No, tak to je veliká chyba, to jo. Ono je to malý, skladný, lehký, dobře sestavovatelný. Jak nejsem sysel, tak když máma umřela, tak tohle byla jedna z mála věcí, kterou jsem neposlala dál a sobecky si nechala, jako pojistku, až mi ten můj odejde. Máma si ho kupovala podle mě, takže je to mladší výrobek. doufám, že mi vydržej. S tím Gratusem jsem sice už kamarád, ale v některejch momentech je tohle prostě lepší - viz třeba ta zelenina, nebo něco s menším objemem.
Příspěvky uživatele
Zrzavci
Sníh?? Dajo u Vás už sněhuje?
efe:…a pejskové se zatím venčili v Hradčanech…
🙂
Jé,eh. Oybin! Moje oblibovaný místo! Karlos ho pěkně založil, co?
Bobčooo Stihl/ Nestihl mě rozeslal v tramvaji, asi mě vyvedou🤣
Poslala bych zvíře k Megi, vona ho vypustí ke slepicim a bude. Megi ho bude hlídat a bude. Jestli už nevyrábí do plen vajíčka, může přijet třeba k nám. V pátek jde Tali na opraci, do pondělí jsem doma. Mám doma protipsí plůtek, můžu dát dítě za něj a obklopit plyšákama. Mám sbírku medvědů. I ledního mám. Aji soba. a pejska a pana Tildu.
Jo maso mám pořešený, to zvíře umřelo prdprásk a do tý doby si žilo volně, buď na pastvině - hovězí, nebo v oboře daněk. Ale neznám nikoho , kdo by pěstoval prasátka navolno. Jen jednou jsem viděla na výletě výběh a tam dvě ščastná prasátka.
Z čeho máte takový strach?
já osobně nemám strach, já mám obřího vzteka na šmejdy. A tak vedu svůj malý partyzánský odboj 😀 😀 😀
“Než 6x přemražený máslo z chlaďáku, umlátim si máslo v robotu!”
“Za ščastnější zítřky s vlastnim máslem!”
a tak nějak podobně.
Ne, opravdu mě tohle umělý vydírání společnosti vadí. Hodně a když se nechci rozčilovat, škodim po svým. vono teda neškodim, to já chápu, ale myslet si to možu, je to takový hřejivější, než jen nadávat 😀
Prase rozhodně neumřelo kvůli sádlu. + Je lepší, když to zvíře umře, než když roky stojí uvázané na řetězu a dojí, dokud je rakovina neskolí.
já to vim, ale nevim jak z toho ven jinak. no. maso mám pořešený, to umim. Vejce taky 😀, brambory a zeleninu taky.
Máslo mlíko neumim -nemám tu stračenku
a sádlo taky neumim, páč ten daněk ho nemá. a kdoví jak by chutnalo??
No jo sádlo. to taky můžu, ale…….. kvůli máslu nikdo neumřel. A je paradox, že kostka sádla, stejně velká, jako kostka másla stojí půlku ceny a zvíře kvůli tomu umřelo.
Já mám a kupováno právě tady kdysi. Už je to bohužel dlouho,takže nevím vůbec kdo byl výrobce, ale pro mě naprosto ideální, psa to neomezovalo v pohybu nijak a zajistilo mu to teplíčko. Bubi byla z útulku, na nic takovýho nejspíš nezvyknutá a uvítala to hned z první. Teď jsem to našla na bazoši, je to tohle
https://www.sbazar.cz/Ladislav.Vesely3/detail/209287918-oblecekbunda-na-psavelke-plemeno-softshell
Nijak složitě se to neoblíká, je to jednoduchý . Prostě se to přehodí a zapne jen u krku na sucháč a pod bříškem, dole, není to kolem celýho. Kdyby někdo věděl značku třeba?
Taky máslo miluju. Stačí mi dobrý chleba, dobrý máslo a sůl. A nebo rajče k tomu, nebo pažitka.
Assil - jakej novej zákon? Něco z bíble na ně dojde? 😀
Jasně, že lžou! Máme máslo - to české! leckdy v testech lepší než u sousedních Germánů
Zahájila jsem - aniž jsem o to usilovala 😀 - mezi kolegyněmi akci s názvem Ani gram od těch šmejdů nekoupíme. Ve výtahu. kde jsem jim vyprávěla jak jsem si vyrobila svoje vlastní máslo ze šlehačky. kdysi jsme to pradávno doma zkusili s tím, že kdy to šlo dřív, proč by to nešlo i dneska a v ručním šlehači (ten píst v tubusu) to druhá půle umlátila, pak uhňoucala ve vodě a bylo máslo. Teď jsem to udělala v robotu a zajistila jen hňoucání ve vodě. A mám máslo. Kolegyním se myšlenka zalíbila a budou prý postupovat stejně. A tak volám - KUCHAŘKY CELÝ REPUBLIKY SPOJME SE A UMYDLEME SI TO MÁSLO SAMY! VYDĚRAČŮM SE NEUSTUPUJE. 😀
U Merlina by se nenašlo něco vhodnýho?
Troublemaker
😀 😀 😀
nebo drtička odpadu 😀
No já to dělala ze dvou šlehaček v akci - 21,- za kus. a ze dvou kelímků-jen 31 % - jsem vymydlila másla 111 gramů. Mám v záloze ešče dva kelímky 33% tam odhaduju, že toho bude víc. Ono se to podle mě úplně jakoby nevyplatí, když spočtete ten čas, ale mě ty šmejdi zlodějský tak rozlítili, že jsem si řekla, že když nebudu muset, nekoupim a umlátim si to já. Sama, a voni můžou plakat, že sem nekoupila 😀 Bohužel můj dodavatel farmářský už nedodává své vynikající máslo, za které jsem pro jeho čerstvost, chuť a kvalitu byla ochotná dávat ty peníze, co chcou teď za ty rozpatlaniny z mrazáků v obchodech, aby pak udělali na lidi šméčko a že sleva. Takže ne, tohle, když nebudu muset, podporovat nebudu a dokud si nenajdu, kde kupovat máslo, které tu hodnotu má, tak to budu řešit takhle.
😀 nemáte je to učit, aby to nosili. Já se divím, že ty supr misky tehdy z Ikei, Tali ešče ve svý magořině nepřeštípla. Kdybych věděla, že je jednou nebudou prodávat, koupila bych do zásoby, ty byly extra levný, supr se to stohuje a nosí.
Já mám - teda já ne! Já ne, protože sem ho nechtěla, neb je to kráva, co musí bydlet na lince -, takže druhá půle, kterej si ho přál na těsto na chleba - taky Etu GRATUSE. Fakt je, že je to všeuměl (ano drahej jako ta kráva, co bydlí na lince) . A že po počátečních neshodách, kdy jsem mu vyhožovala shozením do rozžhavený lávy, jsme se celkem i skamarádili. Krásně nudle, těsta, te´d jsem si v něm vyráběla máslo ze šlehačky. Má pochopitelně i struhadlování různý a tam to má pro mne celkem mínus - jednak sestavování, ale to jsem už nacvičila , takže rozborka sborka ve vteřině, ale má to malej vstupní otvor! to musel vymýšlet ten, kdo nikdy v životě nic nestrouhal - bramboru musíte prostě min. přepůlit a to i když nejni obří. A jak to má umístěný nahoře, tak se to prostě blbě strouhá, máte vzpaženo, když měříte to, co já -tedy projdete se zdviženejma rukama pod postelí. A podle mě se na to ešče musí víc tlačit , než na tom mým prastarým robotu, který se krásně vleze do linky a nikde nepřekáží. Ten jen vyndám, nastrčim tam ten příslušnej talíř (a Eta jako jedna z mála tehdy měla i talíř na hranolky!!!!) a jedu vžžžžm vžžžžum, strkám to tam jedno za druhým a půlím jen to,co je fakt velký.
efe:Se teda obávám, že nic malého, levného pár kg mrkve najednou nenastrouhá. To by tak zvládnul možná můj velký kuchyňský robot. Vše ostatní, co je malé, to umí jen po kouskách.
Vidím to stejně. co je levný- jako můj malej multifunkční z Lidla, tak ten je přesně tak na to , mrsknout tam denní dávku , roztočit noáe - nemusí se strouhat, nože to nasekají - a je to, ale z těch nových věcí už jen ty velkoroboty. Mám starej - něco podobnýho
https://cdn.aukro.cz/images/sk1658516390249/730x548/kuchynsky-robot-eta-0024-128268535.jpeg
a ten to umí, ale už se takovýho asi nic nedělá
svině jedny zrzavý.
POZOR, POZOR!! SLYŠIM ŠÉCKO!
😀
URčitě řešit, jestl je malej nepřežije, oslov nejbližší záchrannou stanici, poradí kroky a případně ho může člověk odvézt tam. Má-li průjem, je to blbý. Cíleně bych na něj číhala, rozmístila mu dlábes a udělala maximu, abych ho odchytila, spíš než ho mít doma a tam ho zazimovat to vzhledem k tomu průjmu bude chtít tu záchrannou stanici.