Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 12.11.2024, 12:41:53
Jasně, že lžou! Máme máslo - to české! leckdy v testech lepší než u sousedních Germánů
Zahájila jsem - aniž jsem o to usilovala 😀 - mezi kolegyněmi akci s názvem Ani gram od těch šmejdů nekoupíme. Ve výtahu. kde jsem jim vyprávěla jak jsem si vyrobila svoje vlastní máslo ze šlehačky. kdysi jsme to pradávno doma zkusili s tím, že kdy to šlo dřív, proč by to nešlo i dneska a v ručním šlehači (ten píst v tubusu) to druhá půle umlátila, pak uhňoucala ve vodě a bylo máslo. Teď jsem to udělala v robotu a zajistila jen hňoucání ve vodě. A mám máslo. Kolegyním se myšlenka zalíbila a budou prý postupovat stejně. A tak volám - KUCHAŘKY CELÝ REPUBLIKY SPOJME SE A UMYDLEME SI TO MÁSLO SAMY! VYDĚRAČŮM SE NEUSTUPUJE. 😀
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 12.11.2024, 11:00:21
No já to dělala ze dvou šlehaček v akci - 21,- za kus. a ze dvou kelímků-jen 31 % - jsem vymydlila másla 111 gramů. Mám v záloze ešče dva kelímky 33% tam odhaduju, že toho bude víc. Ono se to podle mě úplně jakoby nevyplatí, když spočtete ten čas, ale mě ty šmejdi zlodějský tak rozlítili, že jsem si řekla, že když nebudu muset, nekoupim a umlátim si to já. Sama, a voni můžou plakat, že sem nekoupila 😀 Bohužel můj dodavatel farmářský už nedodává své vynikající máslo, za které jsem pro jeho čerstvost, chuť a kvalitu byla ochotná dávat ty peníze, co chcou teď za ty rozpatlaniny z mrazáků v obchodech, aby pak udělali na lidi šméčko a že sleva. Takže ne, tohle, když nebudu muset, podporovat nebudu a dokud si nenajdu, kde kupovat máslo, které tu hodnotu má, tak to budu řešit takhle.
Odpověď na příspěvek uživatele Arosek z 12.11.2024, 10:01:05
😀 nemáte je to učit, aby to nosili. Já se divím, že ty supr misky tehdy z Ikei, Tali ešče ve svý magořině nepřeštípla. Kdybych věděla, že je jednou nebudou prodávat, koupila bych do zásoby, ty byly extra levný, supr se to stohuje a nosí.
Já mám - teda já ne! Já ne, protože sem ho nechtěla, neb je to kráva, co musí bydlet na lince -, takže druhá půle, kterej si ho přál na těsto na chleba - taky Etu GRATUSE. Fakt je, že je to všeuměl (ano drahej jako ta kráva, co bydlí na lince) . A že po počátečních neshodách, kdy jsem mu vyhožovala shozením do rozžhavený lávy, jsme se celkem i skamarádili. Krásně nudle, těsta, te´d jsem si v něm vyráběla máslo ze šlehačky. Má pochopitelně i struhadlování různý a tam to má pro mne celkem mínus - jednak sestavování, ale to jsem už nacvičila , takže rozborka sborka ve vteřině, ale má to malej vstupní otvor! to musel vymýšlet ten, kdo nikdy v životě nic nestrouhal - bramboru musíte prostě min. přepůlit a to i když nejni obří. A jak to má umístěný nahoře, tak se to prostě blbě strouhá, máte vzpaženo, když měříte to, co já -tedy projdete se zdviženejma rukama pod postelí. A podle mě se na to ešče musí víc tlačit , než na tom mým prastarým robotu, který se krásně vleze do linky a nikde nepřekáží. Ten jen vyndám, nastrčim tam ten příslušnej talíř (a Eta jako jedna z mála tehdy měla i talíř na hranolky!!!!) a jedu vžžžžm vžžžžum, strkám to tam jedno za druhým a půlím jen to,co je fakt velký.
Se teda obávám, že nic malého, levného pár kg mrkve najednou nenastrouhá. To by tak zvládnul možná můj velký kuchyňský robot. Vše ostatní, co je malé, to umí jen po kouskách.
Vidím to stejně. co je levný- jako můj malej multifunkční z Lidla, tak ten je přesně tak na to , mrsknout tam denní dávku , roztočit noáe - nemusí se strouhat, nože to nasekají - a je to, ale z těch nových věcí už jen ty velkoroboty. Mám starej - něco podobnýho
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 07.11.2024, 22:56:12
URčitě řešit, jestl je malej nepřežije, oslov nejbližší záchrannou stanici, poradí kroky a případně ho může člověk odvézt tam. Má-li průjem, je to blbý. Cíleně bych na něj číhala, rozmístila mu dlábes a udělala maximu, abych ho odchytila, spíš než ho mít doma a tam ho zazimovat to vzhledem k tomu průjmu bude chtít tu záchrannou stanici.
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 06.11.2024, 15:24:21
No jasně, to vím, taky to tak dělám, že si dojedu, ale ne každý může - nemá auto, nemá zdraví, sílu….ale kdybych byla bohatýr a milijardář, rozjela bych prostě stávku spotřebitelů a dodavatelů - NIC VOD NICH NEKOUPÍME, NEDODÁME - ANI JEDNU BRAMBORU! A vobjížděla bych republiku s kamižounama brambor za normální cenu, aby si je mohl koupit každej. A dlouhodobě a voni by vokrouhali. neprodali by nic - ne jasně, něco jo, ale rozhodně by se divili, šmejdi! 😀 a pak mrkvu - mrkva do každé rodiny! 😀 mlíko, vejce…. a donutila bych je, aby si přehodnotili ty svoje výpočty! 😀 Ale sen je to hezkej, to uznejte.
Jsem zkusila hlasovat, klikla jsem záměrně na a co dál a skočilo to na tu padesátku. Je možnost svůj hlas opravit, kdyby člověk kliknul blbě? (nejsem hlasovací typ, ale stoprocentně vím, že bych se dokázala splést)
Teda vim, jak bychom se mohli bránit. Založíme spolek s názvem Pěstitelé a spotřebitelé spojme se a pošleme ty šmejdy, kam patřej. protože zemědělec jim to prodává - dotlačej ho - za úplně šílenou cenu třeba pět korun! A ty drbani, co to prodávaj a mají s tím minimum práce za to chtěji takovou pálku?? Kdybych byla bohatýr a miliardář spustila bych něco, aby se ty řetězce převálcovaly přímým prodejem, protože ten problém je tam. Já tu možnost mám, takže radši si najdu dodavatele napřímo a zaplatím to přímo jemu, to co můžu takhle udělat. A hřeje mě u srdce vědomí, že jsem jim natrhla díru 😀 řetězcům šmejdskejm 😀
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 06.11.2024, 14:34:53
Moje máma ne, měla bramobory ráda. Já nevím, jaký má vietnamec brambory,to se přiznám,ale že by je on kupoval od farmáře?? A prostě v tom paneláku se tohle opravdu blbě řeší- když třeba nemáte chalupu, kde to můžete mít. To že důchodci můžou jít tůdle a támdle, jasný, ale pořád je to o tom, že nekoupí český a hezký zboží ale šunt, páč jsme smetiště Evropy.
Ještě jen k tý době minulý a současný . Ono opravdu člověk tehdy nemusel tušit jak to v podstatě je, a to i v těch 17, kdy zdaleka není zralý a má fakt totál jiný starosti. Pokud něco takového v rodině, jako u nás, neproběhlo, nebo rodiče chtěli dítě ušetřit třeba, tak prostě nevědělo, že by po něčem mělo pátrat. Prostě v tom žilo. A já taky měla dětství supr, výlety, prázdniny venku - nechybělo mi nic a kdyby máma 3x do týdne netřískla u schránek vo zem s kabelkou, kde nemohla vylovit klíče od schránky a nedoprovodila to výkřikem “ Komunysti z…ný!” neb komunisti u nás mohli za všechno - možná proto, že v rodině chyběl otec a manžel, který může vždy za vše 😀 😀 , tak bych si to tak moc nepřipomínala 😀 😀 . ne dělám si legraci, abych to trochu odlehčila, tohle téma, ale pravdou je, že opravdu člověk v dětství, mládí nemusel tušit a není to ani jeho chyba, ani chyba rodičů. prostě jen žili svoje životy.
A vona ta současná doba taky není nejslavnější. Zeptejme se matek samoživitelek, osamělých starých lidí, kteří mají jen jeden důchod a tak chodí do práce i v sedmdesáti, aby měli na nájem. Nechtěla bych dneska začínat, protože bych věděla, že mám malý šance pořídit si samostatný bydlení, děti bych nemohla pustit ven, protože bych se o ně bála. A když nemám psa radikála, jako Sardullah, bojím se za tmy taky. Drbou nás ze všech stran a podvádějí, jak se dá. Takže……. ne nechtěla bych vrátit starý časy, protože byly hnusný, ale když jsem utíkakala po Václaváku před obuškama a zvonila klíčema, netušila jsem, že zvoním zase jen pro jiný prasata. Měla jsem ideály, jak teď bude všechno skvělý a jak všem ukážeme, protože jsme hrdý, šikovný a výborný Češi a já budu moct bejt na svůj národ hrdá. Prtky.
Ad ty nákupy - jo, kde si má člověk žijící v paneláku uskladnit pytel brambor? Jasně, má-li auto, ale to osamocená důchodkyně má asi málokdy - dojede si koupit na farmu, tam jí hoděj pytel do kufru …a? Japa ho z toho kufru vyndá? A kde to uskladní,a by s tím vydržela celou zimu? Mrkev a další to stejný.
Já jsem teď šťastný člověk, protože tu možnost už taky mám, ale většina lidí ne, a tak jsou odkázaný na ty šmejdský velkoprodejce, který drbou pěstitele stejně jako kupující. O tom, že dováží houbovitý brambory pěstovaný někde na písku, aby byly čistý, místo, aby se snažili mít naše,špinavý dobrý brambory ani nemluvím. Tohle je velká špatnost, protože ty lidi se nemají jak bránit, ani ti pěstitelé, ani spotřebitel.