Odpověď na příspěvek uživatele efe z 30.08.2023, 09:55:01
JO! Přesně. A musím ale popravdě trapně přiznat, že momentálně jsem to taky tak trochu i já.Já se furt díky přestavování něco někam uklízí, přesouvá a nejsme vlastně usazení, tak tenhle stav mám přečasto i já. Tuhle už jsem byla opravdu zoufalá a řekla si, že na to ale kašlu a počkám, až to vyplave.
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 30.08.2023, 05:23:25
Milá Bambule,
děkuji Vám převelice velice mnohokráte i děleno za ten první obrázek!! Já se totiž moc těším, až to řeknu!!! Úplně, ale úplně se tetelim a už vyhlížim, nedočkavě jak Rákosnik nad rybnikem, aby mi honem někdo zavolal!!!!!
S vděčností
Zrzavci 😀
ty ostatní mě taky zabily, hlavně asi ten s prdem 😀 😀
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 30.08.2023, 10:42:36
Jak to zná každej jinak 🙂. Naši prostě, když nespí, tak jsou pak unavení, je pravda - nevím jak to máš s venčením, jak každej den na dlouho, jak něco děláte/neděláte. Ohaři jsou fakt při venčení dost v zápřahu a když pak nespí, projeví se to.
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 29.08.2023, 22:30:14
…“Flamíku, tohle se nelozdává zadalmo, víš? To plostě není zdalma! To je pomělně docela dlahé! Ty budeš mít sylové maso z plasete, velkou polci !"…..
nenenééé, neneneneneneee? Miluju tyhle rozhovory, čím vážnější, tím užasnější. 😂
----
Ad nežravec, kterýho zmiňuje Balu - jak máte kdo zkušenosti? Já jsem v tomhle hrozná, hned bych za tím hledala nějakej zdravotní problém, zatím jsem taky vždycky měla nenažrance. Stačilo mi te´d, jak Rumíček že nee to maso od Falca, tak jsem v sobě musela cíleně ubít myšlenku, že jako problém. Když je ten pes nežravec, je to prostě z podstaty, že si hlídá tajli (by mě fakt fláklo z tohodle,) nebo se někomu stalo, že se pak po dlouhých časech ukázalo, že to mělo nějakou příčinu?
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 30.08.2023, 10:09:46
Nono no, takhle jsem to myslela. tím že pes vlastně za trest, že má radost musí jít ležet na místo a sejmu tu pozitivní emoci, tak mi to nepřijde vůči tomu psu Okáčko. Převedu to jinam, klidním to, to ano, nepodporuju výskotem , ale taky nechám plynout . Je-li jeden pes, kočíruje se to mnohem snadněji, než v počtu tří pomatenců radostných.
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 30.08.2023, 10:01:52
No hele to si nemyslím. Moc dobře vidím, že v době, kdy jsme doma a psům dáváme mnohem víc aktivity , tak jsou pak popadaný jako višně a pokud jsou unavení nad míru, kterou dají, tak spešl u Tali prostě vidíš, že je to už na ni moc.
Odpověď na příspěvek uživatele Rustica z 30.08.2023, 10:10:13
Jooo?? Rozšiřují se??? Já ho viděla jen jednou jedinkrát cestou na chalupu. Já mám radši teda bílýho, má proti černému hezčí kukuč (což je , chápu, velmi nespravedlivý 😀 )
A víte co mě překvapilo ? Hlas volavky, to je za soumraku, jak když po vás jde pterodaktyl 😀 a když jsem u toho hlasu, překvapil mě kdysi datel. Člověk zná čistě jen to jeho bubnování, hlas jsem vlastně slyšela prvně až před asi osmi lety a překvapilo mě, že to není hlas dravce, kam bych to bývala řadila spíš, ale je to datel. Máme kousek od nás rajon taky jednoho datla a to mě taky baví ho pozorovat. Prvně jsem ho taky letos zjara viděla pořádně lítat - ne přelétávat, ale lítat nad svým prostorem, když na něj přišlo to jaro právě 😀
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 30.08.2023, 10:08:09
Jé-eh, máte chalupu v Bílých Karpatech? Pokud ano hrne se k Vám právě obří mrak závistivosti, musí tam být krásně. ale ne, nezávidim, protože už vim, že kdybych odtamtud měla vždy odjíždět po víkendu domů, urvalo by mi to vnitřnosti, takže ne, nezávidim, jen trošánek, malinkatě. 🙂
U nás loni čápi taky neodchovali, měli mladé, ale pak se našly dole pod hnízdem. Tak to letos dohnali a mají opravdu tři krásné kousky.
Sojku jsme jednou krmili z ruky - v záchranné stanici v SOOSu. Vyhlídla si nás a nosila nám ukazovat, svoje poklady! Bylo to úžasný, byli jsme tam hrozně, hrozně dlouhoud dobu. pak tam přišli uřvaný germáni a celý nám to zkazili. ale na tom ptákovi bylo hrozně vidět, jak má radost, že se může chlubit, komunikovat. To asi nikdá nezapomenu. A taky jak jseme ve Vyškově v ZOO krmili krvace z ruky.Hrozně jsme se báli, že jako to vezme, bude to bolet, ale bylo to něžný pohlazení, bral to opravdu opatrně /byly to povolené krmení, co tam prodávali/. Pak mu přišlo, že ho krmím málo, a chtěl mi ukrást ten pytlík. A jednou cestou do práce se mi málem podařilo na sídláku v Prahé nakrmit z ruky divokýho havrana, zkazil mi to projíždějící autobus a pak už jsem musela jít. Taky to bylo moc hezký.
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 30.08.2023, 09:26:49
To jo podnětů má víc, to je pravda, ale je tady ještě jedna věc - ten pes si neodpočine a když to bude povaha jako třeba Taliprd, tak se s tím pak nedá pracovat,protože je jak malý unavený dítě. To píšu jen jako další náhled k věci.
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 30.08.2023, 09:14:09
Ano, vnímám to stejně, jen se to blbě vysvětluje. Já chci aby pes hlídal mě doma a ne majetek v garáži.
a je pravda i to s tím, že pes venku, když já v práci - to jsem zapomněla, i když nechápu proč, když sama je mám doma uvnitř, právě kvůli travičům a jinejm sajratům. Ani na chalupě, když jsem jela nakoupit jsem je nikdy nenechala samotný venku. Lidi umí být velký hovada. A zrovna můžu říct, že v méme okolí se najdou majitelé, jejichž psi byli otráveni.
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 30.08.2023, 08:54:48
No né, počkejte, tak to on krkavec je můj sen. Mít doma - třeba nějakýho handicápovanýho. Miluju krkavcovitý obecně pro jejich neskutečnou ingeligenci. Máme dlouholetý pár na chalupě a když mají mladý a pořádají ty socializační lety, to je paráda. Kousek od Domečku je taky jeden pár, ten jsem ještě s mladýma neviděla. Taky čápíky mám ráda - máme kousek od nás hnízdo - letos se jim podařilo vyvést tři kousky. vidět všech pět jako rodinku pohromadě na louce, byla úúúúžasnost úžasná. Mám ptáky ráda obecně, jsou boží. Měli jsme léta andulky, naučila jsem je chodit u nohy, jeden uměl aportovat kufříček, měli skvělý přivolání. Ten poslední, když byl puštěný na zahradě, okřikoval sýkorky, ať jsou zticha 😀
Žlunu máme na zahradě na chalupě už taky roky. Je krásná, hodně plachá, ale krásná, občas přijde na krmítko a to je pokoukáníčko.
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 30.08.2023, 08:51:28
Nu a proto jsem psala, to co jsem psala, že ne každý pes má takové štěstí na páníčky….atd.atd. Je totiž bambilijoun psů, co jsou na zahradě místo toho alarmu a fertig. Když mají štěstí, jde se s nima občas ven, když ne, tak to mají blbý, mají tu zahradu, kde hlídají a kde jsou povětšinu času sami.
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 30.08.2023, 08:30:51
Čibaba ale musí domů.
Já mám s tím požadavkem na psa venku prostě svůj vnitřní problém. Pes venku, zpravidla nemívá takový štěstí, že má páníčky, kteří s ním skutečně tráví hodně času, natolik, aby to bylo ku prospěchu obou stran.
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 30.08.2023, 08:40:52
No právě. Tak si budu držet palce, abych to dokázala dotáhnout do konce. Sousedka s dcerou mají inštrukce, naštěstí koťata dcera zdatně socializuje, když je máma na lovu, s mámou to bude horší. Dle rady paní s kterou to řeším - zakoupeny kotěcí kapsičky a až se do nich pustí - znamená to že jsou odstavovaná- půjde se do akce.