Aktuálně: 3 728 inzerátů210 990 diskuzních příspěvků18 261 uživatelů

Příspěvky uživatele

Zrzavci

Zrzavci
Zrzavci 18.09.2024, 09:08:10 xxx.xxx.226.62

Taky nemáme psy v posteli. Ze všech uvedených důvodů. U mne převažuje to, že bych se nevyspala. S jedním možná,se dvěma vůbec, navíc Tali je uzurpátor a hlemejžď v jednom. Taky, jak tu někdo psal - mám ráda tu postel voňavou a přesně - ten psí pelíšek, ať to peru, jak to peru… nejni to vono.

Na druhou stranu mi to chybí, to nepopírám, tak si to kompenzuju na gauči 🙂

A tedy taky nechodí ani do té ložnice. I proto, že prostě v noci popojdou, funěj, drbou se…… a já bych nespala.

Zrzavci
Zrzavci 18.09.2024, 09:03:52 xxx.xxx.226.62
»
Odpověď na příspěvek uživatele Leithian z 18.09.2024, 08:07:15

Fakt nepotřebuje venčit

to jsem tuším nikde ani nepsala, neb nemám sice IQ strejdy Ajnštajna, ale šumící trávy taky ne.

A to vše má i v tý bedýnce jak řikáš

aha a proto je mají třeba v zoo, nebo i chovatelé s citem pro zvíře  v těch velkých “teráriích” s možností si polézt po větvi, plazit se po zemi, přelézt si tam kam zrovna chci.

Zrzavci
Zrzavci 18.09.2024, 09:00:10 xxx.xxx.226.62
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 18.09.2024, 01:41:57

Jo, to je přesný “a psi uměli mnohem víc “ lidských” věcí .” Ta pozornost se netříští a taky s druhým psem je pes prostě víc psem. A jo, vyladěná smečka je super, pro tu interakci mezi svými. obohacenou pak o interakci s člověkem a nebo dalším zvířetem v domácnosti. Přijde kocour, čokle ho jdou pozdravit, Taliprdnice ho “zadáví” , von se jí pověsí, smeták jeden teroristickej drápama za škraně (což je mimochodem ftipný v tom, že jsem se tehdy bála, že budu muset chránit jeho před Tali a ono je to přesně obráceně -ona je tak hodná, že si všechn nechá líbit), s Rumoušem se jde honit po zahradě….. je to prostě zase jiný. 

asi by taky takovou vazbu na Vás neměl .

no to stoprocentně ne a taky už bych dneska jednu andulku neměla. Jak píše Sardullah - tehdy to byl běžný styl chovu. Stejné s kočkami, taky se dřív neřešilo, že je kočka sama, však je to individualista……..jenže se ukazuje, že to tak není nebo většinově ne, mluvíme-li o kočce bytové.

Zrzavci
Zrzavci 17.09.2024, 23:45:35 xxx.xxx.12.200
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 17.09.2024, 23:13:12

no je vždycky lepší, když ten pes - jiné zvíře - je spolu se svými, to bez debaty. A přes to, přes to - když ten pes tohle nepozná od malička, aspoň ve dvojici, tak pokud se mu lidé věnují, tak  leckdy - neříkám, že vždy, jen leckdy - sklouzne k tomu, že jako jedináčkovi mu bylo líp. Hovoří ze mě vlastní zkušenost. Je to ten moment, kdy je pes víc člověk, než pes. A ano, není to dobře. Mám možnost vidět na vlastní oči - psa, který se stal napůl člověkem a psa, který byl napůl člověkem a přišel k němu druhý pes - primitivní prosťáček a způsobil, že ten napůl člověk se velmi rád stal stejným “debilem" jako ten primitivní prosťáček 😀 😀 - velmi zjednodušeně řečeno.

Nicméně ano, parťák nejen pro psa, je právě velmi důležitá věc.

Anduláčka jsem prostě naučila přivolání. Buď jméno, nebo zapískání, nebo lusknutí, podle toho, jak daleko byl. Dokázal kroužit nad sousedním polem jako orel mořský 😀

Zrzavci
Zrzavci 17.09.2024, 23:37:07 xxx.xxx.12.200
»
Odpověď na příspěvek uživatele Leithian z 17.09.2024, 22:45:15

v rezervaci? Když ten ptáček lítal venku?  Pro psa taky budu mimozemšťan, pokud se mu nepokusím rozumět. 

A von ten had  v  tý bedýnce, to von je na tom ještě hůř, než ten mimozemšťan ve vile, to si troufnu odhadnout.

Zrzavci
Zrzavci 17.09.2024, 21:02:39 xxx.xxx.12.200
»
Odpověď na příspěvek uživatele Leithian z 17.09.2024, 17:00:11

Asi takhle  - o pochvaly nestojím. Vím jak si žil, vím že jsem ho mohla pustit na zahradě na chalupě, kde si spokojeně citýroval sýkorky v koruně staré břízy. A proč myslíte, že dneska andulku třeba nemám? Protože vím to, co se tehdy nevědělo, neřešilo. A proto, že bych už dnes neměla tolik času, abych ho naučila dokonalý přivolání, chůzi u nohy, aportování taštičky a jiný krávoviny. Nicméně si troufnu tvrdit, že takto to srovnatelné s tím psem je. Měl nejen mou pozornost a výcvik, měl pozornost páníčka, mojí mámy, našeho psa a….. zažil svobodu, zažil co to je, proletět se volně, sedět v korunách stromů……… ne ve voliéře.

Zrzavci
Zrzavci 17.09.2024, 13:44:00 xxx.xxx.226.62

Sardullah, Dafi - s andulkou se žije dobře, žejo? 😀

https://neviditelnypes.lidovky.cz/zviretnik/portret-kosta.A060406_004631_p_zviretnik_dru

Troufnu si říct, že andulka, která má k dispozici celý byt a pozornost a náklonnost svých lidí, kteří se jí věnují, jezdí s nimi na chalupu a naučí se lítat na volno se má mnohem líp, než většina psů sídlištních, flexinových, zahradních a jiných. Troufnu si říct, že náš Kostičík žil krásný a plnohodnotný život polního generála a bordel jsme nikdá neměli, protože se prostě uklízí, tak jako se psy, což mi prostě přijde přirozený. Jo nemám je v posteli, to ne, protože bych se ráda vyspala a druhá půle tomu není nakloněna, ale gauč mají svůj, to jo. Myslím, že houna jsme nikdá neměli, klícka uklizená. Jo když přepeřoval, muselo se luxovat hodně, ale prostě to tak je, pes když líná, taky se luxuje maxmalisticky. teď vůbec, když je robotický vysavač není co řešit. 

Zrzavci
Zrzavci 17.09.2024, 12:58:23 xxx.xxx.226.62

Můžete se těšit

autor básně: Zrzafci

Tralala, tralala, 

fčéra sem to poslala

Zejtra Megi vyzvedne,

v brzké době odešle.

Konec básně 😀

Tiskárna je šikovná, jsou to opravdu krásný kalendáře. Věřím, že z nich budete mít stejnou radost, jako mám já a bude mít Megi. páč vona furt ešče nevííí, nevíííí! 

No a máme tedy i rezervu, kdyby se někdo rozhodoval dodatečně a nebo třeba chtěl pak dokoupit další.

Zrzavci
Zrzavci 15.09.2024, 11:57:45 xxx.xxx.99.255
»
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 15.09.2024, 10:52:12

Díky drvodělko, já jsem v pohodě, máme rýhu ve sklepě  a byla teď přestávka, to je pro kamarádku, teď něco sehnala od souseda, kterýmu už čerpadýlko nepomůže asi že už nestíhá, nevím. Tak jí ho půjčil, všude kolem je to vyprodané, volala jsem ráno všechny krámy, dopravci o víkendu nejezdí, volala jsem člověka v tísni, že bychom to hodili do Prahy a oni by to posunuli dál. No, jedou jen do Olomouce. A zásobují z místních zdrojů.  Teď to snad bude chvilku čerpat a zítra zkusí manžel poslat přes dopravu v práci.

Takže prozatím problém umenšen.

Zrzavci
Zrzavci 15.09.2024, 09:59:26 xxx.xxx.99.255

Dobrý den,

nenajde se tu někdo z Ostravska a okolí, kdo by dokázal pomoci? POtřebuju dostat nějaké malé ponorné čerpadlo do Bohumína. Sedí tam roba s lopatkou a vybírá do kýblů vodu ve sklepě. Kdybyste někdo jakýmkoliv způsobem mohl pomoci dneska ,ať už zapůjčením nebo nákupem a odvozem, byl byste moc hodný, pochopitelně nové čerpadlo bych zaplatila. Důležité je to dneska, její čerpadlo jí kleklo a sedí tam ve sklepě od včera a nosí a nosí a otázka je jak dlouho to vydrží. Díky předem, pokud se najde dobrá duše. Já jsem vyčerpala všechny možnosti - dopravci dneska nejezdí, hobby markety jsou vyprodaný, nic, nic.

Zrzavci
Zrzavci 14.09.2024, 13:11:15 xxx.xxx.25.16
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 13.09.2024, 22:39:48

spodní voda ,pak už toho bylo vic, tak muž šel a vyfrézoval do nov ý podlahy kanálek

Zrzavci
Zrzavci 13.09.2024, 21:29:58 xxx.xxx.25.16
»
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 13.09.2024, 21:16:28

u nás voda ve sklepě 

Zrzavci
Zrzavci 13.09.2024, 14:48:09 xxx.xxx.226.62

Tak jako u Zrzavců, tak i tady.

Držte se fšickni, komu může voda zadělat na průser. 

Obrázek
Zrzavci
Zrzavci 13.09.2024, 12:56:47 xxx.xxx.226.62
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 13.09.2024, 12:53:21

tak proč říkali, že odpouštět  budou?? ☹️ to fakt nechápu, udělaj tiskofku jak v bílým hauzu a prt.

Zrzavci
Zrzavci 13.09.2024, 12:53:17 xxx.xxx.226.62
»
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 13.09.2024, 12:40:51

Se tam přišly vohřát a von je vyhnal, to je ekoterorista!

Zrzavci
Zrzavci 13.09.2024, 09:05:04 xxx.xxx.226.62
megi-the-pes:

Děkuji!

Není to vůbec taková dřina, jak to vypadá.
Tohle Zrzavcová nečetla jako.
Seznam jmen už je, měsíce, týdny a tak taky. Jenom jsou hrozně hnusné a malé a děsivě rozmístěné. Takže musíte upravit písmenka, barvičky,…
a teď zjistíte, že tu šablonu někdo zamknul a nemůžete dělat nic. Hehehe. 
A protože ste ten hekr, že jo, tak to odemknete, plácáte barvičky a obrázky
a teď to nejlepší - byla tam jména německá, staročeská a podivná.
Takže najdete několik seznamů jmen kalendářových a porovnáváte. 
Ale jakmile toto je, je to jen omalovánka. 
To dáte levou zadní.

A tam, kde jsou obrázky, vůbec obrázky bejt nesmí, a já je tam dala, heč!

(Jak děcko, já vim, pardon, mám radost z kalendářa.)

Milý hekře,

gratuluju Ti též,

coby autorský sestře.

Uďálas ten kalendář krásný,

to huž je tetkonc úplně jasný!

A musím teda říct, že dostat obrázky tam, kams je dostala ,to byl geniální nápad, stejně jako ty další dvě “drobnůstky”-detaily.

Zrzavci
Zrzavci 12.09.2024, 22:04:29 xxx.xxx.99.255
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 12.09.2024, 21:54:25

Já jen už nevím přesně, jak to bylo formulováno, ale to má pani nakladatelka ve svých zápiscích, takže to bude cajk.