Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 04.09.2024, 14:31:28
Děkuji vám vážená pani Buggyro, že jste to takhle smysluplně napsala. Z tohoto už by to mělo být zjevné každému.
Chtěla bych kozenku…………ale jedna je málo,na víc nemám prostor, chtěla bych husénky , nemám na ně prostor. chtěla bych koňa a taky ho nemám. protože si uvědomuju, že pro to nemám podmínky. Tak budu mít ty čtyři slípky, to bude akorát. A ostatní prostě v příštím životě, až coby malé robě vyhraju milijouny a pořídím si farmu.
Proč dneska kde kdo musí pořizovat slepice a nechá je bydlet v malinkatým kurniku, kterej je si s výběhem pro jednu slepici malej. Proč musí dneska kde kdo chovat včely a neví o tom ani prt. Proč si lidi pořizujou ovce a kozy a vědí o tom prt a nemají pro to podmínky. Chtělo by to toho pána, co ho hrál Keanu Reeves, jak přinesl ty breberky, co sežraly šécko lidskýho a když měly breberky už sežrat i lidi, tak se bohužel Keanu nechal přemluvit, že se lidi polepčej. Jehehééééééé, to byl megafór lidstva.
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 04.09.2024, 13:28:13
Vahine, tenhle mladej pejsek potřebuje spoustu, spoustu času, aby se mu člověk pořádně věnoval. I proto, že máme kočku a germán …., vím co umí. Nechci, aby Mourísek přišel o domov, nebo něco horšího. Já při vybírání nového člena už musím zohlednit spoustu věcí. A taky ten čas já teď nemám. Jedeme tu přestavbu opravdu poctivě, čtvrtým rokem, někdy toho má člověk fakt plný kecky, teď bylo před odchodem Bubinky období, kdy se hodně věcí točilo kolem ní. Nechci jim teď zase sebrat svou přítomnost , čas a pozornost. On si mě ten správný pes, či spíše fenka, protože to lépe zapadne, najde. Vím to.
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 04.09.2024, 13:26:42
No a nebo taky koza uvázaná na řetězu, někde tak jako……….
Hele, já se hádat nebudu. Bývá to ztráta času. Kdo má kozy vymazlený, tam je to fajn a není co řešit. A že ubudou osamocený kozy? Tak jen dobře, nebudou osamocený.
Díky Tenurri. Ano bylo to takový pozitivní povídání, jak když se člověk vrátí z prvního rande a potřebuje se podělit 😀 😀 a i jak kdyby Mouses chtěl nějakou mou asistenci. Jsem mu říkala, že si ji klidně může přivést domů 😀 , že se o ni postaráme. Klidně bych i přiložila ruku k dílu, abychom se seznámili, ale ona je tam tak málo, resp. asi ji člověk málo zahlédne, o člověka vůbec nestojí. Stejně jako před časem malá černá kočenka. Ta byla ftipná, furt za ním v daném odstupu chodila, jako jeho dokonalej stín. když si sednul, sedla taky, udělal krok, ona taky. A on hudroval. Ale zase ne nějak agresivně, nevyhazoval ji, ani když jsem jim oběma dala kousek kuřete. Spíš to bylo jako když mladší sourozenec se furt hrne tam, kam jde ten starší. I tahle kočenka k lidem nejde. Neprchá panicky, ale nejde.
vrkal jako holoubek
no ano, takhle nějak to bylo!
že chtěla cizí kočku asi zabít, tak si to přenesenou agresí vylívala na Willym
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 04.09.2024, 11:19:53
ano vím. A taky vím, že to bylo ale špatně. Ešivá byste chtěl celej svůj život od dětství až do smrti prožít pěkně o samotě?
Ten pes je pravda smečkové zvíře a ano, je mu lépe i ve psí společnosti, to bez debaty -sama to vidím. Ale opomněl / a jste jednu podstatnou věc. Pokud majitel psa není špatným majitelem psa, tak ten má tu společnost od lidí. Ti chudáci na řetězu u boudy, či v kotci, kam jim jen chodí hodit žrádlo jsou na tom stejně špatně jako ta koza a proto to lidem ve psím světě vadí.
Odhadnete? Poradíte, co tím chtěl asi tak Mouses říkat?
Včera jsem ho šla večer volat domů, ještě než jsem rozsvítila před dveřmi venku slyšela jsem takový jako “nadávání”, ale nebyla v tom agrese, že by někoho někdo vyháněl, nebo se někdo chystal k boji, spíš tak jako asi?? "nevotravuj mě"
rozsvítím venku, otevřu dveře a vidím poměrně v klidu odcházet krásnou bílo, rezavo mouratou kočku. Zda kocour nebo kočka nevím, ale odhaduju že spíš kočka, když se nehádali? Náš kocour je kastrovaný, ale pořád je to sekáč, co diriguje půlku vesnice a vrah, co si poradí s potkany, lasičkama, nebojí se psů, je fakt vostrej, žádnej páprda, takže pokud by to byl kocour - museli by být kámoši? aby ho nevyháněl?
Zrzatec je plachej tvor na lidi, to vím, na zahradě už jsem tuhle kočku viděla a vím, že před lidma se klidí, teď ale šla volným tempem, žádnej zmatek, prostě si odešla, jako by odešel třeba Mouses.
No a ten šel dovnitř a celou dobu mi povídal, opravdu povídal . No a já nevím co . Jestli jen vykládal, nebo se něčeho dožadoval, nebo chtěl třeba pomoc nějakou - vyhnat vetřelce, naopak pomoci vetřelci……. Fakt celou dobu mi a vlastně roztomile -něco vykládal. Nadlábnul se a že ešče ven. Tam si pak sednul a podle mne dotyčného jedince vyhlížel. Ale se zájmem, ne připraven k obraně území, nebo že by se bál.
Napadá vás co tak mohlo proběhnout? Já si svoje možnosti nechám pro sebe, abych neovlivňovala.
„Musíte chovat aspoň dvě zvířata, podle vyhlášky je možné ovce a kozy chovat jednotlivě jen výjimečně.
? Staci ji chlev ve stodole kde je o par stupnu lip nez venku, ale mrzne tam? Ale nefouka a neprotahuje.
Pouze takové chovné prostředí, které umožňuje přirozený odpočinek, příjem krmiva a vody, tvoří základ pro dobré životní podmínky koz a optimální užitkovost.
My lidi si dopřejeme a zvířata od kterých chceme nějaký užitek pro nás - těm přece stačí, žejo…
Přijde! Řekneme Megi, aby to dala pánčičce příkazem, vona se jí bojí, páč je to ten bojovnej pef 😁 Až se teda Megi vrátí z toho lovu slepic, což b ude trvat, páč ešivá použila tu virguli, tak jak jsem jí poradila, najde leda prt. Má to vobráceně.
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 30.08.2024, 10:29:12
To SOU SLEPICE, nevidiš ty řebínky? Běž si dát místo hadru na hlavu na předchozí straně radši Raf a je to. To SOU SLEPICE. A proutek Ti vyhledá i slepice. Nejen vodu. Taky peníze, zkus s tim chodit kolem baňky, uvidíš, jak se bude proutek vrtět!