Postrojové Otéčko - ach to je hromádka nadejchanýho chmejří.
Příspěvky uživatele
Zrzavci
Já ho nějak programově nepřidávám - páč Mouses jest myšilov, tak předpokládá, že v přirozený stravě bude mít všeho dostatek. Jen, když vím, že čoklidi mají zrovna zelený držky a já jsem zrovna v řeznictví, vezmu mu hrst srdíček pro potěchu chuťových buněk. Miluje je.
No a taky - můžou moje dotazy a následné reakce býti inšpirací někomu, kdo bude začínat jednou jako já, přece pane XY. nebo je? Radí tady fundovaní a radí smysluplně, když se i debata uhne, zas se člověk něco dozví a to je přece přínosný jak pro slepice žížala, ne?
Mně se v tý době podařilo udělat si celkem dobrej systém. Měla jsem veselej kyblik s bérušou, aby nehyzdil, kartáčem jsem to umyla cobydup. Nějak jsem to měla pěkně zautomatizovaný, ani vlastně nevím jak.
Proč si chci slepice pořídit??? No protože, jak jsem psala už na všech nárožích, chci dopřát těm čtyřem chuderám klecovejm hezký žití. Když to vyjde. I proto si to chci různě vymazlit, nebudou to slepice, budou to spíš tak jak členové smečky (vim, slepice nemaj smečku, maji hejno, nejsem úplný tupo, ale my máme smečku, tak budou muset vzít za vděk smečkou 😀 )
Budou si zkrátka žít. I proto se ptám třeba tak podivuhodně, viz ty zbytky odšťavňovací, protože to předkpokládám v literatuře nenaleznu.
No a ad dotazy-vs literaruta -
a) mám za ta leta s čoklidama jaksi zjištěno, že literatury v dnešní době mraky, ale píše kdejakej jouda, a nejsem asi úplně kompetetntní odhalit zrnko v plevách
b) ještě než jsem se prvně zeptala, pozorovala jsem mezi drůbeží cvrkot a myslím, že tady můžu vypreparovat, kdo dává rady kompetentní, léty ověřené
c) abych poctivě přiznala, vždy líp pochopím, když mi někdo něco řekne - viz Varaxi s info o vláknině, než si to dám do souvislostí z odbornýho textu (moje profesorka matematiky by o mých doplňujících otázkách mohla sepsat dizertačku, nemálo času jsem díky tomu trávila vyhozená na chodbě, neb to brala jako provokaci)
d) měla jsem v plánu se vzdělat hlavně v praxi v sousedství, kde slepice chovají, neb jsem měla představu, že jak to dělají coby naše babičky, dělají to nejlíp. A! Tady jsem díky přítomným praktikům zjistila, proč to není úplně ideální cesta, neb ta slípka už dneska nežije tak jako za časů prababiček. To si myslím, že bych v literatuře já konkrétně nedokázala odhalit.
Jest Vám to takto dostačující?
Já se na ty pipiny prostě těšim, chci si to vymazlit, aby si mohly holky užívat wellness. Ešivá Vám moje příspěvky způsobují nějakej nepokoj, tak to se jako omlouvám, ale myslím, že na diskuzi je normální se zeptat. Jinak by totiž ty diskuze co? Humřely.
Zmetek nějakej. Zavřít, fakt zavřít.
My to tam měli svýho času celkem výživný. V posledním paneláku Rusák s Thajcem - vynikající kombinace, pes povlával na flexině. Ve vedlejším vchodě emerickej stafort jako kráva velkej a…..vymatlanej. Sejmul mi mou starou Bubinku - fenu, hárající starou - pes bez veškerý sociální brzdy. Naštěstí měl tehdy aspoň výjimečně koš, jinak ne. Kousnul si i do člověka-tak jako tenhle výše uvedenej šmejd. a jako návdavkem, ale to jsem tu čest naštěstí neměla, bydlela kousek od nás - tedy venčila v našich vodách, ta paní co sepsala knížku Bude dobrej. To mi dodatečně způsobilo osypky, když jsem zjistila.
jsem moc ráda, že jsme odtama pryč.
stejně někde v podzemí mizí bazény…
tak zas na druhou stranu - to není úplně ta nejhorší varianta -protože tam se do země dostane zpátky čistá voda, která se z tý vody vytáhla. Zůstane to v koloběhu, nestačí se ani umazat. Ta voda. Nedostane se na povrch, kde ji umatláme jarem, savem, antikoncepcí a jinejma srágorama. Tahle voda se neztratí doopravdy. Zmizí tam stejně, jako ta moje miska s vodou z jablek u keříku pod balkonem. Zmizej tam prachy, ale voda ne.
Mno……….tak to jsem ráda, že jsem se přesně v tuhle dobu z Řep odstěhovala. Fuj!
tož několik dní asi ne? osprchujete se - stojíc v lavoru, přelejete do kýble a v nejbližším termitu použijete na spláchnutí.
a to kafe fakt barvilo?
Hm, tak prtky asi, protože - i kdybych se vyhla zaflákanýmu čelu, uším, krku a koupelně 😀, jak to mám obvykle, tak prostě v pěšince by to taky bylo obarvený. škoda, škoděnka. Díky ale.
, ale s tím jaksi nic v paneláku neudělám
naděláte. Můžete chytat tu vodu při sprchování
Je to o tom, že barvení je pro mě teď zbytný
a jo taklenc, no já zas už nezbytný. A navíc ono mi to těm vlasům ta kadivá barva dělá i dobře. že je jako pohnojí. mám slabý vlasy.
marmeládu z rajčat?? to neznám.
můžete si vlasy obarvit ořechovým listím. Chytá to spolehlivě
Jo? Fakt? ořecháče mám doma dva, takže zdroj je. A dělá to s čerstvým nebo si i sušeným? A jak to pak z tý kůže dostala?
No nemusej, to je jasný-fšak píšá-když se nebudou šikanovat, prudit. Jen, že pak je to ešče lepší, když jsou kámoši.
No ano, že jo? Je tam toho nejvíc.
kastrovaný kocour víc obchází kolem a hlídá si teritorium, kočka když už někam jde, tak lovit myši a nebo se nažrat k sousedům.
že jo? takže příště radši spíš holku. Páč mít štěstí na jedince, jako píše kometa, to je asi málokdy.
A to s tou starší kočkou to je fakt supr řešení. Je tam ale zase jedno ale -psi. Aby si s nima sedla. Buď se nebála ona jich a nebo je naopak neprudila. Mouses je tajtrdlik, ten je tak jako občas volochtává, ale nediriguje je, v tomhle je geniální člen smečky. Zrovna v neděli,když jsem v rámci rehabiliace kopala a odvážela hlínu v kolečku, tak se všichni čtyři povalovali na starý peřině, kterou jsem jim dala vedle sebe na zem, aby neprudili u Brtnika, kterej dělal důležitý věci nějaký életricky inštalační a zrovna fakt všichni čtyři do jednoho mu museli asistovat, tak jsem jim nakázala řízený povalování na peřině a on se k nim tak hezky nasáčkoval a přitulil…. hezky se na to koukalo. Blemtal důchodkyni ťapičky a pak usnul vyvalenej na Tali. Pes a kočka, když spolu fungujou mi přijdou jako supr dvojka. doplňujou se a myslím, že jeden druhýho obohatí - když se nešikanujou.
Já jo. Ale asi jsem daleko?
Sucho je hrozný, opravdu hrozný a do hloubky. Teď jsme inštalovali malej rybníček, jezírko, který jsme ehmmm, museli pořídit kvůli jednomu krásným javoru, z kterýho chudáka dělali pět, šest let bonsaj v mističce a mně se ho zželelo, utratila jsem za něj neskutečnej majlant, abych mu mohla dát svobodu, aby nemusel růst jak pokřivenej mrzák v mističce-nesnáším to. A protože naše paní zahradnice v práci mi řekla, že tenhle druh javoru potřebuje výpar - neboli být u vodní hladiny, tak jsme museli ešče zainvestovat do jezírka 😀 😀 (já se doma vyloženě vyplatím 😀) No a teď ho manžel zakopával - to jezírko a komplet ta jáma, hluboká jako kráva - JE SUCHÁ 😢 . A to si prosím vemte, že jsme letos kvůli dešti nebyli schopní udělat střechu v termínu. V půdě chybí sem metrů vody do hloubky!! proto mě vždycky spolehlivě vytočí některá z kolegyň, která se se mnou hádá protože podle ní maj bejt furt tropy, aby se mohla vopalovat. Jsem ráda, že jsem se kdysi záměrně rozhodla si nepořídit zbrojní průkaz. Čím dál tím víc by mi díky debilitě lidí hrozilo, že půjdu za katr.
Ronja - proč ne henu na hlavu v rámci šetření vody? dyk s ní můžete právě pak zalívat. Já to tak dělám. Nemám teda henu, mám kadivou barvu, ale zalívám s ní a hnojím paní lísku . Líbí se jí to.
Když jsme bydleli v paneláku, začala jsem díky nápadům tady na těch stránkách
https://kbelik-vody0.webnode.cz/kbelik-vody-do-prirody/
sbírat doma vodu a zalívat s ní ve svém okolí. Mně osobně to přijde jako fajn nápad. Proč neschovat vodu z omytých brambor, jablek atd. Je čistá a když se vyleje do výlevky, zbytečně se spojí s vodou už zasajrajtěnou. takhle ji vrátím zpátky čistou do země. V Domečku jsem si nechala udělat výlevku na tuhle čistou voděnku, to byl můj sen.
Díky Assil! To nejni vůbec špatný řešení. To by i odpovídalo tomu, že mám ráda starší zvířata, to by bylo supr. Já jsem kdysi měla v plánu tzv. stodolovku, ale prostě když člověk nemá záruku, že se s tou silnici vypořádá. Sousedi naproti mají jednu kočenku z útulku, ta je starší a jednu co k nim přišla o chvíli dřív, než se Mouses nastěhoval k nám. Obě fungují - co jsem viděla - v rámci zahrady a maaax. palouček za úvozem. Na naši straně jsem je nikdy neviděla - je možný, že je v šachu drží smeták Mouses, protože von je tam chodí hajzlík citýrovat. Je to asi i tím, že jsou to kočky, jako kočičí holky? Že by se jako víc šmrdolily spíš kolem domu,než šly dál? Nebo mají prostě štěstí?