Odpověď na příspěvek uživatele impact z 09.07.2024, 10:49:49
Trefila! Je to Don Debilitos teda 😀
Má drahá půle taky furt říká, že nezaútočí a tak jsem mávala fotkama od Alušky. Je pravda, že tam na ni nejspíš tu bachnu natlačili ti druhý lidi, ale co člověk ví, do jaký situace se - zvlášť s čoklidama dostane. Já měla strach hlavně o Bubinku, jak už pak byla pomaloučká, dopadla by jako chudera Idorek. Tak já furt mluvim, furt. Pomlčim si jen na loukách 😀
Zrovna předevčírem jsme si povídaly se sousedkou Babičkou, že ona dřív jako dítě mohla chodit sama přes les - a že je to štreka, kam chodívala ke svý tetě - a že dneska už by to nešlo, takhle pustit dítě, páč člověk by se bál jednak hnusnejch lidí a druhak i těch prasat, to tehdy nebylo.
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 09.07.2024, 09:41:19
A jo Bílý Karpaty! Však jste to už jednou psala , já si nic nepamatuju. No a taky chalupa, ne přímo doma. Já vůbec nevím, proč jsem si Vás zabydlela někde u Plzně 😀 😀 . chtěla jsem napsat, že to tam máte mnohem lepší než u tý Plzně, krásnou přírodu, ale… to, co píšete, už tak idylicky nezní ☹️ . Musíte si pořídit pastevce. Nebo radši vlkodlaka.
Odpověď na příspěvek uživatele PumaCZ z 09.07.2024, 09:11:21
Ne, pro psa to opravdu bolestive nebylo.
Když myslíte. Oni opravdu často dost zapírají a mají pro to důvod. ale to je fučík, mi je po tom kulovaný, já jsem čistě jen psala, že bych to kryla, protože a protože, no a vy to vidíte takhle. Můj pes to není.
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 08.07.2024, 18:27:44
Tak nemusí se nacvičovat hned v hospodě, stačí park a lavička.
no přesně, míst, kde se dá začít je spousta a navíc jsem psala, do hospody jít trénovat v ne exponovanou dobu a plus košík a soustředění na psa. Nechodila jsem s Tali do hospody v době, kdy tam bylo plno, protože s ní to dost dlouho nešlo, šli jsme tam prostě v době, kdy tam nikdo moc nebyl. Někdy jen my a personál. Joj, to byly časy! 😀
Na zahradě u sebe doma bych to rozhodně netrénovala, pokud je pes hlídací, tak mi na zahradu nemá co kdo lézt, nebudu psa takové blbosti učit; předělávat přirozenost.
To je důležitá poznámka! jestli to moje nacvičování na zahradě vyznělo takhle, tak to nemělo, tam se má učit ten oční kontakt.
Odpověď na příspěvek uživatele Lenocka z 09.07.2024, 00:24:02
No já jsem to myslela trošku jinak ešče, ale to nevadí. Já za sebe jsem to tady nebrala jako nějaký útočení, ale jako snahu pomoci tomu psu. Taky bych prostě nenechala tu ránu třeba bez krytí. Muselo to být pro toho psa bolestivý.
ještě - krom toho cvičáku. Trénujte to. jdětě do těch míst v době menšího provozu a musíte být o krok napřed, jak uvidíte objekt jejího zájmu, musíte s ní pracovat, naučte ji doma, ať se na vás soustředěně dívá, natrénujte to dokonale, přidejte k tomu povel, přeneste na zahradu / za dům/ pak do provozu a to s ní trénujte, trénujte, trénujte a znovu trénujte, pracujete se vzáleností od objektu, kdy ona ještě zvládne se na vás soustředit, pak trénujete blíž a blíž. Pak přidáváte rušivý elementy. Bude to stát hodně času a úsilí, když už se to takhle rozjelo. Plus pro klid ostatní - i váš, protože může překročit práh vyjíždění -opatřte ji košíkem. Až se jednou přetočí, může klidně rafnout. A ochodit ji na tom cvičáku taky. Na dobrým, kde si promluvíte s trenérem proč a co řešíte, aby na to při civčení byl brán ohled.
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 08.07.2024, 12:52:41
jo, pamatuju si, když se to objevilo na YT a bylo to celý dost hodně přístupný, teď už myslím tolik není? Nevím.
pamatuji, jak na jiné fórum přišel někdo, kdo klik používal jako “ke mně”; jako přivolání, nepamatuji, esi tu funkci vytvořil schválně, nebo omylem; nepochopením
no nepochopením, protože s tím nepracoval dál. Ale tak ešivá mu to stačilo, tak dobrý. je to ale jako si koupit šišku saláma, odkrojit si tu špičku a nechat to viset po staletí ve stodole 😀
Podle mě klik = teď to bylo ok a přijde odměna… označení, signál, něco takového. A to můžu zajistit i jinak
jo to můžeš, třeba tím používaným kvičivým Jip, jop, yes atd. , máš voné ruce. Ale - min. to co jsem psala - že ten klikr je lepší nejen v tom, že je nejen rychlejší /ona ta ruka klikne rychlejš, než to řekneš, o malinko, ale jo/ ale hlavně není to zvuk lidskýho hlasu, je to zcela jiný a jsou psi, kde se to vyplatí.