Aktuálně: 3 719 inzerátů210 605 diskuzních příspěvků18 255 uživatelů

Příspěvky uživatele

Zrzavci

Zrzavci
Zrzavci 30.06.2023, 13:29:45 xxx.xxx.226.6
assil:

No já hlavně si myslím, že je úplně jedno, jestli to vypli v květnu nebo o měsíc později. Vypli by to tak jako tak, kdo chtěl si zálohy udělal a stejně s těma zálohama nic dál nebude.

No ano, bylo jasný, že to vypnou a že jim na diskuzi navíc nezáleží, takže jsem prostě nepochopila proč byl do všech stran tak velkej problém, to že se ostatní informovali o tom, kde je možný se setkat a pokračovat v diskuzi dál, když bylo jasný, a zvážená dnešní oslavenkyně to jasně napsala, že diskuze končí. Nějakýmu pošahanýmu Swenovi, by tohle navíc bylo jedno, tohle byl českej faul.  A i proto přeji paní administrátorce, aby si tedy jako dárek k dnešnímu svátku užila svých pět minut slávy, místo toho, aby s ifaunou držela basu aspoň z nostalgie, když jí ten web a lidi na něm dali po těch x let práci.

Zrzavci
Zrzavci 30.06.2023, 12:57:04 xxx.xxx.226.6
Doron:

Tak my jsme dneska poprvé začali cvičit s trenérem , dopřávám si ten luxus..., bude k nám jezdit jednou týdně, na dovolenou letos nepojedu, tak aspoň ztratím peníze takhle :).

Takže nastává seriózní cvičení poslušnosti, čtyřikrát denně pět minut :))).

Beru teď ven každýho kluka zvlášť, abych i s velkýma trochu pocvičila.

Uvědomila jsem si, že musím nějak vymyslet, jak budu chodit se třema psama najednou, jak si je mám poskládat k noze jako :)?

Gučák vedle malýho Frama nechce, tak asi u levý nohy Dorouš a Fram a u pravý Guča. Ale zase Dorouš chce ( a je zvyklej) být blíž k noze a Fram zase ještě u nohy chodit neumí... No  tak asi zavedu nový pokyn " spolu" a nechám je, aby se nějak poskládali, velký navolno a malej zatím na vodítku ... Mám to starosti.. :))).

Chůůůze u nohy ve třech, no to je u nás sudoku. 

Nepřesnějš chodí Rumíček, ten je dokonalej, nalepenej na levou nohu. Pak chodila vedle Talliprdnice, která má tendence pojmout to více volnějš a doladit to při jejím chování víc asi nejde, nemá kapacitu. Nicméně ve dvou to furt ještě šlo, ale teď do toho důchodkyně Bubrdle, kterážto ovšem ráda předstírá za á) hluchotu, za bé) nevnímavost a za cé), když nezabere ani á ani bé, tak demenci. HROZNÝ!! Opravdu hrozný. Při běžným cvičení se dá, ale třeba naostro po silnici jsem si to se všema třema bez udidla troufla zatím jen asi dvakrát a to ve velmi krátkým úseku. 

Jinak, protože Rumíček krom K noze zná i povel Fuss - pro pravou nohu /nic lepšího a hodně odlišnýho od K noze mě bohužel nenapadlo/, tak si taky občas pomáhám tím, že on jde u pravý a ty dvě čůzy trpící mozkovou nedostatečností u levý nohy. Ale nejde mi to udržet tak dokonale, jak si představuju a musím pořád Taliprdnici, která je silně dopředná stahovat a Bubrdli, která nechápe proč jako, upozorňovat, že držíme formaci. Když jsem důrazná, tak to jde, ale obě musí vědět, že z nich nespouštim oko své jediné. 

Tři jsou prostě peklo. Jak to dělá třeba Janaa, která má těch psů bambilijoun ? Hraje v tom právě roli i to, že oni  mají i to svoje, kdo vedle koho by rád šel. A pak ... se mi zase naoapk děje to, že se mi fšicí tlačej na levou nohu a jdeme jak banda postiženejch, protože já kulhám, voni mě vytlačujou............. mít víc jak jednoho psa je za trest rolling-laughing

Zrzavci
Zrzavci 30.06.2023, 12:47:01 xxx.xxx.226.6
megi-the-pes:

Diskuzi vypli proto, že se pár jedinců rozhodlo běhat do všech vláken všech sekcí a krákat na poplach a dávat odkaz na konkurenci. To sorry, ale to udělá každý, co má všech pět pohromadě.

Megí, ale.... jak bychom se tady pak všichni sešli, kdyby se neběhalo? Byla jsem - když ne první  - si nepamatuju, tak jedna z prvních, a tak moc jsem běhala, až mě vypnuli  - na dvakráte a pak to zahamtli celý. Já si pořád stojím za tím, že se běhat mělo.  Už i pro ten přístup adminů. 

Jak bychom se jinak takhle hromadně a myslím, že celkem v plným počtu sešli a pokračovalo by se dál? Lidi by se zklamaně "rozešli" a bylo by. A myslím, že by to byla škoda.  Podívejte se na téma Librela - já jsem hrozně ráda, že se to povedlo, tam je přesná ukázka toho o čem ty diskuze jsou, v čem jsou přínosný. Kdyby k tomuhle hromadnýmu přesunu nedošlo, kde myslíte, že by se plaka zdejších lidí mohla zeptat?  Stejně tak u ostatních témat, když to vezmu podle sebe, pročítám si slípky a jsem moc ráda, že tam jsou ty lidi,který jsem na ifauně viděla, protože se budu mít kde zeptat. U koní taky padají dobré reakce. Kdybychom takhle hromadně a splašile nepřeběhli, nesešlo by se to už. A teď nemluvím o plkání, ale o tom, že se je kde zeptat na opravdový dotazy. 

Zrzavci
Zrzavci 30.06.2023, 12:14:11 xxx.xxx.226.6

Plaka:

Má znovu jiskru v oku, dělá fiškuntála a vymýšlí kravinky... \'thumb-up\'

To je ta nejvíc známka toho, že se jim uleví a mně to pak taky dycinky uleví na duši, když to vidím. Je to skvělý, skvělý, že něco takovýho je, a že to i jemu funguje. A přidávám se k tý poznámce, že jsem hrozně ráda, za to, že jsme se měli kam přesunout a kde si předávat dál zkušenosti, to je neocenitelný, kam se hrabe Visa karta 😄, abych to tak odlehčila parafrází.

Zrzavci
Zrzavci 23.06.2023, 09:54:02 xxx.xxx.226.6
Janča:

To jsem zapomněla dodat, samozřejmě mají každá svoji misku ale žerou si navzájem jak to chcete ovlivnit.

No jak - jsem u krmení. Jedna sedí vlevo, druhá vpravo, nandám do misek, dám jedné, druhé, počkám až dožerou.

Mám psy rovnou tři a není problém to uhlídat. Nandám do misek, jí se organizovaně, tedy každý dostane a čeká, až řeknu, že můžou.  protože jedna fena hltá, tak si ohlídám, jak kdo co snědl. I proto - abych měla přehled, jak každý pes jí, nebo nejí. I chu´t k jídlu je indikátorem toho, jak pes zrovna funguje. Pokud by to jeden dožíral po druhém a já o tom nevěděla, nezjistím, že třeba něco je jinak.

Zrzavci
Zrzavci 23.06.2023, 09:36:24 xxx.xxx.226.6
Doron:

Prosím pěkně, kdyby někdo,  kdo odchovával štěníka většího plemene, mohl dát nástin jídelníčku, byla bych moc vděčná.

Mám tříměsíční briardě a bojím se, abych něco nepokazila.

Zatím krmím hlavně kuřecí čtvrtky, dávám mu ty s křidélkem a odřezávám částečně prsa.  Dostává taky jogurt , občas sardinky ve vlastní šťávě, dneska jsem uvařila vepřový s rýží a se špenátem, hodím mu občas patku žitnýho chleba, k poslední večeři většinou Yoggies. Zeleninu a ovoce nechce.

Dost roste, je spíš hubenější.

Myslíte, že dělám nějakou zásadní chybu?

Mám na něco dávat pozor ?

Zkuste napsat Xerxový - SZ, snad tam chodí. Ta přece Doguje.

Zrzavci
Zrzavci 23.06.2023, 09:35:03 xxx.xxx.226.6

Snad se na mě nebudete Honzo zlobit, ale já si nemůžu pomoct! To vono samo  :-D

Obrázek Obrázek Obrázek
Zrzavci
Zrzavci 22.06.2023, 14:37:58 xxx.xxx.226.6
Doron:

Dneska jsem ho naaranžovala takhle...

Podle mýho.  - jako živej !

Obrázek

ňuňůůů

vyrostnul tolikatě, nebo jste to zazůmovala 😄

Zrzavci
Zrzavci 22.06.2023, 13:31:53 xxx.xxx.226.6
kometa:

Vy jste zase chytrej. Zpochybňujete tady názory dlouholetých chovatelů. Kolik psů jste už měl?

Já myslím, že můžete být v klidu, to bude možná směřovaný k Zrzavcům - to je náš letitej spor vo kosti. Já se vo ně hrozně hdrlim. 🙂

Zrzavci
Zrzavci 22.06.2023, 13:30:47 xxx.xxx.226.6

chvd:

. Navic jedine kosti zvirat z nejakeho overeneho nejlepe domaciho chovu. Protoze dnes ty kosti velmi casti nejsou uz ani kosti, tak pak se nabizi otazka, jestli budou vlastne k necemu dobre z hlediska vyzivy.

ale tak.... to bys pak nemohl toho psa krmit vůbec, páč prostě šécko už je dneska humáč. Pro mě rozdíl králičí bobky vs. flákota je v tom, že ano maso může být stejné a to i úplně stejné, kvalitativně i humáčově /i když i tak si myslím, že to maso, co jde ke krmení přímo je pořád ještě lepčejší, než to co nadrtěj do těch králičích bobků/, ale pořád vidím - oproti králičímu bobku - do jsem do tý misky dala, můžu si vybrat, že kupuju vyloženě maso v kuse, ne neověřenou mletinu. A tenhle způsob - kdy to maso vidím, cítím, držím v ruce mi přijde pro psa zdravotně bezpečnější než králičí bobky umělohmotný, kde to, co má maso v sobě přirozeně, musí do bobků po tom procesu nastříkat uměle. A zpátky ke kostem - pořád je to dle mýho zase nejlepší cesta dodat vyváženě minerály - přirozený, ne chemický.

Zrzavci
Zrzavci 22.06.2023, 12:38:13 xxx.xxx.226.6

chvd

si myslim, že ten vápník, fosfor a další tam tak nějak budou seskládaný asi v nejpřirozenějším poměru. A podle mě je prostě pro šelmu přirozený  zkonzumovat kořist celou. A když vidím, jak si každej z našich psů rád zahlodá, pokouše, tak pokud to nedělá problémy (trávicí, hltání), tak nevidím důvod psu to kuře vykošťovat a prdnu mu to celý. 

Zrzavci
Zrzavci 22.06.2023, 12:00:00 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele Naali z 21.06.2023, 18:28:42

Krásná, opravdu. Mainky se mi líbí. A nejvíc v tomhle zbarvení.

Zrzavci
Zrzavci 22.06.2023, 11:59:03 xxx.xxx.226.6

Trickyvoo:

A pak ještě Timík v útulku. Ten kukuč mně učaroval a bylo jasno

Trickywoo - Timík je božan, v oční soutěži by zdatně konkuroval koze! Je to sladkej pohled.

Zrzavci
Zrzavci 22.06.2023, 11:54:47 xxx.xxx.226.6

Doron:

Ještě fotku jsem zapomněla :)

Doron? Vy jste ho zabila? Zlobil moc? Nebo co udělal? 🙂

edit - aha, už vim, to bylo za to prádlo 😄

Zrzavci
Zrzavci 22.06.2023, 11:53:25 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele R.K. z 22.06.2023, 09:59:23

Dávám a ano pouze syrové -  jen u seniorů to trošku omezím, když vidím, že by byly potíže, ale i naše bábrdle cca dvanáctiletá si ráda dá. 

Kdy kosti také omezím je po operaci, a kastraci zvlášť. aby tělo mělo hladké trávení a následné vyměšování. To pak nějakou dobu nedávám vůbec.

Zrzavci
Zrzavci 21.06.2023, 14:17:57 xxx.xxx.226.6

Qash

🙂 No to je prostě vižla, ta furt dělá nějaký gezichty. To na nich miluju hrozně moc.

Naali

jedití, špicí princezna! Tak ta je taky ňuňůů

oči kočičí cat-face

to je mainka? Krásná, a krásná fotos!

Kocoura219

to je ovšem bomba fotos tohleto!!! 😄

Zrzavci
Zrzavci 20.06.2023, 10:20:16 xxx.xxx.226.6

žjo, želva, hadi, králíci, a kozaaa. A já myslim, že koza by to vyhrála :D

Zbyňku, ešivá ještě nakouknete - je Vaše želva komunikativní? Jedna naše známá měla želváka, který -asi možná díky tomu, že ho vytáhla hrobníkovi z lopaty, byl nesmírně komunikativní želva. Já se v nich nevyznám, tak mi to tehdy přišlo jako zázrak. Je to běžný - nebo běžnější, že se  s nima dá domluvit? Nebo je to výjimka?

A aby to téma nezapadlo, a protože je dopoledne, tak se nikdo nebude bát usnout, tak sem můžu hodit gezicht mýho prvního ohaříka.Taky vzpomínková fotka, nelekejte se ale 😄

Obrázek
Zrzavci
Zrzavci 20.06.2023, 10:14:18 xxx.xxx.226.6

Ještě - přijde to jen mně, nebo i jiný, že to klikání je zmatený? Viz slalom, jestli jsem dobře koukala, kliknul mu i za to, že pes se zastavil mimo slalom a začučel se, nebo koukám blbě?