Doron: Tak my jsme dneska poprvé začali cvičit s trenérem , dopřávám si ten luxus..., bude k nám jezdit jednou týdně, na dovolenou letos nepojedu, tak aspoň ztratím peníze takhle :).
Takže nastává seriózní cvičení poslušnosti, čtyřikrát denně pět minut :))).
Beru teď ven každýho kluka zvlášť, abych i s velkýma trochu pocvičila.
Uvědomila jsem si, že musím nějak vymyslet, jak budu chodit se třema psama najednou, jak si je mám poskládat k noze jako :)?
Gučák vedle malýho Frama nechce, tak asi u levý nohy Dorouš a Fram a u pravý Guča. Ale zase Dorouš chce ( a je zvyklej) být blíž k noze a Fram zase ještě u nohy chodit neumí... No tak asi zavedu nový pokyn " spolu" a nechám je, aby se nějak poskládali, velký navolno a malej zatím na vodítku ... Mám to starosti.. :))).
Chůůůze u nohy ve třech, no to je u nás sudoku.
Nepřesnějš chodí Rumíček, ten je dokonalej, nalepenej na levou nohu. Pak chodila vedle Talliprdnice, která má tendence pojmout to více volnějš a doladit to při jejím chování víc asi nejde, nemá kapacitu. Nicméně ve dvou to furt ještě šlo, ale teď do toho důchodkyně Bubrdle, kterážto ovšem ráda předstírá za á) hluchotu, za bé) nevnímavost a za cé), když nezabere ani á ani bé, tak demenci. HROZNÝ!! Opravdu hrozný. Při běžným cvičení se dá, ale třeba naostro po silnici jsem si to se všema třema bez udidla troufla zatím jen asi dvakrát a to ve velmi krátkým úseku.
Jinak, protože Rumíček krom K noze zná i povel Fuss - pro pravou nohu /nic lepšího a hodně odlišnýho od K noze mě bohužel nenapadlo/, tak si taky občas pomáhám tím, že on jde u pravý a ty dvě čůzy trpící mozkovou nedostatečností u levý nohy. Ale nejde mi to udržet tak dokonale, jak si představuju a musím pořád Taliprdnici, která je silně dopředná stahovat a Bubrdli, která nechápe proč jako, upozorňovat, že držíme formaci. Když jsem důrazná, tak to jde, ale obě musí vědět, že z nich nespouštim oko své jediné.
Tři jsou prostě peklo. Jak to dělá třeba Janaa, která má těch psů bambilijoun ? Hraje v tom právě roli i to, že oni mají i to svoje, kdo vedle koho by rád šel. A pak ... se mi zase naoapk děje to, že se mi fšicí tlačej na levou nohu a jdeme jak banda postiženejch, protože já kulhám, voni mě vytlačujou............. mít víc jak jednoho psa je za trest