Bambule, držím palce. Moc.
Příspěvky uživatele
Zrzavci
A bude tedy logičtější, když to, co píšu, napíšu třeba k příspěvku od Sardulah? Že by pak přišel třeba pan Vonásek, který se chystá kastrovat svou první fenu a líp tomu rozuměl? Než, když to napíšu k příspěvku, kde někdo píše, že on dával feně po kastraci normální žrádlo? Že k tomu napíší, že je příhodnější tu stravu po kastraci udělat dietní, aby fena mohla trávit a vyměšovat bez bolesti a měla tak lepší rekonvalescenci po veliké operaci??
Proč se proboha tak čílite? Asi Vám úplně nerozumím, ale to není rozhodující, rozhodující naopak je, aby tu informaci, kterou tu píšu, vzal za své ten, kdo netuší a jehož fenu to teprve čeká, neb ne každý veterinář majitele zcela poinformuje.
no víte, ona je to docela nářez operace, velká. Není to legrace, hýbá se s vnitřkem. A proč to tedy neudělat co nejlehčí a neusnadnit hojení a rekonvalescenci. Prostě člověk uvaří, rozmixuje, pes se nají a v bříšku má jak v pokojíčku. Při trávení se nemusí tělo namáhat a hlavně při vylučování se nemusí nic namáhat. A že to teda bolet musí, to si osobně myslím. Však ženy po takových operacích jsou v tomto ohledu hlídány a případně dotovány nějakým něčím, aby to šlo co nejsnáze.
Sarah- jak píše Verun- je napitá po infuzi, tak mi to vysvětloval náš vet. Kámoše-lékaře nutno hlídat a dělit po celou dobu, protože co si nedokáže sama pacoška s tím jí ochotně pomohou jiní.
🤣 To je ale krásná boudička!!!!!
Sarah přeju hladký hojení. Nevím, zda to je, nebo není první kastrace? Ale tak snad se neurazíte, i když to budete vědět . Tak jako ve vedlejším tématu i sem vecpu svou masakrální dietu, ale tady je to fakt hodně důležitý, protože psice potřebuje, aby vyměšování probíhalo hladce a bez bolesti, takže když jsem měla po kastraci Tali, vařila jsem furt brambory, mrkev, kuřecí - zpočátku jen prso, pak už všechno. Rozvařit doměkka, a rozmasakrovat tyčákem. Podávat po troškách a často, Dobře se to tráví, fena nemá hlad, bez potíží se vybobkuje, což je hodně důležitý. Taky je důležitý, to jsem nevěděla, to mám od Plaky, v tom úplném začátku jí prostě zabalit dekou, protože termoregulace po té operaci nejni nic moc. Třeba tohle všechno víte, ale kdyby ne, tak se to třeba bude hodit. Mám totiž v paměti fenku kamarádky, která po operaci krmila normálně a fena měla fakt potíže.
No to chtěla má drahá půle, že to bude vopruz. Já byla na straně Mousese, páč si aspoň protáhne faldy, buřtik jeden 😀
No von je hroznej průvodce. A to ještě nemám ten záběr, kdy se rozběhne, letí, všema čtyřma nějakýmu z ohařů vlítne do boku, odrazí se jak na trampolíně odlítne do pryč. Zkusím najít aspoň ilustrační vídejo:
takhle nějak, spratek jeden 😀, ale to je slabej vodvárek, tady nejni za parašutistu ve výcviku:
https://zrzavec.com.cz/wp-content/uploads/2023/07/20230628_063632.mp4
Jsem moc ráda, že šécko tak pěkně klaplo! a moc nechápu uvažování někoho, kdo si vezme psa z útulku a pak ho mrskne na dlažbu a řetěz. Bábu defenestrovat.
Nám se sice před týdnem, nicméně venčilo takhle, měli jsme komentovanou procházku s výkladem místního znalce:
https://zrzavec.com.cz/wp-content/uploads/2024/02/20240224_094424.mp4?_=3
😀
Já zas musim. Vím, že to hlásím na všech nárožích, ale…
předtím měla klasicky rozvařenou rýži s kuřecím prsem),
mám ověřeno na dvou vlastních a na pár cizích psech, že ta rýže může původně i spíš nevinný problém dost zkomplikovat. Rozvařená napadrť, ale stejně to vadilo. Takže já osobně od té doby sáhnu pro suché bramboře, uvařené doměkka - příp s mrkví a kuřecím masem a totál rozmasakrovaný tyčákem na atomy. Tu stejnou dietu podávám po operacích.
ježiš ešče, že mám vižle 😀 😀
Mně právě překvapilo, že to u jedince, který rozžvejká, rozchroustá a zdevastuje opravdu vše, krom toho černýho konga, že to vydrželo. Ani se jí nepodařilo vykousnout ty žbrdlinky.
🙂
Ten dentál u nás vydržel teda i Taliprda-kupodivu, to by mohlo vydržet - výhoda tam je, že se do toho taky narvou pamlsky a ven to jde jen při soustředěný práci.
No jasně, černej kong
co pan Bečka - bé si muset trochu natáhnout čumes, aby zapadnul 🙂
Je tu, je tu!
Nová pani domu!
My zpíváme,
víme komu.
Vítej doma Ušáku 🙂
malej, něžnej rošťáku.
Efe, vona prostě je boží, asi je zbytečný hledat jiný slovo.
Přece nedáme jako překvapení vosu!
Nebo…..jo?