Já musím říct, že my osobně jsme měli štěstí na nejblížší sousedy v paneláku. Nebylo to tím pádem úplně hlučný místo, ale! Rozhodně bych nechtěla bydlet o dvě patra výš, kde měli horní sousedy mladé rodiče , jenž nechávaly celý den dítě ječet , jezdit na odrážedle po bytě sem a tam, ječet opravdu ráno, večer - nikdy nebyl klid. Občas jsme to slyšeli i my dolů. Pravda, pár potíží se vyskytlo, jako čokl pod náma, který to stejný - jezdil bytem a ječel jak sanitka sem a tam od čtyřech ráno, tak jsem si dámu podala. Ale prostě ruch města je pro mě obtěžující, zato ten na vesnici je prostě přirozený. Ano máme zas štěstí, není u nás žádný uječený pes, nikdo necirkulárkuje jako blbej v šest ráno a nemáme sousedy, jako měla moje sestra, kdy dědek nespavec šel a vypustil drůbež bezohledně pod okna v nekřesťanskou hodinu, přes to, že nemusel a navíc mohl drůbež poslat jinam. A ani jako jejich soused naproti, který nechal celý noci - fakt nekecám- ječet psa na dvoře statku. Jsem za to neskutečně vděčná a doufám, že se to nezmění.
Myslet si, že na vesnici panuje hrobový ticho, může jen jedinec mdlého rozumu. A to s tím vypouštěním dětí, tak to mě fakt dostalo. Přesně jako první mě taky napadla kočka
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 22.09.2023, 08:23:04
a do mističky vedle jim šoupnete tuhle ovocnou drtinu, tak neuděláte chybu. Ony si vyberou to výživnější, a ovoce pak můžou rýpat v rámci enrichmentu zatímco jste v práci, když se budou otravovat.
jojojo, takhle přesně jsem to myslela, ale! Varaxi říká, že vláknina je pro ně spíš zátěž, jestli jsem to dobře chápla? Tak pak by to asi bylo zbytečný? Mohla bych ještě případně separovat ten pomeranč zvlášť, pro jistotu. Že by měli jen to, co je v našich podmínkách běžně dostupné.
eeno- pojměte to u sebe stejně jako se to dělá u psa. Začněte v nějaký vzdálenosti, kdy jste vyklidněná vy a taky psová a udělejte si tam “cvičákovou sešn” prostě třeba trochu sedni, trochu obratů u nohy a šup děte do pryč, odměňte sebe i psovou. A za chvíli zpátky na to stejný místo, ale teď neodejdete, ale půjdete s tím cvičebním cirkusem o fousek blíž, zase abyste byly vyklidněná a ona taky. A takhle pěkně postupně pomaloučku….. a jednou to klapne. Nespěchejte ani na sebe, ani na ni.
Jo. já si myslím, že to je jak s těma čoklidama - člověk vidí v reklamě chytrýho pejska, co se jde pomalu venčit sám a hned ho musí mít.
K bydlení na vesnici patří prostě hodně věcí, od pitomýho dojíždění, přes - třeba u nás blbý odnos tříděnýho odpadu, výrazně horší dostupnost, či spíše nedostupnost služeb jako je pošta otevřená pro pracující jen dva dny v týdnu - no a?, nákup potravin do 16:00 - to jako je blbý, ale tak nakoupím cestou….. hromada práce na domě, na zahradě.………… ALE JÁ TO TAM U NÁS MILUJU! Taky mi jezděj kolem oken v době sklizně traktory a u nás nejen v době sklizně, ale vozí seno a vodu konikům za námi - no tak si s nima zamávám z vokna a zavřu to vokno, protože smrděj 😀 , za chvíli ho zas votevřu. Co by teda pro mě bylo blbý by byl uřvanej kohout ve čtyři ráno, to jo, to se přiznám, že jo, protože přes týden vstávám v půl pátý a víkend potřebuju prostě dospat, ale když bude kokrhat v nějakou přijatelnou dobu, tak je mi to fučik. Slípky má sousedka a nějak mi nevaděj.Šak taky sama budu mít. Jednou, možná! snad! 🙂
Mě by zajímalo, co si jako autorka představovala, mrtvou a tichou vesnici? Na vesnici prostě jezdí vesnická technika a jsou zvířata, to je překvapeníčko teda. Mám jen psy, ne malé děti, ale rozhodně je taky nekontrolovaně, aniž bych věděla, co je za vratama nepouštím ven, natož pak tedy malé děti. To mě fakt dostalo, jak ty lidí občas uvažujou. Sem si jen povzdechla.
Odpověď na příspěvek uživatele Thielli z 21.09.2023, 09:17:46
Já tomu rozumím, neb se nechávám unášet po většinu času, neb mi s lidstvem dochází trpělivost. Dnes jsem ovšem nevstala zadkem napřed a dokázala se nad to povznést a vyplodit něco smysluplnějšího, než by se mi chtělo napsat jindy.
Odpověď na příspěvek uživatele Thielli z 21.09.2023, 08:19:55
Jasný, já to tak taky někdy mívám a pak se sem tam vzduju a odpovím tak, jako jsem odpovídala kdysi.
A taky mi přijde lepší dát hned jako první informaci o tom, že tohle plemeno loví hodně, že aby to měl dotyčný hned jako prvotní informaci, protože ano, podle zadání dotazu ví o psech kulovaný, takže lepší, když tahle prvotní info zasvítí jako první.
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 21.09.2023, 07:56:46
Ale tak zase, tam se úplně nemusí dozvědět detaily, že je to o hodinách se psem na stole při trimování, jen třeba že péče o srst je náročná /nevím, nestudovala jsem stránky chovek/ , taky se nedočte víc, než že pes je fakt lovec, nedozví se ty detaily, který třeba jejich chovatelka, pokud sem zajde , hodí do placu
Velký lovec, jehož srst je nutné trimovat - když to člověk nedělá sám - neb ano je to náročný a já bych to dělat nechtěla třebas, to vím, protože se mi nechce stát jakou dobu nad psem a vytrhávat růčo pesanovi odumřelou srst, musí se psem k profíkovi. Snad sem zavítá a víc řekne, jejich chovatelka.