Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 07.02.2024, 12:43:40
A na co trusník, když má hobliny - vyhrne to ven a dá nové.
no jasný, to chápu, ale podle všeho to nedělá moc často a pak je bez trusníku veškerej ten trus v těch hoblinách, kam je přidávají vrstvu a to nevím, to mi přijde jako že to moc čistý není.Jo,když je tam ta deska, tak to pochopím, eliminuje to značnou? valnou, část bobků, ale takhle?
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 07.02.2024, 12:24:40
Bože prosím, ať čtou podobné diskuze lidi, co se teprve chystají si štěňátko pořídit.
to jedině, že by to otiskoval furt dokola Blesk, kterej čte polovina takovýchle jedinců, páč ti sem do podobný diskuze přijdou až v momentě, kdy mají štěně na umření.
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 07.02.2024, 12:19:54
Já jsem ze svýho nápadu totiž hrozně unešená. Že to bude takový dva v jednom a geniální řešení. Zpracuju starej vokap, vyřešim vodu ve výběhu a ešče budou mít holky zelený. Třeba, ptačinec je mrcha, ten roste furt a chytne se právě i v těch kamínkách, když mu to tam půjde, tak by to mohlo vyjít. přinejhorším tam dám mátu. Můžou pipiny mátu? Udělám jim mochito! 😀
Odpověď na příspěvek uživatele anonymní z 07.02.2024, 12:05:46
Jojo, budu teď zjara po ptačinci koukat. Min. mám zásoby na chalupě, kde teď není čas na pletí, takže to tam šécko bují. má zásoby brutnáku třebas, kozí nohy, pýru a tak.
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 07.02.2024, 12:01:38
No proto to chci dát pod drátěnku, že aby se dámy dostal jen k tomu, co vyroste ven. Ptačinec se chytí všade a nebude to podle mě vadit průtočnosti tý vody, co bude odtékat. Jsem si tak vyšpekulovala.
Odpověď na příspěvek uživatele anonymní z 07.02.2024, 11:04:31
Tak ho chytnu do hrsti a řeknu jeho bušícímu srdíčku “víš co bych ti mohla udělat !?!” Pak hrst otevřu a on frrrrnk.
to je háský!
no holky jak budou zasíťoovaný, tak tohle asi se nestane. Malýho ptačího hašašprndu jsem měla v ruce naposled už před roky, když jsme zachraňovali, pěnici, pak sýkoru, a brabčáka.
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 07.02.2024, 11:12:27
Musíte dobře vybrat chovku.
😀 😀 to se mi asi v tomhle případku nepovede a počítám s tím, že se holky jednak logicky budou bát, to mám nastudováno. A budu jim muset pomáhat s poznáváním novýho světa -si asi vezmu dovču, jak se štěníkem 😀 a pak taky že se můžou prát.
Dva dny z toho roka a půl vynechala.
jéjéjééé, to bysem moc potřebovala takovouhle duši. ale pak se o ni zase budu moc bát, hrozně moc,
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 07.02.2024, 11:09:07
No jo, já jsem pes! Ešivá se to bude prát, bude zle! Budu dělat drába. nesnášim šikanu.
Taky bysem chtěla mazlivou slepičku, ale si myslim, že ty z drůbežárny sotva budou. Na druhou stranu, když se z vynešenky mohla stát divadelní diva, tak třeba se tam mazlivka najde.
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 07.02.2024, 11:09:04
Jo - je to přidělaný dnem do zdi a vystlaný slámou, já si říkala, že to je fajn, že ony si v přírodě taky asi trochu vyhrabou důlek , než jdou snášet, nebo ne? Sláma, či to listí v nějaké vrstě uvnitř, to je jasný. Na druhou stranu to bude asi klouzat, mě teď napadá? Ale to ta přepravka taky. Co jsem koukala na trupce, tak tam slípky hned mazaly….
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 07.02.2024, 10:39:47
e nebudou handrkovat dvě slepice o jednu díru? 😀
no to jsem si fakt trapně myslela. Čokle taky nesměj druhejm nebo kocourovi do misky, když já nedovolim 😀.
že maj hierarchii, to už vím! Sem poučenej začátečník, to už mi tu tuším Ančovička na fauně osvětlovala. Ale já nedovolim, aby jedna mlátila druhou. Dostane koštětem. 😀
každopádně tedy zůstává ve hře i přes krmení s dírama záložní krmítko pro ty, kterou vedoucí hajtra povede v nemilosti.
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 07.02.2024, 10:27:58
Ale od té doby nezavírám, ony nejsou blbé, schovají se na slámu.
dobře, tak uvidíme-vyladíme, to já jen, že budou jen čtyři.
Malinko poházenou po betonové podlaze,
jenom malinko? ne vrstvu teda jo? Budu mít taky beton a penetraci na tom, aby se to dobře uklízelo, když to bude hladký.
Já budu mít kukaně z kyblíků vod majonézy, sem se rozhodla, jen musím vymyslet, jak to přidělat ke zdi - háček?? - aby se to snadno sundalo a omylo a na druhou stranu, aby to nesundaly slípky, až se tam budou mrcasit.
Pod tim ten trusnik, to doma furt řikám dokola, že to je důležitá věc.
Jména přišly druhé půli divný, tak jsem osvětlila, že celej ten ansámbl dohromady bude Českej slavik a Geňa to bude moderovat.
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 07.02.2024, 10:23:14
Jo, to mi pak došlo taky s tím provázkem, však jsou to akrobatky. No kurník bude nový, tak tam se snad snadno nedostanou - ale jasně, může vběhnout i přes den, na druhou stranu, kdyby se holky naučily lovit, budou mít na přilepšenou 😀
Já bych i chtěla eleminovat trošku ten bordel, co budou vyrábět. A taky jsem si říkala už dřív, že tyhle a teď nemyslím, že bude viset, tyhle krmítka s dírou by mohly eliminovat to odhánění, budou čtyři slípky, čtyři díry……
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 07.02.2024, 09:48:19
Nášlapný krmítko jsem zavrhla, protože kdyby to byla partička co budou mít všechny kvíkvé jako Geňa, tak zemřou hlady. Nebudu jim to komplikovat. Ostatně to bude zasíťovaný, tak tohle bude asi cajk. Já chtěla jen předejít těm myším.
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 07.02.2024, 09:26:16
a tak křemelina asi do toho vápna i půjde zamíchat, si myslím? Otázka je, zda to pak bude fungovat, jako že vápno aby nezabilo křemelinu?
polykarbonát tu zmiňovala Ančovička, že to má jako stříšku nad kurníkem , to se mi líbí, to udělám a svedu tu vodu do toho okapu v zemi, co pude podél stěny výběhu a tam pod drátěnkou budu pěstovat ptačinec, aby si holky mohly uždibovat. Dobrý ne?
Já bych jim to takhle nedala.
díky, já si říkala, že t o houpání bude asi blbě, ale líbilo se mi, že se k tomu nedostanou myši.