efe:Moje nejkrásnější a nejšikovnější morgáně ❤️
Ježiš! To je modelína! ❤️
efe:Moje nejkrásnější a nejšikovnější morgáně ❤️
Ježiš! To je modelína! ❤️
majú to byť mašiny na nemecký dril, to spĺňajú, ale treba k tomu aj dobrého pilot
Přesně tak! Oni ty Němci dělají všechny ty zvířata takhle mašiny na dril a tvrdost. A já musím říct, že pro mě je to nekomfortní. Asi bych tohle dokázala přeprat, kdybych ji měla od štěněte, ale oni ji vychovávali tak, že na můj přístup ona dlouho neslyšela a myslela si tím pádem, že si ze mně může dělat čurinu. Já jsem se psy zvyklá fungovat jinak /a to byl můj první pes teroš/. Maďar, který je moje srdcovka, je malý človíček v psím kožíšku, komunikativní a rád spolupracující, což germán je taky, ale pod taktovkou. No nějak jsme to spolu ušudlaly, ale bohužel tím jejím startem, nejsme tam, kde jsem zvyklá být. A je mi to líto teda, to se přiznám.
Proti onomu koníkovi je to evidentně brnkačka, musí to být masakr mít potížistický zvíře ve velikosti koně.
Dráťák je taky fajn, ale já má ráda holoprtky i kvůli mimice. A obzvláš´t vižla umí geniální gezichty. 😀
Efe - omlouvám se, ten konec máte špatně.
Ne promiň - protože jste udělali všechno to nejlepší, co udělat šlo a když už nešlo, nechali jste ji odejít, aby se netrápila. Takže ne promiň, ale děkuju za ten čas, co jsme byly spolu.
efe:Jinak já za dost velkej problém vnímám i to, že jí zůstala ta mlsnost. Ona ví, že když něco nesežere, tak já půjdu a nabídnu jí něco jinýho. Nemám nervy na to ji nechat vyhladovět. 🙄
Jsem na tom momentálně podobně s Beu - jak jsem psala, že díky obr rýmě vůbec nežrala. Nakonec jsem došla k tomu, že nežrala proto, že díky ucpanýmu nosu nic necítila. Rozežrala se na nepraných drštkách, ty totiž cejtila i přes ucpanej nos. Teď sice žere, ale zcela odmítá maso, momentálně je ochotná žrát jen konzervy. No tak krmím konzervama a mám děsnou radost, jak jí šmakuje a přibírá 👍
A je to fakt děsný, když popelnice, která by po sobě sežrala i ho*no, najednou odmítá i pečený roasbeef 😢
Konzervy jsou nejvíc - tvrdí jedna Bubrdle z Bubrdlí! 😀 a nejlíp ty kočičí, že jo. Ty nedostává, ale semo tamo uklízí po Mousesovi.
Beunko, berunko, koukej hezky fungovat a už nerýmuj, to nech básníkům a nebo mně, když mě to popadne. Ses taky nemusela inspirovat pánčičkou.
Impakte - dík, že sis našla čas a napsala to! A potrhlu Mercině držím palce, ať se jí ještě dlouho dobře vede a můžeš jí posluhovat co to dá!
Tali je germánka - německý ohař kraťas. Oni jsou tvrdí, na práci dělaní, ale tady to celý přehnali. Možná došlo k něčemu třeba i u porodu, jako se stává u lidí. A hlavně tam chybí těch10 měsíců normální výchovy, lásky, učení se a poznávání světa.
Vidí - dokáže cvičit na posunky. Je to pes, teda fena. Ale je mimo jiné iprostě chudera hrozně narostlá, navíc žila v kotci, neuměla ovládat svoje převeliký tělo - učila jsem jí to tak, že lezla po stromech, aby věděla, že má zadní a přední nohy. Ona je polský “výrobek”, pes pro prachy, šla z ruky do ruky, jsme její pátí majitelé, dostala se k nám v 10 měsících. Je to pes “vyráběný” na drive a to, jak to má zvednutý se jí pak promítá do života. Kdyby žila u těch kdo ji “vyrobili” bude v kotci, vytáhnou jí na závody a pak zase zpátky nach kotec.Takže její dohoukaný chování by je nezajímalo, nezažili by ho. Ona je úbližná svým projevem -radost, nadšení, dohoukanost, nepřemýšlí, je zbrklá, zběsilá, je to prostě blázen. Dřív jedná, než přemýšlí . Je to pes dělaný na to, že radši padne, ale bude makat, ale nemá nahraný na hadrdisku, to, jak makat má. Má tam buřtguláš, místo mozku.
No ano, tak nějak to asi zkusím. Ona jak je taková celkově veliká, tak možná to tělo prostě má problémy i fungovat tak nějak normálně. Protože ona prostě není normální. Je hodná, ale není rozhodně normální. Ukažte mi psa, kterej dostane pamlsek a jde si cumlat haxnu, aby si mohl ten spolnutej pamlsek zase vycumlat zpátky? 🙄
No ale když nastane ten zřídkavej moment, že má v duši klid a mír - to je pak úplně jiný zvíře.
efe:Nj, to já dělam no… 😄
Asi nějaká vývojová vada? 😀
Aaaha, tak to asi budu muset produmat, nerada bych, aby mi to hovado flekatý spalo ve stoje, stačí to, co předvádí jindy, že se hlavou zastaví o strom, proběhne téměř zdí, přerazí se o vozík, kterej asi nevidí……….
Ona není v tenzi, jako asi byla ta stafordka, ona je čistě jen debilní a happy, v tenzi je její okolí.
V Alavisu hořčík právě není. Má to úplně jiné složení, než má Dromy Relax, ale možná bych mohla zkusit udělat po čase na chvíli výměnu. Náš vet mi říkal, že ten Alavis není problém dávat dlouhodobě, nicméně všeho s mírou, tak až dobereme to, co mám obejdnaný, možná bych mohla udělat přestávku a pak zkusit tohle. Obojí to nahazuje serotonin, ale tady je navíc ten hořčík.
Moc děkuju, jak říkám, jsem ráda za každý nový nápad. Já bych chtěla nejen kvůli nám, zoufalcům, co s ní žijou 😀, ale hlavně kvůli ní, aby se jí tak nějak ulevilo na tý bláznivý duši.
😠
To už je podruhý!! Podruhý, co jste mne hluboce zklamala!!!
🙂
Dobrý den, Horsano - mohla bych se zeptat na tu zmiňovanou stafordku? Fena byla hyperaktivní? A pomohlo jí to se zklidnit?
Máme německou ohařku s trochek komplikovanou povahou a chováním (podle mého kombinace nezdravě vyhnaného drivu a něco jako ADHD u lidí-velmi těžko se s ní pracuje, snadno přetáčivá, neschopná se ovládat, soustředit. Hledám způsoby - už několik mnoho let 😀 - jak jí dostat nějak aspoň trošku do normálna. Zdá se, že jí pomáhá Alavis Calming, ale uvítám každou další cestu, kterou by se mohlo jít. Vím, nesouvisí to s koňmi, omlouvám se, nakoukla jsem, protože mě sem zavedl název diskuze.
Dooobrý den - zde budoucí majitelka - dalekobudoucí - čtyř slepiček. Zaujaly mě tu Vaše rady a poznámky a tak se zeptám, jestli nevadí:
V plánu je přestavba kurníku - stávajícího - ale půjde k zemi. Nový bude taky cihelný. Myslela jsem si, že mu uděláme základ a bude to prostě “domeček” . Jak teď čtu - lepší, když bude na nožičkách tedy? Tak ho postavit třeba na ty velký tvárnice? Aby se holky měly kde schovávat?
Budou se radši popelit pod tím kurníkem, nebo venku ve výběhu? Není pak to čištění popeliště - čistí se to nějak? No asi jo, páč slípky nemaje estetického cítění, nedumají nad tím, kde si ulevit.
Je lepší, kvůli čištění - aby měl kurník třeba otvírací střechu, a nebo velký dřevěný dveře/vrátka - co je praktičtější?
Dávalo by smysl, aby se omítnutý stěny natřely třebas nějakou omyvatelnou barvou? Že by tam pak člověk napochodoval s hadicí a ostříkal to celý? Nějaký vychytávky, jak to udělat co nejpraktičtějš na údržbu?
A čím máte zpevněný ten povrch výběhu.
Já nutně musím aspoň už plánovat, když zatím na realizace nedochází . Ovšem vyžila jsem se tuhle u sousedů, když jsem byla ráno slípky opečovávat. Se těšim hrozně.
Impakte - tohle jsem úplně teda nečekala, podle toho cos psala ☹️
KataQ - drtže se, držte se všichni, jsou tady s námi tak hrozně krátce! 😢
Anonymní:Efe - tuhle fotku asi nikdy nezapomenu. Brouček malá statečná. Jsem ráda, že s Beunkou už je líp.
A to jsem byla já. Je to tak smutný téma, že jsem se nepřihlásila ☹️
No - jen na ukázku - mastňáčku - já vůbec netuším, co píšete , ale vůbec, kdyby na mě mluvil Tibeťan, bude výsledek stejnej :-(
Bez ohledu na to, že si nesedneme - neházela bych flintu do žita, třeba se to časem zváhne sem, ten přesun byl veliký, lidi - většinou - umí hledat, není každej marnej počítačově jako já a ti co obchodují- musí jim být jasný, že někde se to, co tam bylo v inzerci objevit musí. A třeba taky zdejší admini pracují na zviditelnění stránek v širším měřítku.
Doron:
Nojo, já si toho, co dělal mastňáček a Megí opravdu cením, ale neviděli jsme jim holt do hlavy :(.
Ano, taky si toho cením a mrzí mě, že se nepovedlo nikomu to, aby se diskuze zachovala.
Leč zpětně si prostě myslím, že i kdyby se někdo na hlavu postavil, tak oni by to neudělali.
Já jsem bohužel tak marná počítačově, že prostě nemám jakoukoliv šanci něco udělat , pomoci. Navíc mám te´d docela opravdu v životě šrumec, tak ani není bohužel kapacita i kdybych chtěla.
Doron, Rezzy - oba jsou neskutečně ňuhňací pupíci, to je hroznýýý jak sou ty ščenátka roztomilý.
Jako na jednu stranu je to hrozný, jak tohle období uteče, já se vždycky snažím si to děsivě užit a do toho se člověk bojí, aby se jim něco nestalo - proč psí bůh proboha, když už jim dal touhu zkoumat je neučinil nerozbitnými?? No?
Mastňáčku, jako jo, to je fajn, ale nikdo o Vašich plánech a udělátku v ten daným moment nevěděl. A bylo jasný, že někam se přesunout je nutný.