a to je ještě ta dobrá varianta, že toho psa vrátí domů.
Příspěvky uživatele
Zrzavci
No jo, ale……..když ona většina těch koťat takový štěstí nemá ☹️
Když je hlad silnější než strach o zdraví
eh, to je hodně zvláštní teda - teď nemám na mysli to vlčí chování, ale toho tibeťana 🙄
Mým snem byl od dětství Irčák. Irčák Finn, jmenoval by se stejně jako ten knižní vlkodav a ten sen jsem si sice splnit mohla, ale……..žijí tak krátce, že na to nemám odvahu.
Nu ano, právě proto sahám k tomu, že se kočka odchytí, vykastruje a koťatům se najde nový domov. Protože život těch koťat by buď byl velmi krátký a nebo by je čekal život jaký má jejich matka. Ta, když to nepůjde jinak, půjde po kastraci zpátky, když by to vypadalo k tomu, že to zvládne, taky se jí bude hledat nový domov. Proto jsou kastrační programy, aby se to, co popisujete co nejvíc eliminovalo.
Ve velkém plení hnízda malých pěvců.
Byla jsem svědkem i útoků dvou strak na kotě. Byly nemilosrdný (jo jasně,chápu, je to pro ně v budoucnu ohrožení, tak proč to nezlikvidovat v zárodku, to nebezpečí), kdybych nezasáhla, bylo by to fakt hnusný.
A to mám pro straky slabost a dvě máme na kontě jako zachráněný.
Tjo, tak to jsem zatím neměla tu čest potkat, ani slyšet. Děkuju.
Doron:To si dovolím nesouhlasit 😊.
Snížíme vzrušení, to je celý. Vzrušení a adrenalin je taky někdy fajn, ale může si ho užít někde na louce s míčkem nebo peškem.
Lidi si právě často myslej, že přece nemůžou psovi to vítání kazit, že tím projevuje, jak je má rád, že když ho neopětují, pejsek bude smutnej.
Lidi to přímo milujou, točí o tom vítání videa. Pán, často voják, se vrací domů, pes na letišti na branou šílí, dveře se otevřou, pán si lehá na zem, pes na něj skočí, není k utišení , všichni pláčou..
Já třeba nikdy neviděla, že by se takhle vítali psi ve smečce, tam všechno probíhá tak mnohem klidněji, hezky se poudravěj, rozvrtí ohůnky, dají si klidnou pusinu, přišmajchlujou se k sobě, ale žádný šílení. Jako když je to opravdová smečka, která k sobě patří, ne kámoš na vycházce.
Takže já mám takovou kacířskou myšlenku, že psi vítají páníčky, protože páníčci jsou rádi vítaný 😅.
Na požádání můžu předvést, jak při mým příchodu jsou psi klidný a vítají mě uvolněně, nebo je dokážu rozbláznit , že budou běhat a pištět jako o život. A jsou to úplně jemný signály, na který reagujou, venkovní pozovatel, by je ani nepostřehnul.
Jo, a ještě mě napadlo, že než to psíka naučíte, tak by si ten spolubydlící mohl nasazovat sluchátka 😊.
tady s dovolením tu citaci nechám, protože mi to přijde důležitý.
Doron, ale mezi to, co popisujete Vy - teď myslím to excitované vítání a co navrhoval anonym - poslat na místo je přeci ještě bohatá škála toho, jak ten pes může projevovat svoje emoce. Taky nepištím a psům nezvedám emoce do výšin, ale prostě nechám je kolovat, nosit si plyšáky, podrbu je, vezmu si od nich toh plyšáka, zas jim ho vrátím, poděkuju za dárek, a přiznám, se že u stařenky útulkový, která má tendence být rezervovaná, podporuju i pobíhání, aby v sobě tu radost zbytečně nezavírala. Naopak u Tali ty emoce tlumím, protože je prostě cáklá hadrem po makovici, ale ve vítání jim nebráním tím, že by museli jít na místo. Je to v podstatě o tom vítání smečky, tam - pokud se dobře díváte ty emoce jsou taky.
Tak moji ohaři taky nedělají myslivost, a to ani o víkendu, ale všichni mají částečný mnou upravený 😀 lovecký výcvik. Tedy dostanou základní ohařskou výbavu a pak provozujeme naši pseudolovečinu. Je jedno, jestli pes nosí a hledá pernatou, dummíka, nebo nějaký adekvátní aport, důležitý je, že pracuje. Je jedno, ešivá jde po stopě zvěře, barvě, nebo po stopě mojí /jo dobře, dohledání zvěře je mnohem složitější, to uznávám, ale tak to už je zase detail/. Důležitý je, že mají adekvátní práci k jaký dostali vlohy.
Pes už je dneska často bohužel doplněk, … rozmar, ….výsledek reklam, kde je taťka, mamka, dvě děti a pes, případně kočka, ….důsledek toho, že ho maj přece všichni, tak já taky…… Není to vždy o tom niterným pocitu s kterým se člověk narodí, že prostě má psy vrostlý do osrdí.
Díky, už se mi to podařilo rozjet. Tak snad se zadaří, zatím ještě není čas, kotítka jsou moc malinký, ale mám paní, která s námi do toho půjde a mám ji kousek.
Dobrý den, poradí mi někdo, jak správně řešit? Volala mi sousedka moje hodná, že se tam k nim nastěhovala kočka a přinesla pět koťat. A já bych ráda, aby to celý našlo nějaké řešení. Mám představu se obrátit na nějaký spolek-útulek - domluvit odchyt-kastraci a zajištění těch koťátek? Vy co se v tom pohybujete - najdou se dneska ještě spolky, které do toho půjdou, budou mít zájem to řešit za svý aktivní účasti-ten odchyt? Na tu kastraci bych určitě přispěla. Máte typ na nějaký spolek - útulek - středočeský kraj Slánsko, Kladensko, Rakovnicko?
Díky.
Nemůžu to schovávat za vetchej zrak? 😀
Odpovedela jsem"Sedm psu" a
😀 😀 to je hroznej věk! 😀
Asi tem to tady neměla votvírat, to mám z toho, že jsem zvědavá jak…….
🤣🤣, výborný, takže to nejedu sama 🤣
abych tak citovala pana doktora ze Saturnina:
"a rád bych viděl toho smělce…."…doplním - který tohle bude masochisticky dobrovolně podnikat 😀
sakra já musim, a nechci jim to psát do tématu,
PROČ FURT ČTU MORAVSKÁ BAGETA místo badgeta? Pokaždý, když přejedu oko přes tohle téma mám tam bagetu 😀 I teď, když obědvám, takže z pocitu nenažranosti to nebude 😀
Pardon, ja musela
CY-NI-KU. ale jo, já vím, ten svět už zanikl.
ale kurna kde mam tu energii porad brat ja?,
https://odtabor.e-coop.cz/pub/media/catalog/product/cache/5e943ec86580054ec2fda73128d751b9/e/p/ep_282352.jpeg
😛
Jooo cesta domů autem - to je relax. Pes vytuhne, vypne se a z auta vyskakuje s výrazem: "CO budeme dělat?"😀
Já pořád sním o tom, že jednou přijde jiný dotaz, dotaz člověka, který si chce pořídit toho ohaře, proto, že mu učarovala jeho povaha, jeho schopnosti a bude se ptát, co obnáší, vychovat z něj dobrého psa a jak by tak nejlépe měl vypadat režim toho psa i když nebude dělat lovečinu. Člověk, který bude srozuměn s tím, že prostě je to lovečák a že i když tu lovečinu dělat nebude chtít, tak že určitou fází výcviku prostě bude muset projít, aby ten pes mohl svobodně žít a dýchat bez toho, že by ohrožoval na životě sebe, okolí, zvěř. A ne, že se bude ptát, jak moc hrozí, že lovecký pes bude mít zájem o zvěř.