Aktuálně: 3 738 inzerátů211 451 diskuzních příspěvků18 264 uživatelů

Příspěvky uživatele

Zrzavci

Zrzavci
Zrzavci 05.02.2024, 11:10:02 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 02.02.2024, 14:41:02

Okýnko zezadu, okýnko zezadu…….. bych musela chodit k sousedům 😀 zadní strana kurnika je zeď sousedů. takže tudyma to nepůjde. ALE!! Právě jsem vymyslela, že se zeptám stavitela nejvrchnějšího, že bychom kurnikm pootočili - ve směru hodinových ručiček musíme, protože na druhé straně, co je zeď musí být schody, abychom se dostali nahoru na půdičku. Takže by se to pootočilo a byl by ten kurnik třeba takovej podlouhlejší. Holkám asi geometrie nic řikat nebude, bude jim to fučik, takže! By pak byly ty dvířka s hnízdama, tam co stojí ten barel a ty hlavní prostě z čela kurníku. to by mohlo jít.

Ty kukaně na dvířkách - to by taky mohlo eliminovat čmelíky, dokážou ty svíně lézt po tý umělý hmotě? 

zateplovat se nebude, vymluvil mi to i stavitel, právě kůlivá čmelíkům, jak říkáte i vy, tak holky budou muset být otužilý. Je to celý v závětří.

Nemáte okénko na větrání? 

Jak fungujou ty dvířka? Ráno jasný, to se nastaví nějakej čas, to budu potřebovat, páč jezdíme do prasé velmi časně, ale co večer? nastavím čas podle vypozorovaného času návratu, že jo? A jak eliminujete opozdilkyně? Rezerva časová asi, že jo?

Svícení- kdo svítíte i ráno i večer?

Zrzavci
Zrzavci 02.02.2024, 14:45:49 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele lupus4 z 02.02.2024, 14:41:06

No já jsem právě prvně poradila to maso a dodala od nás z mrazáku, to se osvědčilo, i objednala se další várka a ty zmíněný granule jako záloha.

Zrzavci
Zrzavci 02.02.2024, 14:29:21 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele lupus4 z 02.02.2024, 14:23:31

No já vím, lupusi, já vím. Ale tak ona chce to začít slípkám vylepšovat, teď jsme začly s masem, granule jako pojistka.

Zrzavci
Zrzavci 02.02.2024, 14:27:29 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 02.02.2024, 14:17:06

Tím Apačem jsem myslela to, že to bude pro mě gymnastika si myslím, že to nebude tak při ruce, jak když otevřu dveře. Což byl stejně nesmysl, páč tam klidně zrovna mohla sedět nějaká chudera snášející, kdybych je otevřela, takže fakt nesmysl. Ale bylo by to při ruce, což tady nebude. Nemůžu to mít přístupný tak pěkně zboku, jako to některé kurníky mívají, že se odklopí dekl a vijolá! vejce na mě čumí. Budu se tam muset nasoukat. 

A jo, ano, dám to co nejvíc dozadu- do zadního levého rohu, to jo. A pokud zbude místo, tak bych právě, tak jak říkáte to žřádlo i dala tam, zatím to nevím, tak jsem si říkala, že nejlepší právě z důvodu hygieny, aby do toho netrousily, to bude vzadu u zdi, proti dveřím, ale možná zbude místečko vlevo, což by bylo fajn právě z logistickýho důvodu, že tam by to byl při ruce. Nu uvidíme, co mi prostor dovolí. 

Ad ty hřady - jsem právě fšade viděla - že jsou dvoje třeba, jedno níž a vpředu a druhý výš a posunutý dozadu, aby si nekadily za krk. chci to mít podle toho náčrtku, který tu kdysi někdo dával, že je to kovová konstrukce se dvěma latěma na 4 nožkách, ty jsouv  nádobkách s olejem a čmelíci maj smolikof, nevylezou hajzlové.

Dík za konzultačku s dveřma, bude to teda ulehčení a zjednodušení. Takže nezateplovat?

edit - vejcobudky - to by chtělo taky tak nějak, aby se tam čmelík nedostal, takže by byly dvě nezávislé konstrukce a zase nožičky v oleji.

Zrzavci
Zrzavci 02.02.2024, 14:01:00 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 02.02.2024, 13:46:18

dík, říkala jsem si jen, jestli ve složení granulí není něco, co by slípky neměly, nebo tak. 

Zrzavci
Zrzavci 02.02.2024, 13:19:56 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele orionka z 02.02.2024, 12:23:17

Tak člověk může mít nějakou představu a to se pak nekreje s realitou.  Vím od kamarádky, která to kupovala pro jinou svou kamarádku, že - jak jsem psala Varaxi - měla fakt zpočátku asi velkej problém s tou mluvou, myslím, že jí dělaly  problém i ty Hovory Pé ., když knížkou listovala, protože proč jako mají mluvit psi.  Pak už dobrý, knížka se jí líbila, jak se do ní vnořila, ale ten začátek pro ni prostě nebyl. Ale knihu si  nekupovala ona sama, třeba by po ní nesáhla.

Zrzavci
Zrzavci 02.02.2024, 13:08:33 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 02.02.2024, 11:55:52

A jen psí? kočičí ne? Ptala se mě tuhle sousedka právě, že by dávala, ale já nevěděla, podle mě je to jedno asi, ne?

Zrzavci
Zrzavci 02.02.2024, 13:07:07 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 02.02.2024, 12:27:45

Hm to je pravda - to nejklidnější místo, tím to tedy u nás padá a budu se tam muset plížit jak Apač. Děkuju. Myšlenka hezká, leč blbá. 

Takže hnízda dvě, já si to trošku i říkala, ale co jsem tak studovala, tak říkali jedno hnízdo na čtyři slepice právě, ale přišlo mi, že tím pádem budou muset stát frontu. Takže dvě, jasný.

No já to někde s tím hřadem vyčetla, že kvůli právě nějaký hierarchii,  že by to tak mělo být - též se mi nelíbila právě možnost, že si budou trousit na ty pod sebe, ale ono to je odsazené, jak jsem viděla, že to bidlo, co je níž, je předsunuté vpřed. Ale jestli to být nemusí, budou mít jedno a nikdo se nebude povyšovat nad ostatní, to bych i byla ráda.

No takže dveře  se budou otvírat doleva a v lévý části budou dvě vejcobudky. Naproti podél stěny bude jedno bidlo - pro čtyři bude podle mě dostačující. Vprostřed bude "náměstí, dozadu proti dveřím přijde napáječka a zobání. stěny tedy omítnuté, podlaha betonová s penetrací, aby se to dobře uklízelo. No a teď - říkala jsem si, původně, že dvířka dřevěný, ale to je zase líheň těch šmejdů čmelíkovskejch, takže zevnitř plechový, zateplený a dřevo jen zvenku kvůli vzhledu. Ve velkých dveřích dvířka pro slípky.

Tím, že to bude mít základy, nebudou mít holky prostor pod kurníkem, což ale asi jsem radši, protože si říkám, že se tam pak můžou zdržovat hlodavci. Takže jim udělám “altán” aby si tam mohly zalézt. Pod tím bude i popeliště. Napáječka, krmítko, a ty rošty, kde budou mít zelený, po dobu, kdy nepůjdou ven, jak jsme probírali na první stránce. zbytek volnej- tedy v rámci výběhu.  

Zrzavci
Zrzavci 02.02.2024, 12:07:48 xxx.xxx.226.6

Tak, já se zase slepičářsky rozhlížím, protožeee, protožeee, malinkatě pokročíme asi směrem k slepičím zítřkům. A tak se zamýšlím nad kurníkem. A! objevila jsem tohle video, 

https://www.youtube.com/watch?v=Vd_G8i1Cgxo

a přijde mi - jsem lajka, takže mi to klidně vymluvte - jako , že by to mohlo být dobrý? Celkem praktický? A to i tím materiálem - chybí mi tam ovšem třeba okénko, takže to by se dodělalo.

Můj kurník by měl být - asi bude? Zděný, bude mít základy, omítnu si ho coby protičmelíčí opatření. Tady na fotce níže je ten původní, kdy to budu kopírovat.

A přijde mi jako dobrý nápad,  jak ten kurník na tom videu má ty snáškový hnízda na dveřích. Myslíte že může být?  Protože se k tomu takhle snadno dostanu, kdežto kdyby to bylo někde bokem - jsme praváci, takže bych je dávala nalevo, bude se to hůř vybírat. Budu mít čtyři slípky, tak jsem si myslela, že by měly to  hnízdo jen jedno a vedle by měly malá dvířka . Když teda nepořídím tu kukaň, ale ta mi přijde zase trošku nepraktická - hlavně kvůli čmelíkům?

Okýnko větrací odšupovací do strany, by bylo nad těma dveřma.  Uvnitř dvě úrovně hřadů postavených v tom oleji.

Tak co myslíte? 

Obrázek
Zrzavci
Zrzavci 02.02.2024, 11:35:53 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 02.02.2024, 11:29:04

Začíná to dobře - v Jizerkách. Ta Smědava?

jasně, že. Jizerky byla naše oblíbená destinace. Jak zimní, tak letní.

A pak už budu jen číst a těšit se na Vánoce ( na další díl ).

tak ale to zní jako dobrá recenze 🙂

Zrzavci
Zrzavci 02.02.2024, 09:43:24 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele Arosek z 02.02.2024, 09:37:58

Prt, Vy jste odolná. Musíte být, jste tu pro ně.

Tak jsem ale ráda, že jsem snad narazila na něco, co by mohlo být užitečný a ne jen vyloženě marketingový tah.

Zrzavci
Zrzavci 02.02.2024, 08:53:48 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele Arosek z 02.02.2024, 08:42:12

No právě, já si říkala, že změna může být fajn, a že člověk při dietě asi často lavíruje s tím, že aby to obměnil. a kdyby nic, tak jako třeba inspiraci, že si to vyrobím sám. tedy sama, páč chlap asi těžko.  Plus jsou tam i nějaký doplňky právě podle diet (játra, ledviny) a tak. Já si to u sebe taky uložím, může se to hodit v budoucnu, člověk nikdy neví.

Zrzavci
Zrzavci 02.02.2024, 08:18:28 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 02.02.2024, 08:01:47

ale prostě nový kus nábytku, který bude mít kočka zakázáno okupovat.

no ale je otázka, zda se jim podaří se  takto s kočkou dohodnout, aby to respektovala. On ne každej to umí.

na nácvik matrace a deky,

DOKONALÁ STRATEGIE!!!  a podle mě bomba rada 👌

Zrzavci
Zrzavci 02.02.2024, 07:55:45 xxx.xxx.226.6

Josefe- jestli můžu já jako člověk bez dětí a s kočkou nově žijící a doposud jen v majetku psů, takže koček neznalá,tudíž nevím, jak moc fungujou. 

Kdybych musela řešit já, zkusila bych tu variantu, že od teď začnu učit spát kocourka v obýváku. Koupila bych mu nějaký nový pelíšek- třeba takový to zavěšení u zdi, kočky prý rády takhle spávají?? a zpočátku bych tam spávala s ním a učila ho spát tam. Pak bych - volila bych pátek i s ohledem na sousedy, kdyby vyváděl, ať nejste tak nervozní- nechala kocourka spát tam a šla spát do ložnice. beru to podle psů, takže když začne protestovat- třeba nebude , co víte,  tak člověk tam nesmí jít, v momentě kdy bude vyvádět, ale musí vyčíhnout chvíli, kdy aspoň na chvilku přestane. nevšímala bych si ho a šla si teda lehnout na gauč a  pak to zase zkusila a prodlužovala bych postupně tu dobu, aby si zvykl.  chápu strach manželky , třeba je zbytečný a to zjistíte potom v běžném provozu, ale je lepší být připraven. 

Zrzavci
Zrzavci 01.02.2024, 14:00:24 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 01.02.2024, 13:57:27

do kolbiště vjíždí jezdec XY s Erekcí…

😀 😀 😀  to už pomsta je 😀

Zrzavci
Zrzavci 01.02.2024, 12:59:18 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele Arbora z 01.02.2024, 12:46:22

🙂 a aji Rumburaka nejspíš. Jméno pro velikýho černýho koně jak dělaný.

Zrzavci
Zrzavci 01.02.2024, 11:12:57 xxx.xxx.226.6

Já zatím slípky nemám, pokusničím u sousedky 🙂 Té dlouhodobě nenesly a nenesly /obecně je to teď u nás tak, že slepice nenesou a není to přepeřováním/ . Tak jsem jí poradila, že můžeme zkusit přidat maso - zadotovat bílkoviny. Holky slepičí dostaly jako dárek kilovku masa pro psy a ….hnedle se vejce objevila! Takže pak už jsme pro ně s várkou masa pro psy nějakou tu flákotu objednaly taky.

Zrzavci
Zrzavci 01.02.2024, 10:22:28 xxx.xxx.226.6

Honem Honem, Tomba la Bomba a Elce Pelce.

To muselo být výborný na komentování 😀 😀 

Malú morskú vílu, Princa Bajaju, Tasmánskeho čerta, Divú Báru

a tohle se mi líbí . měl určitě i Popelku, ž ejo?