Odpověď na příspěvek uživatele Plaka z 18.07.2023, 19:57:10
Plaka
Zkuste si počíst a místo lovení dosadit bojení
Halooo - to mě vůbec nenapadlo! Tjofka, žjofka!
Thilelli
já se omlouvám, nečtu to důkladně, protože nestíhačka. U nás po napadení prvního ohaříka, kdy si ho podal picbům, bylo pak řešením to, že jsem měla už před tím tedy , naučený zastavování a to jsme taky vypilníkovávali. Tak jako Vy. A taky odložení. To se mi hodilo v momentě, kdy jsme v polích potkali olbřímího volně loženýho molosoidního psa, člověk tehdy nikde, psa jsem vůbec neznala, nikdy jsem ho nepotkala. Zavelela jsem tehdy lehni, zůstaň, tím pádem mi můj čokl “zmizel” tomu druhýmu z dohledu a já šla řešit toho cizího psa, řvala jsem jak prokopnutá a vyšlo to. To stejný podruhý, když se k nám vydal cizí RR, to už jsem měla psy v páru, ale zůstali ležet oba. Vy to máte těžší v tom, že hnědka má to nastavení, který má - znám od Taliprdnice-příměr s gymnastou je dokonalej, že tam něco vypilníkovat tak, jako to máte u černošky, to bude “čelindž” . Ale zase - kupodivu Taliprdnice pak ten statickej povel dá a už se nehne, když ji do toho člověk dostane, třebas to budete mít stejně. Když jí dokážete odložit, máte volný ruce a můžete jít řešit šmejda, kterej jde proti Vám. A bejt tak nemilosrdná, že si to příště celá Molly i Máňa, či jak se jmenuje, rozmyslí. Proč je proboha nevoděj na vodítku a s košem? Ano vím, ptám se zbytečně. Nedivím se Miss Brown, že ji srolovala jak noviny, jestli se v tom dobře orientuju, fakt čtu zrychleně. Taliprdnice takhle srolovala jednu čůzu u nás - a to je Tali opravdu hodně tolerantní - a ta už si pak ale rozmyslela, dávat o sobě vědět, když nás potkala.
Tak koukám, že šécko už napsaný asi bylo? Pro mě osobně je fakt tím největším dárkem váš přístup k tomu našemu převalení se sem. Moc bych - jak vám, tak nám - přála, aby se podařilo tu studnici zkušeností a znalostí vybudovat tady znovu.
. těch s papíry najdete v útulcích minimum. Každý, kdo má psy rád a záleží mu na nich, nechce, aby jeho štěňata dopadla takhle. Psů je bambilijoun, nemusí se další dva bambilijouny narodit.
Hele ad ty paralyzéři - zrovinka v tom vídeju stafordím, právě pán říká že lepší je ten gelovej pepřák, tak teď psíbůh suď teda. Ono to má i logiku, co říká. Zas na druhou stranu, ten práskavej zvuk může odradit už na dálku, ale………asi ne toho, komu fakt o tu rvačku jde?
Taky je zvažován. U něj se malinko zaobírám povahou. Náš první pes byl mezi-knír. Čili malý prásknutý se střeďákem. A ta povaha za moc nestála, byť jsem ho samozřejmě milovala. Byl to osrý drsoň a já Drsoně až tak nemusím . Radši Jasoně 😇
Fíkovnice, neškemrej! Hvězdičky se tady nerozdávaj na žádost. Ty si musíš jó zasloužit 😜
Tomu rozumím, taky miluju Jasoně. Miluju pižlu s její komickou povahou. Hele a uměla byste si poradit s lovečinou? Pak třebas fousatá pižla…. jsou ňuňůů a měkčí.
Odpověď na příspěvek uživatele Thielli z 18.07.2023, 12:24:30
tak jasně, každej jedinec se může nevydařit - našel madáme Flekatá je taky vyloženě výkvět ohaří. Ale je teda v konfliktech ohařsky hodně trpělivá, trvá, než ji někdo nasejří, ale pak ho shraboší jak starej koberec a vyřve mu džuznu do hlavy. Třeba ale Rumouška neshrabala, na toho je jí nepříjemný bejt nepříjemná a chodí si za námi. To chodí je v uvožofkách, protože když ho popadne ouhylná a nerespektuje její žádost - byť i hlasitou, aby se srovnal, srovnáme ho my 😀
A to mně se ty vaše ďoučata tuze líbí, zejména černá. A střih je taky podle mého gusta. A vůbec, řadím si maxidůdla do pořadníku na dalšího pséka, je hned za krátkosrstou kolií. A jestli budete vytrvale vkládat fota božských okálů, tak pořadí brzy přehodnotím.
Se psem mi to tak nepřijde, tam už to jsou vody, kde se člověk nějakou dobu pohybuje - jasně, může člověka vždycky něco zaskočit, ale ty kočky, to je prostě blásinec úplnej.🙂
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 18.07.2023, 10:38:21
Návrh kočičího začátečníka? Pomůže - očekávám, že by mělo, ale přeci jen….kočka, že jo - když s kočičákem před ostrým stěhováním - bude člověk na nové místo s kočkou zajíždět, nechá ho to tam prozkoumat, dají si tam svačinu a pak zase hurá domů, s tím, že mu tam už zařídím třeba druhý odpočívadlo, pelíšek…. ?
Já bych to takhle udělala, aby si nenápadně kočka zvykala a pak už jí to tam nepřišlo neznámý a neznačkovala. Nejdřív by to byl výlet, něco novýho, poznávačka a pak už něco co zná.
Já na ty pudlajze moc nejsem, přitom povahově jsou perfektní…
Zásadní chybka, pudle je dokonalej péf, vyrůstala jsem s nimi a jednou na něj taky dojde, až nebudu stačit na pižlu. Mám někdy pocit, že neexistuje univerzálnější pes - od rodinnýho psa, přes opravdu sporťáka a znám - teda znala jsem - bandu pudlajzů s kterýma chodila paní hlídat. Jasně, nejni to hlídací picbům, ale …….hlídá. A když jsou v přesile a jsou černí, tak zabijou i Kájínka 😀
Ostříhám si ho na sportovku, nepadaj z něj chlupy, můžu mít malinkatýho, většího, středního, veeelikýho, bílýho, černýho, flekatýho, hnědýho , aprikóza .
Vokažte mi někdo plemeno, který je takhle neskutečně variabilní.
Mno plus trochu tomu pomáhám, no. Takový hodně nápadný střih zajistí dostatek pozornosti kolemjdoucích, aby se nějaká oběť, co se dobrovolně nechá lehce oslintat a pohlaví, vždycky našla.
Zvážená Bodlinko, a povolení na chov šelem máte? Zabezpečený výběh? Máte?😀
Výbornej nápad, s holoprtkama bohužel neuskutečnitelnej.
Thielli - já radit nebudu, jen podotknu, že s tím Alavis calmingem má Plaka pravdu. Mám odzkoušeno u naší rozstřelený flekatý, že jí to pomohlo se dostat do trochu jiný bubliny. Je hezký vidět, že se jí v duši udělalo normálno. KOnzultováno s naším vetem, kterýmu věřím, dle podávat dlouhodobě.
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 18.07.2023, 07:52:36
Sem byla anonymní, páč jsem si nevšimla, že nejsem přihlášená, nicméně fakt doporučuju si zjistit, zda to má, či nemá druhý vchod a když lít tu vodu, tak s večerem, kdy jsou všechny doma, to je druhá zásada.