Aktuálně: 3 724 inzerátů210 794 diskuzních příspěvků18 258 uživatelů

Příspěvky uživatele

Zrzavci

Zrzavci
Zrzavci 10.08.2023, 08:02:05 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele ančovička z 09.08.2023, 16:28:10

Tyyy jo, já sem výborná! Já sem si totiž myslela, že je to houser a chtěla jsem ten minikomix původně postavit na tom, že to je husí trenér érobiku, pak jsem si ale řekla, že jako to třeba vůbec nejni chlap, tož jsem to předělala a vono jo, je to hošíček! 

A to oni můžou být kucí takhle klidně dva v hejnu? 

Aaach jo, já byseeem tak moc chtěla husénky a další drobotinu.  Přijde mi to, že pak je to všechno takový celistvý, nebo jak bych to řekla. Nicméně na druhou stranu, jak víc čtu o těch slepičkách, tak se bojim, že aby mi to s nima šlo, aby nedošly nějaký únohy a tak. 

Zrzavci
Zrzavci 10.08.2023, 07:36:58 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele Trickyvoo z 10.08.2023, 01:39:53

Miluju tyhle rozhovory na úrovni😎 Je supr, jak je vnímavá. Tohle mě hrozně chybělo  - resp. chybí u naší Tali, je to u ní vzácnost, když se takhle zadaří. Halt těch deset měsíců kotcových u ní člověk nedožene i kdybych se rozkrájela. Ale!! Tuhle jsem s ní zažila něco, co mě hodně, ale opravdu hodně překvapilo. Ono by mě to překvapilo třeba i u Rumíčka, u ní o to víc.  Byla už noc, drahá půle spala, já si četla, všude ticho. Ona ale něco- cosi zaregistrovala a přišlo jí to podezřelý a zablafala. Zvedla jsem hlavu od knížky a v tichosti jsem si popleskala na čelo, že je jako úpapitomá. Podívala se na mě - právěže s výrazem "Jako, že sem blbá? ahá?!" a už ani neblafla a šla si lehnout ke mně. To byl jako u  ní fakt majstrštyk, domluvit se s ní tímhle způsobem. Páč jsem ščastlivá, že po  osmi letech, když řeknu :"Mohla bys mi uhnout, prosim Tě?" Tak vona, která je nastavením povelovací a jinak nekomunikující pes, skutečně ustoupí a ještě čeká na moje “děkuju” 🙂

Zrzavci
Zrzavci 10.08.2023, 07:26:56 xxx.xxx.226.6
sutrik:

Chcete tryskomyš, jo? 🙂

😂😂😂

To máte z toho, že s ní diskutujete, ešivá ven pude nebo ne. Nejde, a pak jí následně prdne v guli, zmagoří a lítá v kruzích jako blááááááááááááásen 😀. Je ňuňu.

Zrzavci
Zrzavci 10.08.2023, 07:24:54 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 09.08.2023, 15:04:43

Můžu se zeptat? Enterozoo - ten gel na zažívací potíže? Se to tím mazalo? 

Zrzavci
Zrzavci 09.08.2023, 15:25:22 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 09.08.2023, 15:17:15

No a navíc, pravda, na kámošky jsem zapomněla!

Zrzavci
Zrzavci 09.08.2023, 15:03:21 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele Espiro z 09.08.2023, 14:59:30

…….šla jsem na tu procházku přece kvůli němu…..

Přééésně! a to já jsem dokonce takovej zhýralec, že psa - či dokonce všechny tři - občas nechám vyloženě skoro celou cestu velet. Shodou okolností si zrovna sepisuju článek s názvem Dneska velej ohaři, kde sepisuju naši procházku, kdy jsem jim dala volnou tlapu, ať jsou to oni, kdo to celý řídí/krom pohybu u silnice/. Oni určovali směr, dobu,kdy se kde zastavíme, kudy se budeme vracet a co budeme dělat. Dobře vychovaný pes si tohle zaslouží, protože jinak -ač je navolno, řídíme mu všechno my. A tak pokud je se psem rozumná domluva a je tomu situace nakloněna  -ráda se dívám, jak je doopravdy svobodným psem.  Páč já taky ráda tu svobodičku.

Zrzavci
Zrzavci 09.08.2023, 14:59:24 xxx.xxx.226.6

Viděla jsem slepici “běhat” agi , ale teda jako nevím úplně, jak to chcete zařídit se slepičincema v bytě? Jestli až takhle daleko se lze s slepicí dostat nemám tušení. A odhlédnu-li od smradu, tak jak chcete slepici zajistit to, co potřebuje? Je to hrabavý pták, potřebuje pobyt venku. není to andulka, která mimochodem pobytem v kleci taky není nijak nadšená.

edit a navíc, slepice není úplně tichý stvoření.

Zrzavci
Zrzavci 09.08.2023, 14:45:26 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 09.08.2023, 14:43:54

Aj jaj, no tak jsem se nespletla, opět jste to pochopila po svém, přes mé vlídné upozornění. Tak co už nadělám, dětma nezatopím, žádný nemám. 

Zrzavci
Zrzavci 09.08.2023, 14:31:30 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele ančovička z 08.08.2023, 15:59:10

Ančovičko, ach, máte krásný husy! Já vim že závist je hroznej hřích, ale nemožu si pomoci. Husy nikdá mít nebudu a tak jen ne tiše, vůbec ne tiše, ale nahlas záááávidim!

Obrázek Obrázek
Zrzavci
Zrzavci 09.08.2023, 14:30:28 xxx.xxx.226.6
drvodelkafialova:

https://www.youtube.com/shorts/nloz6Jo5-Aw

😂

Drvodělko, viděla jsem to nejdřív bez zvuku a šla to pustit doma drahé půli s dovětkem “Vy muži jste škodolibý cynici. Jen chlap takhle ”mučí" zvíře." 😀  a pak jsem uslyšela, jak megaškodolibě se panu Husákovi smějete Vy. Máte ščestí, že to neslyšel Milouš Jakeš!

Boží vídejo, a jak si Harrison Ford hoooonem pospíchá pro plyšouna, aby mu ho soudruh Husák nesebral 😂

Zrzavci
Zrzavci 09.08.2023, 14:24:46 xxx.xxx.226.6
balu:

Mě to spíš pobavilo. Je vaše věc, jak moc a kvůli čemu se psem diskutujete a o čem jej necháte rozhodovat. Tohle by pro mě nebylo.

Balu nerada bych, abyste to brala opět jako osobní útok proti Vám, ale………. není tohle trochu mimo? Tenhle pidi pes to bude mít rozhodně jinak, než Vaše plemena. A navíc - proč psa tahat a nutit? je to skutečně  nutné? Nemá ten tvor taky nárok na to něco třeba nechtít? Pokud nemočí a nekálí doma a preferuje v nevlídným počasí si holt vypustit močák a hodit bobek na 25cm2, neměl by tu šanci dostat? Páč třeba člověka, co radši hraje šachy, než lozí za deště po lese, taky asi nepotěší, když ho někdo bude rvát násilím za rukáv, že kuwa do toho lesa se pude.

Zrzavci
Zrzavci 09.08.2023, 14:20:45 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele Thielli z 09.08.2023, 12:29:37

Toooo je bombáááá fotka!! Vokazujte ji každýmu, kdo frfle, že pudl je maškaráda s mašličkou a ne sporťák pes.

ehm……..omlouvám mě nedostatek spánku, únava a obava z odkyrté středy, přišly mi diuný ty ušiska, ale odpálila jsem to. Chyba, chyba, tetkon sem za blba a už to tak nechám 😀

Zrzavci
Zrzavci 09.08.2023, 13:53:38 xxx.xxx.226.6

A já taky děkuju, děkujůůůůů, konečně jsem včera měla příležitost skočit na poštu, kde na mě čekalo milý překvápko.  Placka půjde na venčící ledvinku a propisky už jsou připravený do akce. jednu si vezmu do prasé. Samolepky poposunu k naší malý neteři. Děkuji pánové a ať se nám daří. 👍

Zrzavci
Zrzavci 06.08.2023, 22:54:02 xxx.xxx.33.59
Rapotačka:

- který bez zjevného důvodu, 

upozornění, varování provede náznak útoku na člena domácnosti.

Kdybyste situaci popsal, někdo třeba důvod uvidí

a poradí.

No, já si myslím, že je rozumnější, aby tuto situaci posoudil někdo naživo. Takhle na dálku těžko něco radit, když neznáme ani psa, ani majitele, ani situaci, ani toho, koho se ten náznak týkal. Kdyby tady nikdo nehodil konkrétní kontakt, zkuste se zeptat v Ostravské Koiře, zda by o někom nevěděli.

Zrzavci
Zrzavci 04.08.2023, 00:36:26 xxx.xxx.33.59

Ať žije Gustáf Husák,  ať žije Gustáf Husák! Na hrad!

😀 Nebo aspoň teda do toho skleníku! 😀 😀 

Já se nebojím toho, že se chlapec nakonec tim zahradníkem nevyučí! 😀

Zrzavci
Zrzavci 04.08.2023, 00:29:59 xxx.xxx.33.59

choza-podle vzoru koza,

to ale uráží tu kozu,

tak necháme chozu, 

to stejně mluví samo za sebe.

Co máte chozo za problém? Špatné spaní? Nedostatek interakce s vlastním druhem? Či něco jiného?

Zrzavci
Zrzavci 03.08.2023, 23:53:54 xxx.xxx.33.59

Pes z útulku - tam je důležitá jedna věc - Vaše nastavení. To, zda jste připravená brát seconhandovéh psa se všema jeho vadama. Protože takový pes už za sebou něco má, zkušenosti dobrý, špatný, návyky dobrý, špatný, některý neumí vůbec nic, některý ani třeba nemá zájem o lidi. Musíte si uvědomit na co máte a na co už ne. Co zvládnete napravit, převychovat a co ne. Jsou psi v pohodě a jsou psí potížisti. Zvládnete se popasovat s tím, jak psa udomácnit? Aby si zvykl a doma nevyváděl? Zvládnete třeba to, že nebude kamarádský s ostatními psy? Zvládnete to, že třeba bude doma zpočátku čůrat a kadit, než se to naučí. Že třeba bude krást jídlo, brakovat koš na odpadky, ničit doma věci, venku bufetit, že bude lovit? Budete třeba muset naučit psa spoooooustu věcí, protože je nebude umět. 

Doporučuji velmi se dobře zamyslet, to zaprvní a za druhní si za tím psem opakovaně zajet, vzít si ho na procházku a dobře se věnovat tomu, co dělá, nedělá, jak se chová, zda má aspoň malinký zájem o to, kdo je na konci vodítka.

Myslet si, že pes z útulku bude vděčný je prostě špatně.  Takhle psi neuvažují. Záleží na Vás a i na psovi, zda si mezi sebou dokážete vybudovat vztah. Pak přijde to ostatní. A….je to moc hezký, jiný, než se štěnětem, silný. Ale musíte si to odpracovat.

Vzhledem ke stylu dotazu - hledejte pečlivě pohodovýho pejska bez velkých problémů. 

Mám čtvrtého - resp. třetího (ten první se nepočítá) psa “z druhé ruky” . Dvě feny z útulku, jedna z kotce od myslivců. Ty dvě  z útulku  staré babičky, neuměly nic, všechno jsme se spolu učily od základů a můžu na ně být hrdá, zvládly všechno, přivolání - takže provoz bez vodítka, základy lovečiny, základní poslušnost, aport a nějaký ty blbinky jen tak pro radost. Oběma bylo v době, kdy jsem si je brala jedenáct let. Ta první s námi prolezla většinu českých hor, než mi odešla, ta druhá řádí úplně stejně, jako ta první. Milovala mě a miluje mě , ale musela jsem si to zasloužit. Ta první pro mě dělala vše od první vteřiny, s tou druhou jsme to trošánek musely vyladit, ale stojí to za to. Ale! Obě jsou v úrovni na kterou si troufnu a na kterou stačím. Nemám na to, vzít si psa, který do mě půjde (byť i proto, že má špatné zkušenosti), taky vím, že chci mít psa, kterého zvládnu  naučit bezvodítkový provoz, nechci mít psa, který se bude rvát.  Jasně, dá se s tím pracovat, ale já si radši pohraju s lovečinou, tohle pro mě není. To je to, o čem jsem psala, musíte si v sobě ujasnit, co zvládnete, co od psa očekáváte a podle toho hledat. Myslet si, že všichni pejskové jsou vděční a bude to s nimi na růžovým obláčku, to je cesta do peklíčka.

Zrzavci
Zrzavci 01.08.2023, 15:08:51 xxx.xxx.33.59
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 01.08.2023, 15:00:46

Jsou rodiny, kde je to pro dítě opravdu těžký, vyrůst ve skutečnýho člověka, proto nemám ráda to obecný fňukání, jak to ta současná generace má těžký. Nemá. Ví prt, co je to mít to těžký. Teď navíc mají příležitost, bohužel. vidět v přímým přenosu, co to je mít těžkej život. To nemá žádný z nás, kdo žijeme v bezpečí. Tohle by mělo každýmu rozsvítit v makovici, že si rozhodně nemá na co stěžovat a začít dělat něco se svým životem.