Katko - ono bohužel ty názory často vychází z životních situací. Taky mám ve svém okolí člověka - kolegyně -, který nechal v prázdném domě -v otevřeném sklepě - v zimě živořit stařičkou starou malou pejskovou po zemřelé mamince. Pes, který by v bytě nezabral místo, většinu dne prospal. Dům si hezky zdědila, pes jí byl překážkou. Neměla žádné ale, pro které by to nešlo. Tak jsem holt ty malý nebožačce sehnala teplý pelíšek u jedný dobrý duše, která vedla azyl pro opuštěný pesany. Tý čůze, která se nedá ani nazvat člověkem nepřišlo nic špatně na tom, že starej pes bydlí v ledovým sklepě. však u sousedů mají na řetěze psa bez boudy /toho se mi díky týhle informaci, podařilo sbalit a umístit taky/. Druhá kolegyně neváhala a odnesla nemocný morče do lesa 😲 . Takže on jak člověk sbírá životní cestou tyhle zážitky, tak prostě pak první vidí logicky vždycky tohle. Tak podle Vašeho hesla byste Vy zase asi neměla tak soudit ty, kteří tohle napsali. Protože nevíte, proč to napsali.
Příspěvky uživatele
Zrzavci
Taky bych si poplakala. U nás občas choděj třeba v noci polštáře /škoda, že jsem stihla zabrat až kousek jen na konci akce/ a dost to rozhodí některé obyvatele Domečku 😀
https://zrzavec.com.cz/wp-content/uploads/2023/01/20230102_2132291.mp4
Thielli - děkuju za pochvalu. Ono musím poctivě ale přiznat, to vždycky taky tak nebylo - s tím, že bych po někom nešlehla . Hlavně proto, že jsem po otci sdělila silnou averzi na lidskou blbost, takže pokud moje splašilá povaha narazí na idiota - musela jsem se učit /a ne že by mi to i dneska nějak vyloženě šlo/, hodit brzdu. Je ale pravda, že se to taky svým způsobem třeba na diskuzi na Ifauně tak nějak po určitým čase odbrzdilo, protože z doby, kdy na Ifauně a i na čézetu byly diskuze opravdu k věci se to překlopilo často do blábolů, které přišly posléze, kdy člověk nevěděl, zda je to snaha rozproudit debatu, nebo opravdu idiot, který je schopný takhle se zvířetem fungovat.
Přijde mi - v dnešní době, kdy kdejakej hejhula s prvním psem, otvírá různý webmináře a nechá si platit za radu jak psa odměnit piškotem - o to víc důležitější, podělit se o to málo, co mě psi naučili. A na just 😀. Pamatuju si, jak jsem si vynalezla svou krabičkovou metodu, která mi pomáhala při tom, jak učit štěně být doma v klidu samotný. Je to tak jednoduchý a funkční, že jsem se o to vždycky při dotazu, jak učit štěně doma být v klidu, ráda podělila. Mno a pak jsem zjistila, že to jako profi radu v rámci svých placených lekcí radí jedna tehdy začínající (dneska dost známá) výcvikářka na svých právě vzniklých kurzech (mimochodem výcvikářka, která se mi kdysi vysmívala za používání klikru a dneska ?? 😀 ) Celkem mi to zvedlo žaludek. Protože to byla, je, a má být, rada veřejná. Nikdy jsem to lidem neradila proto, aby si za to pak nechali platit od jiných, kteří to potřebují. Zažila jsem doby, kdy si lidi radili a předávali zkušenosti proto, aby ostatním pomohli a ne, aby na tom vydělali. Pamatuju si na čézetu, když tam přišla paní co cvičila lovečáky a měla tam psa na výcvik, zasekli se a ona se přišla normálně zeptat, jestli někoho něco nenapadne, spustil se geniální brainstorming, byla to úžasná debata a nakonec se psí zásek taky vyřešil. Tohle mi přijde normální, ne že si nechám za pomoc pro druhý platit, zvlášť, když jsem ty zkušenosti nasbíral zase i díky jiným lidem, o to horší. . Mám to nějak divně hozený, já vím. A děkuju. Aspoň jsem si takhle jako reakci mohla dovolit vypsat to, co mi přijde v dnešním psím světě prostě podivný a někdy nehezký. Díky i za to.
…..nejvíc ho baví vlézt si pod krabici a vchodit s ní po bytě… ….
😂 tohle miluju, když dělají 😀
Hm - prosím - a po těch sardinkách - neposejří se? Já abych ve svým svatým nadšení tomu jelimanovi přilepšit pak nelítala po baráku s hadrem. (jasný, že olej nedám, ale i tak, když to nechám okapat, to mastné bude) díkec.
Já bych ještě doplnila, že to srdce - to je důležité - kvůli taurinu, který kočky potřebují, takže kuřecí srdéčka - oblíbenej to dlábes našeho Mousese.
Výjimečně nesouhlasím,
možná má Arosek ale pravdu - teď jak jsem byla za otrávenýho poblijouna, tak k tomu fšemu mě začly brát záda, jak jsem cvičila u tý mísy, takový to varováníčko….. pak jsem se zvetila a začla tak nějak fungovat a drahá půle mě z nadšení, že sem neumřela, laškovně plesknul po zadku. Já s sebou cukla, jak jsem to nečekala a…….. výborný to bylo. Nebyl to vyloženě hexáč, protože jsem to rozchodila, ale myslím, že to taky tak může být, jak píše Arosek? Stejný to budu mít, když mě ofoukne právě.
Dobrý den a moc děkuju, že jste na mě takhle mysleli. Hlásím, že už …..
Jakože to zaťukáme na dřevo, tu současnou situaci. sem myslela jako 🙂
Takže čistě vzhledová záležitost….vlastně i praktická, to počítání. Tak to jo, mě to jen zajímalo, páč ešivá to třeba nejni nějak zásadní. Děkuji převelice .
Buggyro? A proč enem bílý ? Ď.
ProDoron - je to jako náš hexnšus. Měl to můj první ohařík, jednou i ten současný. chce to prostě jen na to myslet, vysušit, nenechat ofouknout-jako já blbec, když jsem psa po lítání v říčce -ani neplaval - prdla k přednímu sedadlu, neb kufr byl plný kamení. Nafoukalo mu na záda z větráku a bylo zaděláno na problém. Jen tedy jednou za život. Dostal injekci - jako my obstřik a za pár dní byl v cajku. Znám fenu, která s tím ochodila normálně hon- nedokázala by zůstat doma, ne že by ji majitelé nutili 🙂 .
Matematickej úkol!! 😀 😀
Dneska taky budeme desinfikovat, těším se na mražený jahody s kapkou prosecca.
My jsme naše anduláčky dávali ven na balkon, když jsme přišli z práce,to už není takový vedro,. S tím, že jsme jednak na kleci - měli velikánskou - udělali stín přehozením deky, dole měli koupaliště a klec jsme dali do takovýho rohu, aby tam pak co nejdřív dosáhl vznikající stín. U jednoho byl jen ten problém, že si uměl vykopnout dvířka, tak jsme je museli provizorně zašpérovávat. Byl zvyklý na zcela volný pohyb po bytě- vyplatilo se to, když jsme jednou zapomněli ty dvířka zašpérovat a on se dostal ven. Poradil si, uměl se orientovat, doletěl si pak k sousedům o dvě patra výš a ťukal jim tam na okno, až ho vzali domů 😀
Zrzavci, moc to řešíte.
😀 velmi souhlasím. Já se do problému nesmím ponořit. Zrovna tady lituju, že mám kompost v budníčku, že jako kdyby byl na divoko…. nic, prostě to nějak pojedu. To jen, že mě to napadlo se zeptat hlavně kvůli tomu pomeranči, aby pro ně nebyl blbej.
Jako nechtěla sem to úplně takhle psát 😀 😀 😀
O.K. díky.
Takže, když budu mít něco z vaření - dělám třeba hodně saláty, tak je lepší jim to plesknout do ohrádky rovnou - i v zimě ale?nebude jim vadit, že to je ráno třeba zrmzlý?
To mám taky v plánu - miska na kompost, miska pro pipiny.
A je asi lepší jim to hodit vždycky všechno ráno - vydrží to přes noc, že ?
Fšimla jste si, že hnědá vypadá jako by měla bobří zuby? 😀 Neřikejte jí to, modelíně.