Jo a sakra. Já zapomněla na to , že jsem psala o překapení. Jestli se něco neto… tak bude totiž nejen další knížka, ale taky…………kalendář.
Příspěvky uživatele
Zrzavci
Trickyvoo já moc děkuju, to je pro mě ta nejlepší pochvala a recence - že se u toho lidi smějou. Nebylo to psáno s tím záměrem, prostě se to tak nějak samo píše, ale když pak vidím, že se čtenář směje, tak jsem moc ráda.
Po té fotce se podívám, ale bojím se, že…….. spousta toho starého je na flashkách a já nevím, kde po přestěhování jsou., prohlížela jsem album Zrzavce na Rajčeti a tam jen jak si nosí misku. Nicméně naučení nošení pelíšku je - na rozdíl od nošení misky - poměrně praktická věc.
Díky moc.
Skočím sem s tímhle odkazem - odzkouženo od trekařky, které se dělá asi alergická reakce na vlastní pot, když dlouho jde - třeba by to mohlo ulevit?
https://www.uriage.com/CZ/cs/pripravky/bariederm-cica-creme
prý jí to zafungovalo hned a byla z toho nadšená.
Já se teprve rozhlížím, kudy pojedu, z tý naší džuzny to bude fakt dobrodrůžo a odvahu na to, udělat Élišku přes čtvrt republiky nemám - bohužel, což mě štve. Díky za radu - co je to Trilex? Druh vagonu, nebo dopravce? 🙂 Je to 25. května
Moje štěňata ohaří měla vždy ráno školu , tedy nejen procházky, ale taky cvičení - neb pes, coby soumračné zvíře, se nejlépe učí ráno a pak v podvečer. A ráno je plný energie a dychtivosti. takže proč toho nevyužít a též hlavně prcka unavit, aby byl rád, že je rád a plus pochopitelně nácvik na samotu během 14 dní dovolené, bez toho to nejde, ale vždy ráno bylo opravdu vyžití, možnost se vyvenčit, zařádit si s kámošem nějakým a cvičit, učit se. A ohař je taková obživlá bedýnka dynamitu. A prozatím to šlo vždy bez klece i za posléze běžného chození do práce . Ano k nějakým ztrátám došlo 😀 , ale s tím se počítá, pokud to nepřesáhne nějakou mez . A to prozatím doposud nepřesáhlo. (jako jo ty drahý boty mě líto byly, ale halt logistická chybka 😀 )
Znovu opakuju, že vnímám množinu psů, kde to prostě jinak nejde, každopádně to není každý druhý. A taky chápu, že třeba v případě psů dočaskových- např. Impact, to bez přiměřené klece nepůjde, protože jde o bezpečnost všech. Ale to jsou všechno výjimky.
A v případě, že si přivedu domů psa, jsem povinna udělat opravdu maximu pro to, abych ho doma zabydlela. Jednak kvůli tomu psu samotnému a jeho případnému stresu, kvůli třeba taky sousedům, protože ehm, klec nám pak nepomůže, pes bude řvát stejně, a též kvůli partnerovi, který z toho taky nemusí být nadšením na větvi. Pokud tak nečiním jsem prostě bezohledným do všech směrů. Naučit psa na samotu může být jednoduchá věc, protože některý jedinec to prostě vezme cajk, a může to být taky náročná disciplína, který musím věnovat spoustu úsilí, času, trpělivosti.
Pardon teda, ale……jo, pes se tam asi vyvalí, to je celý pěkný, ale taky si vyvalí pak tu vodu? Rozhodně si nepopojde, tohle je malá klec na to, aby v ní tenhle pes trávil delší čas. O tom zmíněném, že se pes nemůže ochladit, protože tam má po celé délce tu chlupatinu nemluvím.
Děsíte mě s tou dopravou!! Koncem května jedu autobusem a vlakem na autogramiádu Ohařů. do nedalekých Lužek. Mám to od nás pouhopouhé přes tři hodiny a 4 přestupy 😀 😀 . chtěla jsem vzít Rumíčka, ale čím dál tím víc jsem si jistá, že mu tohle neudělám.
Hlásim, že Megi je normální.
Lhát se nemá! Kdo lže, ten krade, kdo krade, mohl by i zabít 😀
Asi jsme si vyrobili postižené psy
myslím si to. Ale bude to souhrn všeho, to co se jí, dýchá, pije třeby i ty plasty, to jak se psi množí -proboha, dyk kde-kdo dneska odchovává bambilijoun vrhů, prostředí v kterém se žije, stres to šécko dohromady. A potkat dneska normálního psa, máte pravdu, pani, to nejni normální 🙂
Tenuri- já už sto let používám a napříč intronétem všem lidem řešícím nácvik na samotu doporučuju mnou vynalezenou krabičkovou metodu - stanete se po nějakou dobu velkoodběratelkou všech možný krabic a krabiček a umožníte tak štěndovi řízenou devastaci - krabička do krabičky a do krabičky a do krabičky, do tý nejmenší pěkně hračku, nebo dobrůtku , štěně učíte od začátku na místečko, aby čekalo a na tu supr hru se těšilo a vy pak mezi dveřma těsně před odchodem vydáte povolení, aby si to vzalo. Štěně (či dospělý útulkáč) se celou dobu těší na ten poklad, nedostupnej, a neřeší, že odcházíte… a pak může jít spokojeně brakovat, cupovat a dolovat. Dřevo jsem nechávala třeba třešeň (nikdy ne jedůvky jako akát atd)
Ahá, takže máte první místo 😀 . Zahrnuje to taky velkou naspídovanost?
Já nejsem žádnej velkokynolog, takže můj vzorek je malej, ale opravdu do tý doby, co k nám přišla Tali jsem pohrkanýo psa nepotkala /nepočítám nenormální bordery a nevychovaný psy/. Po Tali to byla od známý doktorky labroška. s první fenou supr zkoušky, lovečina velká a pak přišlá Káča a to bylo ródeo 😀, další byla výmarajda od holky, co s výmaračkama dělá profizáchranařinu, takže rozhodně žádný vořezávátko, jako třeba já a taky se nestačila divit. No a pak další tři psi v rozmezí vlastně jednoho a půl roku, takže to je vlastně dohromady šest kousků, ne pět. A to jsem jen já, moje malá bublina. A všechno opravdu lidi, kteří vědí a znají, z toho někteří hodně.
Zajímavá byla ta autistka. Já si to tak tehdy jako myslela, ale pak jsem s ní byla v přítomnosti paní, která pracovala s autistickými dětmi a sama to řekla nahlas. Ona nebyla ničitel devastátor, jak tady někdo popisoval s těma drátama, ale byla výrazně jiná, musela mít spešl přístup. Ale bylo to hodně hluboký zvíře.
že nejhorší pes na světě je jezevčík a nejhorší kůň na světě je poník😄
😀 😀 asi ví, z čeho vychází. Moje první psí kámoška byla jozefpčik a to byla vostrá žiletka, tý se ostatní smradi dost báli. Co je malý,musí prostě být sveřepý, aby se to prosadilo 😀
ad to pocení - blbej nápad třeba, ale nešlo by ji ochladit tím, že ji prostě zlehka postříkáte mlhou?
https://www.google.com/search?q=sol%C3%A1rn%C3%AD+post%C5%99ikova%C4%8D&rlz=1C1GCEB_enCZ946CZ948&oq=sol%C3%A1rn%C3%AD+post%C5%99ikova%C4%8D&gs_lcrp=EgZjaHJvbWUyBggAEEUYOdIBCDczMDNqMGo0qAIAsAIA&sourceid=chrome&ie=UTF-8#oshopproduct=cid:16355990988028239194,oid:16460587054905323822,iid:669177874838099035,pvt:hg,pvo:3&oshop=apv&pvs=0
Když jsme v Prahé chodívali v těchhle vedrech s čoklidama ven, šla jsem s nima vždycky nejdřív k takovýmu potůčku, nechala je tam pobrouzdat a pak tepr se šlo procházkovat.
Ano, to by mohlo být, ty podělaný mikroplasty, my jsme to zrovna o víkendu probíraly s kamarádkou, který doma taky přistál “matryjál” s kterýho jí slejzají kožní deriváty, ač to není její ani zdaleka první pes. A já mám ve svém okolí už takhle vč. naší Tali - jestli dobře počítám pět psů- kteří nejsou úplně standard, abych to tak eufemisticky popsala. A ani jeden z majitelů nejni prvňáček, všechno lidi, kteří se psy pracují, či pracovali. Je zajímavý, že jsou všichni ti psi narození po 2015. Do té doby jsem ve svém okolí takového psa nezaznamenala. První byla až Tali. Říkala jsem, že si myslím, že to bude jídlem, vzduchem, který jak my lidi, tak zvířata dýcháme. Tohle mě nenapadlo.
Zbytek nerozporuju, ale tohle ano
Nevěřím na psí autisty.
Zažila jsem jednu autistku a jedno Adéhádé, který mám doma. A nemyslím si, že bych nedávala podněty, nebo nežil ten pes tak, jak plemeno potřebuje. Ona není ani rozjívená, ani nevychovaná - ostatně žádnému jinému psu se nemuselo výchovně věnovat tak, jako jí, prostě je taková a věřte, že to je někdy dost únavný a leckdy demotivující, přes veškerou tu snahu, kterou kolem toho psa tančíte. I když dneska už je to vegáč. To nejhorší se opracovalo, ale má prostě svoje limity, přes které nedokáže jít. A to je přitom inteligentní velmi, ale tahle její část to přebije, nedovolí jí tu inteligenci použít do plnejch. Jako u dětí.
Já sem enem nevěděla barvu, tak jsem hodila něco neutrálního, protože dycky můžu říct, že je ten konik zaprášenej z toho jak usilovně pracuje 😀
Hele ale lepší než to fotit, já bych to natočila, to bé vějtčejší zážiteček 😀
prostě je to hlavně děsně roztomilý, než cokoliv jinýho
a pak se jeden nestačí divit, když ho tadle roztomilost nějak podle složí 😀
a naučím ho, že (stejně jako v té kleci) se v ohrádce odpočívá
Tenuri, naučím-li psa, že se v době mé nepřítomnosti, která je zcela běžná, odpočívá, nepotřebuju tu ohrádku vůbec, pokud to toho psa dokážete naučit, nepotřebujete to. Blbý je, když to z nějakého důvodu nejde. Teď nemyslím, ty poblbla v odkazu od běloušů, ale že třeba pes je z útulku a ť děláte co děláte, nejde to.
Na druhou stranu asi psa, co zvládne v klidu odpočívat v ohrádce, můžu asi nechat i v tom pokoji, protože to nejspíš zvládne taky…
právě.
No to bych zase tak jednoznačně teda neviděla, že je to stejné - být zavřený v bytě, pokoji, kleci.
Jasně při návratu domů vidím, že ti tři celou dobu nespali. když můžou - nasáčkujou se na gauč a dělaj drbnu z okna, Taliprdnice proti všemu co jsem ji učila, naučila a už nedělala, tak v současnosti klidně zvizitýruje linku, vytáhnou si z koše na dřevo něco na žvejkání, zkontrolujou misky, který tam zůstanou po ranním krmení, mají-li k dispozici téměř celý prostor domu, jdou a lehnou si na svůj gauč v předsíni, dojdou se napít do rohu místnosti, kde mají misku s vodou…. Je to jiné, to zas buďme při zemi a objektivní, nic z toho v kleci provozovat nemohou.
Nejsem klecař, jak je z mý prvotní reakce patrno - ale na druhou stranu, pokud je pes toho ražení, že je schopen si ublížit i v holoprostoru, tak neříkám, že bych nikdy! Nikdy! - není to můj styl, ale pokud bych si vytáhla černýho petra v podobě psa útulkovýho, kde by klec byla dobrou pomůckou, tak bych po ní, po vyčerpání všeho možného, sáhla.
Když je pes po operaci nohou a má mít totál klidový režim, tak to taky jinak zvládnout nejde. Pak je nácvik na klec - který ani já nedělám, velkou výhodou.
S dovolením zase nakukuju. Ale to můžu, ne když jsem o víkendu zajiš´tovala odchyt poncle, co se rozhodla, že za ohradou, je to zelenější? 😀
Sago -
šla minihorska do akce!
děkuji, já si to zase představila a po tom zážitku co psala Buggyra mi toho bylo zapotřebí.
Buggyro
krom toho, že držím palce, ať přijde vetka co nejdřív , tak taky smekám, protože tohle je fakt zážitek .