Aktuálně: 3 726 inzerátů210 949 diskuzních příspěvků18 261 uživatelů

Příspěvky uživatele

Zrzavci

Zrzavci
Zrzavci 19.09.2023, 11:57:07 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 19.09.2023, 11:55:00

Není to morbidní. Je to vzkaz. Když jsem si přivezla Rumíčka, tak poté co prozkoumal celou zahradu, šel a lehnul si k místu, kde byl pohřbený Ešátor. Je to potvrzení správný volby. A vzkaz, že nemáte mít tak moc bolavý srdce. 

Zrzavci
Zrzavci 19.09.2023, 11:55:27 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 19.09.2023, 11:52:44

Jeditiiii! To je piseznáááá! ňuňu mocinky moc. Ta druhá fotka a ta poslední. Jááá bysem ji potřebovala pohňuhňat! Dobře to CD zařídila, dobře Vám ji poslala. Skvělej výběr.

Zrzavci
Zrzavci 19.09.2023, 11:53:50 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele Odberryho z 19.09.2023, 11:41:14

Tak to pak je jasný, to lehátko nepřipadá v úvahu. Takovýho hodnýho pánika má a von pohdrnul!! Tak já bych pak zkusila ty, co píše Thielli - líbí se mi a cena je supr.

Zrzavci
Zrzavci 19.09.2023, 11:52:30 xxx.xxx.226.6
Anonymní:

Tak to je škoda, že toto téma napřišlo o nějaký ten týden dřív. Pravidelně u nás za zahradou na poli bývají vyšlapané cestičky od srnek, nejlépe to jde vidět v pšenici. Je obdivuhodné, jak jsou chytrá zvířata a neběhají po poli ledabyle, ale pohybují se po stále stejných trasách, jakoby nechtěli způsobovat škodu. Jsou to uličky kolem 50 cm, ohni by asi nezabránily.

No velkému ne, to tam i píšou ,ale malému prostě nedovolí rozšířit se dál. Příroda má šécičko vymakaný, všechno má svůj min. jeden důvod, proč to tak je. 

Vezměte si, že v africe je myš -taková děsná tryskomyš. A ta si neustále svoje cestičky uklízí a čistí. protože - aby až jí bude nahánět predátor mohla běžet co nejrychleji, bez překážek o které by navíc mohla třeba zakopnout. A takováhle dokonalá opravdu vydupaná cestička na hlínu, tak ta ten malinký ohýnek nepustí, takže cípne v zárodku. A on se oheň v přírodě umí udělat i sám,  to víme, že jo. A když je malinký, tak prostě udělá svou práci - tedy vypálí a následně pohnojí ten malý prostor, kde byl a pak -zhasne, protože dál už nemůže. ale i to stačí, aby došlo k obohacení té půdy na tom malém místě.

Zrzavci
Zrzavci 19.09.2023, 11:47:16 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 19.09.2023, 11:42:24

😀 hrrr na něj! Ešče , že má ten předvoj 😀

Pak už jsme sledovali, jak vysoko dokáže Gusta vyletět.

😀 😀 😀 😀

Zrzavci
Zrzavci 19.09.2023, 11:45:47 xxx.xxx.226.6

….A když zasvitne slunko v mrazivých dnech, ve skleníku bude útulněji než venku 🙂….

No ale! No ale! Aby  nám tam holky nezchoulostivěly a pak ji večír nebyla v kurniku ziminka? Pyžamka, že by se jim uštrykovala 😀

https://www.youtube.com/watch?v=zsp2GZxyEts

takhle skončim i já

Zrzavci
Zrzavci 19.09.2023, 11:40:36 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 19.09.2023, 11:37:49

😀 To je zmetek pekelná! Zlodějská hašteřivá 😀 Von má takový štěstí, že si radši všichni jen poklepou na čelo a jdou dál 😀

To chce klid. Tihle tazatelé mají aspoň minimální snahu zjistit příčinu problému

Když já jsem nějak asi léty uondána lidskou demencí. Obzvláště ve vztahu ke zvířatům. ale máte pravdu, já vím. Každopádně, ešče že máme toho Gustika 🙂

Zrzavci
Zrzavci 19.09.2023, 11:29:55 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele Ecitejok z 19.09.2023, 09:19:38

😄 Jasný. mám kupříkladu bývalou kolegyni, která kdyby měla být oním jediným společníkem, tak beru klidně i žraloka, páč ta je tak blbá a zlá, že žít se s tím nedá.

Zrzavci
Zrzavci 19.09.2023, 11:22:55 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 19.09.2023, 11:02:54

to neni řehole. to je masochismus, víte? 😀

co prtě, jak roste, fotku někam - třeba do štěňátek by nešlo? Máte z ní radost? Pomáhá dobře s hojením rány v srdci, je to dobrá a svědomitá lékařka? 🙂

Zrzavci
Zrzavci 19.09.2023, 11:21:32 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 19.09.2023, 11:11:50

Já z toho zadání :…má někdo zkušenost s využitím skleníku v zimě?…..

pochopila, že jinak je skleník využíván normálně pro zeleninu.

Zrzavci
Zrzavci 19.09.2023, 11:16:27 xxx.xxx.226.6

Joooo nejsem úpablb! našla jsem to - i to myslím, někdo z nás tady doporučoval??

https://www.lehatkapropsy.cz/blog/o-lehatku-video

Líbí se  mi, že se to dá vzít pak i ven, údržba vypadá ok, robot pod tím uklidí a dá se na to pořídit i ten okraj. Jako levný to není, to ne, zvlášť, když jsou tři a zvyklý, že má každý z nich svůj pelíšek, ale uvažuju, že si na to nastřádám, do doby, než odejdou ty kiwiny.

Zrzavci
Zrzavci 19.09.2023, 11:13:01 xxx.xxx.226.6

Ad ty kiwi - jo jsou moc pěkný a ty okraje jsou pevný. Ale po roce je ošoupaný to lemování a prostě jak jsem psala, za ten ranec peněz to teda nestojí ani náhodou. Hezký na vzhled, ale kvalita to není. Už to nikdy nekoupím. To ty prachy vrazím radši jinam.  Nedovedu si představit, kdyby psi fakt byli takový ty hraboši, co si před ulehnutím přestýlají.

Zrzavci
Zrzavci 19.09.2023, 11:05:59 xxx.xxx.226.6

Moc všem děkuju za odpovědi. Je tedy pravděpodobné, že ta varianta, kterou plánuji - čtyři holky nahatý - by měla být v tomhle bezpečná, že si to nepřinesou (jasně, můžou to chytit od sousedovic slepic, ty je mají tak nějak , nějak, moc se tam neřeší, ale nebudou natěnačku, je mezi námi pozemek)?

Tahle věta, kterou psala Ola:

A ještě to chce trochu selský rozum a nebát se. Nastavit se na to, že bude vše dobrý a nemyslet hned na nejhorší

tak to bohužel přestává platit. Takhle jsem k tomu přistupovala zpočátku a co víc zjišťuju a bádám, stává se z toho pravý opak 😀 Jsem v rohu už te´d a to ještě nemám ani ten kurnik.

Zrzavci
Zrzavci 19.09.2023, 11:01:41 xxx.xxx.226.6
Anonymní:

Ano přesně tak, myslel jsem i v noci jako náhradu kurníku. Hřady bych musel ještě nějak vyřešit.

No ale není to zbytečná práce? Není lepší je na noc zavřít tam, kde jsou a přes den holky přehnat tedy do skleníku? Budete tam muset udělat i to místo, kde budou snášet a místo na žřádlo a na vodu a přeci jen opravdu to sklo je podle mě studenější, než třeba zděný kurníček- nevím, kde je máte normálně. Mně to přijde jako práce navíc. A na jaro to pak zase rušit…… Takhle tam holky naženete a pak je zase prdnete domů. 

Zrzavci
Zrzavci 19.09.2023, 10:57:12 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 17.09.2023, 08:06:27

Kdyby kotě a kdyby ve čtyři! Naše půlka kocoura se mnou dneska spala na gauči, kde jsem v deset večer vytuhla a má ohleduplná polovina, mě nebudila, jen přese mne přehodila deku, no a naše půlka kocoura tak ohleduplná nebyla, takže v půl třetí si nejdřív blemcal kožich a pak šel drápat ke dveřím, protože ví, že tohle mě spolehlivě vztyčí - je tam sice zatím provizorně OSB deska, ale vbrzku tam budou dřevěná krásná futra, tudíž nechci, aby si zvykal. A on to prevít ví, takže mě tímto v půl třetí vztyčil, abych ho šla pustit ven. Je dospělý, tříletý. To jen pro dokreslení situace pro zadavatele.

Zrzavci
Zrzavci 19.09.2023, 10:50:57 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele Arbora z 19.09.2023, 09:06:50

Kiwi walker máme taky a už nikdy - normálně se to začlo rozpadat? :o máme je rok. Tři pelechy stály ranec a kvalita teda se mi nelíbí ani trochu. Předesílám, že nemám psy hraboše. Ten nejmenší z nich, měl ten středovej polštář uvnitř totál, ale totál rozpadlej, uznali to, vzali zpět, ale neměli na výměnu, tak jsme dojeli na Zličín a vzali tam. Tomu se hned po týdnu udělala díra v povlaku?????? Fakt příšerná kvalita. Vzhledově supr, ale jinak po roce - fakt katastrofa.

Já jsem někde viděla a blbec si neuložila takový lehátko a na něj se dá dokukoupit takový okraj, abys pes, co omá rád okraje, měl kde složit hlavu. Jenže….jaksi …….. nevim jak se to jmenovalo.

Ale líbí se mi ty pelíšky, co dává Thielli - je to fakt kvalita?

Zrzavci
Zrzavci 19.09.2023, 10:46:19 xxx.xxx.226.6

Můžete jí syrové maso umixovat, umlít, to stejné když jí to lehce ovaříte, to budete mít k tomu ještě vývárek, který jí na to můžete nalít. Můžete k tomu přidat spařené vločky a udělat jí hňahňání. do toho syrové vajíčko …. maso můžete uvařit rovnou se zeleninou, rozmixovat. Můžete to pak zavařit a mít při ruce. nebo mít v mrazáku.

Zrzavci
Zrzavci 18.09.2023, 14:37:25 xxx.xxx.226.6

Můžu se, prosím, na něco zase zeptat, jako slepičářka čekatelka? 😀 Je něco, čemu takovýmhle věcem mohu předejít? Co udělat preventivně? Jak se takováhle věc člověku - resp. těm slepičkám stane? Kde se to pořídí, přižene? ☹️

Zrzavci
Zrzavci 18.09.2023, 14:35:03 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele keriton z 18.09.2023, 14:26:25

No to bez debaty. Ale je to fakt smutný, já na to koukám pohledem z tý doby, kdy se pomoc zvířatům z útulku rozjížděla a byl to skvělej, skvělej nápad. I jsem si říkala, že až bude příležitost, přiložím svou ruku k dílu. Tak prt, dočaskářka ze mne nebude, prostě vezmu psa rovnou a zůstane už doma. Na tomhle se podílet nechci. Rozhodujeme o živých zvířatech, kastrujeme jak na běžícím pásu, jak kdyby to byly hrnce, kterým se odinstaluje ucho a ne živý tvor, kde tohle má své další souvislosti.  Sem se zase vztekla, prdon.