Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 15.08.2023, 13:24:39
No ale - dyk si tam na tý podestýlce může myslet, že to může vysedět 😲 To stačí tedy ta změna prostředí? Králíkárnu nemám, ale sbouchat nějakou bedýnku by nebyl problém. Ale kurnik v čem je to jiný. zázemí má, jídlo pití má?
Buggyra - jako , že jí odnesete hoooodně daleko a to pochodový cvičení jí to vyžene z hlavy. To jo, to bych chápala. Hele a jak jako máte snášecí hnízda venku? Já myslela, že to musí být součástí kurniku, jak to děláte, když to na ni přijde v zimě, kdy jsou víc doma?
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 15.08.2023, 14:04:33
To věřím. I proto, že prostě má člověk zodpovědnost za to zvíře. A taky proto, že do toho dneska dělá kde kdo, jako do výcviku psů. Mně stačí to vidět tady u nás. Dvě pastevka a do jednoho bych nedala ani svýho houpacího koníka, kterýho jsem měla jako dítě.
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 15.08.2023, 13:32:45
tak to nebudeme daleko. A až pojedu na adventní trhy, můžu udělat přepadovku 😀 Na Křivoklát samotnej to máme 30 min, takže záleží pak z které strany. Když jsme jezdili z Prahé, tak tam bylo cestou moc hezký ustájení.
Nikdy jsme slepičí nezavírali někam jinam než je králíkárna s podestýlkouze slámy a o vodě a pšenici. Pustilo jí to vždycky po pár dnech. Letitá zkušenost.
No ale - to je stejné, jako když sedí na hnízdě, nebo ne?
Odpověď na příspěvek uživatele list z 15.08.2023, 12:49:30
Hm, to je škoda, že je to tak drží. Třebas budu mít štěstí ….. si řikám, když se takhle dopředu strategicky připravuju (nevyhodím totiž tu starou klec pro andulky, která tu po předchozích majitelích zbyla)
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 15.08.2023, 12:54:48
V Polabí je na mě moc rovina. Dovolenou v Polabí mi vždycky vyhrožuje manžel, kdy v horách naoko skuhrám, že zas už kuwa se musim sápat do nějakýho kopce 😀 . Resp. vyhrožoval. Teď už se dlouho dovolený nekonaj, tetkonc se sápu hlavně po žebříku, což je pro mě stejný, jako na Sněžku 😀
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 15.08.2023, 12:36:59
Z lišek je nejlepší kulajda a nebo italský rizoto. Já jsem si teď vymyslela novej způsob zpracování hříbků.
Hlavičky si opeču jen tak na másle (s pepřem a kmínem) a sežeru je jen tak. Pak na tom másle osmahnu na tenký plátečky nakrájenou cibulku, pěkně do barvičky, jen lehce a přihodím tam na tenký plátky nakrájený nožky těch hříbků, nechám do měkka, zaleju smetanou a rozdrobím tam balkán. Bože! první várku jsem sežrala jen tak, druhou už s těstovinou, dokonalá kombinace.
xkrát jsem tohle téma otevřela a zase zavřela, s tím, že se radši nebudu zatím ptát, abych si z toho nedělala vědu ešče větší. Ale nevydržím to. Bude mi to dloubat hlavou, vím to.Taky vím- tedy četla jsem, že se musí slípka jako zavřít někam, kde nemůže sedět do malýho, holýho prostoru. Je to takhle správně, nebo jak to děláte vy? Musím být připravena dopředu 😀
Odpověď na příspěvek uživatele list z 15.08.2023, 12:21:50
Dík, budu na to pamatovat, až budeme kurník jednou zařizovat, uděláme tam něco takhle. I si říkám, že když tam bude těch otvorů co slepic plus jedno navíc, tak se třeba nebudou strkat a budou jíst víc v klidu? Možná blbost.
Máte asi pravdu s tím mamutem. A ona je ta směs zase pestřejší, než jen to jednodruhový zrno, to je fakt. No……. jsem na nás jednou zvědavá. Až to příde, to uvidíte šický, těch reportů! 😀
Tohle co vyrobil ten pán z těch barelů, to se mi líbí - v menším teda u nás nějak. ale nevadí jim rvát tu hlavu dovnitř? že jako nemají v ten moment kontrolu nad prostředím, nebo jak bych to řekla? U toho průhlednýho asi ne.
Naklíčená krmě ledová - bažant v zimě nic neledového nesežene. Zobe nějaké ledové bobule, vyhrabává ledová (i naklíčená) semínka, pase ledovou trávu a pije ledovou vodu
no jo! Tak jo. Pravda!
Zase musíte zajistit větrání, páč vlhkost z ptáků a jejich produktů se vám někde na těch stěnách bude jinak srážet.
vím - že musím udělat větrání - tak aby nebyl průvan ale. Já si říkám, že tím, že budou enem čtyři, tak toho tepla asi tolikatě nevyrobí, je pravda, že mají péřofku, tak abych to zase nepřehnala. Kurník bude cihlovej - tak jak je tam ten původní, rozpadající se. Tak ho chci mít vychytanej, aby byl co nejlíp udržovatelnej a to co nejmíň namáhavě - když to vystříkám hadicí a nechám vyschnout, bude to hned.
List
V zimě se naklíčená pšenice krmí běžně ;)
děkuju, tak to je supr.
Jinak já třeba na noc pšenici nedávám vůbec. Vlastně vůbec nekrmím celým zrnem, ale mají krmítko, kde je suchá směs pořád k dispozici.
aha, ahá. Jsem si myslela, že ta celá pšenice se dává na noc, že aby právě se víc napucly a nebyly hned hladný.
proč nekrmíte celým zrnem? nechybí jim to potom - takový přirozený zobání?
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 15.08.2023, 11:41:50
No já mám na mysli tu naklíčenou krmi , že to bude ledový.
Ad to zateplení - když se přes ten polystrón zatáhne omítka, tak tam ty šmejdi nemůžou nikam zalézt, ne? Nebo jo? Já jsem si říkala, že to právě bude omítnutý, tím pádem hladký, dobře se to bude čistit, vezmu to hadicí a bude?
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 15.08.2023, 11:34:47
Budu muset odhadnout, kůlnu nemáme. Ale mohla bych to udělat tak, že pro jistotu jim dám ještě suchou tu pšenici dovnitř? Do kurníku? Jasný, udělaj bordel, ale to se zamete dobře. a nebo krmítko nějaký pořídím, s kterým nebudou moct dělat až tak bordel. Aji pítko bych tak mohla pořídit, že jo? že by jako měly sofistikovaný bydlení. Moderní bejvák, kde budou mít víc čisto.
edit - takže to nemám zateplovat? Aby jim nebylo ziminka, to bych nerada. Pejsci sou taky doma v teple.
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 15.08.2023, 11:21:03
Megí a Buggyra - no a nevadí to naklíčené, že to bude třeba ledové, než to sežerou? Jasně, logický je, že jim to dá víc, ale aby to nedělalo zle, to studený, však to nestihnou sežrat hned ne? V kurníku - bude zateplený to jo, nemám představu, jak moc si to holky zahřejou, jak moc to zahřeje třeba i světlo, ale i tak to naklíčené bude třeba studené?