Přijde vám tohle pro venek praktický?
https://youtu.be/GrKxgYuQcrA?t=306
mně jako lajce jo, ale…….. třeba to roznesete na kopytech , jako nesmysl nepraktický a pro ně blbý.
Přijde vám tohle pro venek praktický?
https://youtu.be/GrKxgYuQcrA?t=306
mně jako lajce jo, ale…….. třeba to roznesete na kopytech , jako nesmysl nepraktický a pro ně blbý.
A já furt čekám, až mi Leithan odpoví. Marně asi.
A druhá otázka, 47 psov, to už je obrat pri predaji v stovkách tisícov ročne, to nikoho z daňového úradu nezaujímali jej príjmy a výdaje? Chápem, že týranie je len taká blbosť pre štátne orgány, ale daňové úniky by predsa mali niekoho zaujímať. (možno sa pletiem a mala všetko v poriadku)
BINGO
Tohle téma mi uniklo
zásadní chyba, protože todle je zásadní téma! 😀
Místo na přípravu žrádla bude právě pod tím polykarbonátem, který mi přijde jako fakt dokonalý řešení a už jsem to doma nařídila, že taklenc to muší bejt! 😀 už jsem si i našla, kde to koupím.
košíček na vajíčka- jako že tam odkládáš ty vajíčka co sesbíráš, jo?
V kuchyni mám malej odpadkovej koš na odpad vhodný pro slepice
já mám zavírací pytlik velikej, na ten zip a dávám to do lednice.
Ta křemelina - tu prostě vezmu a rozházím ji po zemi, namrskám ji do prostoru, na zdi a tak? A taky se teda, jestli jsem dobře pochopila přidává do malování? Někdo psal tuším, že nemaluje vápnem, ale křemelinou?
Já mám sklony všechn předimenzovávat /blbej zvyk po předcích/ a tak se ptám - asi nemůžu tohle nějak blbě přehnat, prostě naberu do hrstě několikrát - třeba 5x a rozprsknu to po kurniku, jo?
Jo a pozorte! Mám vymyšleninu. Už jsem koukala na ten polykarbonát - díky za tip. A začla stavebně plánovat. tož jednak - použiju zde zmíněnýho trojprsťáka, aby to porostl a zastínil na léto, v zimě to opadá, světlo tam půjde. A teď to nejdůležitější - jsem zvědavá, jestli mi to schválíte, nebo smetete.
Bude tam logicky okap na odvod vody a ten, aby se voda odvedla z výběhu svedu do žlabu ze starýho okapu, který bude zapuštěný do země po straně výběhu. Na dně bude troška kačírku, ne moc, ale tak, aby se tam mohl chytit………ptačinec! Přes to dám drátěnku nějakou, aby to holky nemohly vyrvat, ale aby se ptačinec dostal krz a ony si to mohly ozobávat. No nejni to geniální??? Jestli mi řeknete, že neni, tak budu smutná! 😀 Enem ešče nevim, kam ten okap posléze navést, aby to dál v zahradě nepřekáželo a voda se odvedla do kšá.
podlaze velmi jemné piliny až pilinný prach. Je to z velmi suchého dřeva, míchám s křemelinou, jediný cizopasník nemá šanci, myš se v tom udusí.
tohle zní dobře, ale nemám zdroj a taky - holky na tý zemi budou, ale ten prach je blbej prostě.
Proč myslíte, že je listí na zem zbytečnost?
megi-the-pes:Zrzavci, koukej 😀 Aj jmenovky to má. Už máš jména?!
Mám.
Anna Ká
Lucie
Kryštofa
Geňa
ty hnízda nemaj střechu, to nevadí?
Asi nejlepčí se mi zdá kýbl- resp. ty kyblíky od jogurtů a majonéz, co mají v kuchyních? Sem studovala na jůtrupce.
Impac tak tyhl argumenty by snad už mohly být zajímavý. Ne,? Když už samotná podstata věci je bohuže otravná.
Doron 46 je to tu zmíněné několikrát,jako nic ve zlém, ale… vždy jste se k tomu vyjadřovala i sama asi dvakrát .
ale pohodlné i pro člověka. 1m šířka, 2m délka, přes 2 m výška -
takhle bych to mohla mít v podstatě taky, když to bude na tom boku a ne, jak to měli. 2m výška je v mým případku zbytečný 🙂 U mě stačí jen o fous vyšší než pro ty slepice 😀
ž ten hnůj
no takhle to dělám, bez toho hnoje. Jen těch odpadků z kůchně asi dost díky slípkám ubude? už teď, jak dávám sousedce, nemám nic a i mi to ohaři vyčítají, protože třeba slupky z okurky milujou. Já právě nemám představu, kolik toho budu uklízet, máte pravdu, počkám prostě.
Trávu si nasušíte od jara, listí na podzim, takže to postupně bude ubývat a zas přibývat, není to tak, že bychom měli tolik objemu uskladněno zaráz.
AJO! No to jsou ty postřehy z praxe.
že v nich žije nějaký brouk, který slepičkám moc chutná.
vim! aha! tudle mrchu jim možu dodat z chalupy!
tak to tam nedávej, vono to pude i bez toho.
todle umim! takže asi sem připravená! 😀 jen sem u zvířat moc přezodpovědnělá.
Stoletá sláma - podívejte se, jaká je, čichněte k ní.
provedu. ono by jí tam nemělo asi moc co být, ale nevím jestli se tam třeba něco v průběhu let neubytovalo,kuna, hlodavci, blouši, pabouši… (vim ti nevadí, já si jen vzpomněla na nějakou starou reklamu), aby pak na mou nezodpovědnost a škudlivost pipky nezhynuly krzevá nějakou chorobu
ad kompost a hnůj - jasně uvidím, jak to bude pak v reálu. Není problém koupit a ubytovat ještě jeden kompostér. ale myslím, že třeba fakt rozdám po sousedech.
Megi - to místo se tam po těch slepicích udělá tak jako tak, protože buď si je vezmou Zrzavci a nebo k Zrzavcům doputujou semletý jako žrádlo pro ohaře. Tak já prostě aspoň čtyřem o něco prodloužím možnost tady pobejt.
V kompostu bacha, abyste to nepřepálila.
a jo sakra! dík. no tohle jsou věci, který automaticky nevím, neuvědomím si to, jak se třeba o kompost na chalupě starala máma a jen si slepičince sháněla od souseda. By mi to stopro netrklo. Jo asi ta popelnice vadit nebude. A asi i soused naproti uvítá, sám slepic nemaje a cosi pěstuje. A asi i sousedka křížem odnaproti. Se uvidí.
akže ano, naše mají otevřeno pořád.
takže i v noci? dobře. No když já tam budu mít ty čtyři chudery, tak snad se nic nepokazí, když jim to na noc zavřu. když to bude špatně, jak říkáte- uvidím zamlžený vokýnko.
kopřivy (a třeba i pampelišky, jitrocel)
si suším pro sebe, teda pro nás, takže holt toho naškubu víc.
t nebo naházet do káry a převézt na nějaký kousek betonu, aby to nezačalo odspodu podehnívat.
no asi spíš takhle, protože toho podehnívání se bojím, ale , když budou zase hice!! tak by se to na louce na chalupě vlastně dalo!! tam sekám traktůrkem na trochu vyšší trávu, takže to pak můžu vzít, jen teda budu muset vzít z míst, kde nerostou maliny ´, aby to neměly holky trnití 😀
Mám v plánu taky ten týdenní úklid kurníku- jsem to tak vyčetla, hodlám se toho držet, i proto, že to je praktičtější si myslím, než toho pak řešit víc.
dík dál za info o malováním křemelinou, že lépe v létě a i za další praktický rady.
ahá, no vida. vida!
neni, to je klokan
Slepičí odpad, noooo vida - mám trojkompostér, ale obávám se, že mi asi nebude stačit, že jo 😀 . Do popelnice s tím můžu? pokud ne budu muset založit další místo na kompostování.
Varaxi supr, dík za popis a triky,to je bezva návod.
Předpokládám, že to listí ořechový tedy problém nebude. Mám tam i třešeň, ale ořeškovýho listí hodně.
Hmmmm. 26 pytlů to bude chtít velký místo na skladování. Mám ještě půdičku nad dílnou, ale tam je momentálně nábytek. to by šlo až časem. tohle musím dovymyslet, kam s tím.
Jo a - na druhé části půdy je stoletá sláma- to předpokládám radši z hygienických důvodů vyhodit?
edit - ať se maminka brzo vyzdraví.
NIKDY. A nechápu, proč sem dáváte toho zarostlýho klokana!
😀
oni umí vypadat obludně
IRČÁK FINN NIKDY NEVYPADÁ VOBLUDNĚ! JE TO SILNEJ STATEČNEJ PES A KRÁSNEJ! 🙂