Aktuálně: 3 729 inzerátů210 808 diskuzních příspěvků18 259 uživatelů

Příspěvky uživatele

Zrzavci

Zrzavci
Zrzavci 14.08.2023, 07:36:23 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 14.08.2023, 07:29:45

No ekonomika produkce mě asi až tak netrápí - si myslím, ale co já vím, jak pak budu lačná po vajíčkách, že jo. 🙂 Já ty čtyři pipky prostě chcu jen tak, pro jejich radost, aby si užily konečně taky nějakej život. Když dá jedna vajíčko v úterý a druhá v pátek, tak mi to asi bude stačit. Tím teda nemyslím, že bych je šidila na žrádle, to ne, to právě nechci, chci aby se měly dobře. Ale! to už jsem taky zjistila, že je nesmím zase krmit moc! 😲 Tady vidim asi velkej problém teda, že budu muset dávat velkej bacha, abych je nezasádlila. 😀

Zrzavci
Zrzavci 14.08.2023, 07:22:48 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 14.08.2023, 07:16:27

Vitaminy jsem si říkala, že bych jako Roboran pro slípky dávala. Můj plán je, že když budem v práci, budou holky ve výběhu, ten právě nebude přes celou zahradu, takže je mi jasný, že to tam za nějakou dobu zdevastujou, ale zase budou v bezpečí - chci to mít celý zapletivovaný i shora. No a pak se půjdou venčit, takže na něco přirozenýho si taky přijdou. Ale nebude to celoden, jen o víkendu. 

No jo, pravda v zimě…….na zimu jsem zapomněla. No ale sakra, jak to měly babči dřív v zimě. Dočetla jsem se, že v zimě dávat kukuřici asi ve vyšší dávce, že to dodá energii.

edit dva - no to už jsem načetla, že když nebudu dávat řádnou KD - což bych právě nechtěla tak jako tak, tož že pak holky nenesou. a taky je nesmim zasádlit, to už taky vim a kurnik, pak že to nejni věda, ty slípky.

Zrzavci
Zrzavci 14.08.2023, 07:00:06 xxx.xxx.226.6

Zrovna jsem si dneska v tramvaji četla o krmení slepiček. Protože jsem si říkala - psům kupuju maso, ½ kocoura kupuju maso, tak co bych nekupovala slepičkám, že aby měly tu bílkovinu?

Krmíte všichni tou doporučovanou směsí, nebo to někdo plnohodnotně nahradíte sám?  Třeba je to v tomhle případku zbytečné, ale já mám s těma granulema trošku problém, tak jsem si říkala, že jestli bych to dokázala - poté co by se pochopitelně udomácnily, vím, že zpočátku musím tohle dávat, aby neměly tolikatě změn, ale prostě si říkám, že bych chtěla zkusit jít tou negranulovací cestou, ale zároveň vím, že dnešní slípky, nemají často ty možnosti, jako měly za našich babiček /výběh budou mít, ale třeba hnojník pochopitelně ne/. Tak jsem si říkala, že bych jim prostě tu bílkovinu dodávala v mase, tvarohu a třeba syrovátce - taky kupuju pro psy a kocóra, takže co už.

Zrzavci
Zrzavci 11.08.2023, 13:34:53 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele Espiro z 11.08.2023, 11:59:44

Dík. Já si říkala, že to bylo asi tak přibližně z téhle doby. 

To omezování práva - zas na druhou stranu mi ten zákaz hosp. zvířat ve městě - tedy převážně v bytech/jasně RD je něco jiného/ nepřijde od věci, protože dneska naopak nikdo nebere ohledy a je ochoten si pořídit do bytu čuníka. Stačil pošahanej soused ve vedlejším vchodě, kterej si do bytu pořídil………..lišku. 

Zrzavci
Zrzavci 11.08.2023, 13:30:19 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele lupus4 z 11.08.2023, 13:26:25

Jediti! To je krása! To tam dali záměrně ten květník, a nebo byl “odstavený” a poštolka ho využila?

Zrzavci
Zrzavci 11.08.2023, 12:50:20 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 11.08.2023, 12:44:25

Díky, granule taky nedávám-či výjimečně, jako pamlsek. Hlavně maso  a když mají ohaříci zelený držky, tak taky konzervičku, a i tu, když mám,což mám často, tak obohatím o vývar. Nedolenej, nekořeněnej, páč zvířata, že jo, tak my si to osolíme potom 😀 . A plus, co si naloví.

Zrzavci
Zrzavci 11.08.2023, 12:31:39 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 11.08.2023, 12:03:50

Aha, děkuju. Já vím, že kočky málo pijí (snažím se to Mousesovi kompenzovat tím, že krmení zalévám. Když byl malý a začal k nám chodit, pil normálně z psí misky, co jí mají ohaři doma, pak už doma úplně přestal pít, což mě zaskočilo, že už ho u misky nevidím a dočetla jsem se právě, že kočky pijou tak málo. - nainstalovala jsem po zahradě (ostatně i pro hmyz a ptáčky) několikero misek, tam ho vídám. A fontánka na vodu tohle řeší hodně, nebo to až tak zase tak účinné není?

Zrzavci
Zrzavci 11.08.2023, 12:00:34 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 11.08.2023, 11:57:28

Kometo - 3x-4x je moc? To by mě nenapadlo - beru to podle psů, kdy i fena cvrdliká častěji než 4x. Však si v přírodě značkuje teritorium, tak to jsem překvapená, že takováhle frekvence je moc. Mousese jako venkovního jsem nikdy nestudovala, ani nemám povětšinou šanci, tak jsem překvapená.

Zrzavci
Zrzavci 11.08.2023, 11:53:05 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele Espiro z 11.08.2023, 11:23:43

Děkuju Espiro -takže to bývalo. Jsem ráda, že jsem nefabulovala úplně. 

Zrzavci
Zrzavci 11.08.2023, 10:43:42 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 11.08.2023, 10:31:26

No nevím, jaký je rozdíl,  ale pokud to nebylo zrušeno, tak se to nesmělo/nesmí. Si myslim, to podotýkám, že na to něco podle informací, které ke mně doputovaly mělo být, nějaký ošetření. Myslela jsem, že to v rychlosti třebas najdu, ale nenajdu, nemám tolikatě času, ale třebas to někdo zákonů znalý ví a řekne, ešivá si to myslim blbě a nebo to platí.

Rozdíl papůch a slípka bude podle mě v tom odpadu,zápachu, atd. a aby se předešlo sousedským sporům, tak se to uzákonilo? Mně napadá. 

Zrzavci
Zrzavci 11.08.2023, 10:16:23 xxx.xxx.226.6

Zvědavče - bohužel už nemůžu editovat ten svůj poslední příspěvek, tak to napíšu zvlášť.

Že vlastně ani nemusíme chodit ke psům, stačí se podívat do témata Kanibalismus, kdy zadavatel - i přes to, co mu bylo odpovězeno, přijde s tím, že jestli by to nevyřešilo zaštípnutí zobáku - což vím i já, jako ještě nechovatel slepice, zatím chovatel čekatel - že je to hnus.  Místo, aby se nad problémem zamyslel, když navíc má rady na talíři, tak radši tu slípku pěkně potejrá. Kdyby si načetl, třeba ho takhle blbej nápad ani nenapadne.

Zrzavci
Zrzavci 11.08.2023, 10:12:03 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 11.08.2023, 09:52:31

Myslím, že nešly, protože není někde v zákoně to, že ve městě hospodářské zvířectvo chovat nelze? Pletu se?

Zrzavci
Zrzavci 11.08.2023, 10:09:03 xxx.xxx.226.6
Anonymní:

Že je moje úvaha podivná? Spíše je jiná než u zdejšich diskutujících. To však neznamená, že nemůže být správná.  Ale kdo zapříčinil to bPP? Chovatelé, kteří si neuhlídali svůj chov a prodali svůj výtvor do špatných rukou. Že to není právně vymahatelné je bordel. Divím se, že kvůli tomuhle se už dávno nelobbuje. 

Upřímně pokud dokážete psa vychovat tak, aby u harájící feny nehnul ani brvou, tak to klobouk dolů. Většina to nedokáže a ani nezvládne. Je to přeci stále zvíře.

Tak já bych se ráda zeptala na návod, jak bezchybně vždy na sto procent vybrat ty správné majitele. Mluvím teď o zodpovědných chovatelích, kteří mají o své odchovy zájem. Protože i tady se prostě můžete splést, někoho špatně odhadnout, můžete se snažit jak chcete a někdy se prostě spletete. Věřím, že i zdejší chovatelé mají min. jednu zkušenost, kdy si říkali joo tihle budou supr a pak jim v tom lepším případě skončilo štěně doma. V tom horším třeba tak, že nový majitel sice pojede papírový chov, ale už mu třeba na výběru majitelů nebude tak záležet, nebo nebude mít takový odhad.  A už tu máte cestičku, přes to, že Vy jste se snažil - neb ten nový majitel, pak prodá zvíře někomu, kdo už ten množitel je.

Ano mám své psy vždy tak vychované, že u háravé feny fungují - měli je totiž i doma. Teď v současnosti je fena ze zdravotních důvodů-pyometra - již kastrována, ale do té doby sedm let prostě byli spolu, stejně tak předchozí dvojice. 

Zrzavci
Zrzavci 11.08.2023, 10:01:46 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele xxx z 11.08.2023, 09:52:50

No, je velmi neuvážené, když nevíte, jak psy v tomto ohledu vychovat, pořídit si psa a fenu. To přece není o tom, že pes je vychován v tomto ohledu. Je to o tom, že pes JE VYCHOVÁN OBECNĚ, respektuje, co mu řeknete a to za všech okolností. že řeknete-li mu třeba místo, tak na tom místě zkrátka setrvá. Ano, vy to budete muset v této situaci dozorovat skutečně pečlivě a v ty nejhorší dny je ani na vteřinu nespustit z očí, protože to pro toho psa je velmi náročné, ale pokud jste ho vychovali skutečně dobře, bude to zvládnutelné. A po dobu Vaší nepřítomnosti musí být psi pochopitelně oddělení a zabezpečení, protože to zase jako nelze na toto spoléhat, nicméně je to zvládnutelné, pokud jste s nimi doma, máte je OBA opravdu dobře vychované a nespustíte z nich ani na vteřinu oko. A venčit odděleně, protože za á)pes si aspoň na chvilku vyčistí hlavu, zvláště pokud mu ji zaměstnáte vhodnou činností, jako je práce (nutno počítat s tím, že v tuto dobu to bude práce ne úplně vzhledná 😀), za bé) si i fena odfrkne a za cé) předejdete konfliktům s cizími volně loženými psy.

Zrzavci
Zrzavci 11.08.2023, 09:45:27 xxx.xxx.226.6

Pro mě je to i o chovatelích, co dopustí.

No……. když ono je to těžké. kastrovat mladičké zvíře je vůbec to nejhorší co může být. Vybrat nového majitele bezchybně taky nejde, vždy bude procento, kdy se seknete. Takže stojíte mezi dvěma ohýnky. Kdyby budoucí majitelé byli všichni zodpovědní a nebylo to o tom, že se musíte bát, že váš odchov skončí jako stroj na potomstvo, nebudete muset kastrovat -tedy páchat něco velmi špatného, což ranná kastrace je. Chovatel moc šancí totiž nemá, to mu křivdíte. A to píšu, jako někdo, kdo neodchoval ani blechu. (zaplaťnadbůch)

Zrzavci
Zrzavci 11.08.2023, 09:24:13 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 11.08.2023, 09:11:32

Také by mě zajímal prostý názor na toto - nekastrovaný kocour - vadí, nekastrovaný pes - nevadí, nesterilizovaná kočka - vadí, nesterilizovaná fena - nevadí.

Myslím, že to není vadí-nevadí. Kdyby se dala kočka/kocour uhlídat stejně dobře jako pes - zodpovědnému majiteli pes neutíká - nebylo by nutné kastrovat ani ty kočky/kocoury. Možná nebylo, to možná píšu proto, že právě - kočka, která se mrouská furt dokola, to posléze odnese zdravotně. Jestli jsem to tehdy dobře pochopila, neb nejsem v kočkách tak sběhlá. Já sama za sebe, kdyby to šlo, tak kočky taky nebudu kastrovat, enemže ono to bohužel nejde.

Zrzavci
Zrzavci 11.08.2023, 09:00:30 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 11.08.2023, 08:56:54

přece mezi mnou a krávou nemůže být zas tak velký rozdíl!

😂 pomoct!

Zrzavci
Zrzavci 11.08.2023, 08:59:15 xxx.xxx.226.6

Měla jsem a mám smíšenou smečku-ohaři, tedy velcí psi. Bydleli jsme v bytě, bydlíme v domě. V obou případech jsme vždy uhlídali. Je to náročnější, ale pokud máte psy vychované, dobře vychované, kteří Vás respektují, zvládnete to. Přijde mi nehezké kastrovat zvíře jen proto, že chci mít psa a fenu zároveň. kastrace je velký zásah do organizmu a JE NEVRATNÝ, je velmi, velmi důležité si toto uvědomit. Kastrace s sebou nese totiž i negativa. Ten pes nemá šanci rozhodovat o svém životě o tom, co se s ním bude dít, rozhodujete Vy a proto musíte  být vždy zodpovědný.

Zrzavci
Zrzavci 11.08.2023, 08:54:56 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele list z 11.08.2023, 08:53:38

Tak to je přesný a výstižný, nese to znaky lajdáctví, děkuju.