Aktuálně: 3 714 inzerátů210 543 diskuzních příspěvků18 253 uživatelů

Příspěvky uživatele

Zrzavci

Zrzavci
Zrzavci 12.06.2023, 13:03:40 xxx.xxx.226.6

Tak jak to píšete - chce, to aby Vás někdo viděl a naučil Vás to. Pes to v sobě má, jen Vy nevíte jak s tím a po netu to podle mě nepůjde. A myslím, že ty pamslky není dobrý zatracovat. A určitě ne výcvik po odborným dohledem. Aport začínáte od konce, tedy od pouštění.

Zrzavci
Zrzavci 12.06.2023, 13:01:34 xxx.xxx.226.6
lupus4:

Nazdar lidi, posílám pozdrav ze Šumavy. 8.6. první hřiby - kováři. Píšu z vimp. knihovny - takže hooodně občas.

Skvělý, byly obavy, ešivá to máte šanci zjistit, copa se to stalo. Pozdravujte na Šumáku

Zrzavci
Zrzavci 08.06.2023, 10:30:47 xxx.xxx.226.6

balu:Je temperamentní, pořád potřebuje něco dělat a odpočinek jí stačí krátký. Proto jsem psala, že by to s ní v bytě a při běžném pracovním režimu, kdy člověk pracuje na osm hodin, což je ve skutečnosti osm a půl hodiny plus cesta, takže devět až devět a půl hodiny samoty, bylo těžké

No, to co popisujete je zcela normální u vižlího jedince - jedno zda ve věku štěněte, nebo dospělce, někteří i ve věku seiorském. Tak jako nevidím nějaký problém, když je pes v rukou správnýho člověka.  Všechna naše štěňata žila doposud v bytě  s tím, že jsme měli běžnou pracovní dobu.

Štěně prostě takový je a kdyby nebylo, budu se bát, že je nemocný.

Zrzavci
Zrzavci 06.06.2023, 14:18:24 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 06.06.2023, 14:07:41

No musím, dojíždíme, tak abychom nejezdili domů pozdě. ale zvykám si, jen je to těžký, jsem totiž sova.

Jojoooo, já už  v teplákovce byla právě. A odtama šla ještě do ifaunovýho studenýho máje , kde jsem pak obdivovala ančovičky květenu a obrázky slepiček s kuřátky a kachňátka a....to je taková roztomilost, někdo tam má housera bublifuka, kterej zahřejvá mladý, to jsem se úpa rozněžnila a taky ty fotky z císařskýho lesa- taky nevím,kdo to byl - to je krása podívání., hotovej kýč :-) . No zatím prostě koukám, koukám jenom.

Zrzavci
Zrzavci 06.06.2023, 13:56:34 xxx.xxx.226.6
Sarah01:

A já možná budu se svým názorem osamocená, ale myslím si, že 2 vrhy na feně bohatě stačí.

No bať, mně to taky přijde rozumný. I vzhledem k tomu, že psů je opravdu hrozně moc.

Zrzavci
Zrzavci 06.06.2023, 13:22:52 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele bassrock z 06.06.2023, 13:17:25

Není zač, proto mě maj doma, abych objevovala neobjevený. Já se taky radovala.

Jsem ščastlivá, že se to tady takhle sešlo, protože jsem občas právě nakukovala i jinam. K vám sem, ke slepičkám, kočkám. A můžu s radostí informovat kamarádku, která občas na koňskou ifaunu taky skočila číst, že jste bezpečně - asi ne fšicí, ale jste, tady. Bude mít radost. 

Zrzavci
Zrzavci 06.06.2023, 13:04:29 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele bassrock z 06.06.2023, 12:59:07

Že sem tak drzá a vstupuju, páč tady v tichosti obdivuju toho rezatýho prdíka  - když si zmáčknete diskuzi jako obecně, tak v tom seznamu témat u svého tématu pravo uvidíte podtržené dnes+čas (nebo datum+čas) a pod tím jméno toho, kdo byl tím posledním, který přispěl. Když kliknete na to označení dnes+čas (nebo datum+čas), je to aktivní a přenese Vás to na konec diskuze.

osobně vybádáno nedávno

Zrzavci
Zrzavci 06.06.2023, 13:00:17 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 06.06.2023, 12:35:00

No je ale fajn, že se zadavatelka alespoň ptá v zájmu fenky a nenamrská to, jako jiní. To zase je moc dobře, jde jí především o fenu samotnou. 

Já nejsem chovatel, ale sama za sebe bych asi spíš od toho ustoupila?  V obavách o fenku, jistě záleží na její kondici, a určitě, jsou na druhou stranu starší rodiče známkou toho, že předávají štěňatům zdravý kořínek, ale já bych se bála, ať chov. řád říká cokoliv. 

Zrzavci
Zrzavci 06.06.2023, 11:51:25 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 06.06.2023, 11:43:39

Dík, já jsem fakt marná, dyk to vlastně vim, že tady je - nebo byla - když jsem koukla na její příspěvky, tak vím, že jsem je i četla. No nic, prostě 4.31 budíček mluví za všechno. Já jsem se jí chtěla na něco zeptat - páč jsem teď koukla do slepičí diskuze na Ifauně- než to pohřběj (ať si říká kdo chce, co chce, že to k ničemu nebude, tak já zrovinka dneska vidím, že bude, teda resp. by bylo, že jo) . no nic budu číhat, díky oběma.

Zrzavci
Zrzavci 06.06.2023, 11:25:35 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele PumaCZ z 06.06.2023, 11:13:46

Díkec, budu se po ní koukat.

Zrzavci
Zrzavci 06.06.2023, 10:56:30 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele Majka z 06.06.2023, 10:44:55

z chov. řádu

Článek 3 - Chovní jedinci 1. Jedincem plemene border kolie ve smyslu tohoto řádu se rozumí čistokrevný pes nebo fena s průkazem původu (dále jen PP) vydaným nebo registrovaným Plemennou knihou ČMKU (dále jen PK) nebo jinou plemennou knihou uznanou FCI. 2. Chovným psem a fenou ve smyslu tohoto řádu se rozumí takový jedinec plemene border kolie, který byl zařazen do chovu po dosažení minimálního věku a po splnění podmínek stanovených Bonitačním řádem BCCCZ. 3. Úspěšné splnění podmínek zařazení do chovu označuje Spolek do průkazu původu jedince a potvrzuje ho PK (tzv. "přeregistrace" do evidence chovných jedinců). 4. K chovu může být chovný jedinec používán, až když je zapsán do evidence chovných jedinců PK a dosáhl věku osmnácti měsíců. 5. Chovná fena může být použita k chovu (datum krytí) naposledy v den dosažení stáří osmi let. 6. Na jedné feně může být odchováno maximálně 6 vrhů.

Ale to byste asi všechno měli vědět, když jste už odchovávali.

Zrzavci
Zrzavci 06.06.2023, 10:03:14 xxx.xxx.226.6

Potom poprosím: Phíkovnice podrží pěsti Pubi, paní Prťavcová Phidovi...yellow-flower

Pochopitelně, páč už přidržuje.

Paní Prťafcový příjmení putýnka . páč právě připomíná pidipaní, proto právě pojala přerostlýho pána. 

Zrzavci
Zrzavci 06.06.2023, 09:12:28 xxx.xxx.226.6
Doron:

Tak jsme konečně rozhodli, že to bude (E) Fram.

Podle tej norskej lodi :)

Znamená to "vpřed" :).

Jako nedivím se, že mi závidíte, protože prej bude zrzavej a tím pádem by se k Vám hodil :)

znamená to vpřed, znamená to vpřed................. no.... víte jak to je s těma jménama???😄 

Bubrdle životní krédo je "Fpřéééééééééééééééééééééééééééd!" a měla jsem sakra co dělat, že abychom se domluvily s min. 11 letou čubinou na nějakým společným rytmu chůze, poté co k nám přišla. Páníček s tím bojuje doteraz . Talipdrnice je taky silně dopřednej pes. To je pak zábava, když to má šécko tendence jít vpřed 😄

Ne, dělám si legraci a hovoří ze mě tupá závist. ta vůně kožíšku!!

Zrzavci
Zrzavci 06.06.2023, 09:06:48 xxx.xxx.226.6

Já jsem takhle kdysi dávno se svým prvním psem běhala od čerta k ďáblu - tehdy tady veteriny nebyl ještě tak sofistikovaný, takže to byl opravdu k ničemu. pak mě kamarádova maminka nasměrovala k tehdy začínajícímu Herčíkovi a ten pravil, že právě bez seškrabu a rozboru nic léčit nebude, protože bez toho neví, co psu je. Takže seškrab rozbor, stafy/ či streptokok - si tyhle mrchy pletu a už to jelo. Do té doby byla léčba prakticky k ničemu. A s tou alergii -ano, taky bych se pokusila zjistit, zda k tomu nějaký krmení nepřispívá, takže jedno maso, bez obilovin a zjiš´tovat postupně co se děje.

Zrzavci
Zrzavci 05.06.2023, 13:41:37 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 05.06.2023, 13:25:00

No ne, to já nemyslím, pochodovat celý den :-)  . A u normálních psů mi stačil běžný postup - a to i u útulkáčů, to s Tali jsem musela udělat takovýhle kolotoč, kdy jsem i v rámci bytu ve velmi rychlém sledu vycházela a mizela do různých místností, odcházela  z bytu, okamžitě se vracela, šla do koupelny, proběhla sem, tam , pustila vodu, zavřela dveře, vyndala něco ze skříně, vyběhla z bytu........ prostě opravdu ve velmi rychlým sledu -jak dlouho nevím ale prostě jsem to jela, bez toho, abych si jí všímala, mizela, objevovala se, mizela - ven z bytu, v rámci bytu, ven z bytu, až si pak lehla a už jí to bylo radši všechno jedno. byl to už můj poslední nápad, aby prostě nevyváděla. Tak pak to vzala na vědomí, že jsem idiot, co furt přichází a odchází a nemá cenu se tím víc vrušovat. S normálníma psama jsem tenhle cirkus dělat nemusela.

Zrzavci
Zrzavci 05.06.2023, 13:17:09 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele keriton z 05.06.2023, 13:10:41

Tož já nevím, to neumím posoudit, každý pes je jiný, některý zevšeobecní věci hned, některý za dloooooooouho. Mně prozatím tyhle moje procesy, jejich soubor,  nějak zabraly.

Vždy byly dovolená, když pes přišel domů, abych právě na tyhle tanečky měla dostatek prostoru. Měli jsme s manželem vždycky ranní - odpolední,každej vždycky půlden dovči - tím pádem to vyšlo na 14 dní Co já už se naseděla v kavárnách, prokecala fůru času s paní květinářkou v jejím krámku, a spoustu jiný zájmový činnosti. je to na palici, to uznávám. A jistě - nevím, zda by to fungovalo u Vás. jsou to jen postupy, který znám a zafungovaly u nás.

Zrzavci
Zrzavci 05.06.2023, 12:52:02 xxx.xxx.226.6

Já bych to asi zkusila ochodit

přesně, udělat pochodový cvičení. Ven, zpátky, jdu, zase se vrátím, vezmu tašku, šmarjá nemám klíče, ešče musim na záchod, pak do kůchně, vypadnu, vrátim, v koupelně si umeju ruce a pes nestíhá sledovat, jak se furt zjevuju a mizim a pak to prostě radši vzdá 😄

Zrzavci
Zrzavci 05.06.2023, 11:51:03 xxx.xxx.226.6
[p]Odpověď na příspěvek uživatele [strong]Lenacia[/strong] z 05.06.2023, 11:10:24[/p]

A vy mi tu chcete říkat

Lenacio, já Vám už nebudu říkat vůbec nic.