Já jo! Čekám, kdo dá nejvišší nabýtku.
Příspěvky uživatele
Zrzavci
Máte dost peněs?
Do psí misky
Trasa P: https://www.dopsimisky.eu/trasy-rozvozu/
Žufrik - tam by se taky asi dalo najít? v rozvozu. Jezdí toho hodně:
Takhle vypadám, když na mě někdo promluví tiše ve tmě 😀
macešky by snad měly mít už “po sezoně” a mně se teprv rozjely
klid. Mě ani nevyjely 😀 Máte to bujný! A ten pes s radarem se vám velmi vyvedl! 😀
já to znám.napsala jsem to blbě ☹️, je mi jasný, že nepočítám mravence. Jen vidim Taliprda 😀 to jednak a druhak mi přijde , že já v pohybu od psa, navíc s odměnou taktéž pak v pohybu, že to prostě je pro psa zajímavější, než statická pozice.
Já vím, pánové to mají propracovaný a jsou stokrát větší odborníci. Vždy je to o tom toho psa zaujmout.
Ale po zkušenostech s Tali bych si mohla celý brablence narvat do trenek. Protože je to statický. Přišla by max jednou a to by ještě musela být na stopce a 1,5 metru ode mne, nejlépe na betonovém plácku. Sedět někde na bobku, počítat do deseti a pak, protože se to nepovedlo, volat jméno a čekat, zda pes něco zmerčí a udělá, to by nevyšlo.
Je ale pravdou, že účel světí prostředky a pokud to někomu funguje, tak proč ne.
Jinak ještě k tý nápodobě - Doron - tohle se mi hodně osvědčilo u Tali, vždy jdeme cvičit a první cvičí Rumíček - starý, nový, to je fučik, cvičí jak první i proto, že je služebně starší a proto jde první. Děláme-li něco novýho, vždy si hlídám, aby nám Tali věnovala pozornost a viděla co děláme. Je to pro její mozek velká nápověda
Mně v tom tyhle “up-grady” dělaj taky bordel. Mně osobně to přijde hrozně složitý jakoby.
Nepochopila jsem třeba ty mravence, že jako počítám mravence.
No ano, kdyby nikdy nic nepředvedla….. jenže , že jo. Ale teda, ten výkon u auta….. to je opravdu megavýkon 🙂. Tali občas něco takovýho taky předvede, ale u ní to je tím, že je přetočená. Ona je pes, do kterýho nacpali drive, ale ona na to nemá kapacitu v mozku a taky nemá moc zájem o tu spolupráci. Pro ni je nejvíc, když si jede sama na sebe. Když se mi v některých obdobích /jako teď, když umřela Bubinka a Tali se převlíkla za vnímavou a podporovací/ podaří tu její samotku upozadit a vzbudit v ní chuť do spolupráce, je to fakt krása. Ale není to prostě trvalý. To neumím 🙂
Ty hry s obojkem jsem taky nikdy nepochopila, proč mám psa učit, že na něj sahám a beru ho za obojek? Nedává mi to smysl, prostě ho za ten obojek vezmu a jdeme, nebo ho za něj zastavím /když se Tali někam hodlá hrnout/, prostě běžná manipulace. Naučím štěně, že obojek je normální věc a proč s ním pak mám hrát nějaký hry obojkovací, jak jsem viděla u dospělých psů. Dává mi to smysl jedině u psa, kterýho si přivedu z útulku a on má s obojkem špatnou zkušenost. Nebo jsem něco přehlédla?
Bobčo, tady seznam psích malých seniorů:
https://www.pesweb.cz/cz/psi-k-adopci?list_type=&vek=8r-&vyska=maly&barva1=&barva2=&link-utulek=
Nejde vzdycky chtit i ochotu( =rychlost) i 100% spolehlivost povelu.
Děkuju, moc.
Jsme v bodě, kdy jsem ráda, že jsem ráda (a co by za to jiní se svým psem dali, kdyby tohle měli) a přesto jakoby vím, že by vůle ještě byla - možná?
Možná, a možná, že právě ne, no ale pak si člověk přijde jako naprostý neumětel.
A tak si člověk řekne - ona je prostě zvláštní, nemůže za to.
A pak najednou předvede něco co by devět psů z deseti nikdy neudělalo - myslím v pozitivním slova smyslu. Překvapí, kde se to v ní bere. A to si zas člověk říká, sakra , tak když je tam tohle, kde dělám chybu v jiných věcech, že je nevytáhnu ven?
Co to s ní udělali?
Sakryš, to je hodně divný, jako hodně. Prase a vono reje?To musí být ale nějak nemocn yprase, že reje!!!!! Kdo kdy viděl, aby prase rylo😄
Kupte klikr a od kuratek si je naučte na klikr, pak s nima děti můžou cvičit agility
Jo pravda, kozenky s broskví, to ovšem byl lůkcůs 🙂
děkuju.
😂
Vy hospodáři už nevíte samejma roupama co by, s kachnou ke kadeřníkovi, kdo to kdy viděl! Pak to nemá bejt tak drahý! Kolik stojí takovej kadeřník pro kachnu?
😀
jo, tak to pak ne, já si říkala - jak jsem psala, že tohle je jiná liga.
ty jsou roztomilý! jak mají "naducaný tvářičky", to je ňuňu. 🙂
Můžu se jen krátce zeptat? Vidím tam seno, já si nějak při sběru informací co jednou jo a co ne, zapsala na hadrdisk- asi špatně? - že seno ne, že jako jim může uvíznout v krku. Já bych měla možnost jako podestýlku právě dávat i seno. Asi to tedy jde?
dneska mi nejde malovat, ale tak nějak to bylo