Otázka je na jak velké ploše chcete mít výběh. Soused má rozměry cca 30mx10m. Povrch nerovný s různými prohlubněmi, pařezy, kmeny stromů apod. Akorát nepočítejte s tím, že by ta mříž zarostla. Králíci co nespasou to udupou.
A to by asi nevadilo ne? že to zaroste? Nebo jo?
Já zatím mám v plánu především slípky, ale občas nad králíkama zauvažuju. A chov venku tímhle způsobem by se mi líbil, protože je to pro ně lepší, než v kotci.
Odpověď na příspěvek uživatele Leithian z 12.07.2023, 12:52:57
Jo jako jo, ale nevím, tady mi to přijde stejně blbý -asi jako bažanti, který lidi krmí a pak je vypustí a nic zlýho netušící picnou. Jo, vím, že se mají líp, než slepice v klecovým chovu, to jo. Ale nějak u těch holubů - asi je to tou svatbou a přesně jak to někdo nazval spotřebním zbožím. Prostě trubka chovanej doma, uvyklej na péči a pak vypuštěnej - vlastně stejný jako když někdo vyhodí do přírody psa, kočku, králíka, co měl na mazlíka.
Když je zvíře narozený v přírodě má instinkty, ale zvíře chovaný doma a vržený do přírody…….
Odpověď na příspěvek uživatele kocoura219 z 12.07.2023, 13:23:23
😄
no je to takový příznačný název 🙂 a přijde mi tohle řešení laicky takový jednodušší? Než zakopávat to do hloubky, když oni si stejně dokážou vyhrabat noru bůhví jak hluboko. Ta mříž zarozste a na ťapičky jim to nevadí, ne?
tenhle máme my koupenej taky do foroty, ale nevím , nevím, úplně mu nevěřím.
Impakt doporučovala tehdy nějakej nafukovací, jednu značku, hledala jsem v emilu, kde jsem s ní konzultovala operaci Bubi, ale nemůžu to najít, třeba sem nakoukne, říká, že ten opravdu funguje. Já jsem ještě koupila v Pepcu takej ten naducanej límec pro děti do auta, je to na patentek, stojí to nulanulaprt, zkoušela jsem to na sobě, došla jsem k tomu, že fungovat by to mělo, ale!! co člověk ví, co pes vymyslí a čeho je schopen.
Odpověď na příspěvek uživatele Fatia z 12.07.2023, 13:06:47
Fákt? Tak to už skorem trefím k vám, to je supr.
Já na sebe byla megapyšná. Páč mi navíc kleknul mobil a nemohla jsem si pomoct hledáním v mapách, musela jsem jet jen podle toho, jak mě řekla paní ve Švestkách. To BYL ŽÁŽITEK!! 😀
A teď jsem byla v tom Ročově, to bylo taky dobrodrůžo .
Odpověď na příspěvek uživatele Fatia z 12.07.2023, 12:27:52
Fajn, tak jo. Až se , chudero vyzdravíš. V těchhle hicech je to vyloženě výhra, bejt nastydlá a rýmovat. Přijedu, já už umim jezdit i pro jahody! a dokonce do Alza boxu!! 😀 , to koukáš, co? 😀 Tak se ozvi, až se Ti to bude hodit. Pozdravuj Boubeles.
Tak o tom jsem nikdy neslyšela. Kde jsem to viděla, tak měli vždy pošťáky… pokud na to někdo využívá holuby netrénované, stávají se spotřebním zbožím ☹️ Nezbývá než doufat, že bude co nejvíce snoubenců vybírat zodpovědně a po takových službách nebude poptávka…
Jo to je přesné - v těchto případech jsou spotřebním zbožím, stejně jako plátky růží.😈
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 12.07.2023, 11:47:03
No jo, ale potravní řetězec, kdy je tím článkem tvor, který neví, nezná, to mi nepřijde moc férový. Stejně teda jako to vypouštění kaprů. Já už ani kapry nekupuju a kádě obcházím velkým obloukem.
Odpověď na příspěvek uživatele Hellisa z 12.07.2023, 11:37:14
No jo, ale zajímá se někdo o ta zvířata? Však je to přece móda dneska a dělá to tak kde kdo…… Nějací holubi jsou jim ukradení. A pokud ne, tak zas na druhou stranu, se v tom člověk nevyzná a když jim řeknou, že se vrátí, tak tomu pochopitelně věří. Jasně, že budou ti, co používají holuby, kteří vědí a znají a vrátí se a pak bohužel ti druzí, kterým je to putýnka.
No podle toho, co jsem před časem četla - zdroj myslím min. zemědělství - jsou k tomu používání i okrasní holubi, kteří nemají úplně schopnost se vrátit domů a končí jako úlovek dravců.
Můžu se zeptat jako neználek a jednou možná i chovatel? Není řešením položit pletivo i na zem a spojit ho se stěnami výběhu? Pletivo prostě nahoře i dole a je z toho Alcatraz?
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 11.07.2023, 14:02:37
Ale sakra jak si vůbec dovolí vlézt na cizí pozemek, rovnou do stájí? Lezu já mu do zahrady a rozsypávám tam jeho slepicím syrový brambory? Jak to, že lidi nerespektují soukromý majetek? A tím ty koně jsou. A ne zrovna za pakatel.
teď mě napadá - Fotopasti a cedule, že každý přistižený bude předán k řešení, jako poškozování cizího majetku, zkoušel někdo?