mám i trám a nyc. co fčil?
Příspěvky uživatele
Zrzavci
Mám a fur nyc, máte někde chybu v metodice
jež se podpultově prodával v roce 1974?
Du do dílny, tam je věcí!
Vyhledávání by v mobilu mělo být někde dole, psali to tu. Jdu se podívat kde.
edit -tak je to na hlavní stránce dole pod tlačítkem přidat a nad seznamem toho, kdo je přítomen, není to úplně hned viditelný, ale je to tam.
Mám to a fur nyc!
Kurnik - Chingis, to jsem byla já rezatá, já se prostě neumí přihlásit dycky. přijde mi to samozřejmý, že sem tak slavná, že už by mě měli poznat hned i bez přihlášení 😀
No já mám různý zkušenosti.
Prvního pesana, kterýho jsem si brala jako starší odložený štěně, to neberu, pořád to ještě bylo štěně .
Moje první útulková babička - kterou jsme brali jako jedenáctiletou a za kterou jsem v útulku byla několikrát, byla u nás doma hned, úplně hned a ščastlivá.
Oproti tomu Tali, která k nám přišla jako už pubetální jedinec, který měl předtím 4x jiný domov, tak tam to haprovalo. ne že by byla nešťastná, ale nechtěla nikoho a prostředí jí nesedělo (z kotce myslivců na okraj Prahé, sice okraj, ale rušnější, než kotec odkud ji sem tam někdo občas vytáhl do lesa)
Současná útulková babička - taky jedenáctiletá, tak ano byla ščastná, že má nový domov, ale! bylo na ní vidět v určitých chvílích nějaký smutek. Trvalo to dlouho, než se otevřela. Ne že by nám nedůvěřovala, nebo nás neměla ráda, ale jako by pořád čekala.
Jo to podobný, jako, když si vezete psa z útulku.
sem se zase prve nepřihlásila.
takle to dělám, co je špatně?
Souhlasím, člověk to ví, pozná to. Já jsem kdysi myslela, že mi švihlo, když u Prahé na loukách vidím vlka! No a pak jsem zjistila, že mi nešvihlo. I když to nebyl vlk divoký, prostě to člověk hned z první pozná, není to pes. Bylo úžasný se zabořit do jeho kožichu. Teda do jejího.
https://zrzavec.com.cz/2009/03/09/esus-vzacne-setkani/
Moc se těším, až sem dáte svoje záznamy.
Já taky myslím, že to takhle nastavené je v pohodě. Taky jsem to tak měla - nejdřív dovča, kdy se štěndo rovnou po krátkém udomácnění učilo zůstávat doma samotný a pak vždy v poledne proběhlo venčeníčko, krmeníčko a pak odpoledne řádný řáděníčko. S tím, že ranní procházka byla taky dlouhá. Jednak štěně unavíte a pořádně vyvenčíte /ne jeden bobek a jedna louže, ale pořádně se vypustit a po rozproudění střev i vyprázdnit ta střeva/, ale ! Je tady jedna podstatná věc, psi se jako soumračná zvířata nejlépe učí ráno a pak s podvečerem. Štěně je po noci odpočinuté /vy už tolik ne, jak furt běháte venčit 🙂/ a připravené poznávat, zkoumat, učit se, tak je dobrý toho pořádně využít.
Jé já vám závidím 🙂 . A můžu se zeptat, co za pleménko veménko to bude?
Tak já jsem taky svůj souhlas poslala, ale! jak mě tehdy mazali, byla jsem tam pak ještě jako Fullrezin, nebo tak nějak , abych s nima mohla bojovat 😀 , ale už nevím bohužel přesně ani tu přezdívku, ani emila, co jsem si k tomu založila. Ale jak tam najdete něco s rezavěním, jsem to já a souhlas pochopitelně máte. udělám ho klíďo dodatečně, pokud bude zapotřebí pro provoz, jinak to asi nutné není, nejsou pod tím žádný životní moudra.
není to hezký. Je to krásný 🙂
No, tak přeju, a´t už jsou jeho majitelé brzo doma, do kdy ho máte? Ale spousta práce jste udělala, to by zasloužilo pytlik piškůtů jako odměnu 😀 - ve formě prosecca, pochopitelně 😀
Koroptve občas slýchávám na chalupě, před cca 18 lety nám hnízdily na zahradě a bylo možné je pozorovat, teď už jich tolik není, a vidět je nelze, jen je slyším.
a víte, že takovýhle elementál to nepochopí? nepochopí, proč se to ostatním ekluje, že krade.
Jak by to asi bral, kdyby ta kukuřice byla jeho. To by se mu taky líbilo, kdyby přišel a tam orvaný rostliny.
Tak to jsem ráda, protože smích léčí. I bolavou duši. -edit -tu vlastně nejvíc.
A můžu se zeptat, jaký je rozdíl mezi tím, že vy tady někomu vočešete kukuřici a nebo já když přijdu a seberu Vám vajíčka? Vemu tak pět, stejně by si vzala kuna.
To se dělá? Kopat do mrtvoly? 😀
…Ten vozík se má tlačit…
to mi neřekli! já sem momentálně zavostalá. Momentálně asi už nafurt. Mám místo mozku z bláta kosku.
A takhle bych asi ale víc naposilovala, kdybych to táhla. Byla bych jak strejda Postránecký v S tebou mě baví svět, když táhnul ty sáně se spratkama 😂