Odpověď na příspěvek uživatele impact z 17.10.2023, 14:20:01
….Vyjma samozřejmě toho, že nekryju polohluchý psy….
ano, špatně jsem to napsala, takhle je to myšleno.
Zadavatelko:
Plus to, že ZODPOVĚDNÝ chovatel následně nechá všem narozeným štěňatům udělat testy, a tím pádem nové zájemce poinformuje o to, zda vybrané štěně je dobře slyšící, napůl slyšící, či zcela hluché. a posléze se o ty, které nebudou slyšet, náležitě sám postará, protože ochotných nových majitelů, kteří si rádi vezmou hluché štěně mnoho není.
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 17.10.2023, 11:50:13
Jojo, to je pravda, ta chuť je plnější.Já tedy nevyndavám, jako moje máma ty střeva, to už je na mě moc, ale chloupky odstraní vhodný cedníček. Miluju šípkovej čaj s jablíčkem. Těším se , až zase bude stát na plotně. A ten výluh mi taky chutná, dělám ho pro nás všechny, jak dvounožce, tak čtyřnožce, jen teda Mouses opovrhuje, ale ohaříci v pohodě
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 17.10.2023, 11:34:38
tahle varianta s válečkem mě nenapadla - díky, můžu někdy zkusit. Mně teda se na týhle mojí metodě líbí i to, že kratší dobou sušení mají ty šípky hezčí barvu. taky jsem to jednou sušila vcelku , ale byly potom tmavé?
Já ještě vlastně dokud venku jsou, si nosím čerstvé z venčení, mám v kapsách furt nějakej pytlík, tak pokaždý trochek natrhám a jsou dlouho k dispozici čerstvé.
A víte, že je letos šípků hooodně moc a jsou hoodně velký? Koukala jsem, zda to něco předznamenává a odhadovala jsem, že by podle toho měla být letos velká, dlouhá zima - a je to tak, píšou to. Tak uvidím, zda to bude platit.
Máte dalmatina bez PP - tedy bez potřebných genetických vyšetření. Tudíž nemáte tucha, zda štěňata po Vaší fence nebudou - HLUCHÁ. Zkuste se ponořit do informací o tomto plemeni.
O tom, že budete zbytečně množit psy bez PP a o všem, co se k tomu dále váže se zmiňovat nebudu. Ani o tom, zda máte potuchy, co s tolika štěňaty- dalmatin mívá poměrně početné vrhy, následně budete dělat, jak je budete udávat.
šípky rozkrajuju ze dvou důvodů -lépe se suší ale hlavně, a to je důležitější- lépe se vyluhu. A protože vitamin C je rozpustný ve vodě, není vůbec od věci, vzít večer hrst šípků, mrsknout do sklenice, zalít vodou, ráno přecedit a výluh vypít. I to chutná. A člověk tak nezamorduje vit. C při vaření čaje.
(jsem to omylem vložila nejdřív k akvaristům?? sem už blbá? Sem!)
Odpověď na příspěvek uživatele Bára z 13.10.2023, 12:40:42
Však ano. Syrový je přirozenější.
Semo tamo naši vařené dostanou a je vidět, že je to pro ně, jak pro nás hamburger s hranolkama. Mám výhodu, že psů je vícero, plus kocour, tak si povětšinou moc nevybírají, aby se náhodou někdo neobohatil na jejich úkor 😀
Vůbec nejvíc se můžou zvencnout, když je jeden z nich třeba za chorobu a dostává dietku - vařený libový kuřecí+ brkaše s vařenou mrkví. To mám někdy obavy, že všichni hromadně začnou předstírat nějakou chorobu 😀