Odpověď na příspěvek uživatele impact z 11.06.2024, 07:23:27
že se ho po tom půl roce piplání si a vychovávání nedokážu vzdát.
🙂 gratuluju, gratuluju, gratuluju, oběma. Když si to takhle sedne, tak vlastně člověk ani tak moc nepozná, že má o jednoho víc, ne? A jo, teď mi došlo, že Ti dlužím odpověď na SZ, ale ono už to nemá cenu, já vám tady někde ve venčícím fóru složila píseň, po tom asi posledním venčícím příspěvku - o blechách a stofárdech, ale už to asi nenajdu, tak nic.
Před deseti lety s Bubiškou v pelíšku a skoro přesně na den po deseti letech na křtu knížky. Jen nepatrný rozdíl deseti let, vůbec mi to nepřijde, že to tak uteklo.
Já to nestíhám dočítat, tak jen že jsem tu byla zmíněna.
Vnímám to asi podobně jako Doron, pes - vychovaný, spolehlivý, poslušný - nelovící, má velkou volnost, ano dva skoky a ohař je daleko. proto ho učím, jak se u zvěře chovat. Nehoním, neobtěžuju, max vystavím, nic víc, nepřibližuju se. V době kladení srnčat a vysoké trávy, což je teď - mají akční rádius omezený, chodí se po cestě, do trávy ne. V lese totéž, hlavně cesty. V přehledných úsecích je dovolená o něco větší volnost, ale vždy pod dozorem, nebo se tam cvičí. Celou procházku jsou psi pod kontrolou, pokud se blíží nepřehledný úsek, přijde buď přivolání, nebo volný povel Seš daleko = buď se vrať /pro flekatou/ nebo se klidně i jen zastav, je to na Tobě - /pro rezaté/. Jakmile jsou louky posekané, je to zpět o té volnosti o které psala Doron.
Pro zadavatelku - stopovačku a práce, práce, a zase práce. Učím psa, vedu psa -píšu zkratkovitě, protože nestíhám. A tak abych se neopakovala, hodím sem svůj starý článek, třeba Vám k něčemu bude:
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 11.06.2024, 11:20:22
Nene, tohodle pejska neznáte. Ale ano, Toníčka mi taky bylo líto, alespoň, že umřel doma, ve svým doma, stejně jako tenhle pejsek o kterém jsem mluvila teď. I kdyby ten pejsek doma v novým doma pobyl třeba jen týden, tak pro něj to bude vždy výhra, než umřít v útulku, byť i dobrém útulku, ale pořád to není doma.
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 11.06.2024, 10:56:33
Nebulte, nebulte. Ty dva roky za to opravdu stály, lítala si na volno v lesích, po loukách, rovnala ty dva, když se “rvali” moc, plula si jak Titanic ve vodičce, kradla jim aportky….., naučila se trošku aportovat, byla na sebe pyšná, měla krásnej život - ne proto, že to píšu já a byla u nás, ale protože jí to tak někdo zařídil. Je spousta pejsků, který tohle nikdy nezažijou, protože neopustí bránu útulku. To je na bulení.
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 11.06.2024, 10:46:11
Já vím, na Vás si často vzpomenu, když mi začne bušit to srdce a lítat myšlenky. Teď jsem si na Vás vzpomněla ještě v souvislosti s nečekaným odchodem jednoho úžasnýho pejska, který si ten domov taky dlouho neužil. Tohle je těžký, hodně. Bubinka toho času dostala mnohem víc.
původně jen na chalupu a nakonec jsem si ho pro jeho šikovnost nechala doma, protože jsem na stavbě potřebovala, aby to zvládlo i ten koberec, který tam dočasně zůstal- tak musím říct, že si s takovým tím klasickým “kovralem” nebo jak se tomu říkalo, dost dobře poradil. Má velký kolečka, zmáknul mi utéct do vedlejší mistnosti.
psí i kočičí chlupy to bere supr, má velkou výdrž, jezdí dlouho, poradí si dobře s členitostí těch spojených dvou místností. Nepotřebuju složitosti, nemám to přes nějaký Apky , prostě si ho zapnu, když psiska jsou ven a nechám ho dělat jeho práci.
mám dotaz na odborníky. Předpokládám, že kavky se nekroužkují?
Dnes v Praze Řepích se k nám na chvíli po nákupu přidala kavka 🙂 . Skončilo to tak, že seděla mému muži, který je “ptačím člověkem” už měl nesčetněkrát v přírodě na ruce, prstech ptáčka, který byl v nouzi a důvěřoval mu. Tenhle opeřenec rozhodně v nouzi nebyl a prostě si jen uspořádal mejdan . Ve stylu - hele co to máte všechno v tom autě? Co to jíš? Co to tam máte…. klasická zvědavá kavka. Ale ………prostě lidí se nebála a hlavně měla kroužek. Nepodařilo se mi ho přečíst, protože pak se vydala dál. A můj dotaz zní - kroužkovaná kavka - je pravděpodobné, že je ochočená? Že mohla někomu uletět? Může ji někdo hledat? Můžu já dát někam vědět, že tahle přátelská kavka se nachází tam a tam?
Díky za případnou odpověď, kdyby někdo něco věděl. Prostě mi to nedá. 🙂