Aktuálně: 3 725 inzerátů211 152 diskuzních příspěvků18 262 uživatelů

Příspěvky uživatele

Zrzavci

Zrzavci
Zrzavci 15.05.2024, 12:40:18 xxx.xxx.226.6

Chrt  jakýkoliv  je sprinter, běžec krátkých rychlých tratí. Na druhou stranu, když to teď tak píšu - tak mi přišel na mysl jeden  týpek v mém bývalém bydlišti, který mě udivoval se svými psy po všech stránkách. Měl tři chrty, které plemena  už si nepamatuju, ale byli rozdílného velikostního rázu, žádnej barzoj, afghán, azavak - whipet asi jeden, ti zbývající dva mohli být dost možná i adopťáci. On jezdil na kole, oni ho doprovázeli - v tom dokonalém slova smyslu,  byli navolno - chrti!! -neustále se drželi u něj, byli poslušní, na něj neskutečně navázaní a nikdy za celou tu dobu jsem je neviděla - a že jsem tam byla denně v různých časových úsecích - že by mu vzali čáru, lovili, neposlechli, šli si za svým, za psama.

Bylo to až neskutečný . /a pro znalé našeho příběhu s Tali i dost ponižijící 😀 😀 😀 😀 , vidět chrty fungovat takhle, když ohař….. 😀 /.

Takže - otázka zní ? Byla to výjimka - teď nemyslím tu poslušnost, ale ten běh u kola. Však každej pes, tvor umí přece běhat? Takže proč by vlastně chrt nemohl s pánem chodit běhat, jak ze mne v prvním momentě vypadlo? 

Zrzavci
Zrzavci 15.05.2024, 12:08:29 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Mi z 15.05.2024, 11:49:41

Mi - protože to je to co píšu - myš je něco jinýho, než antilopa. U myši stačí být nejdřív trpěliv a pak rychlý. U antilopy s tímhle je to málo, musí znát loveckou taktiku.  Naučit se něco o větru, poznat, které zvíře na to má, aby uteklo, které ne, jinak zbytečně vyčerpává energii, je toho hodně, co se musí naučit ve lví, vlčí, gepardí a jiné školce a škole.

Zrzavci
Zrzavci 15.05.2024, 12:06:42 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 15.05.2024, 11:20:31

Jojo, pro staříky všechno, že jo  🙂. Ne, že by pro ostatní nic, nebo málo, ale tohle je  prostě jinačí. A ostatně ti dva na tom taky často něco trhnou. 

Děkuju a já doufám že jí to bude mlaskat ještě dlouho. I když teď prostě přišel propad - velikej, halt datum narození, i když ho neznáme, se očůrat nedá, ale ! zatím to jde.

Zrzavci
Zrzavci 15.05.2024, 10:58:44 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele list z 15.05.2024, 10:49:39

Můžu se zeptat, prosím, jaké pletivo používáte, které je dostatečné ? Ptala jsem se u papoušků, protože tam si říkám, že určitě mají nějaký bytelný a já chci mít ten Alcatraz, aby holky byly v bezpečí, když budu v práci, jenže mi nikdo tehdy neodpověděl. 

Zrzavci
Zrzavci 15.05.2024, 10:49:16 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 15.05.2024, 10:43:08

JOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!

VARAXI!!!!! MOC GRATULUJUŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮ ŮŮŮŮŮŮŮ!

MOC.

Sem to nevědíla, mi se taky nic tady neřekne, když tu furt nejsem, že jo 😀 a to nekojím, neodstříkávám a nespim 😀

A co? Je to hodné Mimivaraxi? Jé já mám radost!

Zrzavci
Zrzavci 15.05.2024, 10:47:08 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 15.05.2024, 10:14:17

Můj rezatý ohař by to nedal, protože je to zdravotní bratřík, který mi jde nahlásit každé zvíře v nouzi. A lov je nepodporován.

Můj flekatý ohař také nemá lov podporován, ale jsem si jistá, že ten by si potravu obstaral natošup, kdyby mohl, stačilo by zapomenout, co  má naučené a protože je to pes s nízkou kapacitou dlouhodobé paměti, trvalo by jí to cca 5 min. 

Můj starý ohař by už neulovil nic a taky by se moc chudera nenajdel, neb musel býti převeden pro své stáří a zdravotní stav na vařenou stravu. Já po sto letech psovi vařím! A vařím jí ráda, páč vidět, s jakou radostí si zase pere pupek žrádlem je moc hezký pokoukání.

Zrzavci
Zrzavci 15.05.2024, 10:44:07 xxx.xxx.226.6

je lov  a lov.

Lov malé zvěře - zajíc -se pes/vlk učit nemusí, tam je to jednoduchá rovnice pohyb=akce, není tam nic moc co k řešení. Proto to příroda implantovala do softwéru rovnou. Není to složité

Lov velké kořisti už je o něčem jiném, musí se učit taktizovat, přibližovat, navíc pokud se loví ve smečce musí umět svou roli . To už je tak složité, že to příroda do softwéra nenahraje, proto to mládě musí učit rodiče.

To stejné kočkovité šelmy. Taktiku se musí naučit, nelze nakráčet za antilopout a sejmout ji.

Možná se vědci u tuleňů domnívali, že u tuleňů jde v podstatě také o lov malé kořisti, kde taktizování není moc zapotřebí a z toho vycházeli.

Zrzavci
Zrzavci 14.05.2024, 12:07:46 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 14.05.2024, 11:51:14

Já vůbec nevím, jak se to jmenuje, páč jsem v úžasu koukala, jak cukruje ty  bobky v misce, no.  Ani cenovku jsem neviděla. Naprosto mě to odbouchlo. Jak se tam vynáší do nebes, cože von je zač a jak mu na těch psech záleží a pak pocukruje bobky. Tomu se říká věda a…….. továrna na prachy. Je mi líto psů, z kterých se v současným světě stala peněženka (stejně jako z koní, koček, papoušků…….) a nikdo neváhá na nich vydělávat tvrdý prachy a psi jsou to poslední , co dotyčnýho zajímá. A lidi přestávají používat mozek, věří úplně všemu /a budou věřit ještě větším hovadinám/, rvou do psů kde co, dělaj s nima taky kde co, aby je vychovali,  protože to říkal ten zdělanej noname člověk na intronétu………… sou svatý ty čokle, svatý, že s náma vydržej.

Zrzavci
Zrzavci 14.05.2024, 11:34:04 xxx.xxx.226.6

Trošku z jiného soudku, ale nenapadá mě, kam to jinam dát. Ten pán je “roztomilej” 😀, dva dny mluví o tom, jak jsou vlastně granule špatný, protože jsou mrtvý /v tom se s ním teda shodnu/ a jak vynalezl přelomový řešení a pak je prostě posype něčím dalším umělým 😀 . Já jsem to vydržela skorem do konce jen proto, že jsem doufala, že třebas řekne - dejte psu flákotu, dejte psu normální žrádlo, ale von to prostě jen “vopepřil a vosolil” ty bobky v misce. 

https://petsylabs.cz/lps/canine-booster/big-launch/video/v1/?brand_protect=&utm_source=seznam&utm_medium=cpc&utm_content=&utm_term=&utm_campaign=CZ%3A+Fatal+mistake+%28D_I%29+-+Display+WL+%7C+Advenue&rtkcid=66432ad93e381500018b857a&rtkcmpid=663c9e6e75c8a80001d7a2ea

Zrzavci
Zrzavci 14.05.2024, 10:22:30 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 14.05.2024, 09:25:23

Ano! Sláva vám robotický vysavači! Sláva vám! Podařilo se nám sehnat baterku k dosluhujícím vysavači a tak pořádám robotický rallye.  Ohaře vypustim ven, roboty do prostoru a jdu.  Psů je moc, kocour je prase (tuhle přišel a nožičky obalený jílem! na hlavě mour), takže nemít tyhle pomocníky, byla ba to katastróf!

Já teda barák stíhám, když jsem ve formě, vzít komplet od podlahy - vč sanity, prachu /i na lustrech, futra a tak za cca hodinu. Usilovný práce.Plus pak to jen vytřít. Lítám teda u toho jak fretka, protože úklid nesnáším, zdržuje mě to , tak to valim před sebou jak buldozer. Jsem vybavená, jak do boje - měnim hadry, prachovky, houbičky jak pistolník kolty! A naprosto nechápu, že jsem fakt celej život, jak blbka myla vanu jen houbičkou. Teď to beru malou stěrkou s houbičkou na okna a nemusím se potápět do vany, t oje taková úleva!! A jak rychle s tím člověk přešmrdlá dlaždičky, pak to jen stáhne vysavačem na vodu a fertig.

Bylo mi jasný, že uklízet barák je něco jinčího, než byt - byť 3+1, tak jsem se na to vybavila.

Zrzavci
Zrzavci 14.05.2024, 10:13:17 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 14.05.2024, 07:25:34

Teď mám v okolích pár prťat, až na válení se v hnoji tam ani moc rozdílů nevidím.

😀 😀 

ano! Hezky výstižně popsáno😀 a prťata evidentně nemají hysterické matky, jak vidno.

Zrzavci
Zrzavci 14.05.2024, 10:11:50 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 13.05.2024, 14:55:40

Pučim Ti? Třeba Rumouška? se na Tebe nalepí, jako sucháč 🙂

Zrzavci
Zrzavci 13.05.2024, 14:53:06 xxx.xxx.226.6

Tak se přiznám. U nás psi v posteli nejsou, mají svůj gaučík, kam jdu já 🙂 . Ani kocór nespí v posteli, ale ten - zmetek jeden pekelná 😀 - se neptá, a krade náš gauč. Na psím nespí, ten mu není dost nóbl. 

Na linku taky nesmí, je to koucour venkovní, lovec a zabiják, nemusím mít na lince všechno, takže pokud se tam hodlá dostavit, má utrum.  Robot luxuje každý den, vytírá se,  utírá se prach,  máme myslím čisto. Zpravidla tak pět minut 😀 😀, než se některý z nich oklepe. teď zjara to byl brutál. Babička vižlí línala neskutečně, to jsem před zapnutím robota -aby se nezahltil, vždycky nahrubo smetla podlahu. 

Zrzavci
Zrzavci 10.05.2024, 14:44:39 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 10.05.2024, 14:10:54

Vzala si za muža dropa!

nebo……Drupiho? :o

Zrzavci
Zrzavci 10.05.2024, 14:43:42 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 10.05.2024, 13:07:09

Ale samozřejmě bych se nejdřív zeptala, jestli o takovou odpověď stojí.

ale proč byste se ho měla ptát? Proč to dotyčnému zvýraznit, proč ho prostě nebrat tak jak je, jako když já mám tupý voko /a nejen to 😀/ 

A máme podezření.

podezření… podezření…. to přece patří k tomu, jestli někdo ukrad kolo  a ne jestli je na kluky nebo holky, proč nad tím vůbec přemýšlet. Není to fučík? 

a furt mi zní v hlavě ten Australopithekus, ešivá ty to dotyčné ta Balu řekla, že je Australopithekus.  Ale ono i kdyby mi odpověděla, že ano, že  klidně a pak by klidně  ijednu koupila od nasvalenýho sportovního člověka, kterýho by to logicky urazilo,  tak jí to věřit nebudu. Ono takhle tady se toho řekne… jéje a pak….. kdyby to bylo z očí do očí…….. ani na hermafrodýta by nedošlo, ani na omyl, ani na hříčku přírody. 

Zrzavci
Zrzavci 10.05.2024, 14:37:11 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Mi z 10.05.2024, 13:35:30

Ano přesně tak, nemají to lehký, ani náhodou si to nikdo z nás neumí přestavit.

A s tím taky souhlasím, že ta nedůstojná prezentace je bohužel špatnej krok.

ad ta Milgamma - tak ono by béčko jako takový nemělo psu uškodit a když je pes po mrtvičkce je určitě vhodný podávat. Ale přesně - co mi vrtá hlavou - vždy nám říkali, že všecho s mírou - jasně, vyčůrám to, ale stejně, nic se nemá přehánět. No tož já jsem k tomu co prtka stará má prostě přihodila béčko. Uvidíme. 

Zrzavci
Zrzavci 10.05.2024, 13:06:50 xxx.xxx.226.6

Chladno a večerní mlhy v máji, hojnost ovoce a sena dají

když ovšem před tím, šécky květy nepomrzají.

Jako letos ☹️ Dovolila jsem si proto letošní aktualizaci tohoto pořekadla.

Kdybyste, prosím Vás, měl někdo ve svém okolí ořešák, který nepomrzl a bude mít plody , nemohli byste mi, prosím dát vědět? Drahá půle je ochotná jet pro zelený ořechy na ořechovici kamkoliv. Pravil. Potřebujeme nasbírat kolem Sv. Jana 150 kousků zelených ořechů. Bez oříšků jako takových zimu přežijem /šak jsou zásoby/, bez ořechovice ne 🙂