No jooo, na kohouta já nemám. Nemyslím finančně. Tak jako obecně. Oni budou mít volnost - nejdřív menší a pak větší, až přijdeme domů.
Příspěvky uživatele
Zrzavci
No tak to je výborný, protože naše čubiny by byly to stejný ☹️
Ach jooo, fakt? No já nechci zase něco měnit, kurnik. Takhle jsem kdysi bývala spokojená v dávných dobách s Vetamixem a pak jsem skončila. To samý Pošvář - tam tedy jen vybraný sortiment, roky jsem brávala třeba držky, jenže pak do toho začal míchat vemeno, žejo.
Já se fakt picnu, za chvíli nebude kam sáhnout. Od tý doby, co se z masa pro čokle stal tvrdej kšeft, to jde rapidně dolů.
aha, podívám se, podrobnějš, nezkoumala jsem to, já se zaměřila na ten “smrad” ale je pravda, že asi i barva byla jinak, když nad tím tak přemýšlím. A taky v minulé várce, zase to maso - tuším nějaká krůta?? - bylo hrozně cítit rybinou, fakt to bylo jak, kdyby jim člověk dal rybu. Nezkoumala jsem to, spucli to a já si říkala, že se třeba paní Rožňová mohla splést a dát tam něco rybího. No asi to budu muset prozkoumat. Blbý je, že jsem toho shodou okolností vzala docela dost .
Na ja, u nás to frčí ve velkým. Rumíček je opravdu chemik a laborant, takže tak nějak tuším, že je tam něco jinak. Snad je to jen jedna várka. Beru od Žufriků, takže vím, že skladování špatně není. Tohle není unavený, kupodivu s tím nemá problém ani kocour. Možná to jen nenechali “vydejchat” a zabalíčkovali to brzo.
Roky jsem kupovala Sokola Falco, vždycky supr kvalita. A teď mi to Rumíček - malej chemik a laborant - nechce jíst - hovězí s chrupavkou. A vyloženě se mu to fakt ekluje. A je pravda, že mi to maso přijde, že ho brzo zabalili, je tak divně cítit.
Nemáte někdo podobnou zkušenost? Docela by mě mrzelo, kdybych musela hledat náhradu.
Jo todle je další aspekt, kterej v souvislosti s masem řeším. Psí žrádlo ☹️ a jak říkáte, tam to je úplně špatný.
Jo, to já po nich asi ani chtít nebudu, aby pracovaly v zimě, hodlám jim teda pořídit modernizovanej kurníček - takže nějaký to světlo, bude to zateplený.
Ano , to si říkám taky - s ohledem na zkušenost kamarádky, kde její fenka, po kastraci měla potíže s vyměšováním, ale - tam jsem to přisuzovala tomu, že to byla velká břišní operace a oni myslím tehdy možná trošku podcenili stravu po operaci . Tohle jsem já hlídala právě u obou operací, aby fenky neměly problém jít na záchod a bály se zatlačit. A říkala jsem si, že by ale spíš přišel problém blíž k té operaci, kdy je to živější? ??? Ale možná ne, možná jak to víc a víc srůstá? Na druhou stranu ona nemá obavy tlačit, jen to jakoby “nevyprdne” tak hladce, dřív vyběhla, čupla a než jsem se stačila nadechnout, bobek pomalu za běhu byl venku, teď to prostě trvá. Tak zkusíme ty vločky, semínko, a i ten jogurt.
Jojojo, musíme to vychytat, to je jasný. já jen přemýšlela nad tím, zda to může způsobovat třeba i ta zelenina, kdyby měl někdo zkušenosti.
Ano, ano, já vím, chápu to. Děkuju - myslím děkuju, za tenhle pohled.
Jak už tu bylo zmíněno několikrát, jde o to, jak ta zvířata žijí a jak jsou porážena,
to jo, to určitě a i proto jsem ráda, že to můžu dělat tak, jak to dělám.
ale tohle:
co je s nima po jejich smrti, už je tak nějak “jedno”.
tahle koncovka mě nikdy nenapadla.
Ne, já to neberu jako ctnost, ale jako o dost hlubší vztah ke zvířatům. Páč proč koně nežeru a krávu jo, že jo. Jsou stejně krásný, jako je ten kůň.
Já kolem nich chodím, vidím je vyrůstat a pak to sežeru? A vymlouvám se na to, že už jako bezzubé dítě v kočárku jsem byla masožrout a zatímco jsem odložená v kočárku čekala až máteř nakoupí, vybrakovala jsem nákup od řezníka a pustila se jí do kabanosu? Byla bych radši, kdybych s masožroutstvím dokázala seknout.
Obdivuju a závidím.
Utěšuju se tím, že teď už mám teda maso ze zvířat - jak hovězí, tak kuřecí - z pastvy, že aspoň to zvíře žije venku, spokojeně. Ale pochopitelně je to jen část příběhu, ten konec tam je pořád.
Megííí? todle rozseká kosti? 😲 to čučim teda!
Já asi vím, kde se pak - času opravdu hodně - zeptat na krmení pro pipky, i si tam dokážu sama dojet, sem už velká holka. A kdyby mi to zvadlo tady, pozeptám se sousedů. Ale je pravda, že ty krmí tak jako přijde mi úsporně na můj vkus.
Já víc jak čtyry holky nemožu - nebude na to podmínek - kurník a i ten výběh, kde budou, když budu v práci. Líbilo by se mi - otázka je, jak je to zrealizovatelný - kdybychom se s holkama skámošily a chodily by s náma na kratší procházky na výlety. Hodlám zapojit totiž klikr. 😀
Jako dvanáctiletýmu dítěti mi cikáni snědli psa,takže ani nemusí být válka.
Já jsem hroznej masožrout a ano pokrytec, to taky říkám a taky se za to stydím, protože krávu si dám a koně ne. ale prostě u koní jsem vyrůstala a nemůžu jíst kamarády, ze stejnýho důvodu nejím králíky - s těma jsme taky vyrůstala. A nením zvířeci “děti” - telecí, jehněčí, kůzlečí -a ano opět pokrytec- kuře si dám. Kdybych nebyla hovado, nejím žádný maso -tímto se omlouvám kolegyním a kolegům masožroutům, nechtěla jsem tím říct obecně, že kdo jí maso je hovado 😀 . To tvrdím jen o sobě, protože mi to vadí a obdivuju svýho synovce, který právě proto, že má zvířata hodně rád, je nejí. Vůbec žádný. Vejce jo, páč tam ešče žádný zvíře nejní, ale to je tak všechno, jinak sýr atd, jo, ale maso prostě ne. A to by se mi taky líbilo, kdybych tak uměla dělat.
No zrovna včera - nepřišel mi právě tuhý - konzistence, barva i lesk mi přišly optimální a prostě je vidět, že jí to trvá, ne vždy ale. problém uvnitř by být neměl, před operací toho nádoru komplet kontrola, takže nikde nic. Nevím jestli ta jizva? Ale to by měla bývala horší krátce po tý operaci. Mám takový vnitřní pocit, že tu rotyku jako by dělala zelenina. ne listová teda (teď zrovna nemají nikde peking a bubrdle, že ledovej salát, a´t si narvu do trenek.) U tý okurky, která je hodně vodnatá mi to přišlo divný. ale možná má pravdu Megi - jestli to pořádně nerozkousala. Budu jí pozorovat a díky za případný další náměty. Dneska jí dám vločky, uvidíme.
Megí - dík,takhle nějak:
ale sušíme kopřivy, dostanou vše z kuchyně (u nás skoro nepoužíváme koření a sůl jen když je to nutné), to je denně zelenina, hlavně salát, mrkev, mám na parapetu salát v květináči… založte zimní zahradu. 🙂 Můj nej kámoš je od založení chovu slépek mixér - sekáček. Kosti do toho, zelenina, maso, ony to mají rády takhle na kousíčky a můžu do toho zamíchat cokoli, kyselé mléko, ten vápník sypký a aj skořápky to poseká. Vlastně se drtí i všecko zrno, lépe stravitelné. Toho masa zas tolik potřeba není (je to kvůli methioninu a tak, živoč. bílk.), bílkoviny se tahají z drceného obilí a např. hrachu
to mám taky v plánu. Jakým sekáčkem-mixérem drtíte ty kosti? (syrové, či vařené?)
ano vižla - občas si myslí, že je jiný živočišný druh 😀
Všimli jsme si u naší bábrdle ohaří - cca 12 let asi, před rokem přišlá z útulku, teď nedávno po operaci nádoru na mléčné žláze - že má poslední dobou trochu problém hodit bobek. Teď třeba kosti nebyly žádný, jen mleté čisté maso a stejně včera na tom musela dost pracovat. Je možné, že by to paradoxně způsobovala zelenina? Konkrétně teď teda okurka? U tý mi to přijde už vůbec jako nesmysl, ne?
No jo, ale když mi to tady máme pro slípky celkem nebezpečný , proto je chci mít zadrátovaný a volně, jen když se bude doma. Musím volit kompromis.