - jak to jen slušně říct?  Jo už vím, přes ty svoje zvratky následně spojené s výkřiky jak odchází, vracet jako bumerang. Navíc poškozenej bumerang.

Od kohokoliv jiného by to bylo ftipné, od někoho, kdo se tu prezentuje tak jak se běžně nechutně prezentuje to halt má pachuť a je to slizký.