Gůůt, tak jestli to shnije rychle, je to skvělý. Pravda je, že to asi tedy není nutný dávat celoročně. Ale zase to asi líp vypadá? tak uvidím, jak často to budu muset měnit.
Příspěvky uživatele
Zrzavci
Já budu mít pletivo jako se používá na voliéry u papoušku - tam jsou oka malá, tak toho moc nevylítá???? uvidíme. Mně přijde ta štěpka dobrá v tom, že se to právě , jak bylo zmíněno, moc nezašlape, což ta sláma asi jo? Výběh bude - jak mě včera opravil pan Stavitel - 20m2, takže to bych těch pytlů slámy musela mít habakůk?
ad dřišťál
https://www.ireceptar.cz/zvirata/maliny-u-slepic-20300426.html
jsem si zapsala zmíněný dřišťál bradavičnatý a zimostrázový s tím, že je pak prostuduju , ale máte pravdu, ty trny by byly blbý. Tak ho škrtám.
To by spíš měla napsat Tali, jak se u nás pěstuje houba! 😀 😀 😀
Fajn, takže štěpka potvrzena - jak se to rychle rozkládá ? Jak často nutno měnit? abych měla představu -páč si myslím, že to můj 3komorový kompostér asi nepojme, ale mám vymyšleno, že to v tom případku budu prostě postupně dávat do popelnice. A v jaké vrstvě to, prosím dáváte? Já už mám i najitý zdroj! 🙂
Dík, keře budou, jako bordel jim taky něco dám, aby mohly zalézt, to už jsem koukala, takový nějaký áčko malý, jsem si namyslela , nahoře pak můžou sedět.
štěpka -já myslím, že to z tý voliery nevylítá - bude tam pletivo , počítám s tím, že hrabat budou, proto ji tam budou mít.
Keře tam taky budou , přesadíme jim tam 2x rybíz, který drahá polovice nemože překousat, páč je mu nevzhlednej, a než bych ho zabila, protože bych musela kopat jámu, tak ustoupím. koukala jsem, na dřištály, ty prý do výběhu dobrý, taky tam prdnu tu ostřici, ta prý je odolná. Plus vojtěšku, když se ji podaří dostat ze země ven - s tím, že vždy bude část chráněná, aby stihla dorůst a část dána v plen, ať mají holky zelený.
větve právě jen v období, kdy by tam mohla být voda - máme sice kurník přesně tak jak doporučují, v nejvyšším místě výběhu, ale teď jak lilo to je prt platný. Jsem to vyčetla jako nápad.
Že jo? A to vono samo! tohle fakt úplně a hned z první. Nejde mi třeba namalovat špic, já tam tu špicí tlamku prostě nedostanu, nevím jak.
To byl tuším ftip s tím plasťákem. ?? myslim?
Popeliště bude v té zastřešené části výběhu - bude tam i krmení, popelu mám krásnýho habakůk, protože topíme v peci a to čistě, bez prasáren, písek taky mám, tady v té úrovni jsme připravena, mám nastudováno.
Chodník chci udělat k dřevěných kuláčů, to už jsem někde viděla. Vysypáno štěpkou. Jak to vidí odborníci?
Rohože tam žádné dávat nechci, protože to by nemohly hrabat, ale mám je tedy třeba dát pod ten chodníček, je to praktičtější - třeba i pro odvod vody? nechám si poradit. Ale prioritou je pro mě, aby to bylo pro ně fajn, že to bude bordel s tím se halt musí počítat.
O listí se postará ořešák, já jim tam v době nějakých urputných deštů můžu přihodit třeba větve navíc - může být? Budou mít i venkovní bidýlko ze žebříku, aby si tam mohly posedět.
polehají si tam slépky, kočky a pes a máte vysázeno.
vehementní hrabna.
🤣žiš to je boží výraz!!!!!!
Já nebudu mít žádný plemeno vemeno, budu mít ty holky nahatý z klece, takže hý-britky. Abych si to tak upravila po svým ten název.
Zajímalo by mě, kdybych byla bohatá, a koupila jim tam kus toho kobercovýho trávníka, za jak dlouho by to zdevastovaly.
Přeju hodně síly a milosrdný čas.
Pozor pozor! Právě byl učiněn první a závažný krok v akci Český slavík! A já s údivem zjistila, jak po dokonalém vyklizení a vyčištění velký ten výběh bude. Můj odhad prostoru upravil pan Stavitel na 20!! metrůch čtverečních. Dámy budou žít v luxusu. Hodlám s předstihem zasadit spoustu vojtěšky, ostřici, už vím, kde seženu štěpku a v sobotu začínám bourat starej kurnik!
Já si to jako lajka taky myslím, a počítám s tím, že prostě povrch nebude krasavej.
Díky Varaxi asi máte pravdu, zní to jako dobrej plán. Jen teda s tím musím počítat v tom kurníku. A já se přesunu zpátky do tématu Jak vybavit kurník, protože to tady plevelím a to jsem nechtěla.
Se omlouvám, že sem lezu, ale může koza řeřichu?
Mimořádně vhodná je po porodu, protože stahuje dělohu, zmírňuje časté bolesti páteře, celkově tonizuje a odstraňuje únavu a navíc i zvyšuje produkci mateřského mléka
Když takhle funguje u žen, mohlo by i u kozenek? VYroste rychle a ve velkém množství, takže ji lze přidat do žrádla relativně rychle.
No budu je pouštět,když budeme doma, půjdou na povolenku ven🙂
To já počítám s tím, že to bude měsíční krajina, jde mi jen o to, zda to bude stačit jim, těm čtyřem, než je člověk vypustí ven a po dobu ty nejdelší tmy v zimě. Víkend to pak jistí.
Viděl někdo tu houbu?
A co jsou ty bubliny tam zmíněný?
Jo, taky mám potíže si pamatovat na co se chci zeptat a co si mám pamatovat po odchodu. Tohle je u veta vždycky potíž.
přesně na to temperování. Nemá se od ní co spálit, přehřát, a tak.
áha! nadnesu doma, díky, je pravda, že elektrika by nebyla problém zasekat do zdi, když se to bude stavět nový…..
Jo to je mi jasný, že to hrozně rozbordelej, nedělám si iluze. I to je důvod proč radši míň, ale hlavně nechci, aby to fakt měly malý, toho si užily za svůj krátkej život dost. Na zem do výběhu chci dát štěpku a chodníček z kuláčů dřevěných. Vysadím tam ostřici /ta prý dobře odolává/ - ne jako koberec, to asi ne, ale nějakej řádek trsů /si vezmu na loukách/. S předstihem si tam zapěstuju vojtěšku a vždycky ji oplotím, když už bude moc odrbaná. vojtěška umí být veliká, narůstá rychle. Budou mít taky venkovní bidýlko a tak.