Odpověď na příspěvek uživatele Mi z 10.05.2024, 13:35:30
Ano přesně tak, nemají to lehký, ani náhodou si to nikdo z nás neumí přestavit.
A s tím taky souhlasím, že ta nedůstojná prezentace je bohužel špatnej krok.
ad ta Milgamma - tak ono by béčko jako takový nemělo psu uškodit a když je pes po mrtvičkce je určitě vhodný podávat. Ale přesně - co mi vrtá hlavou - vždy nám říkali, že všecho s mírou - jasně, vyčůrám to, ale stejně, nic se nemá přehánět. No tož já jsem k tomu co prtka stará má prostě přihodila béčko. Uvidíme.
Chladno a večerní mlhy v máji, hojnost ovoce a sena dají
když ovšem před tím, šécky květy nepomrzají.
Jako letos ☹️ Dovolila jsem si proto letošní aktualizaci tohoto pořekadla.
Kdybyste, prosím Vás, měl někdo ve svém okolí ořešák, který nepomrzl a bude mít plody , nemohli byste mi, prosím dát vědět? Drahá půle je ochotná jet pro zelený ořechy na ořechovici kamkoliv. Pravil. Potřebujeme nasbírat kolem Sv. Jana 150 kousků zelených ořechů. Bez oříšků jako takových zimu přežijem /šak jsou zásoby/, bez ořechovice ne 🙂
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 10.05.2024, 12:52:40
A ne, mně by to nevadilo. Možná proto, že mám medicínské vzdělání a beru to objektivně.
oká, beru. A teď ale to zkusím jiným náhledem - řekla byste tuhle definici, že je omyl, že je hříčka přírody, dotyčnému do očí? Někomu - vezměme tu sportovkyni či sportovce , kde to prostě je očividné ? Ne jako lékař, ale jako běžný člověk.
Kometo - když budou tyhle termíny používat odborníci v rámci odborné diskuze třeba, je to prostě asi jiné, než když se to takhle ventiluje kde kým a fšude v luftě, prostě je, vezměte si, zda byste chtěla, aby se o vás takhle mluvilo. že jste hříčka přírody. ne jste prostě člověk. Finito. Jak asi bylo různým siamským dvojčatům a trpaslíkům a jiným, kdysi dávno prezentovaným v cirkusech - taky jako hříčky přírody. a jsou to prostě lidi.
Balu ano moralistka. Máte pravdu. Protože mi přijde značně nedůstojné se takto o někom prostě bavit a smát se tomu, že hermafrodit je hezčí , označovat dotyčného za abnormalitu, hříčku přírody, omyl. Je to prostě nedůstojné. Pokud si představíte sebe v rovině dotyčného, rozhodně by se vám nepozdávalo, že o vás takhle někdo někde bude psát.
Nebavím se o sportu, závodění, asi by mě v době, kdy jsem atletiku dělala aktivně bylo jaksi líto, že tedy nemám proti dotyčnému šanci, ale……..to bych neměla ani proti závodnici z Etiopie a nemusel by to být případ, že jsem já chlap a na startovní čáře stojí se mnou Abbe Bikila. I to by se dalo brát jako znevýhodnění, protože ano, oni mají- měli? dnes už nevím, nesleduji, ale měli prostě lepší tělesné vybavení - vysoká nadmořská výška, a prostě tak obecně. Lidé z Afriky mají proti Evropanovi vždy extra výhodu.
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 09.05.2024, 22:15:26
A vy jste v pořádku, pokud se vám zdá správné, že chlap závodí v ženské kategorií?
tohle někde Megi rozebírala? Nemyslím. Kdybyste četla řádně, uvidíte, že reaguje na to, že se tady někomu posmíváte, píšete o něm, že je to omyl. Jak by bylo vám, kdybyste s tím, co vám osud takto naložil musela žít, že se o vás takhle mluví? Jasně, ten dotyčný člověk těžko bude číst podobné bláboly na chovu, že ano, ale jistojistě se s nima setkával, skrytě nebo veřejně. A jistojistě byl/je rád. Víte proč jsem se jako dítě pořád prala? Protože mě dost prkaly děti podobnýho myšlení, které se smály ať už mně, protože jsem nosila debilitní klapku přes tupozraký oko, a nebo třeba mýmu kamarádovi. Nebo spolužákovi, který byl adoptovaný, byla to početná rodina, takže oblečení nebylo úplně in. A tak jsme společně tyhle posměváčky drapli a narvali postpubně všechny tři ve třídě do díry po stoupačkách, která vedla do spodní třídy. každýho takovýho posměváčka bych i dneska klidně narvala do díry po stoupačkách. Už nemůžu, jsem dospělá, a tak můžu dotyčnému jen napsat, že je to co? UBOHÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝ, VELMI UBOHÝÝÝ OD DOSPĚLÉHO ČLOVĚKA.
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 09.05.2024, 14:01:46
Díky moc. Přijde mi to divný, proč jedno na předpis a druhý volně, když je to - jestli dobře chápu, jedno a totéž. A proč vůbec na předpis, když si bez předpisu můžu ten koktejl namíchat taky? :o Nějak mi obecně uniká ta logika. Když….. normálně uvažující lékař udělá tohle:
doporučil kombinaci vit B a hořčíku. Bez receptu.
🙂 a v tydlevízi masírka na sasrak jménem Milgamma.
A na ty záda mě to překvapuje, děkuju. Jsem lajka, vím, že béčko po mrtvici, nenapadlo by mě zkusit to na záda. ale to je přesně ono, příroda je opravdu hodně mocná, má - myslím - lék na všechno - nebo většinu věcí, jen my to neumíme . Čest lékařům, jako je Váš neurolog.
Kometo, zkusím se zeptat Vás, jestli můžu. Třeba víte, třeba máte vysvětlení.
Mám takovej zvídavej dotaz. Milgamma inzerovaná jako sasrak na bolavý záda.
Já jsem ji teď dostala doporučenou pro naši starou psí bábrdli na neurologický potíže - a tak jsem se zakoukala do složení - i proto, že ponejprv mi byl doporučen Neuromultivit - enemže to je na předpis. A jak jsem teď prostě na to koukala, vrtají mi v makovici dvě zvídavý otázky:
složení obou přípravků je - jak deklarováno -čistě jen tři vitaminy skupi Bé - nic jiného tam prý není. A teď
1) proč je Neuromultivit na předpis?? Vždyť jsou to jen vitaminy??
2)jak může soubor vitaminů léčit bolavý záda?
Kdybyste věděla budu ráda, protože to vypadá, že jak nad tím furt melduju, už asi nikdy neusnu 😀
jdu se sem zeptat. Koupili jsme s Domečkem i starý včelín na zahradě a jak se teď probíráme věcmi i tam, zjistila jsem, že tam je nejspíš medomet. Zatím jsem to nezkoumala, prostě veliký buben 🙂 . Než to začneme likvidovat, napadlo mě, zeptat se tady, zda to nemám někde nabídnout? Jestli by to vůbec někdo ocenil, jestli je to vůbec třeba “hygienické” a tak podobně. Hodit to do šrotu je jednoduchý, že jo, ale třebas by to někdo chtěl, potřeboval, ocenil. Ať už tady někdo z vás a nebo, kdybyste řekli, do šrotu ne, nabídněte to někam, tak to udělám. Třeba je to škoda. Bylo by to prostě za odvoz.