macešky by snad měly mít už “po sezoně” a mně se teprv rozjely
klid. Mě ani nevyjely 😀 Máte to bujný! A ten pes s radarem se vám velmi vyvedl! 😀
macešky by snad měly mít už “po sezoně” a mně se teprv rozjely
klid. Mě ani nevyjely 😀 Máte to bujný! A ten pes s radarem se vám velmi vyvedl! 😀
já to znám.napsala jsem to blbě ☹️, je mi jasný, že nepočítám mravence. Jen vidim Taliprda 😀 to jednak a druhak mi přijde , že já v pohybu od psa, navíc s odměnou taktéž pak v pohybu, že to prostě je pro psa zajímavější, než statická pozice.
Já vím, pánové to mají propracovaný a jsou stokrát větší odborníci. Vždy je to o tom toho psa zaujmout.
Ale po zkušenostech s Tali bych si mohla celý brablence narvat do trenek. Protože je to statický. Přišla by max jednou a to by ještě musela být na stopce a 1,5 metru ode mne, nejlépe na betonovém plácku. Sedět někde na bobku, počítat do deseti a pak, protože se to nepovedlo, volat jméno a čekat, zda pes něco zmerčí a udělá, to by nevyšlo.
Je ale pravdou, že účel světí prostředky a pokud to někomu funguje, tak proč ne.
Jinak ještě k tý nápodobě - Doron - tohle se mi hodně osvědčilo u Tali, vždy jdeme cvičit a první cvičí Rumíček - starý, nový, to je fučik, cvičí jak první i proto, že je služebně starší a proto jde první. Děláme-li něco novýho, vždy si hlídám, aby nám Tali věnovala pozornost a viděla co děláme. Je to pro její mozek velká nápověda
Mně v tom tyhle “up-grady” dělaj taky bordel. Mně osobně to přijde hrozně složitý jakoby.
Nepochopila jsem třeba ty mravence, že jako počítám mravence.
No ano, kdyby nikdy nic nepředvedla….. jenže , že jo. Ale teda, ten výkon u auta….. to je opravdu megavýkon 🙂. Tali občas něco takovýho taky předvede, ale u ní to je tím, že je přetočená. Ona je pes, do kterýho nacpali drive, ale ona na to nemá kapacitu v mozku a taky nemá moc zájem o tu spolupráci. Pro ni je nejvíc, když si jede sama na sebe. Když se mi v některých obdobích /jako teď, když umřela Bubinka a Tali se převlíkla za vnímavou a podporovací/ podaří tu její samotku upozadit a vzbudit v ní chuť do spolupráce, je to fakt krása. Ale není to prostě trvalý. To neumím 🙂
Ty hry s obojkem jsem taky nikdy nepochopila, proč mám psa učit, že na něj sahám a beru ho za obojek? Nedává mi to smysl, prostě ho za ten obojek vezmu a jdeme, nebo ho za něj zastavím /když se Tali někam hodlá hrnout/, prostě běžná manipulace. Naučím štěně, že obojek je normální věc a proč s ním pak mám hrát nějaký hry obojkovací, jak jsem viděla u dospělých psů. Dává mi to smysl jedině u psa, kterýho si přivedu z útulku a on má s obojkem špatnou zkušenost. Nebo jsem něco přehlédla?
Bobčo, tady seznam psích malých seniorů:
https://www.pesweb.cz/cz/psi-k-adopci?list_type=&vek=8r-&vyska=maly&barva1=&barva2=&link-utulek=
Nejde vzdycky chtit i ochotu( =rychlost) i 100% spolehlivost povelu.
Děkuju, moc.
Jsme v bodě, kdy jsem ráda, že jsem ráda (a co by za to jiní se svým psem dali, kdyby tohle měli) a přesto jakoby vím, že by vůle ještě byla - možná?
Možná, a možná, že právě ne, no ale pak si člověk přijde jako naprostý neumětel.
A tak si člověk řekne - ona je prostě zvláštní, nemůže za to.
A pak najednou předvede něco co by devět psů z deseti nikdy neudělalo - myslím v pozitivním slova smyslu. Překvapí, kde se to v ní bere. A to si zas člověk říká, sakra , tak když je tam tohle, kde dělám chybu v jiných věcech, že je nevytáhnu ven?
Co to s ní udělali?
Sakryš, to je hodně divný, jako hodně. Prase a vono reje?To musí být ale nějak nemocn yprase, že reje!!!!! Kdo kdy viděl, aby prase rylo😄
Kupte klikr a od kuratek si je naučte na klikr, pak s nima děti můžou cvičit agility
Jo pravda, kozenky s broskví, to ovšem byl lůkcůs 🙂
děkuju.
😂
Vy hospodáři už nevíte samejma roupama co by, s kachnou ke kadeřníkovi, kdo to kdy viděl! Pak to nemá bejt tak drahý! Kolik stojí takovej kadeřník pro kachnu?
😀
jo, tak to pak ne, já si říkala - jak jsem psala, že tohle je jiná liga.
ty jsou roztomilý! jak mají "naducaný tvářičky", to je ňuňu. 🙂
Můžu se jen krátce zeptat? Vidím tam seno, já si nějak při sběru informací co jednou jo a co ne, zapsala na hadrdisk- asi špatně? - že seno ne, že jako jim může uvíznout v krku. Já bych měla možnost jako podestýlku právě dávat i seno. Asi to tedy jde?
dneska mi nejde malovat, ale tak nějak to bylo
A já si pamatuju, jak jsem prvně viděla svýho prvního pejska, když dostal amoka a lítal v kruzích a ukrutně řval a voči měl vyšpulený jak letec při přetížení. Nikdá sem to neviděla, obávala sem se, že se mi vzteknul 😀 😀 😀
Dubová kůra? Má hojivé a svíravé účinkyZeptala bych se veta. Můj nám ji schválil na pooperační ránu, tohle je pochopitelně něco jiného, na druhou stranu, vy to budete omývat okolo, nebudete omývat ránu.
(ano stalo a ano výmluva dotyčného byla opravdu záměna s liškou, za bílého dne)
Byl i případ záměny prasete se strakatým hříbětem…
JAK TO, ŽE NIKDO TAKOVÝHLE HOVADO NEJEN, ŽE NEVYLOUČÍ ZE SPOLKU, ALE HLAVNĚ NEODEBERE MU ZBRAŇ? Jestliže tak špatně vidí = obecný ohrožení.
Tohle je to, co mě na myslivcích točí jako hodně, že ze svých řad neeliminujou takovýdle kretýny. Já bych nechtěla, aby mi někdo dělal takovouhle ostudu. Okamžitě by letěl, plus odevzdáš dobrovolně zbroják, nebo jdu na policii.
Ještě k tomu kuřeti - máma pracovala jako sekretářka ředitele na Xaverově, takže přísun kuřat kontinuální. Ale vlastně si krom řízků-prsních právě, a kuřete na paprice a pečeného kuřete nepamatuju, co se z něj dalšího vařilo :o To je zvláštní, nikdy mě to takhle nenapadlo.
Ad vnitřnosti - můj ohařík - malý to chemik - žádný kuřecí vnitřnosti nežere - a to ani ty z farmy od známých.