Jarda Pecival + List
pánové, prosím, oba zmiňujete jako podestýlku hobliny. Jsou hobliny lepší slámy, nebo Vás k tomu vedou čistě praktické důvody, že je máte k dispozici snadněji?
Jarda Pecival + List
pánové, prosím, oba zmiňujete jako podestýlku hobliny. Jsou hobliny lepší slámy, nebo Vás k tomu vedou čistě praktické důvody, že je máte k dispozici snadněji?
Zákus do plnejch:
Pyometra byla po hárání. Ale poměrně brzo. A při tom hárání se mimo jiné děsně počůrala, jako že děsně, takže Vet - dostala ATb, že zánět- nastydnutí. I jsem si tehdy říkala, tak fajn, po tomhle hárání nemusím být v nervu, má teď ATB na zánět, takže by se nemuselo následně nic stát, protože kdby se něco chystalo, tak to teď ATb seberou………no a prdho. Měla ji tam. Držím palce, pak řekněte. Každopádně asi úplně na pohodu to nemá. I kdyby to bylo jen jak u nás ženský, že to někdy prostě blbý je, tak budete mít klid.
Když měla naše fena potíže při hárání, skončilo to následně pyometrou. Takže to vidím, jako ostatní, na dobrou veterinu. A držím palce.
Taky ščénátko. Takový něžný. Milý, úplně ňuňu 😄
pomoct! 🤣
Kurník bude mít betonovou podlahu s penetrací a na tom bude sláma. Dlažbu zatím nevím- vidím to na ty kuláče.
No ale to si moc nepohrabou, když to bude bude výběh rošťák.
Megi takhle nějak asi
a jo takhle 🙂
No jo ohařiště, venku je toho tolik co musí stihnout. Ale je opravdu možné, že je to submisivnější povaha a tak na sebe nechce moc upozorňovat. Pokud:
jdete ven, vždy když se probudí
jdete ven, když dořádí (někdy lépe o fous dřív)
jdete ven, když se nají
a když si samo řekne- což si ještě neřekne
tak na to jdete správně a jen je nutné být trpělivý. je u vás pouhý týden, ještě ani neví, že vy jste jeho nová smečka. Buďte mu moudrou oporou, zázemím, bezpečím, parťákem, kámošem do rvaček, učitelem a rodičem (tím nemyslím rozmazlovat, vyměňovat za dítě). trapně se zeptám…. fotos by nebylo?
a voní, voní po ščenátkovsku?
Přijde mi, že je na něj venku moc vjemů, nebo se venku bojí, proto to dělá v klidu doma.
ano, přesně tak, vydržte, vydržte, “zuřivě” venčete, obrňte se trpělivostí a zásobte pamlskama, které rozdávejte za ty pokusy co vyjdou venku. Deset minut je mááálo. Máte výhodu, že je teplo. O jaké plemeno jde? Pokud je to voříšek - je to spíš drobotina, nebo cvalda, kterej nabude?
Dobrý den, omlouvám se, že sem takhle lezu od psů a slepic 🙂, ale je mi jasné, že tady se zeptám nejlíp. Máte nějaký osvědčený místo, kde kupujete pletivo -pevné, bezpečné a ne předražené - na voliéry?
případně nemáte někdo zkušenost s tímto obchodem a pletivem, co jsem vy vynašla:?
https://www.levne-oploceni.cz/chovatelska-pletiva-0/
chci to použít na voliéru pro slepice,předpokládám, že to bude pevné a útokům dravců odolné?
Díky za případné odpovědi
Blíží, ale pomaloučku, protože to nebude hrcprc akce, to se musí vymakat. Budu teď otloukat starou vomítku a rozebírt kurnika, kopat díru- až počasí dovolí betonování, nemá smysl dřív, splavil by mi to déšť. A zkusím pak betonovat i třeba stavět. je toho mnoho přede mnou a mýma slepičkama.
Jak není to marný nápad s těma zakrslýma, jsi mě i navnadila, ale ………já tam radši asi prdnu třeba jednu dvě navíc z tý klece. když to půjde, ale ……..to je fakt hodně daleko.
díky moc . Na sílu slepičinců jsem nemyslela. ale tak uvidíme, zkusit to můžu. otázka bude, zda se mi podaří vůbec vykutat to na pastvině a zasadit. Je to prostě pokus.
ale ani hluboce kořenící vojtěšky, pampelišky a kostivaly to nedaly a byly poraženy našimi slepicemi.
Ahá?? 😲 Do vojtěšky jsem vkládala naděje.
Ale pastvu, to bych od takového výběhu nečekala.
ne to ne, to je mi jasný, že tam prostě nebude nic, ale namyslela jsem si, že když třeba tu vojtěšku ochráním pletivem, ona doroste, mezitim vozobou jinou…… , aby ji nemohly rozhrabat okolí, můžu to okolí nějak ochránit pletivem, roštem. Sem si myslela?? blbě??
kurince tomu na kráse nepřidaj…
jsem si tak myslela, že v tom nebudou tolik právě vidět. Ahá? I tím, jak to samy budou přehrabovat, Ahá? Naivní představa?
strilet na potkani
když budete střílet na potkani, tak dobrý. Hlavně nestřílejte na psy.
Ten pes už vzniknul, no. Je tady. A v rukou normálních lidí je to o něčem jiným, než, když ho má hovado. Já s nima taky nemám pěkný zážitek, picbům si podal mýho prvního ohaře, ten měl obrovský štěstí. Na druhou stranu objektivně řečeno jsem měla známou, co měla dvě feny doma a fungovaly normálně, nejen mezi sebou, ale i venku s ostatními. Tak jak potom, že jo.
No vy to tady chcete sbírat jak houby.
Jo do hnízd - z kybliku, půjde sláma a ořešákový listí, to už je na seznamu plánů. 🙂
dřišťál právě jedovatý nejni, a je úkrytem pro malý ptáčky, budu pořizovat nějaký, mám i na chalupě, Mouses bude mít po hehe, smeták jeden. Tak jsem si myslela,že by to tam šlo - i je dobře stříhatelnej, ale ešivá by s tím měly mít holky problém, tak prt.
A vejde se mi tam šeřík? Vejdu se tam pak já, Ty máš slepičí polnostě!
ano to tvrdím už dávno. že nutností opatření papíru proběhne aspoň základní selekce. A musela by být i vymahatelnost, pokuty, trest-bohužel, na lidi - některé, nic jinéh nefunguje- tedy u nás asi nepředstavitelný.