Aktuálně: 3 729 inzerátů211 020 diskuzních příspěvků18 261 uživatelů

Příspěvky uživatele

Zrzavci

Zrzavci
Zrzavci 30.08.2024, 10:09:58 xxx.xxx.226.62
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fatia z 30.08.2024, 09:41:30

Ježek mě naučil zavírat dveře

se ti jednou může hodit jako výchovná metoda  😀

hrnky! Bože hrnky!

Zrzavci
Zrzavci 30.08.2024, 10:08:57 xxx.xxx.226.62
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 30.08.2024, 09:46:00

🙂 🙂 máte tam živoučko teda!

Zrzavci
Zrzavci 30.08.2024, 09:17:59 xxx.xxx.226.62
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 30.08.2024, 09:13:52

Jo, taky to tak mám, psy jsem vždycky naopak vedla do kontaktu s háravou fenou, protože na sídláku se jim jaksi člověk nevyhne, takže se i u háravky poslušnilo a fungovalo a jak se mi to pak hodilo, když jsem k prvnímu ohaři přivedla fenu z útulku, a když pak s ní vyrůstal Štajn a pak k němu přišly Tali. 

Je ale taky možný, že člověk nenarazil na psa, který by byl fakt velkej hormon. 

Zrzavci
Zrzavci 30.08.2024, 09:16:02 xxx.xxx.226.62
acher:

Slíbila jsem fotku,ale vyfotit je to není jen tak.Člověk by neřekl,jak umí být ježek rychlý.

Obrázek Obrázek

Jeeeditíííí, já jednak hnusně závidim a druhak moc děkuju za ty pichlavý koudele, že jim pomůžete. A…kdyby….byly ….ešče časem nějaký reporty……. to by bylo!!

Zrzavci
Zrzavci 30.08.2024, 09:12:50 xxx.xxx.226.62
»
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 30.08.2024, 09:03:05

Šak to nevaří pro sebe, že jo, to je pro cizí čokle, a dyš tam dá mrkvičku - z výprodeje, nemusí tam dávat tolikatě masa (seš dobrá, žes mrkvičku odhalila)

Megi neumí dobře počítat sem si myslela, že jí dělá problém desítková soustava, že se spletla jako.  Votočená nejni na druhou stranu, ale pózuje pro fotograf.

Já sem ráda, že v tom malování najdu zrzavou, natož žíhanou, dyš se Ti to nelíbí, tak si to přemaluj, stálo mě to nemalý úsilí a překousnutou špičku jazyka, jak sem se soustředovala. 

Zrzavci
Zrzavci 30.08.2024, 08:56:20 xxx.xxx.226.62
Plaka:

Uka obal! 🙂

Ale prosim vás, ne abyste to někde šířili, je to zatim v utajení, jako výrobní tajemství, kdyby se to totiž dozvěděla konkurence, tak………. víte jak, takže ticho, neřikejte to nikomu. Bude to trhák na trhu 😀 

Obrázek
Zrzavci
Zrzavci 29.08.2024, 13:58:51 xxx.xxx.226.62
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 29.08.2024, 08:18:16

No, ty bláho!! Já teď nevím, zda se to v souvislosti s Vasilem probíralo - co alavis calming? Chvíli jsme to po konzultaci s naším vetem, který osouhlasil, že se může i dlouhodobě, Tali dávali, když byla v tom nejhorším pohrkaným údobí. A bylo vidět, že to něco dělá. byla uvolněnější.

Zrzavci
Zrzavci 28.08.2024, 13:31:05 xxx.xxx.226.62
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 28.08.2024, 13:26:34

Jojo, však to tam  píšu - ať se psi seznámí tam, kde o nic nejde. Takže neutralita. 

Ona třeba tehdy ta první návštěva, kdy jsme Bubi vzali s sebou - a nešla pochopitelně k chovatelům domů už kvůli štěňatům - byla neplánovaně dobrý nápad. oni viděli, jak to se psy máme, jak fungujeme, jak se k nim chováme - viděli, že Bubi poslouchá, a to i u zvěře, chodí na volno, vyslechli si její příběh - který byl navíc i dohledatelný na str. útulku a tak podobně. Prostě to vlastně pro ně byla i naše určitá vizitka. Takže já kdybych byla chovatel a dotyčný už psa měl, tak vlastně, když nad tím tak přemýšlím, bych je s tím psem chtěla vidět - právě pro ty drobné detaily a nuance, které mi můžou mnohé odhalit.

Zrzavci
Zrzavci 28.08.2024, 13:23:42 xxx.xxx.226.62

Sarah, ale já nemyslím u nich doma, na jejich domácí půdě. My jsme si vyzvedli ščenátko, šli jsme je seznámit kousek od domu, tam kde to štěndo znalo, jen štěndo a fenka, kterou jsme tehdy měli. Štěně tak mělo nějakou kotvu v prostředí, kde bylo ještě tak nějak doma a fenka naopak byla zcela mimo svoje území. Byl u toho ještě chovatel. Fenu jsme s sebou tehdy měli  užkdyž jsme se jeli na štěně prvně podívat a šli jsme s chovatelem a jeho smečkou tak nějak projít a pokecat. On tím pádem viděl jak fungujeme my s naším psem a kam tak asi štěně půjde /jasně je to jen odhad/ . Nicméně na domácí půdu chovatele naše fenka nikdy nešla.

Zrzavci
Zrzavci 28.08.2024, 09:20:11 xxx.xxx.226.62
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 28.08.2024, 09:14:34

Jo ano, to ano, to je taky velmi důležitý bod - díky

*Nenechat stávajícího psa  machrovat na nově přišlýho a to v žádném z výše uvedených bodů :-)

Zrzavci
Zrzavci 28.08.2024, 09:09:49 xxx.xxx.226.6

Nicméně pro toho, kdo by tohle téma někdy vyhledal, protože bude skutečně potřebovat poradit, tak pár zásad.

*Nového člena - ať už jde o štěně, nebo psa dospělého - seznamujeme se stávajícím venku. Na neutrálním území , tedy ani ne na zahradě, ale někde úplně jinde. My vždy bereme stávajícího psa/psy k tomu, koho povezeme domů, ať je to do útulku, nebo do chov. stanice, odkud štěně bereme. Ať se psi seznámí tam, kde vůbec o nic nejde

* Stávajícímu psu/psům dám najevo, že on/oni jsou stále moji důležití, že příchodem nového člena nepřichází o nic, ba naopak se jim po určitou dobu věnuju o něco víc - třeba tím, že psa/psy beru na samostatnou procházku navíc -třeba večer, i kdyby to mělo být deset minut. Ale je to deset minut strávených čistě se mnou, tak jak byl/byli zvyklý.

* Krmení je od počátku nastaveno tak, že každý má svou misku, nikdo po nikom nedojídá, každý má právo se v klidu najíst, tedy nikdo se nesápe do misky tomu druhému.

* Odpočinek a klid hlídám taky, nikdo nikoho neotravuje nad rámec toho, co kdo unese, tedy štěně neotravuje dospělce, když oni o kontakt nestojí, dospělci taktéž. Je-li příchozí bázlivý, dělám mu větší oporu. Prostě dohlížím na to, aby vztahy nebyly narušovány.

*Takže třeba hlídám oblíbené hračky, aby o ně majitel nebyl ochuzen - pokud sám nechce rozjet hru s hračkou sám.

*Pamlsky, odměny, drobné úplatky 😀 - vždy dostávají v pořadí důležitosti, tak jak to bylo nastaveno před příchodem nováčka. Mám-li jen jednoho psa, dostává vždy on jako první (a to i při cvičení společným nějakým) a přišlík až jako druhý. Mám-li víc psů, tak to jede tak jak bylo zavedeno a přišlík dostává poslední.

*To stejné, jdu-li cvičit se psy. První jde služebně nejstarší/nejdůležitější a pak v pořadí, jak to bylo zavedené před příchodem nováčka. 

*Podporuju společně strávený klidný čas, takže si k nim vlezu na zem do chumlu a všechny hromadně je mudlám, povídám si s nima a nebo blbnu. 

Asi všechno??

Zrzavci
Zrzavci 27.08.2024, 10:28:27 xxx.xxx.226.62
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 27.08.2024, 10:13:21

Jo přesně, když nevíš, sáhni po zelený lahvičce, ale mě to vůbec nenapadlo. Tak doufám, že když to zabralo takhle rychle, tak to žáden průser nebude. 

Zrzavci
Zrzavci 27.08.2024, 07:06:28 xxx.xxx.226.62

OT - pes děkuje koňákům za konzultace. Asi to byl - DOUFÁM - fakt jen ten štípanec. Čištěno Betadinou, hned druhý den černý okraj začal mizet :o  - jako že to byla asi špína??? Nevím. No a včera už tam nemá nic. Jen takovou plošku, ani vidět to není.  Fotos nemám, případně udělám, ale nechci to tu plevelit, máte vážnější věci na řešení. Jen jsem chtěla moc poděkovat.

Zrzavci
Zrzavci 23.08.2024, 11:11:34 xxx.xxx.226.62
»
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 22.08.2024, 21:56:42

Bože, chudera!! To je příšerný!! Já bych jí na to pleskla mroženou zeleninu, aby jí to chladilo, nebožačce. Aspoň, chvilku, než si já snim u ní mroža 🙂 

Dávám do placu Levandulový éterák - nepomohlo by vetřít do srsti, hodně nějak? To je hrozný, takový boule.

Moc díky za tu zmíňku o hotspotu. Přemýšlím - tam by se to snad zapařit nemuselo????? Nebo myslíte, že ano? 

Nakapala jsem tam včera tu Betadinu. Ráno koukám, kus toho černýho kruhu je fuč. Ale bylo to brzo ráno - v půl pátý, neměla jsem možnost to zatím zkoumat. Uvidím odpoledne. Druhá půle tvrdí, že to je špína, to okolo. Že tam vidí vpich od bodnutí. Je pravda, že ten poděs rezatej furt pumprdlikuje a chytá vosy. Držím se úpěnlivě bodnutí, páč nechci plíseň a ni hotspota. Každopádně počítám i s tím, že by to mohlo být tohle. Díky všem.